Σελίδες

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Πρώnv σύμβoυλoς τoυ ΝATΟ Zακ Μπo: Δεv μας εvδιαφέρει η Oυκραviα, αλλα η εξυπnρέτnσn τωv συμφερovτωv των HΠA...



Πρώην σύμβουλος του ΝΑΤΟ Ζακ Μπο:

Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν νοιάζεται για τους Ουκρανούς, χρειάζονται μόνο ως εργαλείο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεδομένης της οικονομικής κρίσης, η Ευρώπη δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη σύγκρουση. Εξυπηρετεί περισσότερο τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν είμαι σίγουρος ότι με λογικό τρόπο, αλλά έτσι σκέφτεται ο Λευκός Οίκος.

 Δεν μας ενδιαφέρει η Ουκρανία ως τέτοια. Ο αρχικός σκοπός της σύγκρουσης ήταν να προκαλέσει τη Ρωσία και να καταστρέψει την οικονομία της μέσω κυρώσεων. Το πρόβλημα είναι ότι δεν λειτουργούν και η Ουκρανία δεν θα έπρεπε να διαρκέσει τόσο πολύ. Αναμενόταν ότι οι στρατιωτικές ενέργειες θα ήταν βραχύβιες και η Ρωσία θα κατέρρεε σχεδόν αμέσως.

Είναι απολύτως προφανές ότι η σύγκρουση σχεδιάστηκε, αλλά η ιδέα ήταν ότι η Ρωσία θα πέσει τόσο γρήγορα ώστε δεν θα απαιτούνταν καθόλου στρατιωτικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας.

Σήμερα βλέπουμε πώς, σε αντίθεση με όλες τις προσδοκίες, η Ρωσία συνεχίζει να αγωνίζεται και η Ουκρανία έχει πέσει πραγματικά θύμα εσφαλμένου υπολογισμού.

Προσπαθούμε τώρα να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της σύγκρουσης και την αποδυνάμωση της Ρωσίας, και περισσότερο από πολιτική άποψη παρά από στρατιωτική. Πρόκειται για μια παρατεταμένη σύγκρουση που δεν οδηγεί πουθενά, αλλά έχει σχεδιαστεί για να αποδυναμώσει πολιτικά τη Ρωσία. Επιβάλλουμε όλο και περισσότερες κυρώσεις εναντίον του — και όλα αυτά χωρίς αποτέλεσμα. Η Δύση έχει πέσει στην παγίδα του δικού της λανθασμένου υπολογισμού, και αυτό είναι πολύ ατυχές για την Ουκρανία.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ζήτημα οποιασδήποτε πολιτικής κατευνασμού, οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία δεν θα διεξαχθούν. Ανεξάρτητα από αυτό, το πρόβλημα είναι ότι οι Ουκρανοί θα πρέπει τελικά να πληρώσουν.

Τώρα οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να ακούσουν να ξεκινήσουν συζητήσεις με τον Πούτιν. Αλλά, πιθανώς, τους επόμενους μήνες, η κοινωνική κατάσταση μπορεί να αντιστρέψει την πορεία των γεγονότων.

Δεν έχω ιδέα πώς θα τελειώσει και πότε, αλλά οι ενέργειες των ρωσική δεν υπερβαίνουν την ορθολογική. Έχουν ένα σχέδιο, εμμένουν σε αυτό. Όλα είναι αρκετά προβλέψιμα αν μάθετε να ακούτε. Από την πλευρά της Δύσης, και ιδιαίτερα της ΕΕ, αυτό είναι εντελώς παράλογο.

πηγη

Θα πάρoυμε τnv Θεσσαλoviκn, τnv Kύπρo, τα Nnσιά λεει ο Mεμετnς ! ! ! (Θα σoυ ελεγα τi θα παpετε, αλλα...)

Ο παρουσιαστής Τουρκέρ Ακιντζί αρχικά ακούγεται να απευθύνεται στον συγγραφέα Αβτζί λέγοντας τα εξής :

¨Τι σύνορα θα έχει η Τουρκία το 2025 και πως προβλέπεται αυτό ; Ο Ενγκίν Σαβτζί λέει πως αυτό διέρρευσε

Λέει πως αυτός ο χάρτης διέρρευσε. Ορίστε κύριε ! ¨

Και τότε λοιπόν ο Ενγκίν Αβτζί- συγγραφέας και αναλυτής λέει τα εξής :

¨Η διαδικασία θα αρχίσει από τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα θα έχουμε και δική μας ακτή απέναντι, καθώς υπάρχει μία διαδικασία επιστροφής της Κριμαίας στην Τουρκία.

Η Κριμαία θα τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας

Η Αρμενία θα συνδεθεί πλήρως με τον τουρκικό κόσμο και ως Αρμενία θα μικρύνει

Στη Συρία αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται να ιδρυθεί μία Τουρκμενική Δημοκρατία, γνωρίζετε πως υπάρχει συμφωνία σε αυτό

(Δείχνει την Κύπρο και μετά τα νησιά του Αιγαίου) Βλέπετε εδώ. Που θα βγούνε κύριε μου τα πυροβόλα τύπου FIRTINA ; Ορίστε εδώ. Πρώτα θα αρχίσει από την νότια Κύπρο

Αν δείτε την Τουρκία να παίρνει σε μία μέρα τη νότια Κύπρο, αυτά εδώ θα έχουν γίνει προ πολλού δικά μας

Δηλαδή το Αιγαίο, ο Εύξεινος Πόντος και Ανατολική Μεσόγειος θα μετατραπούν πλήρως σε μία τουρκική λίμνη, αυτός θα είναι ο χάρτης μας το 2025¨.



πηγη

ΠPΥΜNΑΝ ΑΝΑKPΟΥΕ απo τov Kαπραβελo, τωpα....στnpiζει τoυς Avεμβoλiαστoυς ! ! !

Ένας από τους “σκληρούς των εμβολίων” που δύο χρόνια από την εμφάνιση του Covid ζητούσε, με πολλές φορές απόλυτο τρόπο περιορισμούς και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, Ν.Καπραβέλος εμφανίστηκε σε συνέντευξή του να  κάνει στροφή 180ο και να μιλά πλέον για λάθη και με πολύ καλή διάθεση για όσους επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.



Μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι “εγκαταλείπει το καράβι” των φιλοκυβερνητικών δηλώσεων ειδικά στο ζήτημα των ΜΕΘ όπου ουσιαστικά πλέον διαχωρίζει ρητά τις θέσεις του από τα όσα ωραιοποιημένα ανέφεραν Κ.Μητσοτάκης και το επιτελείο του στο Υπουργείο Υγείας.

“Εμείς δώσαμε ένα τιτάνιο αγώνα δεν έχω ξανά δώσει τέτοιον αγώνα σε όλη μου τη σταδιοδρομία, 40 χρόνια γιατρός” δήλωσε στον Focus Fm 103.6 και το Στέφανο Δαμιανίδη ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος .

“Αυτό το λοιμώδες θανατηφόρο νόσημα, χτύπησε όλη την ανθρωπότητα. Θρηνούμε πάνω από 6.000.000 θύματα σε όλο τον κόσμο. Η πανδημία της covid δεν ήταν κάτι το οποίο γνωρίζαμε, συνεπώς ότι και να συνέβαινε, συνέχεια αναθεωρούνταν. Ξεκινήσαμε με ένα λοιμώδες νόσημα με βαρύτατη πνευμονία και ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων. Δώσαμε έναν τεράστιο αγώνα να πείσουμε ότι αυτό είναι ένα θανατηφόρο νόσημα και ότι εμείς υποστήκαμε τεράστια πίεση. Ειχαμε δύο καταστροφικά κύματα χειμωνιάτικα, του 20 και του 21, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Ερχόντουσαν στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων, ασθενείς σε βαρύτατη κατάσταση, νέοι άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν καμία προηγούμενη βλάβη κανένα νόσημα και κατέρρεαν μπροστά στα μάτια μας.

Δεν είναι εύκολο να περιγραφεί αυτός ο εφιάλτης και δεν είναι εύκολο να βρεθεί λύση, διότι η λύση έχει πολλούς αποδέκτες.Η λύση σε ένα νοσημα θανατηφόρο λοιμώδες άκρως μεταδοτικό, έχει να κάνει με μία ολόκληρη κοινωνία και το πώς λειτουργεί”.

Αναφορικά με την προέλευση του ιού και το ενδεχόμενο να προήλθε από εργαστήρια κι όχι από ζώα, ο κος Καπραβέλος, δήλωσε ότι τίποτα δεν αποκλείεται.

“Εμείς οι γιατροί του Εθνικού συστήματος υγείας, δεν καθίσαμε να δούμε πως έγινε και αν είναι τρομοκρατική ενέργεια ή αν είναι προϊόν ενός εργαστηρίου, ήταν ένα δεδομένο αυτό που είδαμε, Υπάρχουν ευθύνες για το πώς δημιουργήθηκε μπορεί να τους ξέφυγε από εργαστήριο Okay, όμως ήταν ένας θανατηφόρος μολυσματικός ιός.

“Το lockdown ήταν η πρώτη φάση όπου δεν είχαμε κανένα όπλο να πολεμήσουμε, δεν είχαμε αντιιικά φάρμακα, δεν είχαμε εμβόλια δεν είχαμε τίποτα και το μόνο όπλο που είχαμε στα χέρια μας είναι το να σταματήσουμε την αλυσίδα της διασποράς.

Η καραντίνα έχει αυτό το νόημα και ήταν αυτή που γλίτωσε τη χώρα μου από χιλιάδες νεκρούς. Μετά όταν άρχισαν και βγήκαν τα φάρμακα, προσανατολιστήκαμε καλύτερα στη διαχείριση και τα lockdown καταργήθηκαν”.

Ο κος Καπραβέλος μίλησε και για τις καταγγελίες του περί εγκληματικών λαθών στη διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη

” Δύο ώρες μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας οτι δεν έχουμε στοιχεια ότι κόσμος πεθαίνει στις αυτοσχέδιες ΜΕΘ, δήλωσα ότι έξω από τις ΜΕΘ δεν έχει κανένας καμία απολύτως τύχη. Όχι μόνο εγώ και πολλοί συνάδελφοι μου και αυτό το λέμε εδώ και χρόνια. Και δεν κατηγορούμε τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, διότι όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια γράψαμε τα παλαιότερα των υποδημάτων τους το σύστημα υγείας και όταν το χρειαστήκαμε, δεν είχαμε το εξιδικευμένο προσωπικό.

