Σελίδες

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Τα εμβoλια σκoτωσαv τnv Δoκιμo και τov Avτισυvταγματαρxn ! ! ! Οι Aρxnγoi εiστε υπευθυvoι λεει....

 



Κοψτε τις παπαριες περι τροφικης δηλητηριασεως....

Πειτε την αληθεια στον κοσμο....

Ακουστε ρε τι σας λεει ο Πλοιαρχος Στρατιωτικος Γιατρος....



Καλn σας oρεξn ! ! ! Τi μαμoυvι πρoτιματε vα φατε;

 


Το εχω ξαναγραψει.....

Ελληνας θελω να μεινω....

Δεν θελω να γινω Ευρωπεος....

Γυρο και σουβλακια θελω....

Οχι μαμουνια ! ! !

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!

πηγη


Προφητεία του καθnγnτn lωαvviδη για τov Kυριάκo Mnτσoτάκn απo τo 2017...

Απόλυτα δικαιωμένος πρέπει να νιώθει πλέον ο καθηγητής Παθολογίας Έρευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Ιωάννης Ιωαννίδης, με την άτακτη κυβερνητική υποχώρηση και τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων...



Το σύμπλεγμα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού ο οποίος δαιμονοποίησε όχι μόνο εκατομμύρια έλληνες πολίτες αλλά και μεγάλη μερίδα της επιστημονικής κοινότητας, όπως ο καθηγητής Ιωαννίδης, αποκαλώντας τους «ψεκασμένους», τους έχει πλέον εκθέσει ανεπανόρθωτα.

Ο υψηλού κύρους επιστήμονας, που συγκαταλέγεται στους δέκα πιο επιδραστικούς του πλανήτη, ανέδειξε ουκ ολίγες φορές μέσω συνεντεύξεών του στην εφημερίδα «δημοκρατία» (αλλά και σε όσα μέσα ενημέρωσης δεν του έβαλαν «εμπάργκο», επειδή οι απόψεις του δεν ήταν σύμφωνες με την κυρίαρχη επιστημονική αντίληψη στην Ελλάδα) πόσο καταστροφικό θα μπορούσε να αποβεί για την πορεία της πανδημίας στη χώρα το lockdown, δηλαδή το μοναδικό μέτρο που λαμβάνεται έναν χρόνο τώρα με τη μέθοδο του «ακορντεόν».

Και όμως, αυτή δεν είναι η μοναδική δικαίωση του καθηγητή Ιωαννίδη. Υπάρχει ακόμα μία επιβεβαίωση, ίσως μεγαλύτερη, σίγουρα όμως ανατριχιαστική. Είναι η επιστολή του καθηγητή Ιωαννίδη, την οποία δημοσίευσε το 2017 με αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πραγματικά εάν δεν βλέπαμε την ημερομηνία δημοσίευσης στην ιστοσελίδα Huffingtonpost, δεν θα μπορούσαμε να πιστέψουμε πως αυτή η επιστολή δεν γράφτηκε χθες, αλλά γράφτηκε τέσσερα ολόκληρα χρόνια πριν. Διαβάστε λοιπόν τι αποκαλύπτει ο καθηγητής Ιωαννίδης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν ακόμα ο τελευταίος γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Διαβάστε και θα καταλάβετε.

Ανοιχτή επιστολή στο καλύτερο βιογραφικό της χώρας

Άκουσα την ομιλία στην κοινουβουλευτική ομάδα του κόμματός σας. Γενικά τα είπατε πολύ ωραία, είστε ικανός ρήτορας. Στρωτός λόγος και αρκετά λογικά ή έστω λογικοφανή επιχειρήματα. Ειδικά όταν είπατε ότι τιμάτε την αριστεία, κόντεψα να λιποθυμήσω απ’ τη χαρά μου. 

Όμως γρήγορα συνήλθα, ενθυμούμενος ότι οι κομματικοί σας σύντροφοι κατέχουν εξίσου πολλά από τα πανελλήνια ρεκόρ αναξιοκρατίας και μετριοκρατίας όσο και οι κομματικοί σας αντίπαλοι – με βάση την προσωπική μου εμπειρία από τον ελληνικό πανεπιστημιακό χώρο. Επίσης σας χειροκροτήσανε μεν οι από κάτω, αλλά αυτοί οι καλοί καγαθοί άνθρωποι στα έδρανα δεν μου φάνηκαν και πολύ χαρούμενοι με τη ζωή τους.

Πολλές κατεβασμένες φάτσες και πολλή βλεφαρόπτωση με κροκοδειλίσιο βλέμμα διαπίστωσα. Πολλοί βήχανε, και δεν έφταιγε μόνο η χειμερινή έξαρση ιώσεων για τα συγκοπτικά βηχαλάκια.

Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη, αγαπητέ Κυριάκο, ως παλιός συμμαθητής και ασήμαντος απλός πολίτης θέλω δημόσια να σας δώσω συγχαρητήρια και για την εκλογή στην ηγεσία της ΝΔ και γιατί πληροφορήθηκα ότι έχετε το καλύτερο βιογραφικό της χώρας. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Ίσως είμαι στενόμυαλος, αλλά φοβάμαι ότι όλα τα κόμματα βλάπτουν τη Συρία το ίδιο, όπως έγραφε και ο Καβάφης πολύ πριν η Ελλάδα γίνει Συρία.

Το ότι διαθέτετε ένα από τα καλύτερα βιογραφικά της χώρας έγινε αρχικά αντιληπτό στο πανελλήνιο σε προεκλογική συνέντευξή σας σε δημοφιλή τηλεπερσόνα. Ως κακομοίρης επιστήμονας πρέπει να αναγνωρίσω πως πλέον οι πιο πιστευτές πηγές επιστημονικών πληροφοριών είναι πρωτίστως οι τηλεπερσόνες και έπονται σε απόσταση αναπνοής τα παραθρησκευτικά και κοσμικά μέντιουμ. 

Μετά από αυτή την βιογραφική αποκάλυψη, επικρατήσατε απέναντι σε τρεις τιτάνες του δεξιού πνεύματος. Τώρα ηγείστε ενός κόμματος που, επειδή τιμά την αριστεία και εστιάζει στην παιδεία, έχει εξαποστείλει ως ευρωβουλευτή για να εκπολιτίσει την υπόλοιπη Ευρώπη σε θέματα πολιτισμού και παιδείας τον γίγαντα ποδοσφαιριστή Ζαγοράκη. 

Τρέμω να αναφέρω τα ονόματα δεκάδων άλλων φωστήρων του κόμματος που έχουν εξαθλιώσει σεμνά και ταπεινά την Ελλάδα επί έτη πολλά. Για να είστε αρχηγός πλέον όλων αυτών, πρέπει να διαθέτετε όχι απλώς ένα από τα καλύτερα, αλλά το καλύτερο βιογραφικό της χώρας – και πάλι λίγο είναι ίσως για να τα βγάλετε πέρα.

Δεν αστειεύομαι- ή, ορθότερα, δεν αστειεύομαι μόνο. Γνωρίζω ότι έχετε σπουδάσει σε εξαιρετικά πανεπιστήμια. Τα ίδια προσόντα (άριστα σε πτυχίο και μεταπτυχιακά σε εξαιρετικά πανεπιστήμια) έχει και μια κοπέλα που προσλάβαμε πέρυσι σαν βοηθό γραμματέα της γραμματέως σε ένα τμήμα που διευθύνω στο Στάνφορντ. Δεν κάνω αυτή τη σύγκριση για να τη μειώσω, η κοπέλα είναι ικανότατη και πανέξυπνη. Απλώς δεν ξεκινάνε όλα τα παιδιά την καριέρα τους από διευθυντής τραπεζικού ομίλου και πάνω.

Γνωρίζετε βέβαια ότι από ακαδημαϊκή άποψη υπάρχουν πάνω από 200 χιλιάδες Έλληνες με μεγαλύτερη απήχηση από εσάς στην επιστημονική βιβλιογραφία, κυρίως νεότεροι, και πολλοί από αυτούς άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι σε πράγματα άσχετα με την επιστήμη τους. Γνωρίζετε επίσης ότι από επαγγελματική άποψη υπάρχουν ακόμα περισσότεροι Έλληνες με άριστες περγαμηνές και μεγαλύτερη εργασιακή εμπειρία από εσάς που όμως είναι άνεργοι ή απελπιστικά χαμηλόμισθοι. Απλώς εσείς τα καταφέρατε και πήγατε μπροστά, και εύγε. 

