Σελίδες

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Τοv Πvευματικo τov διώξατε… Tα λεφτά απo τα ταμεiα αvάκαμψnς πoυ εivαι;

Μηπως ειναι στις καταθεσεις τους, εκτος Ελλαδος;



Μάλιστα, όχι μόνο δεν απολογήθηκε ως ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που… παρέδωσε στην υπηρεσιακή το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ σε αυτή την κατάσταση, αλλά εγκαινίασε ήδη την επόμενη γραμμή ανερυθρίαστης επικοινωνίας.

«Δεν γεννήθηκαν τώρα οι δυσλειτουργίες, μην έχουμε αυταπάτες. Υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια. Δεν δημιουργήθηκαν τώρα τα προβλήματα. Όμως έχουμε μια υποχρέωση να μπορούμε να παρεμβαίνουμε σε περιπτώσεις που χρειάζεται το ΕΚΑΒ να βρεθεί στην πρώτη γραμμή, με μεγαλύτερη ταχύτητα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ενώ για τις δηλώσεις του -αποπεμφθέντος, πλέον- υποψηφίου βουλευτή του, αρκέστηκε να σημειώσει πως «σε περίπτωση που εκλεγεί θα παραδώσει την έδρα του» και πως «ήταν μια σωστή απόφαση».

«Για εμάς η δημόσια υγεία -θέλω να το ακούσετε και εδώ στην Ιστιαία- είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Έχω κουραστεί πραγματικά να απαντώ σε fake news της αντιπολίτευσης που ισχυρίζονται ότι δήθεν “εμείς θέλουμε”, λέει, “να ιδιωτικοποιήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας”» κούνησε το δάχτυλο στους πολιτικούς του αντιπάλους και στους πολίτες που επικρίνουν την κυβέρνησή του και τα σχέδια της επόμενης.

«Είχαμε μιλήσει για την ανάγκη να βελτιώσουμε τους χρόνους απόκρισης του ΕΚΑΒ. Να μην χρειάζεται να περιμένει κάποιος μήνες για να κάνει ένα τακτικό χειρουργείο. Όλα αυτά είναι προγράμματα τα οποία έχουν δρομολογηθεί από τη Νέα Δημοκρατία και θέλω να ξέρετε ότι για εμάς το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. 

Θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για ένα νέο ΕΣΥ. Θα κάνουμε περισσότερες προσλήψεις, γιατί χρειάζονται παραπάνω γιατροί και νοσηλευτές» είπε μερικές ώρες αργότερα στη Στυλίδα, ωσάν -για μία ακόμα φορά- να πρόκειται για υποψήφιο πρωθυπουργό που διεκδικεί την πρώτη του θητεία από μία ανάλγητη κυβέρνηση.


πηγη