Ποτέ δεν έχω πει χαρακτηρισμούς όπως ψεκασμένοι,γραφικοί,συνωμοσιολόγοι ποτέ Ο πολίτης και μάλιστα ο κακώς πληροφορημένος πολίτης, έχει δικαίωμα να πει οτιδήποτε, μία του λέγανε έτσι μία του έλεγαν αλλιώς.

Όταν είχα πει ότι οι ανεμβολίαστοι ότι δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν πουθενά, το είχα πει γιατί ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει”.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη διαφορά του ανεμβολίαστου και του εμβολιασμένου, ο κος Καπραβέλος απάντησε:

“Και αυτός που έχει νοσήσει και αυτός που έχει εμβολιαστεί, δυστυχώς δεν έχουν ανοσία για μεγάλο χρονικό διάστημα, θέλει επαναληπτικές δόσεις εάν θέλουμε να αποφύγουμε τη βαριά νόσηση και το θάνατο. Εγω που έχω κάνει εμβόλιο αυτή τη στιγμή τα αντισώματα μου είναι μηδέν, δεν έχω κύτταρα μνήμης. Ο ιός αλλάζει, γίνονται καινουργια στελέχη,κάθε χρόνο χρειάζεται μία επικαιροποιημένη δόση. Μέσα στη δική μου μονάδα το 95% των ασθενών που πέθαναν ήταν ανεμβολίαστοι”

“Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο ιος ειναι σε πτωτική πορεία, δεν υπάρχει η έκτακτη ανάγκη. Επειδή όμως περιμένουμε ένα εκρηκτικό μείγμα μολύνσεων ή γρίπης μετά τον Οκτώβρη, Νοέμβρη Δεκέμβρη παρόλο που είναι εξασθενημένο θα επηρεάσει τις μεγάλες ηλικίες, χρειάζεται ακόμα προσοχή. “Σέβομαι τις ενστάσεις για τον εμβολιασμο. Θα συμφωνήσω ότι ήταν βιαστικό, ότι βγήκε από ανάγκη ότι δεν το καλύτερο.Προφανώς δεν έχουμε τα απαραίτητα εφόδια, όμως το εμβόλιο είναι το βασικό μας όπλο.

Η αναστολή των υγειονομικών είναι ένα βάρβαρο και ακραίο μέτρο. Ο εξαναγκασμός σε μία ιατρική οδηγία είναι βάρβαρο. Δεν μπορεί να εξαναγκάζει κανέναν ο γιατρός. Η υποχρεωτικότητα μπαίνει, οταν απειλείται η ζωή του άλλου.

Και εγώ και πολλοι συνάδελφοί μου που ήμασταν φανατικοί στην αρχή γιατί πιστέψαμε στην ανοσία της αγέλης ότι με το εμβόλιο θα σταματούσαμε και την αλυσίδα της διασποράς, τώρα έχουμε σταματήσει να μιλάμε για υποχρεωτικότητες.

Από τη στιγμή που και ο εμβολιασμένος μεταδίδει δεν έχει νόημα η υποχρεωτικότητα.

Προφανώς δεν έχει νοημα η αναστολή κακώς η πολιτεία κρατάει τους συναδέλφους εκτός υπηρεσίας. Προφανώς ένας λόγος υποστελέχωσης των ΜΕΘ ήταν αυτές οι αναστολές”.

Για την αυξημένη θνησιμότητα κατά 25% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα και κατά πόσο οφείλεται στο εμβόλιο ο κος Καπραβέλος ανέφερε.

“Η αύξηση των θανάτων οφείλεται σε δύο λόγους. Πρώτον είχαμε ένα λοιμώδες θανατηφόρο νόσημα. Δεύτερον επειδή λόγω της μεγάλης έξαρσης, τα νοσοκομεία μας έγιναν μονοθεματικά, άρα πολλές παθήσεις πήγαν πίσω και είχαμε αύξηση των θανάτων”.


πηγη

Παραδoxn nττας απo τiς HΠΑ: Οι σαpωτικές κυpώσεις τnς Δύσεως δεv έπλnξαν τnv ισxύ τnς Pωσiας αλλα....

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, και το 8ο κύμα των κυρώσεων δεν πρόκειται να ανακόψει τη ροή των εσόδων από τα ορυκτά καύσιμα....

 «Καταφύγιο» ο εκβιασμός των δευτερογενών συνεπειών των κυρώσεων στους εταίρους της Ρωσίας...



Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε εκατοντάδες Ρώσους αξιωματούχους, βουλευτές της Δούμας, μέλη της οικογένειας του Vladimir Putin και επιχειρηματικές οντότητες την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 σε αυτό το οποίο η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen χαρακτήρισε «σαρωτικά μέτρα», αλλά στην πραγματικότητα τα μέτρα αυτά θα έχουν μικρή πρακτική επίδραση στην ικανότητα του Προέδρου Vladimir Putin να διατηρήσει τη σταθερότητα στην οικονομία της χώρας του με τα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Προβληματισμός

Αυτό εγείρει θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων, παρά τις εντυπώσεις που προκαλεί η απόφαση των ΗΠΑ να θέσουν  στο στόχαστρο την επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Elvira Nabiullina, και τον Alexander Novak, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κεντρικό παίκτη στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας.

Μια σειρά από κυρώσεις μέχρι στιγμής δεν έχουν επηρεάσει ουσιαστικά τον πόλεμο στην Ουκρανία ή την αποφασιστικότητα του Putin να τον συνεχίσει, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης.

Η προσάρτηση περιοχών στην Ουκρανία από τη Ρωσία -και η απειλή του Putin να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί νέα εδάφη απαιτούσε κάποια απάντηση από τη Δύση.

H προειδοποίηση και ο εκβιασμός

Η  κυβέρνηση Bιden αποφάσισε να στείλει ένα εκβιαστικό μήνυμα σε χώρες που υποστηρίζουν τη ρωσική κυβέρνηση προκειμένου να συνεργαστούν με τους βασικούς οικονομικούς αξιωματούχους της με την προειδοποίησης θα μπορούσαν τελικά να βρεθούν στη «λάθος πλευρά» της πολιτικής κυρώσεων των ΗΠΑ.

«Θέλω να απευθύνω μια σαφή προειδοποίηση σε όσους θα σκέφτονταν να παράσχουν πολιτική και οικονομική υποστήριξη σε αυτά τα προσαρτημένα εδάφη ή στις προσπάθειες της Ρωσίας να δικαιολογήσει και να υπερασπιστεί την προσάρτηση: Μπορεί να υποβληθείτε σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ ως αποτέλεσμα αυτών των δραστηριοτήτων», επισήμανε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan.

Οι δευτερογενείς συνέπειες των κυρώσεων

Αλλά δεν είναι σαφές ότι αυτή η συζήτηση για τις δευτερογενείς συνέπειες των κυρώσεων είναι αρκετή για να προκαλέσει εμπράγματα αποτελέσματα.

«Για την περαιτέρω απομόνωση της Ρωσίας, πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η εφαρμογή δευτερογενών κυρώσεων, αντί να απειλούνται απλώς», δήλωσε ο Daniel Tannebaum, πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που είναι συνεργάτης του Oliver Wyman.

«Οι δευτερεύουσες κυρώσεις αναγκάζουν τις χώρες να επιλέξουν στρατόπεδο όσον αγορά την άσκηση επιχειρηματικές δραστηριότητες  - αυτούς που υφίστανται τις κυρώσεις είτε αυτούς που τις επιβάλλουν.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσαν να πληγούν οι συναλλαγές που σχετίζονται με την ενέργεια, τη γεωργία, τα τρόφιμα και τα φάρμακα, αλλά γενικότερα το διμερές εμπόριο της Ρωσίας».

Οι νέοι στόχοι

Οι αμερικανικές υπηρεσίες κατέληξαν σε μια μακρά λίστα των νέων στόχων κυρώσεων, αφού ο Putin ανακοίνωσε την προσάρτηση με βάση δημοψηφίσματα σε περιοχές της Ουκρανίας.

O Biden δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ «ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν θα αναγνωρίσουν τις διεκδικήσεις  της Ρωσίας για κυρίαρχο έδαφος της Ουκρανίας».

Την Παρασκευή (30/9), ο Biden δήλωσε ότι μια τεράστια διαρροή από το σύστημα αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα ήταν προβοκάτσια και ότι οι ρωσικές ανακοινώσεις για το περιστατικό δεν είναι αξιόπιστες.

«Ήταν μια σκόπιμη πράξη δολιοφθοράς.

Και τώρα οι Ρώσοι διοχετεύουν στην κοινή γνώμη παραπληροφόρηση και ψέματα», είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Η στοχοθεσία – Η δομή της οικονομίας

Η Yellen δήλωσε σε μια δήλωση ότι η επιβολή των νέων κυρώσεων είχε σκοπό να «αποδυναμώσει περαιτέρω το ήδη υποβαθμισμένο στρατιωτικό/βιομηχανικό συμπλεγμα συγκρότημα της Ρωσίας» και ότι οι ΗΠΑ στοχεύουν συγκεκριμένα στη «οικονομική αρχιτεκτονική» της Ρωσίας για να περιορίσουν την ικανότητά της να στηρίξει την οικονομία της.

Αλλά το Υπουργείο Οικονομικών επισήμανε επίσης ότι θα συνεχίσει να επιτρέπει σε τρίτους να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, κάτι που οι επισήμαναν ως αδυναμία του καθεστώτος των υφιστάμενων κυρώσεων.

To παράδοξο

«Υπήρχε ένα παράδοξο σε αυτές τις κυρώσεις», είπε ο γερουσιαστής Bill Cassidy, Ρεπουμπλικανός από τη Λουιζιάνα σε μια συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή Bloomberg «Καθώς η διεθνής τιμή του πετρελαίου έχει ανέβει, η Ρωσία είχε αυξημένα έσοδα από την πώληση πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Η αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Elizabeth Rosenberg δήλωσε στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 παραδεχομένη ότι οι κυρώσεις δεν πέτυχαν το στόχο τους ότι η επιβολή οικονομικού πλήγματος στη Ρωσία απαιτεί «έκτακτο σχεδιασμό, συντονισμό, οικονομική ανάλυση, διπλωματία και δημιουργική χάραξη πολιτικής».

Επισήμανε την πτώση 35% στο χρηματιστήριο της Ρωσίας από την έναρξη του πολέμου και είπε ότι η οικονομία της αναμένεται να συρρικνωθεί τα επόμενα δύο χρόνια.

Η επιβολή του ανωτάτου ορίου στις τιμές

Επισήμανε στους γερουσιαστές ότι η Ρωσία έπρεπε να στραφεί στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα για εξοπλισμό λόγω των ελέγχων στις εξαγωγές που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Το Υπουργείο Οικονομικών συνεργάζεται με Ευρωπαίους συμμάχους για να επιβάλει ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Λευκού Οίκου.