Αυτοί ακόμα δυστυχώς ψάχνονται – ελπίζοντας να μη χρειαστεί να ψάχνουν και σκουπιδοντενεκέδες. Σας παρακαλώ, όσο ψηλά κι αν φτάσει το άστρο σας, μην ξεχάσετε όλους αυτούς τους αποτυχημένους που ίσως τελικά θα έπρεπε να έχουν καλύτερη τύχη, αν υπήρχε στοιχειώδης ισοπολιτεία και αξιοκρατία.

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι, όταν είπατε ότι η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και η πολιτική θα το λύσει.

Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείτε. Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα: ότι διέθετε και συνεχίζει να διαθέτει τέλειους πολιτικούς. Απλώς δε διαθέτει τίποτε άλλο. Οι πολιτικοί της είναι τόσο τέλειοι και καταλαμβάνουν τόσο χώρο στο κοινωνικό γίγνεσθαι που δεν αφήνουν τίποτε άλλο να ανθίσει. Αν ο τέλειος πολιτικός ορίζεται ως αυτός που μπορεί να πείθει, ο λαός μας παράγει αστείρευτα ταλέντα

 Τετριμμένα γνωστό παράδειγμα: χαρισματικός ασύλληπτος ιδεοληπτικός καταστρέφει με εντατικούς ρυθμούς την Ελλάδα επί επτά μήνες, καταπατά ασύστολα όλα όσα είχε υποσχεθεί, δίνει ρεσιτάλ διαχειριστικής ανικανότητας. Έστω κι έναν Έλληνα (πέρα από τα ξαδελφάκια του) να έπειθε να τον ξαναψηφίσει, θα του έβγαζα το καπέλο για μεγαλοφυία στην τέχνη της πειθούς. Κι όμως έπεισε κάπου 2 εκατομμύρια και ξαναεκλέχτηκε πρωθυπουργός. Η απατεωνιά μαγικά μεταμορφώνεται σε χάρισμα.

Άλλο λαμπρό παράδειγμα: αρρενωπό μοντέλο που λανσάρει κομμώσεις γουλί, παρδαλά πουκάμισα και σακάκια με κόκκινη ρίγα πείθει εκατομμύρια Έλληνες και ακόμα περισσότερους ξένους ότι είναι διαπρεπής οικονομολόγος, χωρίς να έχει δημοσιεύσει ποτέ έστω και μια επιστημονική δημοσίευση σε ένα από τα 30 καλύτερα περιοδικά οικονομικών επιστημών. Τον αναφέρω γιατί αυτός ήταν ο προηγούμενος κάτοχος του τίτλου του καλύτερου βιογραφικού της χώρας στα τοπικά καλλιστεία μετριότητας.

Θέλετε κι άλλα παραδείγματα; Δημοσιογράφος που χρειάζεται διερμηνέα για να συνεννοηθεί με αγγλόφωνους επενδυτές ηγείται απτόητος κόμματος που πείθει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ότι εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Άλλη αρχηγός κόμματος, συνταξιούχος από τα σαράντα κάτι, πείθει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ότι στοχεύει στην παραγωγική ανάπτυξη. Άλλος καλός κύριος πείθει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ότι ο Στάλιν ζει. Άλλοι πείθουν τόσους ή και περισσότερους για ακόμα πιο απίθανα πράγματα.

Σίγουρα έχουμε τέλειους πολιτικούς, να το χωνέψουμε αυτό. Μπορούμε όμως να έχουμε και τίποτε άλλο; Υπάρχει κάποια πιθανότητα να αφήσουμε ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενό τους και που δεν έχουν καμία διάθεση, κανένα ταλέντο, καμία κλίση για την πολιτική, το συνδικαλισμό, την κομματική συμμετοχή, τις επιτροπές και τα γραφεία των κομματαρχών, να κάνουν τη δουλειά τους και να προσφέρουν το έργο τους; 

Υπάρχει περιθώριο για κάποιο έργο, δημιουργία, ποιότητα, καινοτομία εκτός από την πολιτική στη χώρα; Κάτι αντίστοιχο είχα ρωτήσει παλιότερα και τον κ. Τσίπρα σε ένα κείμενό μουκαι απάντησε σαφέστατα με τις πράξεις του: 

Όχι. Κάτι τέτοια δυσοίωνα ερωτήματα εξακολουθώ να θέτω, ο απαισιόδοξος. Και εκεί πάνω έρχεστε κι εσείς, κύριε Μητσοτάκη, με το καλύτερο βιογραφικό της χώρας. Κάποιες φορές που σας ακούω, λέω, «Κοίτα, λες αυτός να είναι αληθινός αξιοκράτης επιτέλους, απίστευτο!» Αλλά έπειτα ακούγεται το κοφτό βηχαλάκι, κοιτάω ποιοι σας συντροφεύουν ολόγυρα, και θυμάμαι πάλι περί τίνος πρόκειται.

Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη, αγαπητέ Κυριάκο, εύχομαι καλή επιτυχία, και σε εσάς και σε όλους τους ταλαντούχους Έλληνες πολιτικούς όλων των κομματικών χώρων. Είστε τόσο τέλειοι που, με τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού που πρεσβεύετε και όπως προβλέπει η θεωρία επιβίωσης του καταλληλότερου, έχετε επιτυχημένα εκδιώξει σχεδόν όλους τους υπόλοιπους πολίτες από τη χώρα κυριολεκτικά ή ψυχικά. Να μην ανησυχείτε καθόλου, δεν πρόκειται για γενοκτονία, μια μικρή εθνοκάθαρση είναι μόνο, όπως θα έλεγε και ο αιώνιος φοιτητής υπουργός παιδείας. 

Κοιτάξτε να μας διαιωνίσετε εσείς οι πολιτικοί τουλάχιστον, μιας κι εμείς οι Έλληνες σβήνουμε. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη χώρα, να την χαίρεστε και να τη νέμεστε, την κερδίσατε με το σπαθί σας, με τα καλύτερα βιογραφικά σας. Είμαι βέβαιος ότι μαζί με εσάς, θα βρούνε δουλειές και οι τηλεπερσόνες, τα παραθρησκευτικά και κοσμικά μέντιουμ, και οι υπάλληλοι τηλεφωνικών κέντρων Siemens για πολιτική διαφήμιση. Ίσως αρκούν αυτά τα μοντέρνα επαγγέλματα για τη χώρα.

Ελπίζω τελικά να σταθείτε συνεπής στις αξίες σας, όποιες κι αν είναι αυτές. Δεν ξέρω όμως αν μπορείτε. Τι να πω, προσπαθήστε. Για παράδειγμα, με βάση το αξιακό σας σύστημα, στις ΗΠΑ μια επιχείρηση που χρωστάει τεράστια ποσά και βλάπτει κραυγαλέα το δημόσιο συμφέρον, δεν αλλάζει απλώς κτίριο headquarters για να πληρώνει λιγότερο ενοίκιο. 

Κανονικά, θα πρέπει να κηρυχθεί χρεοκοπημένη και οι ηγέτες της να οδηγηθούν σε δίκη και πιθανότατα στη φυλακή. Με βάση αυτές τις αξίες, ένα κόμμα που χρωστάει πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ θα έπρεπε να κηρύξει χρεοκοπία και οι ηγέτες του να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιήσατε καλά ακόμα, αλλά είστε πλέον ο ηγέτης αυτού ακριβώς του κόμματος.


πηγη

Eκαvε τα εμβoλια, δεiτε τnv και ακoυστε τnv ! ! !

 


Eμεις τι να πουμε;

Τα λεει ολα η ατυχη κοπελιτσα...

Ακουστε...

πηγη


Ο Mnταρακnς απoφασισε: Εστω κι αv απoριφθεi το αiτnμα ασυλoυ τoυ λαθρoμεταvαστη...Παpαμεvει στnv Eλλαδα !


Κόλπο Μηταράκη για να παραμείνουν οι παράνομοι λαθρομετανάστες



Το μεταναστευτικό αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Ελλάδα από την στιγμή που η Τουρκία έχει τη δυνατότατα να ελέγχει τις μεταναστευτικές ροές προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο. Αν και το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, από την άλλη πλευρά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης κάνει κόλπο για να παραμείνουν οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου αναφέρεται ότι «Προγραμματισμός απόδοσης ραντεβού για υποβολή μεταγενέστερης αίτησης, η οποία απευθύνεται σε αιτούντες άσυλο, των οποίων το αρχικό αίτημα έχει απορριφθεί τελεσίδικα. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα απευθύνεται σε όσους Πολίτες Τρίτων Χωρών (ΠΤΧ) επιθυμούν να υποβάλουν εκ νέου αίτημα διεθνούς προστασίας στη χώρα μας και υπό την προϋπόθεση ότι το αρχικό τους αίτημα έχει απορριφθεί τελεσίδικα».

