Σελίδες

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Kυριε Eισαγγελευ, εxoυμε κακoυργnμα απ τov Aπερxoμεvo "Πρωθυπoυργo"....Καμμiα αvτιδρασn;

Την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα ζητά όχι μόνο ο νομικός κόσμος αλλά και οι πολίτες μετά τις δηλώσεις του τ.Προέδρου του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζενερρίκου για τις πιέσεις σε σημείο παρέμβασης για να βγει “εκτός το “κόμμα Κασιδιάρη”....



Με βάση τα λεγόμενα του ιδίου (και τα όσα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε να δειχτεί) ή συκοφαντεί ή το δίδυμο Κ.Μητσοτάκη -Γ.Γεραπετρίτη έχει διαπράξει κακουργήματα και αυτό είναι κάτι που οι πολίτες στην τελική ευθεία για τις κάλπες πρέπει να γνωρίζουν.

Μετά την παρέμβαση του Ε.Βενιζέλου, του Ξ. Κοντιάδη, τα όσα δήλωσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα όσα ο ίδιος ο Χ.Τζενερρίκος είπαν άνετα μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι απλώς μια αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία αλλά ενέχει κακουργηματικές πράξεις που πρέπει να επιληφθεί άμεσα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να εξακριβωθεί ότι αν είναι ακριβείς οι δηλώσεις του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του ΑΠ κ.Τζανερρίκου ότι δέχθηκε πιέσεις, με συγκεκριμένα ανταλλάγματα, από τον υπουργό Επικρατείας και άλλο ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο (που φωτογραφίστηκε ως ο ίδιος ο πρωθυπουργός) προκειμένου να αποκλείσει το Α’ Τμήμα ΑΠ το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές, τότε πρόκειται όχι απλώς για αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία αλλά για κακουργηματικές πράξεις που σημαίνει ότι πρέπει να επιληφθεί αμέσως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όπως δήλωσε ο Ξ.Κοντιάδης βάσει του άρθ. 167A και 237 Ποινικού Κώδικα).

Αλλιώς πρέπει να κληθεί με την υπόνοια για συκοφαντική δυσφήμιση ο ίδιος ο κ. Τζανερρίκος, που θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να μάθει το όνομα του κυβερνητικού παράγοντα.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί για ακόμη μία φορά να κάνει τον ανήξερο. Οφείλει να απαντήσει.

Ποιος είναι ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που έκανε αυτή την ευθεία παρέμβαση τάζοντας ανταλλάγματα για μια δικαστική απόφαση; Τον γνωρίζει προσωπικά; Ή μήπως τον κοιτάζει στον καθρέφτη κάθε πρωί; », αναφέρεται μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά μετά από όλα αυτά γεννάται το ερώτημα, αν ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης έχει ποινικές ευθύνες και γιατί δεν έχει παρέμβει η Δικαιοσύνη.

Σε ό,τι αφορά των Ευρωπαϊκό δικαστήριο προχθές ο πρώην υπουργός και συνταγματολόγος Ε.Βενιζέλος, είχε πει ότι:

«Οι ρυθμίσεις δεν ελέγχονται μόνο ως προς τη συνταγματικότητα τους, αλλά ενδεχομένως και ως προς την πιθανή αντίθεσή τους με την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Θα αντέξει τη βάσανο του ευρωπαϊκού δικαστηρίου των ανθρώπων, αλλά ορισμένα επιχειρήματα τα οποία διατυπώνονται δημοσιά και ορισμένα γεγονότα τα οποία καταγράφονται αυτήν την στιγμή στον δημόσιο βίο, θα χρησιμοποιηθούν από τον κύριο Κανελλόπουλο ή οποιονδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο, προκειμένου μετά τις εκλογές, να γίνει η προσφυγή για την ακύρωση των εκλογών στο ανώτατο ειδικό δικαστήριού, το εκλογοδικείο, και να γίνει και μεταξύ πρώτων και ενδεχομένως και δευτέρων εκλογών και ευρωπαϊκή προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων των ανθρώπων.»

Τώρα όμως δεν μιλάμε για κρίση των δικαστών και για ερμηνείες. Έχουμε μία ξεκάθαρη καταγγελία από πρώην ανώτατο δικαστικό ότι του ζητήθηκε να αποκλείσει ένα κόμμα από την εκλογική διαδικασία, με ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ μία θέση στις Ανεξάρτητες Αρχές!

«Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!», σημείωσε χαρακτηριστικά ο παραιτηθείς Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος του Α1 Τμήματος.

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίον έγιναν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις που κατήγγειλε, ο κ. Τζανερίκος αρκέστηκε να απαντήσει ότι: «ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει».


πηγη