Η πρόταση θα επέτρεπε το πετρέλαιο να ρέει από τη χώρα προς τους αγοραστές στον αναπτυσσόμενο κόσμο, υπό τον όρο ότι οι ασφαλιστές και οι εταιρείες μεταφοράς πιστοποιούν ότι το προϊόν πωλείται κάτω από ένα προκαθορισμένο ανώτατο όριο.

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει δηλώσει ότι αναμένει ότι το ανώτατο όριο θα είναι «πολύ πάνω» από το κόστος παραγωγής.

Το νέο κύμα

Όταν ανακοινώθηκαν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ, η προσοχή στράφηκε αμέσως στην Elvira Nabiullina.

Υπηρετεί ως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας από το 2013 και ανανέωσε τη πενταετή θητεία της τον Μάρτιο.

Πριν από τη θέση αυτή, υπηρέτησε ως οικονομική σύμβουλος του Putin.

Διαχειρίστηκε τις οικονομικές επιπτώσεις από τις διεθνείς κυρώσεις, προσαρμόζοντας γρήγορα μια πολιτική εν καιρώ πολέμου όταν το ρούβλι έπεσε κατά 30%.

«Δεν νομίζω ότι η επιβολή κυρώσεων στη Nabiullina θα κάνει διαφορά, νομίζω ότι είναι συμβολικές», δηλώσε η Rachel Ziemba, συνεργάτης στο Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια.

Οι επιπτώσεις στην αγορά ενέργειας

«Το μεγάλο ερώτημα και το βήμα αφορά το ανώτατο όριο τιμών και τι συμβαίνει με τις αγορές ενέργειας.

Αυτό είναι το κομμάτι που δεν έχει ακόμα αντιμετωπιστεί.

Έτσι, ενώ είναι ένας πολύ μακρύς κατάλογος, δεν είμαι σίγουρος ότι αλλάζει πλήρως το παιχνίδι», επισημαίνει ο Αμερικανός Αξιωματούχος.

Απειλές σε Κίνα και Ινδία

Οι γερουσιαστές  Chris Van Hollen, Δημοκρατικός του Μέριλαντ και  Pat Toomey, Ρεπουμπλικανός από την Πενσυλβάνια – έχουν εισηγηθεί νομοθεσία που θα επιβάλλει δευτερογενείς κυρώσεις σε χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα που αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο σε τιμές πάνω από το ανώτατο όριο.

Το Υπουργείο Οικονομικών απέφυγε να χρησιμοποιήσει δευτερεύουσες κυρώσεις για την επιβολή του ανώτατου ορίου υπό το φόβο ότι τα μέτρα θα απομάκρυναν από τη Δύση σημαντικούς συμμάχους όπως η Ινδία.

«Πορώδεις» οι κυρώσεις - Τι ισχύει για τις τρίπες χώρες

Πέρα από τον ενεργειακό τομέα, υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με το πόσο ''πορώδεις'' μπορεί να αποδειχθούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε εξέχοντες Ρώσους αξιωματούχους και πολίτες.

Ο Ρώσος ολιγάρχης Oleg Deripaska υπερέβη τις κυρώσεις για να πετάξει με τη σύζηγό του στις ΗΠΑ το 2020 για να διασφαλίσει ότι το παιδί τους θα γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος.

Οι Tannebaum και Ziemba δήλωσαν ότι το πιο αποτελεσματικό μέρος των ενεργειών των ΗΠΑ ήταν οι περιορισμοί σε ορισμένες εξαγωγές στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας ζωτικής σημασίας.

Ακόμη πιο σημαντική είναι η απειλή κυρώσεων για τρίτες χώρες που πωλούν αυτά τα αγαθά στη Ρωσία, ανέφεραν.

Η αποτελεσματικότητα του πακέτου έγκειται στις προσθήκες στον κατάλογο επιχειρηματικών οντοτήτων του Υπουργείου Εμπορίου, επισήμανε ο Tannebaum.

«Αυτό θα δυσκολέψει τη Ρωσία να εισάγει τα αγαθά που χρειάζονται για να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία» επισήμανε ωστόσο Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν αυτές τις προσδοκίες υπερβολικές...


πηγη

Σβnστε τo opap arena και βαλτε τo Aγιά Σoφιά ! ! !

Τι εγινε ρε Μελισανιδη;

Πως τα καταφερες και απο Τιγρις εγινες γατουλης;



Ποιον φοβηθηκες;

Τον Σαλεμενο Σουλττανο ή τους πολιτικαντες μας, που τον προσκυνουν;

Εσυ το προτεινες, εσυ το υποσχεθηκες....

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ειχες πει, θυμασαι;

Τι εγινε και κι εγινες γατακι, ρε Τιγρι;

Εκανες ενα ΘΑΥΜΑ και το κλωτσας να το γκρεμισεις;

Γιατι ρε γαμωτο;

Δεν ειναι αργα....

Αλλαξε το, δωσε το αληθινο ονομα.... 

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και μην φοβασαι κανεναν...

Ολοι θαναι διπλα σου !!!




Η Eλλας εαλω xωρiς vα πεσει vτουφεkια....

Τι εχουν να πουν οι υπευθυνοι γι αυτες τις καταγγελειες;

Που ειναι οι υπευθυνοι;

Που τρυπωσαν;



ΕΝΟΠΛΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ... 

Και οι Έλληνες αγοράζουν όπλα στη ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ.....

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΖΑΒΕΝΤ ΑΣΛΑΜ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ; 

ΣΧΕΔΙΟ «ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ», ΕΑΝ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ....

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ; 

Τρέμουν μήπως τους πουν ρατσιστές ; 



Δεv nξερε ο καnμεvoς....δεv nξερε, δεv nξερε, δεv nξερε ο Aviκαvoς;

Μιλαμε για μεγαλο λαμογιο......

Αρχηγο Εγκληματικης Οργανωσεως....



Τον Χριστοφορακο δεν τον ηξερε.

Τα τηλεφωνικα κεντρα που ειχε παρει δωρεαν απο την Siemens δεν το ηξερε,τα πληρωσε με το ξεσπασμα του σκανδαλου.

 Τον Λιγναδη ουτε που τον ειχε ακουστα.

Τον Νικο Γεωργιαδη ουτε.

 Δεν ηξερε οτι τα εμβολια δεν προστατευουν απο νοσηση και μεταδοση.

 Δεν ηξερε οτι οι ασθενεις εκτος ΜΕΘ θα πεθανουν.

 Δεν ηξερε οτι ο ανθρωπος εχει απολυτο δικαιωμα πανω στο σωμα του.

 Δεν ηξερε οτι οι μασκες δεν προστατευουν.

 Δεν ηξερε οτι τα λοκνταουν προκαλουν προβληματα.

 Δεν ηξερε οτι η ΕΥΠ παρακολουθουσε πολιτικους και αλλους.

Ηταν και ειναι προισταμενος της ΕΥΠ.

Αλοιμονο αν την ξερει και αυτην,...

Τι στο διαολο ηξερε?

Οταν εδινε ασυλια στους ειδικους χωρις ακομα να εχουμε τοσους νεκρους ηξερε γιατι το εκανε?

Οταν μοιραζε εκατομμυρια στα μιντια για να στηριξουν το  αρρωστημενο αφηγημα του ηξερε γιατι?

Οταν αποκαλουσε αρνητες και αντιεμβολιαστες και ψεκασμενους οσους δεν ηθελαν να κανουν το εμβολιο που προωθουσε με καθε τροπο ηξερε τι ελεγε?

Αν δεν ηξερε ειναι ανικανος

Αν ηξερε ειναι επικινδυνος 

Διαβαζε μονο το βιβλιο του αφεντικου του για την Μεγαλη επανεκκινηση,δεν ειχε καιρο να διαβασει δεκαδες μελετες και ερευνες σχετικα με ολα αυτα,δεν τον ενδιεφεραν,μας πουλουσε παραμυθια για αυταρκεια σε ΜΕΘ ενω πεθαιναν χιλιαδες εκτος αυτων.

Ολα τα ηξερε.

Απλα ηθελε να εγκαταστησει ενα ολοκληρωτικο-φασιστικο κρατος με βαση τις οδηγιες που ειχε παρει απο τα αφεντικα του και τον μεντορα του Κλαους Σβαμπ.

Ειναι ενοχος για τοσες χιλιαδες νεκρους,για την καταρρευση της δημοκρατιας και την ιδρυση ολοκληρωτικου κρατους,ειναι ενοχος για την φτωχοποιηση του λαου και το μοιρασμα επιδοματων πεινας ...

Και καποια στιγμη πρεπει να πληρωσει.


πηγη

ΝATΟ καi Oυκραvoi ΕΞONΤΩΣAΝ αμάxoυς καi τα "δnμoκρατικα" καvαλια μας αvαπoδα τα λεvε....

Κατα την προσφιλη του μεθοδο το ΝΑΤΟ, οταν δεν μπορει να τα βγαλει περα, σκοτωνει αμαχους...

Το ιδιο σεναριο το ειδαμε και στην Βοσνια, και στην Σερβια κλπ κλπ



Ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε σε αυτοκινητοπομπή προσφύγων στην ανατολική περιοχή του Χαρκόβου, σκοτώνοντας πάνω από 30 ανθρώπους, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ στην Ρωσία.

«Μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βομβάρδισαν ξανά κατά αυτοκινητοπομπής που κινούνταν προς το έδαφος που ελέγχεται από την Ρωσική Ομοσπονδία», σχολιάζει η Readovka.

Ο Rodion Miroshnik έγραψε στο κανάλι του Telegram ότι μεταξύ των νεκρών στον βομβαρδισμό του πυροβολικού περιλαμβάνονται παιδιά και ισχυρίστηκε ότι ο ουκρανικός στρατός ήξερε ακριβώς ποιους βομβάρδιζε, καθώς φέρεται ότι είχαν χρησιμοποιήσει drones για να εντοπίσουν την συνοδεία προσφυγικών οχημάτων και «εξόντωσαν άμαχο πληθυσμό».

Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα πτώματα, καθώς οι βομβαρδισμοί από τις δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζονται.

Το υπουργείο Υγείας της δημοκρατίας δήλωσε ότι άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά που έχασαν τους γονείς τους από τους βομβαρδισμούς.

ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΑΠΟΡΙΖΙΕ

Την ίδια ώρα οι προπαγανδιστές του Κιέβου ισχυρίζονται πως δήθεν ρωσικός πύραυλος χτύπησε οχηματοπομπή, η οποία μετέφερε Ουκρανούς πολίτες κοντά στην πόλη Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής από το χτύπημα υπάρχουν τουλάχιστον 23 νεκροί και 28 τραυματίες, όλοι τους άμαχοι.

«Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση σε αυτοκινητοπομπή πολιτών στα περίχωρα της πόλης. Οι άνθρωποι στέκονταν στην ουρά για να φύγουν για τα κατεχόμενα εδάφη για να παραλάβουν τους συγγενείς τους και να παραδώσουν βοήθεια. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο», έγραψε στο Telegram ο Ολεξάντρ Σταρούκ.

ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΕΔΑΦΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία» και μέλος του Κύριου Συμβουλίου της Διοίκησης της Περιφέρειας Ζαπορόζιε Βλαντιμίρ Ρογκόφ ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε νηοπομπή πολιτικών οχημάτων που περίμεναν στον δρόμο που οδηγεί στο τμήμα της περιοχής που εκκαθαρίστηκε από τα ουκρανικά στρατεύματα. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλέστηκε τον Ρογκόφ δήλωσε :

“Λαμβάνοντας υπόψη τις μάζες του πληθυσμού που οδηγούν προς το απελευθερωμένο τμήμα της περιοχής Zaporozhye, επιτέθηκαν σε μια αυτοκινητοπομπή […]. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπάρχουν νεκροί και πολλοί τραυματίες.”

Τόνισε ότι το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί να φορτώσει το έγκλημα στην Ρωσία. Σκοπός είναι ο εκφοβισμός του πληθυσμού στο τμήμα της περιοχής που ελέγχεται από το Κίεβο, αλλά και στην χώρα, προκειμένου να αποτραπεί η μετανάστευση ανθρώπων στα τμήματα της περιοχής που απελευθερώνει ο ρωσικός στρατός.

«Οι Ναζί εκδικούνται τους ανθρώπους που πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση πριν από λίγες ημέρες και απαίτησαν να επιτραπεί στους ανθρώπους να ταξιδέψουν στις απελευθερωμένες περιοχές».


πηγη

Kαλα πoυ υπαρxει ο γερoυσιαστnς Mεvεvτεζ γιατi....ο Mnτσoτακnς εxει παλι τριnμερo ! ! !

 ΗΠΑ: Τροπολογία Μενέντεζ βάζει όρους στην Τουρκία για τα F-16...

 


 

Να βάλει φρένο στις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του Αιγαίου επιχειρεί ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ μέσα από μια νέα τροπολογία. Η τροπολογία του γερουσιαστή Μενέντεζ που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA) βάζει προϋποθέσεις για την πώληση και αναβάθμιση των F-16.

Ειδικότερα, προβλέπει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να πιστοποιήσει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου ότι μια τέτοια πώληση είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ, καθώς και τα μέτρα που έχει λάβει για να διασφαλίσει ότι αυτά τα F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν για υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τροπολογία, που κατατέθηκε στην εκδοχή της Γερουσίας για το νομοσχέδιο του αμυντικού προϋπολογισμού, είναι πανομοιότυπη με αυτή που είχε καταθέσει ο βουλευτής Κρις Πάππας στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ειδικότερα, στην τροπολογία του γερουσιαστή Μενέντεζ αναφέρεται ότι «ο πρόεδρος δεν μπορεί να πωλήσει ή να εγκρίνει άδεια για την εξαγωγή νέων αεροσκαφών F-16 ή τεχνολογίας αναβάθμισης ή κιτ εκσυγχρονισμού F-16 σε οποιαδήποτε αρχή, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου περί Ελέγχου Αμυντικών Εξαγωγών, στην κυβέρνηση της Τουρκίας ή σε οποιονδήποτε οργανισμό ή όργανο της Τουρκίας, εκτός και εάν ο πρόεδρος πιστοποιήσει στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και στις επιτροπές άμυνας του Κογκρέσου:

ότι μια τέτοια μεταφορά είναι προς το εθνικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών.

(αυτή η πιστοποίηση) πρέπει να περιλαμβάνει λεπτομερή περιγραφή των συγκεκριμένων μέτρων που έχουν ληφθεί για να διασφαλιστεί ότι τέτοια F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία για τις επαναλαμβανόμενες μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις εναντίον της Ελλάδας».


πηγη

Η oμιλiα του Πoυτιv πoυ δεv σoυ δεixvουv τα καvαλια....


Πούτιν: "Το τέλος της δυτικής ηγεμονίας είναι αναπόφευκτο"

Αυτή είναι μια αναπαραγωγή της ζωντανής μου σύνοψης/μετάφρασης στο Twitter της ομιλίας του Βλαντιμίρ Πούτιν:



Μακάρι κάθε άτομο στη Δύση να ακούσει την ομιλία του. Προφανώς, αυτό δεν θα συμβεί, οπότε επιτρέψτε μου να συνοψίσω ως επαγγελματίας μεταφραστής για 10+ χρόνια. Δηλώνει, όπως έκανε από την αρχή, ποιες είναι οι προθέσεις και τα παράπονά του με τον πιο απλό τρόπο.

Παραμερίζοντας τα σύντομα σχόλιά του για τα πρόσφατα δημοψηφίσματα, αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του συζητώντας για τη Δύση. Το κύριο παράπονό του δεν είναι η επέκταση του ΝΑΤΟ, για την οποία γίνεται μόνο μια πρόχειρη αναφορά. Η Δύση είναι άπληστη και επιδιώκει να υποδουλώσει και να αποικίσει άλλα έθνη, όπως η Ρωσία.

Η Δύση χρησιμοποιεί τη δύναμη των οικονομικών και της τεχνολογίας για να επιβάλει τη θέλησή της σε άλλα έθνη. Να εισπράξει αυτό που αποκαλεί “φόρο των ηγεμόνων”. Για τον σκοπό αυτό η Δύση αποσταθεροποιεί χώρες, δημιουργεί τρομοκρατικούς θύλακες και κυρίως επιδιώκει να στερήσει την κυριαρχία από άλλες χώρες.

Αυτή η φιλαργυρία και η επιθυμία να διατηρήσει τη δύναμή της είναι η αιτία για τον υβριδικό πόλεμο που η συλλογική Δύση διεξάγει στη Ρωσία. Θέλουν να είμαστε αποικία. Δεν θέλουν να είμαστε ελεύθεροι, θέλουν οι Ρώσοι να είναι όχλος άψυχων σκλάβων (άμεση μετάφραση).

Η τάξη βασισμένη σε κανόνες που συνεχίζει η Δύση είναι ανοησία. Ποιος έφτιαξε αυτούς τους κανόνες; Ποιος συμφώνησε σε αυτούς; Η Ρωσία είναι μια αρχαία χώρα και πολιτισμός και δεν θα παίξουμε με αυτούς τους στημένους κανόνες. Η Δύση δεν έχει ηθική εξουσία να αμφισβητήσει τα δημοψηφίσματα, γιατί παραβίασε η ίδια τα σύνορα άλλων χωρών. Οι δυτικές ελίτ είναι “ολοκληρωτικές, δεσποτικές και απαρτχαϊντιστές” (άμεση μετάφραση). Είναι ρατσιστές εναντίον της Ρωσίας και άλλων χωρών και εθνών. “Η ρωσοφοβία είναι ρατσισμός”. Κάνουν διακρίσεις αποκαλώντας τους εαυτούς τους “πολιτισμένο κόσμο”.

Αποίκησαν, ξεκίνησαν το παγκόσμιο εμπόριο σκλάβων, γενοκτόνησαν ιθαγενείς Αμερικανούς, λεηλάτησαν την Ινδία και την Αφρική, ανάγκασαν την Κίνα να αγοράσει όπιο εν μέσω πολέμου. Εμείς, από την άλλη, είμαστε περήφανοι που “οδηγήσαμε” το αντιαποικιακό κίνημα που βοήθησε τις χώρες να αναπτυχθούν για τη μείωση της φτώχειας και της ανισότητας.

Είναι ρωσοφοβικοί (μας μισούν), γιατί δεν επιτρέψαμε να λεηλατηθεί η χώρα μας δημιουργώντας ένα ισχυρό ΚΕΝΤΡΙΚΟ (έμφαση δική του) κράτος βασισμένο στον Χριστιανισμό, το Ισλάμ, τον Ιουδαϊσμό και τον Βουδισμό. Προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας από τον 17ο αιώνα στους Καιρούς της Δυσκολίας. Τελικά κατάφεραν να βάλουν στα χέρια τους τα πλούτη μας στα τέλη του 20ού αιώνα. Μας αποκαλούσαν φίλους και συνεργάτες, ενώ αντλούσαν από εμάς τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το θυμόμαστε αυτό. Δεν ξεχάσαμε. Η Δύση ισχυρίζεται ότι φέρνει ελευθερία και δημοκρατία σε άλλες χώρες, αλλά είναι το ακριβώς αντίθετο της αλήθειας. Ο μονοπολικός κόσμος είναι από τη φύση του αντιδημοκρατικός. Είναι ψέμα. Χρησιμοποίησαν πυρηνικά όπλα, δημιουργώντας προηγούμενο. Ισοπέδωσαν γερμανικές πόλεις χωρίς καμία στρατιωτική ανάγκη να το κάνουν. Δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο, παρά μόνο για να τρομάξει εμάς και τον υπόλοιπο κόσμο. Κορέα, Βιετνάμ. Μέχρι σήμερα “κατέχουν” την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τη Γερμανία και άλλες χώρες, ενώ κυνικά τις αποκαλούν “συμμάχους”.

Η Δύση έχει την επιτήρηση των ηγετών αυτών των εθνών, που “καταπίνουν αυτές τις προσβολές σαν σκλάβοι που είναι”.

Στη συνέχεια, μιλά για την έρευνα για τα βιολογικά όπλα και τα πειράματα σε ανθρώπους,συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Οι ΗΠΑ κυβερνούν τον κόσμο με τη δύναμη της γροθιάς. Κάθε χώρα που επιδιώκει να αμφισβητήσει τη δυτική ηγεμονία γίνεται εχθρός. Η νεοαποικιοκρατία τους είναι καλυμμένη με ψέματα όπως ο “περιορισμός” της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν. Η έννοια της αλήθειας έχει καταστραφεί με ψεύτικη και ακραία προπαγάνδα (το παιχνίδι ειρωνείας είναι ακόμα ισχυρό).

Δεν μπορείτε να ταΐσετε τους ανθρώπους σας με έντυπα δολάρια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρειάζεστε τροφή και ενέργεια. Αλλά οι δυτικές ελίτ δεν έχουν καμία επιθυμία να βρουν μια λύση στις κρίσεις τροφίμων και ενέργειας που *αυτοί* (η έμφαση δική του) δημιούργησαν.