Η ενέργεια Μηταράκη δεν συνάδει με τη λογική καθώς αναιρεί την τελεσίδικη απόφαση απόρριψης. Είναι λάθος ενέργεια και έχει στόχο οι παράνομοι μετανάστες να παραμείνουν στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση. Να υποθέσουμε ότι μετά από κάθε απόφαση απόρριψης οι μετανάστες θα μπορούν να κάνουν συνέχεια μεταγενέστερες αιτήσεις; Nα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι θα παραμένουν στην Ελλάδα μέχρι να γίνουν αυτές δεκτές;

Ο τουρκικός υβριδικός πόλεμος στα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη συνεχίζεται και η κυβέρνηση εμφανίζεται να πιάνεται αδιάβαστη –φάνηκε στο πρόσφατο επεισόδιο με τους παράνομες μετανάστες στη βραχονησίδα του Έβρου. Η κυβέρνηση παρουσιάζει, όπως αποδείχθηκε από το συμβάν, έλλειμα πληροφόρησης και συντονισμού στην αποτροπή παράνομων μεταναστών.


πηγη



Υπoxρεωτικoτnτα ΤΕΛΟΣ ! ! ! Σε μερικoυς μnvες εxoυμε εκλoγες και oι λαμoγιoι xρειαζovται ψnφαλακια....

Aποδεικνυεται περιτρανα οτι μας δουλευαν....

Τωρα λογω ψηφων δεν υπαρχει κορωνοκινδυνος;



Ανατροπή που προκαλεί εντύπωση αναμένεται να υπάρξει στις αποφάσεις που είναι έτοιμη να πάρει η Ελληνική Κυβέρνηση αναφορικά με τα εμβόλια, δίνοντας τέλος στην υποχρεωτικότητα λόγω εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είναι έτοιμη να εισηγηθεί η επιτροπή εμβολιασμών και να αποφασίσουν οι κυβερνώντες, δεν αναμένεται να τεθεί εκ νέου θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού των πολιτών.

Μάλιστα, διαρρέεται πως οι πολίτες έχουν πειστεί για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και πως οι ευπαθείς ομάδες θα σπεύσουν από μόνες τους στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να τους χορηγηθούν οι αναμνηστικές δόσεις, τη στιγμή που βέβαια ετοιμάζεται η επιστροφή της υποχρεωτικής μάσκας.

Πλέον η κυβέρνηση μετά τον οργασμό στοχοποίησης πολιτών και επαγγελματικών ομάδων που ήταν σκεπτικοι απέναντι τόσο στην υποχρεωτικότητα όσο και στον ίδιο τον εμβολιασμό κατά της νόσου του COVID-19, φαίνεται πως θα κάνουν πίσω στα περί υποχρεωτικότητας καθώς δεν θέλουν να χάσουν εκ νέου όσους ψηφοφόρους έχουν μείνει να τους στηρίζουν ειδικά μετά την λαίλαπα ακρίβειας.

Όσο για το κατά πόσο ο μαζικός και υποχρεωτικός εμβολιασμός βοήθησε κάποιες ομάδες ή όχι.. ο καθένας πλέον, αφού έχει περάσει αρκετός καιρός… μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Κάθε χρόνο και χειρότερα τονίζουν οι ειδικοί πως είναι τα πράγματα αναφορικά με τις επαναλοιμώξεις που το 2022 έχουν χτυπήσει κυριολεκτικά κόκκινο.

Ειδικότερα στη χώρα μας, οι επαναλοιμώξεις έχουν φτάσει περίπου τις 206.000 και αποτελούν το 5.1% του συνολικού αριθμού των 3.850.000 θετικών διαγνώσεων.

Μάλιστα ο ιός που συνεχώς παρουσιάζει παραλλαγές έχει δημιουργήσει μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές και διαφεύγουν ακόμη περισσότερο από την ανοσία. παρά το γεγονός πως ένας πολίτης έχει επιλέξει να εμβολιαστεί κατά του COVID-19.

Πλέον, από τα μέχρι σήμερα επιδημιολογικά δεδομένα, ακόμη και η επιτροπή των ειδικών αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως θα πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις στα πολύ σκληρά μέτρα που εφαρμόστηκαν εις βάρος των ανεμβολίαστων πολιτών, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.


πηγη

Aυτoς και πoλλoι σαv αυτov ψηφiζoυv...

 


Περιμενετε σωτηρια;

Θα περιμενετε πολυ ακομη....

Γιατι;

Ακουστε...

πηγη


Kαι τα καραγκιoζλiκια συvεxiζovται....



Θελουν να πιστεψουμε οτι δεν μας ακουνε;
Τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια;
Ο σκυλος που μαθαινει ξενες γλωσσες....
Κατι τετοιες παπαριες λενε ολοι τους...

Η απάτn ξεσκεπάστnκε, oι εμβoλιασμέvoι κιvδυvεύvoυv περισσoτερo....



Τα εμβολιασμένα άτομα είναι πιο πιθανό από τα μη εμβολιασμένα τους τελευταίους μήνες να αποτελέσουν κρούσματα COVID-19,και αυτό να εξελιχθεί σε νοσηλεία ή ακόμα και σε θάνατο σε 25 πολιτείες, σύμφωνα με έρευνα των Epoch Times που καταγράφει τα δεδομένα στις ΗΠΑ.

Στο Κεντάκι τον Ιούνιο, για παράδειγμα, το 67% των θανάτων ήταν μεταξύ των εμβολιασμένων, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τον ίδιο μήνα, οι εμβολιασθέντες αποτελούσαν το 65 τοις εκατό των περιπτώσεων COVID-19, το 64 τοις εκατό των νοσηλειών COVID-19 και το 66 τοις εκατό των θανάτων COVID-19 στο Ουισκόνσιν.

Οι αριθμοί αποτελούν μια δραστική αλλαγή από το 2021.

Αφού η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες κέρδισε δυναμική, σχεδόν κάθε πολιτεία ανέφερε μη εμβολιασμένους ανθρώπους.

Οι αριθμοί άρχισαν να εξασθενούν ωστόσο όταν η παραλλαγή Δέλτα έγινε κυρίαρχη.

Έπειτα η λίστα μεγάλωσε ακόμη περισσότερο από τότε που η παραλλαγή Omicron εκτόπισε τη Delta, σύμφωνα με τους πρόσφατα συγκεντρωμένους αριθμούς.

Το Epoch Times συγκέντρωσε τα δεδομένα από ιστότοπους και βάσεις δεδομένων του κρατικού υπουργείου υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι έρευνες

Τα στατιστικά στοιχεία υπογραμμίζουν πώς τα εμβόλια έχουν ολοένα και χειρότερη απόδοση καθώς εμφανίστηκαν νεότερες παραλλαγές του ιού, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς.

Αποτελούν «σαφή απόδειξη ότι τα εμβόλια δεν λειτουργούν για την πρόληψη ασθενειών και θανάτου», δήλωσε στους The Epoch Times ο Δρ Robert Malone.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι οι πρωτογενείς αριθμοί δεν συμβάλλουν στην ανάλυση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, επειδή πρέπει πρώτα να προσαρμοστούν ώστε να ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία.

«Εκτός εάν κάποιος μπορεί να διορθώσει την ηλικία και την κατάσταση της υγείας του, αυτός ο αριθμός είναι παραπλανητικός και δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά», δήλωσε ο Δρ. Roger Klein, σύμβουλος πολιτικός στο The Heartland Institute και πρώην σύμβουλος των Κέντρων των ΗΠΑ. για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων (CDC) και άλλες υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ, δήλωσε στους The Epoch Times μέσω email.

Ορισμένες πολιτείες παρέχουν αριθμούς προσαρμοσμένους στην ηλικία, όπως αποτελείται από το CDC.

Οι περισσότερες πολιτείες αναφέρουν τουλάχιστον μία μέτρηση (περιπτώσεις, νοσηλεία, θάνατοι) ανά κατάσταση εμβολιασμού.

Ορισμένοι ομαδοποιούν τους μερικώς εμβολιασμένους με τους μη εμβολιασμένους κατά την κατανομή των μετρήσεων.

Καθώς τα εμβόλια γίνονται ολοένα και πιο ανίκανα να αποτρέψουν τη μόλυνση από την Omicron.

