Σελίδες

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

ΝΔ: Xωρiς αυτoδυvαμiα πάμε υπoxρεωτικά σε τρiτες kάλπες....

Εκλογες μεχρι να σβησει ο ηλιος, αν η Νουδουλα δεν παρει αυτοδυναμια...



Η απλή αναλογική φαίνεται πως την έκανε τη ζημιά της!

Πιθανό περισσότερο από ποτέ, παρά το 40% της ΝΔ, είναι το σενάριο η Ελλάδα να πάει σε τρίτες απανωτές εκλογές αυτό το καλοκαίρι!

Μιλώντας στο MEGA ο Μάκης Βορίδης, βουλευτής ΝΔ, σχολίασε τη νίκη της 21ης Μαϊου και την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε πως η αυτοδυναμία δεν εξαρτάται μόνο από το ποσοστό του πρώτου κόμματος αλλά και σε συνδυασμό με το ποσοστό που θα λάβουν αθροιστικά τα κόμματα που δεν θα πιάσουν το όριο του 3%. Όσο πιο υψηλό το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής τόσο χαμηλώνει ο πήχης της αυτοδυναμίας.

Αντίστροφα, όσα περισσότερα κόμματα στο κοινοβούλιο (άρα μικρότερο ποσοστό για τους λοιπούς συνδυασμούς), τόσο θα ανεβαίνει το μίνιμουμ ποσοστό για τον πρώτο. Με πεντακομματική Βουλή η αυτοδυναμία εξασφαλίζεται με ποσοστό περί το 37,5%, με εξακομματική ο πήχης ανεβαίνει γύρω στο 38,4% και με επτακομματική στο 39,3%.

Ο Μάκης Βορίδης αποκάλυψε πως εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τότε η χώρα υποχρεωτικά θα οδηγηθεί σε τρίτες κάλπες.

«Το μεγάλο επίδικο των εκλογών είναι η αυτοδυναμία».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να συρθεί η χώρα σε τρίτες εκλογές σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ, ο πρ. ΥΠΕΣ σημείωσε πως όλα τα κόμματα λένε όχι σε συνεργασία και «επομένως το θέμα είναι όχι το τι θέλουμε».

«Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, πάμε υποχρεωτικά σε τρίτες κάλπες».


πηγη