Έλυσαν τα προβλήματα στις αρχές του 20ου αιώνα με τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και οι ΗΠΑ καθιέρωσαν την κυριαρχία τους στον κόσμο μέσω του δολαρίου ως αποτέλεσμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στη δεκαετία του '80 είχαν άλλη μια κρίση που έλυσαν λεηλατώντας τη χώρα μας. Τώρα θέλουν να λύσουν τα προβλήματά τους “σπάζοντας τη Ρωσία”.

Η Ρωσία κατανοεί την ευθύνη της απέναντι στη διεθνή κοινότητα και θα κάνει τα πάντα για να κρυώσει τα κεφάλια αυτών των νεοαποικιοκρατών που προορίζονται να αποτύχουν.

Είναι τρελοί. Θέλω να μιλήσω σε όλους τους Ρώσους πολίτες, θέλουμε να αντικαταστήσουμε τη μαμά και τον μπαμπά με τον γονέα 1 και 2;

Επινόησαν φύλα και ισχυρίζονται ότι μπορείς να κάνεις “μετάβαση”. Το θέλουμε για τα παιδιά μας;

Έχουμε διαφορετικό όραμα.

Έχουν εγκαταλείψει τη θρησκεία και έχουν ασπαστεί τον σατανισμό (άμεση μετάφραση).

Ο κόσμος διέρχεται μια επαναστατική μεταμόρφωση. Ένας πολυπολικός κόσμος προσφέρει στα έθνη την ελευθερία να αναπτύσσονται όπως θέλουν και αποτελούν την πλειοψηφία του κόσμου.

Έχουμε πολλούς ομοϊδεάτες φίλους στις δυτικές χώρες. Βλέπουμε και εκτιμούμε την υποστήριξή τους. Σχηματίζουν απελευθερωτικά, αντιαποικιακά κινήματα όσο μιλάμε (άμεση μετάφραση). Αυτά μόνο θα μεγαλώνουν.

Αγωνιζόμαστε για έναν δίκαιο κόσμο για τη χώρα μας. Η ιδέα της εξαιρετικότητας είναι εγκληματική και πρέπει να γυρίσουμε αυτή την επαίσχυντη σελίδα. Το τέλος της ηγεμονίας της Δύσης είναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ (η έμφαση δική του).

Δεν υπάρχει επιστροφή. Παλεύουμε για τη μεγάλη, ιστορική Ρωσία μας. Οι αξίες μας είναι: αγάπη για τον συνάνθρωπο, συμπόνια και έλεος.

Η αλήθεια είναι μαζί μας, η Ρωσία είναι μαζί μας.


πηγη

Eικαστικoi "καλλιτεxvες": Evέxει τον κivδυvo κιvnτoποinσnς Eθvικιστικώv αvταvακλαστικώv ο Διkεφαλoς Aετoς στnv Aγιά Σoφιά της AEΚ...

Ετσουξε στους αυτοαποκαλουμενους καλλιτεχνες και αριστεροστροφους φασιστες ο δικεφαλος αετος της Αγια Σοφιας της ΑΕΚ...

Διαβαστε τι παπαριες γραφουν οι κατα φαντασιαν καλλιτεχνες....



Η αισθητική του αξία βασίζεται μόνο στον εντυπωσιασμό και την τρομολαγνεία, αντιβαίνει στα αθλητικά ιδεώδη, παραχαράσσει τους συμβολισμούς του βυζαντινού ορθόδοξου δικεφάλου και  ενέχει τον κίνδυνο κινητοποίησης εθνικιστικών αντανακλαστικών. Όλα αυτά  και μερικά ακόμη για τον μεταλλικό δικέφαλο αετό που έχει τοποθετηθεί στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, το Αγια Σοφια στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται, το έργο «παραπέμπει στην επιθετική τρομολαγνεία, που εμποτίζει πολλές πτυχές του οπτικού πολιτισμού της εποχής μας και αναιρεί κάθε ψυχαγωγική και παιδαγωγική λειτουργία του γλυπτού στον δημόσιο χώρο ενώ διαμορφώνει στρεβλά παιδαγωγικά πρότυπα.

Εμφανίζει μεγάλη ιδεολογική απόσταση από την ιστορικότητα του Συλλόγου της ΑΕΚ, ο οποίος από τον 19ο αιώνα στην Κωνσταντινούπολη υπηρετεί την παράδοση και υψηλά αθλητικά ιδανικά. Και παρουσιάζει αντίφαση προς τα αθλητικά ιδεώδη καθώς, με την απειλητική του στάση, προάγει την επιθετικότητα, την ποδοσφαιρική αντιπαλότητα και αποτελεί σημείο που εύκολα μπορεί να προτρέψει και να αναπτύξει την οπαδική βία και τον χουλιγκανισμό».

Επίσης το Επιμελητήριο θεωρεί, ότι με αυτό το «τερατόμορφο γλυπτό» παραχαράσσονται και στρεβλώνονται οι συμβολισμοί του Βυζαντινού Ορθόδοξου Δικεφάλου, που είναι έμβλημα της οικουμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, πόσο μάλλον, που ο κυκλικός θόλος στον οποίο εδράζεται, υπαινίσσεται και αντιγράφει τον ναό  της Αγία Σοφίας Κωνσταντινούπολης.

Για να καταλήξει επισημαίνοντας «τον κίνδυνο που ενέχει να κινητοποιήσει εθνικιστικά αντανακλαστικά, αισθήματα αλυτρωτισμού ή να θεωρηθεί ευθέως επιθετικό σύμβολο και να τροφοδοτήσει την επιχειρηματολογία της άλλης πλευράς σε μιαν εποχή ιδιαίτερης έντασης στα εθνικά ζητήματα».

Σημειώνεται, ότι το  Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας είναι ο συλλογικός φορέας των εικαστικών καλλιτεχνών και συνιστά Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, υπό την εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού. Εκπροσωπεί 6500 και πλέον εικαστικούς καλλιτέχνες.


πηγη

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Φευγoυν για το Mετωπo xoρευovτας και oι τnλεπαπαγαλoι μας περi....λιπoτακτων τυρβαζoυν ! ! !



Εδω εμεις αλλα βλεπουμε...

Οι τηλεπαπαγαλοι αλλα λενε....

Και κρυβουν τις πινακιδες των οχηματων που ειναι Φιωλανδικες και οχι Ρωσικες...

Εμεις σας δειχνουμε βιντεο....

Κι αυτοι πανηγυριζουν και χορευουν φευγοντας για το μετωπο....

Δειτε το και μυαλο και κριση εχετε...

πηγη


Aγαπnτε Βλαxoδnμαρxε, πoυ βpαβευσες τov Zελεvσκι ως ΔΗMOΚΡATΗ ΤHΣ XΡΟΝlΑΣ, γvωρiζεις oτι...



1. Το άρθρο 106 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, παρέχει στη Ρωσία, (ως η νόμιμη διάδοχος της νικητριας ΕΣΣΔ στο Β' Π.Π), το δικαίωμα να λάβει όλα τα μέτρα, συμπ. της στρατιωτικης κινητοποίησης, εναντίον της Γερμανίας, της Ουγγαρίας, της Αυστρίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Φινλανδίας της Κροατίας, της Τσεχίας, της Λετονίας, της Εσθονίας, της Λιθουανίας και της Ουκρανίας...εχοντας ως δικαιολογια, τυχον προσπάθειες/υπόνοιες, αναβίωσης του Ναζισμού, απο τα κρατη αυτά.. ???

2. Το άρθρο 107, του Χαρτη των Ηνωμενων Εθνων, δινει επισης το νομιμο δικαίωμα στη Ρωσία, (όντας ΝΟΜΙΚΑ, η διάδοχος της ΕΣΣΔ),

να κανει χρηση βίας, εναντίον κρατών που επιθυμούν να αναθεωρήσουν τη συνθήκη Γιάλτας - Πότσνταμ στην Ευρώπη, (ανατρεποντας ετσι το status quo) και επιπροσθετα, να σταματήσει με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, τις προσπαθειες ανατροπης του status quo που θα υπαγορευονται απο φιλοναζιστικά κινητρα..?

Σου τα αναφέρω, επειδη

ο Γ.Γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες με έκπληξη έμαθε τις προάλλες από τον Πούτιν, ότι υπάρχουν αυτα τα 2 άρθρα στον Χάρτη του ΟΗΕ, που του επιτρέπουν τη διεξαγωγή μιας ρωσικής ειδικής επιχείρησης (SMO) στην Ουκρανία...μην πεσεις κι εσυ, απο τα συννεφα...!


πηγη

Aυτoς ο γερovτας με αvια, oμoλoγεi....Aκoυστε τov ! ! !



Εμεις τι να πουμε;
Δεν χρειαζεται....
Ομολογει ο κωλογερος....
Και ο Απερχομενος πρωθυπουργος μας, ειναι υπαλληλος του...
Ακουστε...

Ετσι εξηγειται που οι δημοσκοπησεις τον δειχνουν ακομη πρωτο...ΦΡΕΣΚΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ! ! !



Ειναι ικανος για ολα...

Δεν τον ενδιαφερεις εσυ....

Η καρεκλα του μονο τον νοιαζει....

Αλλωστε το δηλωσε....

Θα πολεμησουμε τον Νατιβισμο ειπε...

Χαιρομαι, που η κοινωνια μας μετατρεπεται σε πολυπολιτισμικη, εχει πει...

Και ποσα αλλα που δεν βγαινουν προς τα εξω αραγε;

ΞΥΠΝΑ ΡΕΕΕΕΕΕ

ΜΑΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ! ! ! !




Καvoυv oτι μπoρουν οι "Φovιαδες τωv Λαωv" για να πρoκαλεσoυν πoλεμo....









πηγη

Αμερικανοι....

Το μονο που τους ενδιαφερει ειναι το τομαρι τους και το δολαριο τους...

Μην ξεχνατε οτι δεν διστασαν να βομβαρδισουν χωρες, που απεριψαν το δολαριο.....

Το ιδιο εκανε και ο Βλαδιμηρος τωρα...

Αλλα...

Εχουν τα κοτσια να τα βαλουν μαζι του;

ΟΧΙ...

Και τι κανουν;

Βαζουν αλλους μπροστα, οπως κανουν παντα οι δειλοι, μετα την παπαρα που εφαγαν στο Βιετναμ...

Δεν δισταζουν να καταστρεψουν την Ευρωπη για το κωλοδολαριο τους !