Βασικοί όροι όπως ορίζονται γενικά:

Μη εμβολιασμένοι: άτομα που δεν έχουν λάβει εμβόλια.

Μερικώς εμβολιασμένοι: άτομα που έχουν λάβει μία δόση από τα εμβόλια Moderna ή Pfizer για τον COVID-19 και άτομα που έχουν περάσει 14 ημέρες από την τελευταία δόση εμβολίου.

Πλήρως εμβολιασμένοι: άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Ενισχυμένο: άτομα που έχουν λάβει τουλάχιστον μία λήψη από την κύρια σειρά.

Ο όρος πλήρως εμβολιασμένος θα χρησιμοποιηθεί σε αυτό το άρθρο για να αναφέρεται σε οποιονδήποτε έχει λάβει μια κύρια σειρά, από το αν έχει λάβει αναμνηστικό. Μη πλήρως εμβολιασμένος αναφέρεται σε οποιονδήποτε δεν έχει λάβει πρωτογενή σειρά

Ο όρος εμβολιασμένος, εν τω μεταξύ, θα αναφέρεται σε οποιονδήποτε έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.Όλα τα δεδομένα προέρχονται από το 2022. Επιλέχθηκαν τα στοιχεία Ιουνίου και ακολούθησαν τα στοιχεία Ιουλίου.

Οι μετρήσεις αναφέρονται μόνο εάν υπερβαίνουν το ποσοστό των εμβολιασμένων.

Αλάσκα * (Μάρτιος): 3.995 πρωτοφανείς περιπτώσεις (64,5 τοις εκατό των περιπτώσεων)

Εμβολιασμένοι εκείνη τη στιγμή: 59,1 τοις εκατό από 5 και άνω

Αϊντάχο + (5 Ιουνίου – 2 Ιουλίου): 89 πρωτοποριακές νοσηλεύσεις (53 τοις εκατό)

Πλήρως εμβολιασμένοι τότε: 52 τοις εκατό

Κεντάκι * (Ιούνιος): 55 επαναστατικοί θάνατοι (67 τοις εκατό)

Εμβολιασμένοι τότε: 66 τοις εκατό.

Λουιζιάνα – (7 Αυγούστου): 61 τοις εκατό επαναστατικοί θάνατοι

Εμβολιασμένοι εκείνη τη στιγμή: 52 τοις εκατό πλήρης, 6 τοις εκατό μερικοί

Μινεσότα + (5 Ιουνίου – 3 Ιουλίου): 29.660 πρωτοφανείς περιπτώσεις (71 τοις εκατό). 107 πρωτοφανείς θάνατοι (80 τοις εκατό)

Πλήρως εμβολιασμένοι εκείνη την εποχή: 66 τοις εκατό

Μισσιπής * (1 Απριλίου – 1 Αυγούστου): 54 τοις εκατό των πρωτοφανών θανάτων

Εμβολιασμένοι τότε: 51,7 τοις εκατό

Οκλαχόμα * (5 Ιουνίου – 5 Ιουλίου): 277 πρωτοποριακές νοσηλεύσεις (64 τοις εκατό)

Εμβολιασμένοι τότε, 5 ετών και άνω: 51 τοις εκατό

Rhode Island+ (Ιούνιος): 22 επαναστατικοί θάνατοι (76 τοις εκατό)

Πλήρως εμβολιασμένοι εκείνη την εποχή: 75,6 τοις εκατό

Νότια Ντακότα * (Ιούνιος): 141 πρωτοποριακές νοσηλεύσεις (74 τοις εκατό). 8 πρωτοφανείς θάνατοι (66,6 τοις εκατό)

Εμβολιασμένοι τότε: 58 τοις εκατό

Γιούτα + (5 Ιουνίου – 26 Ιουνίου): 17.856 πρωτοφανείς περιπτώσεις (67 τοις εκατό). 623 νοσηλεία (67 τοις εκατό)

Πλήρως εμβολιασμένοι από τις 8 Αυγούστου: 62 τοις εκατό

Βερμοντ + (Ιούνιος): 32 πρωτοποριακές νοσηλεύσεις (84 τοις εκατό). 10 πρωτοφανείς θάνατοι (91 τοις εκατό)

Πλήρως εμβολιασμένοι εκείνη την εποχή: 78,6 τοις εκατό

Δυτική Βιρτζίνια + (31 Ιουλίου): 175 πρωτοποριακές νοσηλεύσεις (55 τοις εκατό)

Πλήρως εμβολιασμένοι τότε: 53,5 τοις εκατό

Wisconsin + (Ιούνιος): 31.702 πρωτοφανείς περιπτώσεις (65 τοις εκατό). 634 πρωτοποριακές νοσηλείες (64 τοις εκατό). 69 πρωτοφανείς θάνατοι (66 τοις εκατό)

Πλήρως εμβολιασμένοι εκείνη την εποχή: 61,5 τοις εκατό

Wyoming+ (Ιούνιος): 3.672 πρωτοφανείς περιπτώσεις (62 τοις εκατό). 9 πρωτοφανείς θάνατοι (52 τοις εκατό)

Πλήρως εμβολιασμένοι από τις 15 Αυγούστου (46,8 τοις εκατό)

• εμβολιασμένος

+πλήρως εμβολιασμένοι

• ασαφές

εξαιρούνται οι μερικώς εμβολιασμένοι

Προσαρμοσμένα δεδομένα

Ορισμένες πολιτείες προσαρμόζουν τα δεδομένα πριν τα δημοσιεύσουν, κάτι που έχει σκοπό να εξαλείψει τις διαφορές που προκύπτουν από τον διαφορετικό πληθυσμό από έναν άλλο. Η πιο συνηθισμένη προσαρμογή είναι για την ηλικία.

Η προσαρμογή της ηλικίας χρησιμοποιείται για τη σύγκριση πληθυσμών «όταν η ηλικιακή κατανομή του ποιος νοσεί πιο συχνά από τη νόσο ή είναι σοβαρά άρρωστος από τη νόσο, είναι στρεβλή», σύμφωνα με το Τμήμα Υπηρεσιών Υγείας του Ουισκόνσιν.

Για τον COVID-19, οι ηλικιωμένοι πληθυσμοί είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν σοβαρή ασθένεια και θάνατο και είναι επίσης πιο πιθανό να εμβολιαστούν, οι ειδικοί.

Ενώ οι ακατέργαστοι αριθμοί φαίνονται άσχημα για τους εμβολιασμένους, μετά την προσαρμογή της ηλικίας, τα ποσοστά νοσηλείας και των θανάτων COVID-19 στο Ουισκόνσιν είναι υψηλότερα για τους μη εμβολιασμένους το 2022 (τα κρούσματα ήταν υψηλότερα στους εμβολιασμένους τους τελευταίους μήνες).

Αυτό είναι παρόμοιο με τις περισσότερες από τις άλλες πολιτείες που αναφέρουν δεδομένα ως ποσοστά.

Οι κλινικές δοκιμές και οι αποτελεσματικότητες των εμβολίων είναι η βάση για τον προσδιορισμό της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, δήλωσε ο Δρ. Ο Ryan Westergaard, επικεφαλής ιατρικός διευθυντής του κρατικού Γραφείου Μεταδοτικών Ασθενειών, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι η έρευνα δείχνει ότι η προστασία από σοβαρές ασθένειες και θάνατος παραμένει υψηλή.

Οι μελέτες δεν μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο προκαταλήψεων είπε η Δρ Leisha Nolen, επιδημιολόγος της πολιτείας της Γιούτα. , στους The Epoch Times.

Οι μελέτες δείχνουν ότι «τα εμβόλια δεν μας προστατεύουν ώστε να μην μολυνθούμε, αλλά εξακολουθούν να κρατούν τους ανθρώπους έξω από το νοσοκομείο», είπε ο Νόλεν στους The Epoch Times.

Ο Nolen ξεχώρισε μια μελέτη από ερευνητές με το CDC και συνεργαζόμενα ιδρύματα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του οργανισμού στις 22 Ιουλίου.

Οι ερευνητές ανέφεραν δεδομένα από ένα δίκτυο νοσοκομείων που χρηματοδοτείται από το CDC σε 10 πολιτείες από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022.

Τα δεδομένα έδειξαν ότι δύο δόσεις ενός εμβολίου,, παρείχαν 57 έως 68 τοις εκατό προστασία από τη νοσηλεία σε 149 ημέρες μετά τον εμβολιασμό αλλά έπεσε στο 24 τοις εκατό 150 ή περισσότερες ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Μια τρίτη δόση αύξησε την προστασία σε 92 τοις εκατό έναντι του BA.1, μιας από τις υποπαραλλαγές, και 69 τοις εκατό έναντι του BA.2, μιας άλλης υπομεταβλητής.

