Σελίδες

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Καλα vεα....Πρoστιμo σε κανάλι για τον εκφoβισμo με κορωvoθαvατoυς !!!

Αντε καλη αρχη....



Διοικητικό πρόστιμο 15.000 € επέβαλε η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης σε κεντρικό τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, με αφορμή εκπομπή για τα θύματα του Covid19 στο Νοσοκομείο Βόλου, που βρισκόταν σε χώρο εκτός ψυκτικού θαλάμου.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ κατά τη μετάδοση της εκπομπής παρουσιάστηκε ένα επίκαιρο ζήτημα δημοσίου ενδιαφέροντος που αφορούσε την δημόσια υγεία, το οποίο είχε απασχολήσει έντονα όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τον τύπο διεθνώς.

«Ο τρόπος, όμως, παρουσίασης της επίμαχης είδησης, ιδίως με τη χρήση εικόνων (κοντινών και επαναλαμβανόμενων πλάνων), λεκτικών σχημάτων, υποβλητικής μουσικής και οπτικών τεχνικών χαρακτηριζόταν από υπερβολή και συνιστούσε δραματοποιημένη παρουσίαση του γεγονότος που αύξανε την τραγικότητά του και προσέδιδε δραματικό τόνο σ’ αυτό, υπερβαίνοντας το αναγκαίο μέτρο για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, ενώ ήταν πιθανό να προκαλέσει φόβο, ανησυχία και πανικό στους τηλεθεατές.

Η απόφαση του ΕΣΡ ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς δύο από τα επτά μέλη εκτίμησαν ότι το κανάλι δεν παραβίασε τις διατάξεις, που αφορούν υποβάθμιση ποιοτικής στάθμης προγράμματος.


πηγη