Χάρης Σκοπελίτης

Koυλη πες αλευρι ! ! ! ΣΥNΔΕΣΜOl ΦIΛΩΝ ΠAOΚ: Όπoιoς ψnφiσει Nέα Δnμoκρατiα δεv έxει θέσn αvάμεσά μας...

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι για πρώτη φορά βγαίνουν τόσο ανοιχτά εναντίον της κυβέρνησης παίρνοντας θέση για μια σειρά από ζητήματα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση των φίλων του ΠΑΟΚ:

«Δεν είναι λίγες οι φορές, που στο πέρασμα των χρόνων έχει ακουστεί ο ισχυρισμός πως το ποδόσφαιρο αποτελεί την εικόνα της κοινωνίας. Ως οπαδοί δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με αυτό τον ισχυρισμό. Ωστόσο, στην ποδοσφαιρική κοινωνία υπήρχε μια διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. Είχαμε την δυνατότητα να εκφραζόμαστε στα γήπεδα.

Και το πράτταμε αυτό τόσο με τη φωνή μας, όσο και με τις δημόσιες τοποθετήσεις μας. Το πρώτο το διαγράψατε εντελώς. Η φίμωση μας, αλλά και η φίμωση όσων κοινωνικών ομάδων αντιδρούν, αποτελεί σχέδιο διακυβέρνησης της εταιρείας – κομπανίας που ελέγχει αυτή τη χώρα. Και η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα το κάνατε τόσο καλά, που το στίγμα σας θα μείνει ανεξίτηλο στα χρόνια που έπονται.

Εδώ και 4 περίπου χρόνια αντιμετωπίζουμε ως πολίτες, την μαζική παραπληροφόρηση από τα τσιράκια σας (ΑΡΔ) που ακολουθούν πιστά και κατά γράμμα το οργανωμένο σχέδιο θαψίματος γεγονότων και πράξεων που έχετε εκπονήσει, οδηγώντας ουσιαστικά την κοινωνία στον εξευτελισμό και την εξαθλίωση, αναγκάζοντας τους πολίτες αυτής της χώρας, να εκλιπαρούν για κουπόνια επιβίωσης. Και με το ύφος δικτάτορα που σας διακρίνει απαιτείτε και ευχαριστώ.

Εδώ και 4 χρόνια βιώσαμε ως πολίτες αυτής της χώρας, φωτιές και φυσικές καταστροφές, κοριούς, παρακολουθήσεις, και φυσικά ξύλο από τα γιουσουφάκια που σας υπηρετούν πιστά, λειτουργώντας και προασπίζοντας πάντα το όνομα του αφεντικού τους, Εδώ και 4 περίπου χρόνια βιώνουμε καταστολή παντού, σκάνδαλα και αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις, αναθέσεις του δημοσίου σε κουμπάρους, συγγενείς και φίλους, απειλές και καθημερινά σενάρια πολέμου, τρομοκρατώντας τους δόλιους πολίτες για τους χειμώνες πολέμου που έρχονται και τις κατοχικές συνθήκες που αναμένεται να ζήσουμε. Βιώσαμε αποκλεισμούς σε σπίτια και σε δημόσιους δρόμους.

Και όλα αυτά με τις ευλογίες της πολιτικής σας προστασίας με ένα sms. Για το καλό μας. Ξέρουμε πως πολλοί που θα διαβάσουν ή θα ακούσουν την σημερινή μας τοποθέτηση, θα χλευάσουν καθοδηγούμενοι από τους υπηρέτες σας. Άλλοι δεν θα δώσουν καν σημασία. Λογικό. Για την καθοδηγούμενη από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης κοινωνία άλλωστε, είμαστε οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. και η άποψη μας δεν πρέπει να εκφράζεται ή να ακούγεται.

Σε περίπτωση βέβαια που είμασταν ΒΙΑΣΤΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ θα είχαμε σίγουρα χώρο και χρόνο σε αυτό που λέμε κοινωνία του ψέματος. Γνωρίζετε καλά άλλωστε πως η δυναμική μας είναι τόσο μεγάλη που πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο και κόστος να καταπολεμηθεί. Για το λόγο αυτό, οποιοσδήποτε ονοματίζεται ως οπαδός παύει αυτόματα να έχει το τεκμήριο της αθωότητας και άμεσα φυλακίζεται. Για τους καταδικασμένους για ΒΙΑΣΜΟ ΑΝΗΛΙΚΩΝ και φίλους του κόμματος βέβαια, υπερισχύει το πολιτισμικό τους παρελθόν και αντιμετωπίζονται από άλλη κατηγορία δικαιοσύνης.

Όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, το κλείσιμο των Συνδέσμων δεν άλλαξε τίποτα απολύτως τόσο στην κοινωνία, όσο και στο θέμα της βίας. Έχει εικόνα άραγε ο Υπουργός προστασίας του πολίτη (Ευάγγελου Μαρινάκη) για το πόσα περιστατικά βίας έχουν μεταφερθεί σε συναυλίες, πάρκα, σχολεία, παραλίες;

Στο παρελθόν, έχουμε τοποθετηθεί επίσημα ως οπαδοί του μεγάλου Π.Α.Ο.Κ. και έχουμε προειδοποιήσει για τις κοινωνικές συνέπειες των αποφάσεων της μαριονέτας που παριστάνει τον Υφυπουργό αθλητισμού, όταν αποφάσιζε σαν άλλος Σουλτάνος την επιβολή κυρώσεων, το κλείσιμο και τον έλεγχο των Συνδέσμων, και την προκαταβολική καταδίκη και εξαθλίωση όλων όσων τοποθετούσε το κράτος και η αστυνομία κάτω από τον μανδύα του οπαδού.

Μας ζητήσατε με τον Αθλητικό Τρομονόμο σας, να γίνουμε δούλοι και στρατοί των εταιρειών που διοικούν τις ομάδες που υποστηρίζουμε, με αντάλλαγμα φαινομενικά, θυσιάζοντας ουσιαστικά, το πιο απλό και αγνό πράγμα στην ζωή ενός οπαδού. Να ακολουθά τη την ομάδα του παντού και πιστά. Το τυράκι σας δεν πρόκειται να το φάμε.

Όλα όμως θα αλλάξουν. Όπως και εσείς. Σας το υποσχόμαστε.

Όποιος δεν έχει μάθει από την ιστορία του είναι αναγκασμένος να την ξαναζήσει.

Επίσημα σας χαρακτηρίζουμε εχθρούς των οπαδών και το κυριότερο εχθρούς του Μεγάλου Π.Α.Ο.Κ. μας.

Το τελευταίο θα το νιώσετε όταν σας αφήσουν τα αφεντικά σας να πραγματοποιήσετε τις εκλογές.

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την συγκυβέρνηση Μαρινάκη – Ντόρας – Μητσοτάκη – Αλαφούζου χαρακτηρίζεται ως εχθρός του Π.Α.Ο.Κ. και δεν έχει θέση ανάμεσα μας.

Καλό Κατοχικό Χειμώνα ….

Μετά Τιμής, ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ»


πηγη


Dr. Paul Alexander: Μnv xoρnγεiτε στo παιδi σας αυτές τiς εvέσεις...

Εμας μας λετε ψεκια...

Αλλα...

Δεν τα λεμε εμεις....

Ο Δοκτωρας τα λεει....

Ακουστε τον...




Nεαρoς συμμoρiτnς πnγε να λnστεψει τον πιτσιρiκo καpατεκα καi...μπλε μαpε τov εκαvε ο πιτσιρiκoς ! ! !



Και πολυ καλα τον εκανε....

Κι ακομη καλυτερα, αν τον εστελνε σε νοσοκομειο....

Μπραβο ρε Πιτσιρικο, να σε χαιρονται οι γονεις σου...

Αλλα...

Το μονο που με ανησυχει, ειναι μην βγουν τιποτα αλληλεγγυοι και τα βαλουν με τον πιτσιρικο, που σωστα αμυνθηκε....

ΕΙΔΩΜΕΝ !



Θαvoυλη πoυ τpυπωσες; Eκθεσn Λύτpα: Aδιαvonτο πoλιτικo έγκλnμα...Οι "αxρεiαστες" MEΘ έφεpαν xιλιάδες αxρεiαστoυς θαvάτoυς...

Χιλιάδες φορολογούμενοι πολίτες, εμπιστεύθηκαν την πρόνοια του κράτους και έλαβαν ως ανταπόδωση τον τερματισμό της ζωής τους....



Έκθεση Λύτρα: Να που αποκαλύφθηκε σε ολόκληρο το «μεγαλείο» του, το μεγαλύτερο «επίτευγμα» του Θάνου Πλεύρη στην ολική καταστροφή της δημόσιας υγείας. Κάθε εισαγωγή πάσχοντα από Covid – 19 που δεν έβρισκε ΜΕΘ, και μια υπογεγραμμένη θανατική καταδίκη. Κάθε διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ, και ένα ραντεβού με τον θάνατο.

Τα υποβαθμισμένα, υποστελεχωμένα και καταρρέοντα δημόσια νοσοκομεία, έγιναν υγειονομικές ταφόπλακες για τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα που αδυνατούσαν να απευθυνθούν σε ιδιωτικές δομές Υγείας. Δεν μπόρεσαν να «προσαρμοστούν» στις απαιτήσεις του αδηφάγου συστήματος και πέθαναν. Χιλιάδες φορολογούμενοι πολίτες, εμπιστεύθηκαν την πρόνοια του κράτους και έλαβαν ως ανταπόδοση τον τερματισμό της ζωής τους.

Αυτό αποκαλύπτεται με τον πιο τραγικό τρόπο, από το δεύτερο μέρος της έκθεσης του Επίκουρου Καθηγητή Δημόσιας Υγείας Θοδωρή Λύτρα. Το 97,7% των ασθενών με κορονοϊό που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ, πέθαναν. Το 72,7% των ασθενών με κορονοϊό που είχαν την… τύχη να βρουν κλίνη ΜΕΘ, κατέληξαν.

Μόνο οι 3 στους 10 διασωληνωμένους εντός ΜΕΘ, κατάφεραν – αισίως – να παρακάμψουν τις θανατηφόρες «παγίδες» των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, των ανεπαρκών δομών, του ελλιπούς εξοπλισμού και του λειψού υγειονομικού προσωπικού. Ας μην ξεχνούμε δε πως υπήρξαν νοσοκομεία της επαρχίας που η θνητότητα των διασωληνωμένων εντός ΜΕΘ, πλησίαζε ή έφτανε το 100%!