Αυτή η προστασία μειώθηκε στο 85 τοις εκατό και στο 52 τοις εκατό, αντίστοιχα, μετά από 120 ή περισσότερες ημέρες.

Το BA.5 είναι επί του παρόντος το κυρίαρχο στέλεχος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα αναδυόμενα δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια δεν παρέχουν τόση θωράκιση έναντι των BA.4 και BA.5 όπως τα προηγούμενα στελέχη.

Η πλειοψηφία εμβολιάστηκε

Σε άλλες 11 πολιτείες, οι εμβολιασμένοι αποτελούσαν την πλειοψηφία τουλάχιστον μιας μέτρησης, αλλά το ποσοστό των εμβολιασμένων δεν υπερέβαινε το ποσοστό των εμβολιασμένων.

Όλα τα δεδομένα προέρχονται από το 2022. Τα ποσοστά αναφέρθηκαν κοντά ή πάνω από το 50 τοις εκατό. Προτίμηση ήταν για τα στοιχεία του Ιουνίου και ακολούθησαν τα στοιχεία του Ιουλίου. Οι μετρήσεις με τους μη εμβολιασμένους να αποτελούν την πλειοψηφία δεν παρατίθενται.

Αριζόνα + (Μάιος): 62 τοις εκατό περιπτώσεις καινοτομίας. 56,4 τοις εκατό πρωτοποριακές νοσηλείες

Πλήρως εμβολιασμένοι από την 1η Ιουνίου: 62 τοις εκατό

Κονέκτικατ + (14 Ιουλίου – 20 Ιουλίου): 2.116 πρωτοφανείς περιπτώσεις (56 τοις εκατό). (25 Ιουλίου) 63 τοις εκατό πρωτοποριακές νοσηλείες

Πλήρως εμβολιασμένοι εκείνη τη στιγμή: 73 τοις εκατό

Georgia + (4 Ιουνίου – 1 Ιουλίου): 57.489 πρωτοφανείς περιπτώσεις (51 τοις εκατό). 142 πρωτοφανείς θάνατοι (54 τοις εκατό)

Πλήρως εμβολιασμένοι εκείνη την εποχή: 56 τοις εκατό

Ιλινοίς + (1 Ιουνίου – 29 Ιουνίου): 205 πρωτοποριακές νοσηλεύσεις (49 τοις εκατό). 195 επαναστατικοί θάνατοι (62 τοις εκατό)

Πλήρως εμβολιασμένοι από τις 15 Αυγούστου: 65 τοις εκατό

Μέριλαντ + (Ιούνιος): 67,5 τοις εκατό πρωτοποριακές περιπτώσεις, 70,6 τοις εκατό πρωτοποριακές νοσηλείες

Πλήρως εμβολιασμένοι από τις 31 Μαΐου: 76 τοις εκατό

Μασαχουσέτη + (2 Αυγούστου): 334 καινοτόμοι νοσηλευόμενοι ασθενείς (60 τοις εκατό). (25 Ιουνίου – 1 Ιουλίου) 48 πρωτοφανείς θάνατοι (77 τοις εκατό)

Πλήρως εμβολιασμένοι από τις 18 Ιουλίου: 79 τοις εκατό

Montana + (14 Μαΐου – 8 Ιουλίου): 277 πρωτοποριακές νοσηλεύσεις (52 τοις εκατό). 10 πρωτοφανείς θάνατοι (48 τοις εκατό)

Πλήρως εμβολιασμένοι εκείνη την εποχή: 53 τοις εκατό

Νέο Μεξικό + (4 Ιουλίου – 1 Αυγούστου): 15.520 πρωτοφανείς περιπτώσεις (62 τοις εκατό). 398 πρωτοποριακές νοσηλείες (55 τοις εκατό). 45 πρωτοφανείς θάνατοι (67 τοις εκατό)

Πλήρως εμβολιασμένοι από τις 9 Αυγούστου: 69 τοις εκατό

Όρεγκον + (Ιούνιος): 27.092 πρωτοφανείς περιπτώσεις (59 τοις εκατό). 83 πρωτοφανείς θάνατοι (51 τοις εκατό)

Πλήρως εμβολιασμένοι από τις 16 Αυγούστου: 70 τοις εκατό

Πενσυλβάνια + (Απρίλιος): 25.077 πρωτοφανείς περιπτώσεις (61 τοις εκατό)

Πλήρως εμβολιασμένοι τότε: 65 τοις εκατό

Τενεσί- (1 Ιουλίου – 8 Ιουλίου): 73 πρωτοποριακές νοσηλεύσεις (52 τοις εκατό)

Εμβολιασμένοι εκείνη τη στιγμή: 52 τοις εκατό πλήρως, 5,3 τοις εκατό μερικώς

• εμβολιασμένος

+πλήρως εμβολιασμένος

• ασαφές

εξαιρούνται οι μερικώς εμβολιασμένοι

Η Omicron και οι υποπαραλλαγές του, που περιγράφονται ως πιο ανοσοδιαφυγή, αποφεύγουν πιο εύκολα την προστασία από τα εμβόλια και την προηγούμενη μόλυνση.

Τα εμβόλια προσφέρουν χαμηλότερα επίπεδα αρχικής προστασίας και η προστασία πέφτει πιο γρήγορα από πριν , σύμφωνα με έρευνα.

Γνωστή ως φυσική ανοσία, η θωράκιση από την προηγούμενη λοίμωξη προστατεύει καλύτερα έναντι του Omicron και της Delta , σύμφωνα με μελέτες .

«Δεν είναι πραγματικά δυνατό να προβλέψουμε τι πρόκειται να κάνει αυτός ο ιός και νομίζω ότι είναι λογικό να είμαστε προετοιμασμένοι με αυτούς τους ενισχυτές, οι οποίοι περιέχουν συστατικά ενός BA.4 και BA.5 καθώς και το λεγόμενο αρχειακό στέλεχος Wuhan », είπε ο Δρ Cody Meissner, ένας από τους εξωτερικούς συμβούλους εμβολίων της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, στους The Epoch Times.

Ορισμένοι ειδικοί όπως ο Meissner λένε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων όλων των ενηλίκων, θα πρέπει να εμβολιάζονται. Άλλοι σημειώνουν ότι τα υγιή άτομα διατρέχουν μικρό κίνδυνο από τον COVID-19, ειδικά τις νέες παραλλαγές, και λένε ότι τα πιο πρόσφατα δεδομένα υποδηλώνουν μικρό όφελος για πολλούς.

Αυτό περιλαμβάνει δεδομένα από άλλα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου , που έχουν καταγράψει ότι οι εμβολιασθέντες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των μετρήσεων COVID-19.

«Αυτό που εξετάζουμε τώρα είναι ένα σημάδι προόδου ορισμένων παραγόντων, κυρίως [ότι] οι εμβολιασμένοι μπορούν ακόμα να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό COVID-19», δήλωσε ο Δρ Στίβεν Χάτφιλ, ιολόγος.

Υπόλοιπες περιφέρειες

Από τις υπόλοιπες 25 πολιτείες, οκτώ ανέφεραν ότι οι μη εμβολιασμένοι αποτελούν περισσότερα από τα κρούσματα COVID-19, τα νοσοκομεία και τους θανάτους.

Όλα τα δεδομένα προέρχονται από το 2022. Οι τιμές παρατίθενται όταν δεν ήταν διαθέσιμες οι πρωτογενείς αριθμοί. Όταν αναφέρονται οι τιμές, προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία. Προτιμάται ο Ιούνιος και ακολουθεί ο Ιούλιος.

Καλιφόρνια (Ιούνιος): 215.900 μη εμβολιασμένα κρούσματα (51,7 τοις εκατό). 5.057 μη εμβολιασμένες νοσηλείες (52 τοις εκατό). 413 μη εμβολιασμένοι θάνατοι (59 τοις εκατό)

Ανεμβολίαστοι τότε: 20 τοις εκατό.

