Σελίδες

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Πoιo εivαι το κoμμα «Νίκn»...(ὃμαιμov, ὁμόθρnσκov, ὁμόγλωσσov, ὁμότρoπov)

Πολλοι βιαστηκαν να επιτεθουν....

Ας ειμαστε ψυχραιμοι....

Διαβαστε...



Είναι λοιπόν έκπληξη το ποσοστό της άγνωστης «Νίκης»;

Όχι και τόσο. Μια ματιά στην ιστοσελίδα του κόμματος είναι αρκετή, για να διαπιστώσει κανείς πώς βρέθηκε ξαφνικά να «φιγουράρει» σε μία μεγάλη δημοσκόπηση για πρώτη φορά....

Όπως λοιπόν επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του κόμματος «Νίκη», που έχει ως κεντρικό σύνθημα «Με σκοπό τη ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας» και αναφορά στον στίχο του Σεφέρη «Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό», «η ΝΙΚΗ συνιστά μία γνήσια πατριωτική φωνή που προέρχεται από τον απλό ελληνικό λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης».

Να και μία πρωτοτυπία, ως προς την σύνθεση του κόμματος. 

Σημειώνεται παράλληλα πως το κόμμα «βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμηοσύνης, χωρίς ‘δεξιές’ κι ‘αριστερές’ παρωπίδες ή γενικόλογους ‘πατριωτισμούς’ αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες».

Γράφει ακόμη:

Ο ασπασμός της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης ισοδυναμεί κατά βάσιν με τρία στοιχεία:

Φιλοπατρία, αγάπη και πνεύμα θυσίας για το ελληνικό Έθνος.....

Αναγνώριση ότι στον προσδιορισμό της εθνικής μας ταυτότητας («ὃμαιμον, ὁμόθρησκον, ὁμόγλωσσον, ὁμότροπον») η Εκκλησία είναι τροφός του έθνους και παράγων εσωτερικής σταθερότητας και ειρήνης.....

Ασπασμός των δογμάτων της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας του Χριστού, όπως αυτά προκύπτουν μέσα από την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση, και όπως ερμηνεύονται από τις Οικουμενικές Συνόδους και τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας.

Και αναφέρεται ότι «αντικειμενικός σκοπός της ΝΙΚΗΣ είναι η κατάργηση της κομματοκρατίας που δυναστεύει τον ελληνικό λαό εδώ και δεκαετίες. Η ΝΙΚΗ αποκλείει, υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις, τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που κατέστρεψαν την πατρίδα ψηφίζοντας εθνοκτόνους νόμους, σιωπώντας απέναντι σε εθνοκτόνες πολιτικές ή καπηλευόμενα τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού».

Να σημειώσουμε ότι το κόμμα αυτό, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που παραθέτει στην ιστοσελίδα του, ιδρύθηκε το 2019 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και «πρόεδρο τον αγωνιστή δάσκαλο Δημήτρη Νατσιό».

Με σκοπό, μάλιστα, να πάρει το «πράσινο φως» του Αρείου Πάγου, κάτι που το κατάφερε, όπως τονίζει το κόμμα, «απέφυγε να υιοθετήσει ταυτότητα, εθνικά σύμβολα ή συμπεριφορές που θα καθιστούσαν έκνομη την συμμετοχή της στις εκλογές. Απέφυγε επίσης ακροβασίες συνεργασίας με πατριωτικές πολιτικές ‘συνιστώσες’, οι οποίες θα περιελάμβαναν πολιτικές που δεν πληρούν βασικά κριτήρια των αξιών της ΝΙΚΗΣ».

Και «πορεύεται χωρίς αντιδικίες ή φημολογίες, εστιάζοντας στη μετάδοση των θέσεων της και στη συστράτευση προσώπων από τον καλοπροαίρετο και υγιώς σκεπτόμενο ελληνικό λαό, τη ‘μαγιά’ του Μακρυγιάννη», όπως σημειώνει.


πηγη