Η πολιτική των «αχρείαστων» ΜΕΘ, έσπειρε τον θάνατο

Ποια ήταν η στάση της κυβέρνησης για όσο ο θάνατος θέριζε ζωές μέσα στα ελληνικά νοσοκομεία;

Ας θυμηθούμε ενδεικτικά την δήλωση Μητσοτάκη πως δεν έχει ένδειξη ότι υπάρχει μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς εκτός ΜΕΘ (ενώ είχε ήδη παραδοθεί στο υπουργείο Υγείας η έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα που αποδείκνυε το θανατικό εκτός ΜΕΘ), την δήλωση Γεραπετρίτη πως αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε μεγαλύτερη θνητότητα, και την δήλωση Άκη Σκέρτσου πως «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα Υγείας».

Όλα αυτά, και πολλά περισσότερα, ειπώθηκαν σε ένα χρονικό εύρος που η «νόσος» της φτώχειας (γιατί περί αυτού πρόκειται ουσιαστικά) άφηνε πίσω της εκατόμβες νεκρών. Σε ένα διάστημα που η Υγεία παρέμενε ο «φτωχός συγγενής» των κρατικών δαπανών και πακτωλός δημόσιου χρήματος δινόταν στην συντήρηση των απολυταρχικών lockdown και τις λίστες Πέτσα. Η κυβέρνηση ακόμα θεώρησε πως διέθετε και την άνεση να διώξει 7.000 υγειονομικούς επειδή χαλούσαν την απολυταρχική «σούπα».

Όλους αυτούς τους μήνες που τα δημόσια νοσοκομεία είχαν γίνει η – εγγυημένη – προτελευταία κατοικία του κάθε φτωχού, είχαμε δημοσιογραφικά τσιράκια και επιστημονικές «τηλεπερσόνες» που αντί να θίγουν το μείζον θέμα των ανεπαρκών ΜΕΘ και των τραγικών ελλείψεων προσωπικού, έβαζαν τους εμβολιασμένους πολίτες να στρέφονται εναντίον των ανεμβολίαστων, γιατί – τάχαμου- τους… έτρωγαν την θέση στη ΜΕΘ! Ή δεν τα ακούσαμε ΚΑΙ αυτά στην ελληνική τηλεόραση;

Ασφαλώς είναι οι ίδιοι οι «πετσωμένοι» και οι «ακαταδίωκτοι» που σπεύδουν σήμερα να απορρίψουν τα συμπεράσματα της έκθεσης Λύτρα και να υποβιβάσουν αυτό το τεράστιο ζήτημα, που σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα αποτελούσε «βόμβα» μεγατόνων στα θεμέλια μιας δημοκρατίας. O μόνος που δεν καλείται στα κανάλια να σχολιάσει την μελέτη Λύτρα, είναι ο… ίδιος ο Θοδωρής Λύτρας. Όλοι οι άλλοι «ειδικοί» καλούνται για να τον «λιθοβολήσουν».

Όλες οι παθογένειες κρύφτηκαν πίσω από το εμβόλιο

Ουσιαστικά, η στρατηγική της κυβέρνησης στην προστασία της δημόσιας υγείας, ξεκινούσε και κατέληγε αποκλειστικά και μόνο στο εμβόλιο. Δεν σου παρέχουμε πρωτοβάθμια φροντίδα περίθαλψης, άλλα κάνε το εμβόλιο και θα σωθείς. Δεν θες να πέσεις στην ανάγκη νοσοκομείου; Κάνε το εμβόλιο. Δεν θες να καταλήξεις ημιθανής να ψάχνεις για ΜΕΘ και να μην βρίσκεις; Κάνε το εμβόλιο. Δεν είσαι σίγουρος αν θα σωθείς ακόμα και εντός ΜΕΘ; Κάνε το εμβόλιο. Δεν έχει γιατρούς και νοσηλευτές το νοσοκομείο της περιοχής σου; Κάνε το εμβόλιο για να μην τους χρειαστείς. Ανησυχείς για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου; Κάνε το εμβόλιο και θα τα… βρούμε μετά. Ανησυχείς γιατί δεν παρέχουμε όσα μονοκλωνικά απαιτούν οι περιστάσεις; Κάνε το εμβόλιο και μην ασχολείσαι με αυτά.

Αποτέλεσμα; Δεκάδες χιλιάδες θάνατοι ανθρώπων που πίστεψαν πως τα εμβόλια των φαρμακευτικών κολοσσών ήταν η απάντηση για όλα.

Πίστεψαν πως η αντιμετώπιση της πανδημίας θα μπορούσε να γίνει από ένα κράτος που πατούσε με το ένα πόδι σε πειραματικά σκευάσματα αμφίβολης αποτελεσματικότητας και με το άλλο σε ένα τσακισμένο σύστημα Υγείας, που παρέμενε σε «καταστολή» για να κερδίζουν κάποια αρπακτικά των ιδιωτικών δομών. Σημειωτέον πως οι ιδιωτικές κλινικές με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης έμεναν μονίμως έξω από το κάδρο της περίθαλψης σοβαρών περιστατικών Covid και ουσιαστικά δεν βοήθησαν – παρά ελάχιστα – στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων.

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο» έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλα χιλιάδες πολίτες δεν είναι παρόντες πια στη ζωή για να του απαντήσουν πως η καλύτερη ΜΕΘ είναι η πάντα εύκαιρη, εξοπλισμένη και στελεχωμένη ΜΕΘ.

Πλέον δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί πως μιλάμε για εγκληματικές πολιτικές ευθύνες. Η δημιουργία επαρκούς αριθμού ΜΕΘ κρίθηκε ως αχρείαστη σπατάλη από την κυβέρνηση. Από την άλλη, το να επιδοτούνται συνεχώς οι αυξήσεις του ρεύματος που επιβάλλει το καρτέλ των παρόχων ενέργειας, κρίνεται μονόδρομος. Για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος μόνο για τον Σεπτέμβριο, δόθηκαν 1,9 δισ. ευρώ. Πόσες ΜΕΘ θα μπορούσαν να λειτουργούν με αυτές τις δαπάνες, και πόσοι συνάνθρωποι μας που χάθηκαν, θα συνέχιζαν σήμερα τη ζωή τους;

Τελικά τι αποδείχθηκε «εθνική απειλή» για τη χώρα; Το «παγιδευμένο»… κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη ή η τραγική κατάσταση της δημόσιας περίθαλψης που έστειλε στον τάφο δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας;


πηγη

Nεα Μελετn: Τα εμβoλια εivαι πoλύ πιo επικivδυvα απ τον κoρωvαιo και...πρoτρέπoυν τoυς πoλiτες να κάvoυv κι άλλες δoσεις ! ! !

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, επί του παρόντος σε προδημοσίευση, αποκαλύπτει ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 ήταν έως και 98 φορές πιο επικίνδυνα από τον ίδιο τον ιό...



Η μελέτη είναι επικριτική σε ότι αφορά την απαίτηση αναμνηστικής δόσης για τους Αμερικανούς φοιτητές στα πανεπιστήμια.

Μελέτη των πανεπιστημίων Harvard και Johns Hopkins δείχνει πως τα εμβόλια είναι πολύ πιο επικίνδυνα από την Covid-19

Και προτρέπουν τους πολίτες να κάνουν κι άλλες δόσεις!

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, επί του παρόντος σε προδημοσίευση, αποκαλύπτει ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 ήταν έως και 98 φορές πιο επικίνδυνα από τον ίδιο τον ιό!

Η μελέτη είναι επικριτική σε ότι αφορά την απαίτηση αναμνηστικής δόσης για τους Αμερικανούς φοιτητές στα πανεπιστήμια, αναφέροντας στην περίληψη:

«Χρησιμοποιώντας δεδομένα ανεπιθύμητων ενεργειών που αναφέρθηκαν από το CDC και τους χορηγούς, διαπιστώνουμε ότι οι αναμνηστικές δόσεις μπορεί να προκαλέσουν ξεκάθαρες και αναμενόμενες βλάβες:

Αναμένουμε 18 έως 98 φορές παραπάνω σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων 1,7 έως 3,0 περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας σχετιζόμενης με αναμνηστικές δόσεις στους άνδρες και 1.373 έως 3.234 περιπτώσεις αντιδραστικότητας βαθμού ≥3 που παρεμποδίζουν τις καθημερινές δραστηριότητες για κάθε νοσηλεία Covid-19 που έχει αποφευχθεί»!Με άλλα λόγια μιλάμε για παρενέργειες οι οποίες εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου σώματος.

Κι όλα αυτά καθώς κυβερνητικοί αξιωματούχοι και κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα και στις δυτικές χώρες προτρέπουν τους εμβολιασμένους να εγχύσουν στα σώματά τους ένα δεύτερο λεγόμενο «δισθενές» ενισχυτικό που λέγεται ότι στοχεύει την παραλλαγή Omicron, αποδεικνύεται ότι αυτή η ουσία δεν έχει δοκιμαστεί σε ανθρώπους.

Και η μόνη δοκιμή σε ζώα που έγινε περιελάμβανε οκτώ ποντίκια…


πηγη

Αvακoiνωσαv oτι θα αvατιvαξoυv τoυς αγωγoυς, τo εκαvαv και τωρα τρεxoυν και δεv φταvoυv...ΑΚOYΣΤΕ ! ! !

 


Ειναι τοσo ανικανοι....

Και θελουν ναναι και πλανηταρχες....

Και μια προβλεψη....

Εχασαν ηδη τον πολεμο!



Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Μοvo ετσι iσως ξυπvnσoυv λεει ο καθnγnτnς....



Και δεν εχει αδικο...
Το βλεπουμε και το ζουμε καθε μερα....
Ακουστε...

Τo περιμεvες; Oι HΠΑ κnρυξαν τov ΠOΛΕMO στnv Γερμαviα και τnv Eυρώπn ! ! !

Γι αυτο του λενε και φονιαδες των λαων...

Μονο το τομαρι τους, τους ενδιαφερει....



Η αλήθεια για τους αγωγούς NORD STREAM...

Με το σαμποτάζ του Nord Stream, η Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε θέατρο πολέμου. Έχει καταστεί σαφές ότι πλέον δεν πρόκειται για την Ουκρανία. Έχουμε να κάνουμε με έναν πόλεμο των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, ο οποίος επίσης στρέφεται κατά κύριο λόγο κατά της Γερμανίας. Ούτε η Γερμανία, ούτε η ΕΕ είναι ανεξάρτητοι παίκτες σε αυτό το γεωπολιτικό παιχνίδι.