Κολοράντο + (26 Ιουνίου – 3 Ιουλίου): 353,2 μη εμβολιασμένα κρούσματα, 145,5 πλήρως εμβολιασμένα, 244,3 ενισχυμένα. 13 μη εμβολιασμένες νοσηλείες, 5,6 πλήρως εμβολιασμένες, 4,9 ενισχυμένες. (25 Μαΐου – 1 Ιουνίου): 54,7 μη εμβολιασμένοι θάνατοι, 35,2 εμβολιασμένοι, 18,1 ενισχυμένοι

Μη εμβολιασμένοι τότε: 20,5 τοις εκατό

Ιντιάνα * (1 Ιανουαρίου – Ιουλίου): 264.779 μη εμβολιασμένα κρούσματα (50,7 τοις εκατό). 90 τοις εκατό μη εμβολιασμένων νοσηλειών, 35 τοις εκατό μη εμβολιασμένοι θάνατοι

Μη πλήρως εμβολιασμένοι από τις 24 Ιουλίου: 45 τοις εκατό

Μέιν *+ (16 Ιουλίου – 23 Ιουλίου): 333 μη πλήρως εμβολιασμένα κρούσματα, 68,5 πλήρως εμβολιασμένα. 17 μη πλήρως εμβολιασμένα νοσοκομεία, 1,8 πλήρως εμβολιασμένα. 0,5 μη πλήρως εμβολιασμένοι θάνατοι, 0 εμβολιασμένοι

Μη πλήρως εμβολιασμένοι εκείνη τη στιγμή: 25,2 τοις εκατό

Νεμπράσκα* (26 Ιουνίου – 23 Ιουλίου): 11.048 μη πλήρως εμβολιασμένα κρούσματα (59 τοις εκατό). 3.412 μη πλήρως εμβολιασμένα νοσοκομεία (97 τοις εκατό). ασαφείς θάνατοι

Δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι εκείνη τη στιγμή: 35 τοις εκατό

New Jersey *+ (από τις 16 Ιουλίου): 565 μη πλήρως εμβολιασμένα κρούσματα, 117 πλήρως εμβολιασμένα, 199 ενισχυμένα. 16 μη πλήρως εμβολιασμένα νοσηλεία, 3 πλήρως εμβολιασμένα, 5,5 ενισχυμένα. 0,35 μη πλήρως εμβολιασμένοι θάνατοι, 0,06 πλήρως εμβολιασμένοι, 0,1 ενισχυμένοι

Μη πλήρως εμβολιασμένοι από τις 17 Αυγούστου: 33 τοις εκατό

Βόρεια Καρολίνα * (31 Ιουλίου – 6 Αυγούστου): μη διαθέσιμες θήκες. 50,6 τοις εκατό μη πλήρως εμβολιασμένα νοσηλεία. ποσοστό θνησιμότητας ανά 100.000 (30 Ιουνίου – 30 Ιουλίου): 2,2 μη πλήρως εμβολιασμένοι, 0,4 πλήρως εμβολιασμένοι, 0,2 ενισχυμένοι

Μη πλήρως εμβολιασμένοι από τις 18 Αυγούστου: 37 τοις εκατό

Texas *+ (18 Ιουνίου – 25 Ιουνίου): 334,4 μη εμβολιασμένα κρούσματα, 163,9 πλήρως εμβολιασμένα. μη διαθέσιμες νοσηλεία. 0,5 μη εμβολιασμένοι θάνατοι, 0,2 πλήρως εμβολιασμένοι

Μη πλήρως εμβολιασμένοι από τις 10 Αυγούστου: 38 τοις εκατό

• μετράει μερικώς εμβολιασμένους με μη εμβολιασμένους

+ ποσοστά ανά 100.000

εξαιρούνται μερικώς εμβολιασμένοι

Οι άλλες 17 πολιτείες ανέφεραν ελλιπή ή ανεπαρκή στοιχεία. Για να συμπεριλάβουμε, οι πολιτείες έπρεπε να αναφέρουν στοιχεία για τουλάχιστον μία μέτρηση με την ανάλυση της κατάστασης εμβολιασμού και ανάλυση κατά το χρόνο. Τα κράτη που θα παρείχαν δεδομένα μόνο από την αρχή της πανδημίας αποκλείστηκαν. Μερικοί δεν εργάζονται για τη συμπλήρωση αιτημάτων εξακολουθούν να υπάρχουν αρχεία μέχρι την ώρα του τύπου.

Νωρίτερα στην πανδημία, όταν οι μη εμβολιασμένοι αποτελούσαν το μεγαλύτερο μέρος των μετρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα, αξιωματούχοι και ειδησεογραφικά πρακτορεία των ΗΠΑ ανέφεραν τα δεδομένα σε κρατικό επίπεδο ως απόδειξη ότι τα εμβόλια λειτουργούσαν.

Το CDC εξακολουθεί να παρουσιάζει δεδομένα στον ιστότοπό του για κρούσματα COVID -19 και θανάτους ανά κατάσταση εμβολιασμού. Τα δεδομένα, βασισμένα σε στατιστικά στοιχεία από 31 τμήματα υγείας, έχουν προσφερθεί επανειλημμένα από τον οργανισμό ως απόδειξη της αποτελεσματικότητας του εμβολίου.


πηγη

Dαily Mαil: Η κλnρovoμιά τoυ Φάoυτσι εivαι ο θάvατoς...



O Δρ. Άντονι Φάουτσι θα παραιτηθεί από τη θέση του τον Δεκέμβριο και θα αφήσει πίσω του την κληρονομιά της υποστήριξής του στα lockdown κατά της COVID-19 που ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους οι οποίοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν, διαταραχές στην καθημερινή ζωή που προκάλεσαν μια εθνική κρίση ψυχικής υγείας στις ΗΠΑ, οικονομική καταστροφή για εκατομμύρια και τεράστια αναστάτωση στην εκπαίδευση που θα επηρεάσουν την επόμενη γενιά για το υπόλοιπο της ζωής της.

Ο πιο αναγνωρίσιμος αξιωματούχος δημόσιας υγείας της Αμερικής ανακοίνωσε τα σχέδια του να παραιτηθεί από τη θέση του ως διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων (NIAID) τον Δεκέμβριο. Το τέλος της σχεδόν 40χρονης βασιλείας του ως επικεφαλής εμπειρογνώμονας μολυσματικών ασθενειών των ΗΠΑ αντιμετωπίστηκε σε μεγάλο βαθμό με επαίνους, αλλά ορισμένοι ειδικοί λένε ότι η κληρονομιά του θα είναι η καταστροφή που προκλήθηκε από τα lockdown για την COVID-19 τα οποία που υποστήριξε ένθερμα σε όλη την πανδημία.

Ο Δρ. Μάρτι Μάκαρι, ειδικός στη δημόσια υγεία στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, έγραψε στην ιστοσελίδα Common Sense ότι οι «δρακόντειες πολιτικές» που υποστηρίχθηκαν από τον Φάουτσι -ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής ιατρός τόσο στον Πρόεδρο Tραμπ όσο και στον Μπάιντεν- άφησαν εκατομμύρια Αμερικανούς σε ακόμα χειρότερη φθορά.

Όταν η COVID-19 ξέσπασε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάρτιο του 2020, ο νέος ιός έπιασε τους αξιωματούχους σε θέση άμυνας. Ελάχιστα ήταν γνωστά για την καινούρια απειλή και τα νέα για την καταστροφή που είχε προκαλέσει σε όλη την Κίνα και μεγάλο μέρος της Ευρώπης τρομοκράτησαν εκατομμύρια πολιτείες. Σε πανικό, πολλοί αξιωματούχοι καθιέρωσαν τα lockdown, κλείνοντας σχολεία, εστιατόρια και κάθε είδους επιχειρήσεις.

Καθώς έγιναν περισσότερο γνωστά στοιχεία για τον ιό, έγινε αντιληπτό ότι η Covid ήταν πολύ λιγότερο θανατηφόρα από ό,τι αρχικά πιστεύαμε. Μια ανάλυση της DailyMail.com των δεδομένων από το CDC και το Johns Hopkins διαπίστωσε ότι το ποσοστό θνησιμότητας του ιού είχε μειωθεί έως και 2,8% στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Έγινε επίσης σαφές ότι ενώ συγκεκριμένες ομάδες κινδύνευαν, ο μέσος άνθρωπος, χωρίς σημαντικές συννοσηρότητες, θα πρέπει να ανησυχεί για την covid-19 όσο και για την κοινή γρίπη.

Ενώ ορισμένες πολιτείες με ρεπουμπλικάνους επικεφαλής επέλεξαν να ανοίξουν ξανά -και ακόμη και οι πολιτείες με Δημοκρατικούς ακολούθησαν τελικά στα τέλη του 2020- ο Φάουτσι παρέμεινε ένθερμος υποστηρικτής των lockdown, των ορίων χωρητικότητας και των εντολών για μάσκες σε όλη την Αμερική, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα δευτερεύοντα ζητήματα που προέκυψαν ως αποτέλεσμα αυτών των εντολών.

«Όσον αφορά την COVID-19, ο Φάουτσι έφερε μια μονομανιακή εστίαση στην καταπολέμηση ενός μεμονωμένου ιού, όποιο κι αν ήταν το κόστος, παραμελώντας τη ζημιά που θα μπορούσε να ακολουθήσει όταν η δημόσια υγεία θα έχανε με τον καιρό την εστίαση της στην υγεία του κόσμου και εκτός από τους αμερικανούς επηρέασε καταλυτικά τις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και τις πολιτικές αποφάσεις σχεδόν όλων των δυτικών κρατών », έγραψε ο Mάκαρι.

«…Ποιος ήταν ο αντίκτυπος αυτών των πολιτικών σε εκατομμύρια Αμερικανούς; Και πώς θα ήταν η χώρα σήμερα αν οι ειδικοί μας στη δημόσια υγεία είχαν μια διαφορετική προσέγγιση;».

Τα lockdown και ο φόβος του ιού, που διαιωνίστηκε από τους αξιωματούχους, οδήγησε χιλιάδες να παραλείψουν τις συνήθεις ιατρικές θεραπείες. Ως αποτέλεσμα, το έθνος υπέστη έντονη αύξηση των θανάτων από καρκίνο, Αλτσχάιμερ και άλλες παθήσεις, μεγάλο μέρος των οποίων θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Οι διαταραχές στην καθημερινή κοινωνική ζωή οδήγησαν σε έξαρση των προβλημάτων ψυχικής υγείας που άφησαν το έθνος -το οποίο ήδη αντιμετωπίζει τεράστια έλλειψη θεραπευτών- εντελώς ξεκρέμαστο. Η κοινωνική απομόνωση έχει επίσης ονομαστεί ως μία από τις κυριότερες αιτίες στην αύξηση των θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας —φτάνοντας για πρώτη φορά τους 100.000.

Το κλείσιμο των επιχειρήσεων προκάλεσε τεράστιο κενό στην απασχόληση, αφήνοντας τους Αμερικανούς να περιμένουν σε πολύωρες ουρές ακόμα και για να προμηθευτούν τρόφιμα. Οι πολιτικές που θεσπίστηκαν για να κρατήσουν τις οικογένειες ζωντανές κατά τη διάρκεια των lockdown ευθύνονται σήμερα, εν μέρει, για τον ιλιγγιώδη πληθωρισμό της χώρας.

Τέλος, τα παιδιά ίσως είναι εκείνα που έχουν υποφέρει περισσότερο. Οι ειδικοί φοβούνται ότι το κλείσιμο της διά ζώσης εκπαίδευσης οδήγησε σε τεράστια «απώλεια μάθησης», αφήνοντάς τους μαθητές σε χειρότερη θέση για το υπόλοιπο της ακαδημαϊκής τους σταδιοδρομίας. Επίσης, έβλαψε την κοινωνική ανάπτυξη εκατομμυρίων, των οποίων οι αλληλεπιδράσεις με τους συνομηλίκους τους μεταφέρθηκαν από τις παιδικές χαρές στις οθόνες των τηλεφώνων τους.

Οι πραγματικοί «θάνατοι από την Covid» έμειναν ακαταμέτρητοι

Ο φόβος της COVID-19 οδήγησε πολλούς Αμερικανούς στο να αρνηθούν να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα για άλλα ζητήματα υγείας ή να ακυρώσουν θεραπείες που είχαν ήδη ξεκινήσει. Τον Φεβρουάριο, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δημοσίευσαν μια έκθεση σχετικά με τους υπερβολικούς θανάτους από όλες τις αιτίες κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, από τον Μάρτιο του 2020 έως και το 2021.

Σε γενικές γραμμές, οι αριθμοί θανάτων σε μια χώρα παραμένουν οι ίδιοι από έτος σε έτος, με μικρές μικρές αλλαγές λόγω της πληθυσμιακής αύξησης. Για παράδειγμα, είναι ίδια η αναλογία των ανθρώπων που πεθαίνουν από καρκίνο σε μια χώρα μέσα σε ένα χρόνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ενώ η Covid ήταν η κύρια αιτία υπερβολικών θανάτων, καταγράφηκαν επίσης μεγάλες αυξήσεις στους θανάτους που προκλήθηκαν από καρδιακές παθήσεις και άνοια, μεταξύ άλλων αιτιών, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η έκθεση των CDC διαπίστωσε εντυπωσιακές αυξήσεις στους θανάτους από καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, Αλτσχάιμερ, καρκίνο και διαβήτη. Αυτές οι αυξήσεις οφείλονται άμεσα στη μειωμένη πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη. Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου (NCI) αναφέρει ότι ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο μειώθηκε σημαντικά, εάν δεν διακόπηκε εντελώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ως αποτέλεσμα, μελέτες έχουν δείξει ότι ενώ η διάγνωση του καρκίνου έχει μειωθεί από την έναρξη της πανδημίας, αυτά που διαπιστώνονται είναι πιο σοβαρά. Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα κρούσματα εκεί έξω από αυτά που έχουν καταγραφεί, αλλά μόνο άτομα που υποφέρουν από σοβαρά συμπτώματα στο τελευταίο στάδιο αποφασίζουν να υποβληθούν σε έλεγχο.

Οι θάνατοι από καρκίνο στην Αμερική αυξήθηκαν κατά 3% το 2020, φτάνοντας τους 686.054, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου (NCI) φοβάται ότι τα πολλά αδιάγνωστα περιστατικά από το 2020 θα προκαλέσουν περαιτέρω αύξηση αυτού του αριθμού, ειδικά για τον καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου.

Τα lockdown προκάλεσαν επίσης διαταραχές στη φροντίδα για άνοια, Αλτσχάιμερ και για άλλα γνωστικά προβλήματα.

Η Ένωση για το Αλτσχάιμερ προειδοποίησε τον Ιούνιο του 2020 -δηλαδή, ενώ τα lockdown μετρούσαν μόνο λίγες εβδομάδες εφαρμογής, ότι οι ασθενείς βίωναν «σοκαριστική» πτώση της κατάστασής τους και «έχαναν ταχύτατα τη μνήμη, την ομιλία και την ικανότητα τους να ντύνονται και να τρέφονται», καθώς πολλοί δεν μπορούσαν πλέον να λάβουν θεραπείες. Η ίδια Ένωση ανέφερε ότι οι θάνατοι από την πάθηση αυξήθηκαν κατά 16% το 2021.

Οι διαταραχές της καθημερινότητας έκαναν πολλούς να στραφούν στα ναρκωτικά

Τα lockdown εξαιτίας της Covid οδήγησαν εκατομμύρια να χάσουν σημαντικές οικογενειακές συγκεντρώσεις, όπως γενέθλια και γάμους, μία ολόκληρη τάξη αποφοίτων δεν πέρασε ποτέ από τη σκηνή και μικρότερες εβδομαδιαίες συναντήσεις που επέτρεπαν στους ανθρώπους να βλέπουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα διακόπηκαν επί μήνες. Αυτά είχαν καταστροφικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των Αμερικανών.

Μία έκθεση που δημοσιεύθηκε πέρυσι από το Kaiser Family Foundation (KFF) διαπίστωσε ότι ο αριθμός των Αμερικανών ενηλίκων που ανέφεραν συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης αυξήθηκε από 11% το 2019 σε 41% το 2021. Επίσης, όσο πιο νέος είναι ένας άνθρωπος, τόσο πιο σκληρά φαίνεται να έχει χτυπηθεί. Περισσότεροι από τους μισούς -56%- των ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών ανέφεραν ότι αισθάνονται άγχος ή κατάθλιψη, με το 48% των ατόμων ηλικίας 25 έως 49 ετών να λέει το ίδιο.

Μία έρευνα των CDC διαπίστωσε ότι το 19,9% των μαθητών γυμνασίου, συνήθως μεταξύ 14 και 18 ετών, είχαν σκεφτεί την αυτοκτονία το 2021, με το 9% να έφτασε ακόμη και στην πράξη.

Όλα αυτά, οδήγησαν σε μια αύξηση των Αμερικανών που αναζητούν φροντίδα ψυχικής υγείας, αφήνοντας ένα έθνος που ήδη αντιμετωπίζει τεράστια έλλειψη επαγγελματιών ψυχικής υγείας να είναι μπροστά σε μια μεγάλη κρίση.