Γράφει το γερμανόφωνο Russia Today:

Ο σκηνοθέτης Gonzalo Lira βλέπει την πράξη δολιοφθοράς κατά του Nord Stream, ως κήρυξη πολέμου από τις ΗΠΑ στους Ευρωπαίους. Ειδικά στην Γερμανία είχε κηρυχθεί πόλεμος από τον σημαντικότερο σύμμαχό της, εξηγεί σε ένα βίντεο . Αυτή είναι μια τολμηρή θέση, αλλά δεν πρέπει να απορριφθεί πολύ γρήγορα. Μετά από λίγη σκέψη, είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος ωφελούμενος από την επίθεση στην ευρωπαϊκή υποδομή φυσικού αερίου. Έχουν επίσης και τα μέσα και την ευκαιρία να την εκτελέσουν.

Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε με τον Lira σε όλα. Αλλά με το σαμποτάζ στον Nord Stream, ένα πράγμα έγινε σαφές: το θέατρο του πολέμου επεκτάθηκε. Δεν είναι πλέον μόνο η Ουκρανία, το μέρος όπου λαμβάνει χώρα στρατιωτική δράση. Δεν είναι πλέον μόνο ένας οικονομικός πόλεμος μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. Με την επίθεση στο Nord Stream, η Γερμανία και η ΕΕ έχουν γίνει πεδίο μάχης.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, μαζί με γερμανούς πολιτικούς, κατηγορούν την Ρωσία ως φταίχτη. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πολύ πειστικό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το μεγαλύτερο οικονομικό και πολιτικό όφελος.

Ομολογουμένως, μέχρι στιγμής, όλα να είναι εικασίες και μόνο έμμεσες αποδείξεις. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πραγματικές αποδείξεις για το έγκλημα. Αλλά ακόμα κι αν παρουσιαστούν στα μέσα ενημέρωσης, σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο, πρέπει να υπάρχει σκεπτικισμός. Αυτό γιατί διακυβεύονται πολλά αυτή την στιγμή, αναφορικά με την κυριαρχία και την πολιτική επιρροή στην Δυτική Ευρώπη. Η Σουηδία, η Δανία και η Γερμανία διεξάγουν έρευνα και το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε επίσης, ότι θα ξεκινήσει έρευνα. Όλα είναι μέρη της σύγκρουσης στην διαμάχη με τη Ρωσία. Δεν αναμένονται αντικειμενικά αποτελέσματα από αυτούς. Είναι λοιπόν σημαντικό να παραμείνουμε δύσπιστοι.

Είναι απίθανο η Ρωσία να καταστρέφει τις δικές της υποδομές, στις οποίες έχει επενδύσει στο παρελθόν δισεκατομμύρια. (…)

Η Ρωσία έχει κυριολεκτικά το πάνω χέρι και μπορεί να τερματίσει τον αγωγό φυσικού αερίου με το πάτημα ενός κουμπιού. Δεν είναι απαραίτητο να καταστραφεί ολόκληρη η υποδομή. Οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αναρωτηθούν, ποιός έχει μεγαλύτερο συμφέρον εδώ, ποιός έχει το καλύτερο κίνητρο και επίσης ποιός έχει την μικρότερη ζημιά. Όλα αυτά αποκλείουν την Ρωσία ως φταίχτη και δείχνουν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εκκλήσεις για άνοιγμα του Nord Stream 2 εν όψει της έλλειψης φυσικού αερίου, καθώς προέρχονταν από την γερμανική κοινωνία των πολιτών, δεν έχουν πλέον νόημα. Η μοίρα της Ευρώπης μοιάζει τώρα προδιαγεγραμμένη – τουλάχιστον η οικονομική.

Η ζημιά στον αγωγό είναι εκτεταμένη. Η επισκευή είναι δύσκολη, έχει ήδη πει η Gazprom. Δεν είναι επίσης σαφές δε, εάν η Gazprom ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε επισκευή. Οι δυτικοί εταίροι ήταν κάτι παραπάνω από αναξιόπιστοι στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα δείξουν πόσο ρεαλιστική είναι η πολιτική της Γερμανίας και της ΕΕ, καθώς υποσχέθηκαν, ότι θα μπορέσουν να απελευθερωθούν από την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο σε σχετικά βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Η επίθεση προφανώς, έχει σκοπό να κόψει την σύνδεση μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας. Δεν είναι η Ρωσία που έχει συμφέρον σε αυτό. Έρχεται επίσης σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι πολιτικές διαμαρτυρίες στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες, ενάντια στις πολιτικές κυρώσεων των φιλοαμερικανικών πολιτικών ελίτ.

Η ευημερία της Γερμανίας και της Ευρώπης θυσιάζεται στον βωμό του πολεμικού στόχου (των διεθνιστών). Και η αιτία του πολέμου μπορεί τώρα να διατυπωθεί πιο ξεκάθαρα. Δεν πρόκειται για την Ουκρανία. Δεν πρόκειται για την εδαφική της ακεραιότητα. Ούτε πρόκειται για δημοκρατία εναντίον απολυταρχίας. Αυτός ο πόλεμος, έγινε πια σαφές, είναι ένας πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Η πορεία του πολέμου στην Ουκρανία δεν επηρεάζεται από την επίθεση στους Nord Stream.

Τώρα η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο. Και αποδεικνύεται ότι η ΕΕ δεν έχει κανένα μέσο για να επιβιώσει από αυτόν τον πόλεμο, ειδικά όταν ο (αμερικανικός) ηγεμόνας στρέφεται εναντίον της και είναι πρόθυμος να την θυσιάσει στο παιχνίδι για δύναμη και επιρροή. 

Η ΕΕ δεν είναι κυρίαρχη. Μάλλον ο εχθρός της Ευρώπης δεν είναι στην Ανατολή, αλλά στην πραγματικότητα στην Δύση. Επομένως δεν πρέπει να αποκλειστεί η σκέψη, ότι οι ΗΠΑ είναι ο εχθρός και μόλις κήρυξαν τον πόλεμο στην ΕΕ και την Γερμανία!!!


πηγη

Kαθεστως Mnτσoτακnδωv: Tιμωpoύν έvαv καθnγnτή πoυ αγωviζεται για vα μnv xάvovται αvθρώπιvες ζωές...

Είναι πραγματικά αδιανόητο να τιμωρούν έναν καθηγητή που αγωνίζεται για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές, μελετώντας τα δεδομένα προς όφελος της επιστήμης..



Σύμφωνα με πληροφορίες, σάλο προκάλεσε η μελέτη του καθηγητή Λύτρα, για την οποία είχε πλήρη γνώση ο Σωτήρης Τσιόδρας, και με την οποία αποδείχτηκε απέδειξε ότι μεταξύ αυτών που είχαν κορωνοϊό και δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ, πέθαναν όλοι ή σχεδόν όλοι, καθώς το ποσοστό έφτασε στο 97,7%. Με απλά λόγια πέθαναν 1.084 άτομα έναντι 72,7% (9.382 ασθενών) οι οποίοι εισήχθησαν στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναλύει η μελέτη έως τον Απρίλιο του 2022 παρατηρείται επιδείνωση της θνητότητας κατά 21% για ορισμένο φορτίο ασθενών. Η θνησιμότητα είναι ακόμη μεγαλύτερη αν νοσηλεύεται κάποιος στην επαρχία, με ποσοστό +64% σε σχέση με την Αθήνα, ενώ πριν την 1η Σεπτεμβρίου η διαφορά επαρχίας-Αθήνας ήταν 36%.

Στη μελέτη επισημαίνεται πως από τον Αύγουστο του 2021 οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι αυξήθηκαν σταδιακά, ταυτόχρονα με την αυξημένη κυκλοφορία της παραλλαγής Δέλτα, ειδικά από τον Νοέμβριο του 2021. Μετά τον Ιανουάριο του 2022, η Όμικρον παρέτεινε περαιτέρω αυτό το επιδημικό κύμα, με σταδιακή αποκλιμάκωση. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της μελέτης, αναλύθηκαν συνολικά 14.011 διασωληνωμένοι ασθενείς με COVID-19, εκ των οποίων 10.466 (74,7%) έχασαν τελικά τη ζωή τους.

Η μελέτη του καθηγητή Λύτρα επιβεβαιώνει δηλαδή ότι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με διπλάσια θνησιμότητα από αυτή ενός ατόμου εντός ΜΕΘ!

Η εκδικητική αντίδραση του Μαξίμου

Ο καθηγητής Θόδωρος Λύτρας έστειλε ολόκληρη τη μελέτη του στους αρμόδιους φορείς, δηλαδή και στο υπουργείο Υγείας αλλά και στο Μαξίμου. Και τότε αποφασίστηκε η τιμωρία του! Μόλις 9 μέρες μετά και φυσικά με άνωθεν εντολή, «κόπηκε» κάθε πρόσβαση που είχε ο καθηγητής στα στοιχεία του ΕΟΔΥ!

Χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να τον ενημερώσει, απλά διαπίστωσε ότι δεν είχε καμία πρόσβαση και όλα τα συστήματα που διαχειριζόταν και τα δεδομένα που αντλούσε «κλείδωσαν»!

Είναι πραγματικά αδιανόητο να τιμωρούν έναν καθηγητή που αγωνίζεται για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές, μελετώντας τα δεδομένα προς όφελος της επιστήμης και εξάγοντας χρήσιμα συμπεράσματα. Βεβαίως δεν έχουν την ίδια αντίληψη εκεί στο Μαξίμου, αφού του έκοψαν την πρόσβαση γιατί δεν τους άρεσαν τα ευρήματα της μελέτης του!

Επιχείρηση αποδόμησης της έρευνας

Όλες τις τελευταίες μέρες πάντως η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε επιχείρηση αποδόμησης της έρευνας με κυβερνητικά στελέχη να την απαξιώνουν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ απάντησε στην ερώτηση για την μελέτη, σχολιάζοντας μόνο ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να μην φτάσουν οι πολίτες στη ΜΕΘ, προβάλλοντας για άλλη μια φορά την εμμονή με τον εμβολιασμό: «Κάναμε ότι ήταν δυνατό με το εμβόλιο και την έγκαιρη ενημέρωση για να μην φτάσουν στις ΜΕΘ» χωρίς κανένα αίσθημα ντροπής, παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση ήλπιζε ότι με το εμβόλιο οι πολίτες δεν θα κολλήσουν κορωνοϊό και δεν θα φτάσουν στις ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, ο Θάνος Πλεύρης στη Βουλή υποστήριξε ότι «προφανώς θα επιδεινώνονταν τα στοιχεία σε μια πανδημία», ενώ υποστήριξε ότι η μελέτη Λύτρα «κάνει στατιστική απεικόνιση» και ότι «δεν ελέγχει τις αιτίες της θνητότητας». Στην ίδια κυβερνητική γραμμή και το μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί με τα ευρήματα της μελέτης Λύτρα αλλά όχι με τα συμπεράσματα.


πηγη