«Δεν μπορώ να παραπέμψω τους ανθρώπους σε άλλους γιατρούς γιατί όλοι έχουν γεμάτα προγράμματα. Κανείς δεν παίρνει νέους ασθενείς… Ποτέ δεν υπήρξα τόσο απασχολημένη στη ζωή μου, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και ποτέ στην καριέρα μου», είπε στο CNBC τον Φεβρουάριο η Βαλεντινι Ραιτέρι, ψυχίατρος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Οι ειδικοί φοβούνται ότι η ζημιά προκάλεσε η πανδημία και η έλλειψη πρόσβασης σε θεραπείες, θα διαρκέσει για μια γενιά. Εκατομμύρια που επλήγησαν από προβλήματα ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια των lockdown δεν θα γλιτώσουν ποτέ από τα συμπτώματά τους.

Στα πιο καταστροφικά παραδείγματα, η κοινωνική απομόνωση που προκλήθηκε από τον ιό οδήγησε σε κατάχρηση ουσιών, με αποτέλεσμα πολλούς να πεθάνουν.

Η Αμερική υπέστη ρεκόρ 99.098 θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας, αριθμός που εκτοξεύτηκε σε 107.622 το 2021.

«Παράγοντες που σχετίζονται με την πανδημία, όπως η κοινωνική απομόνωση, το άγχος και η μειωμένη πρόσβαση σε θεραπείες διαταραχών χρήσης ουσιών και στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χειροτέρεψαν το πρόβλημα [την υπερβολική δόση ναρκωτικών στην Αμερική]», έγραψε η Επιτροπή της Γερουσίας των ρεπουμπλικάνων τον Μάρτιο.

Εκατομμύρια βυθίστηκαν σε οικονομική αβεβαιότητα και σε μια κρίση κόστους ζωής

Τα lockdown και το κλείσιμο επιχειρήσεων άφησαν τους επιχειρηματίες, μεγάλους και μικρούς, σε μεγάλο κενό, ξαφνικά ανίκανους να κρατήσουν ζωντανές τις εταιρείες και τα καταστήματα τους. Υπήρξαν μαζικές απολύσεις, που οδήγησαν σε έξαρση της ανεργίας, με το εθνικό ποσοστό να φτάνει το 15% κάποια στιγμή τον Απρίλιο του 2020.

Οι απώλειες θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ βύθισαν εκατομμύρια στην οικονομική αβεβαιότητα. Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες των Αμερικανών που παρατάσσονται κατά εκατοντάδες σε αποθήκες και κοινωνικές δομές τροφίμων σε όλη τη χώρα έγιναν πρωτοσέλιδα.

Για να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευση ως αποτέλεσμα των lockdown που υποστηρίχθηκαν από τον Fauci, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μείωσε τα επιτόκια, αύξησε τις πληρωμές των επιδομάτων ανεργίας και μοίρασε βοηθήματα σε εκατομμύρια. Αυτές οι πολιτικές πυροδότησαν μια πληθωριστική κρίση από την οποία το έθνος εξακολουθεί να παρασύρεται. Στο αποκορύφωμά του τον Ιούνιο, οι Αμερικανοί αντιμετώπισαν ποσοστό πληθωρισμού 9,1%.

Μία ανάλυση της DailyMail.com από τον περασμένο μήνα αποκάλυψε ότι —εκείνη την εποχή— οι αμερικανικές οικογένειες πλήρωναν κατά μέσο όρο 5.915 $ περισσότερα ετησίως σε είδη πρώτης ανάγκης.

Ο πληθωρισμός συρρικνώθηκε ελαφρά τον Ιούλιο, υποχωρώντας στο 8,5%, αλλά εξακολουθεί να είναι σε ένα ποσοστό που πολλές αμερικανικές οικογένειες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά.

Ο Τζον Μίκλιτς Chief Investment Officer στην εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Ancora με έδρα το Κλίβελαντ, εξήγησε στο Forbes πώς τα lockdown επηρέασαν τον πληθωρισμό: «Οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μια τέλεια καταιγίδα διακοπής της εφοδιαστικής αλυσίδας από την Covid, τις κρατικές δαπάνες για την κάλυψη των οικονομικών κενών και τη συγχρονισμένη παγκόσμια ανάκαμψη η οποία καθοδηγείται από την ανάπτυξη εμβολίων και το άνοιγμα των οικονομιών».

Ο Στίβεν Σόντερς, σύμβουλος της Round Table Wealth Management, δήλωσε: «Οι τιμές αυξάνονται απλώς και μόνο λόγω της αναντιστοιχίας προσφοράς και ζήτησης αγαθών. Τους τελευταίους 16 μήνες περίπου, οι περιορισμοί της πανδημίας έκλεισαν πολλά εργοστάσια και διαδρόμους μεταφοράς αγαθών σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα τη λιγότερη διαθεσιμότητα προϊόντων».

Τα παιδιά που έμειναν πίσω

Εβδομάδες μετά την πανδημία έγινε φανερό ότι ορισμένες ομάδες ανθρώπων υπέφεραν από λίγο έως καθόλου κίνδυνο από τον ιό. Ειδικά για τα παιδιά, η μόλυνση ήταν κάτι περισσότερο από ένα απλό κρυολόγημα. «Πολύ νωρίς σε αυτήν την πανδημία, ξέραμε ότι υπήρχε ένας εξαιρετικά διαστρωματωμένος κίνδυνος από την Covid», έγραψε ο Mάκαρι. «Οι ηλικιωμένοι και εκείνοι με συννοσηρότητες ήταν ιδιαίτερα ευάλωτοι, ενώ τα παιδιά ήταν εξαιρετικά απίθανο να αρρωστήσουν επικίνδυνα».

Παρόλα αυτά, πολλά σχολεία παρέμειναν κλειστά για το σχολικό έτος 2019-2020, ενώ ορισμένα ξεκίνησαν το επόμενο φθινοπωρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. Τα σχολεία που άνοιγαν συχνά ανάγκαζαν τα μικρά παιδιά να παραμένουν καλυμμένα με μάσκα όλη την ημέρα. Η εξ αποστάσεως μάθηση δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο η διαπροσωπική εκπαίδευση.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο διαπίστωσε ότι οι μαθητές που πήγαιναν στο σχολείο ουσιαστικά έχασαν το ένα πέμπτο της αξίας γνώσεων ενός σχολικού έτους. Τα παιδιά που προέρχονται από λιγότερο μορφωμένες οικογένειες επλήγησαν περισσότερο.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο, χρησιμοποιώντας δεδομένα από τις ΗΠΑ και από όλο τον κόσμο, διαπίστωσε ότι τα lockdown οδήγησαν σε αύξηση των προβλημάτων ψυχικής υγείας, κακοποίησης παιδιών, σε σημαντικές αυξήσεις του χρόνου παρακολούθησης κινητών και τηλεόρασης, σε άλματα στην παιδική παχυσαρκία και συνολική πτώση της ευημερίας των παιδιών.

«Υπάρχουν ισχυροί λόγοι που υποδηλώνουν ότι το κλείσιμο των σχολείων μπορεί να έχει συμβάλει σε σημαντικό ποσοστό των βλαβών που εντοπίζεται σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες, ιδιαίτερα των προβλημάτων στην ψυχική υγεία, μέσω της μείωσης των κοινωνικών επαφών με συνομηλίκους και δασκάλους», έγραψαν οι ερευνητές.

«Το σχολείο καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου αφύπνισης των μαθητών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και οι μελέτες δείχνουν ότι οι κοινωνικές επαφές είναι υψηλότερες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από ό,τι τις καθημερινές, οι περισσότερες κοινωνικές επαφές των παιδιών και των εφήβων είναι με συνομηλίκους της ίδιας ηλικίας και σε μικρότερο βαθμό όσον αφορά την οικογένεια, και ότι η κοινωνική ανάμειξη μειώνεται κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών».

Η απομόνωση που προκλήθηκε από αυτά τα lockdown βοήθησε επίσης στο να τροφοδοτηθεί η κρίση ψυχικής υγείας που χτυπά σήμερα τους Αμερικανούς.

Τα σχολεία που απαιτούσαν μάσκες για να ανοίξουν ξανά, οι οποίες διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει ελάχιστα για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού, έβλαψαν και τα παιδιά. Περίπου το 40% των γονέων ανέφεραν ότι το παιδί τους υπέφερε συναισθηματικά ή ψυχικά επειδή έπρεπε να φοράει κάλυμμα προσώπου στο μάθημα κάθε μέρα, σύμφωνα με μια μελέτη του Μαρτίου. Παρά αυτά τα στοιχεία, ο Φάουτσι είπε στο Fox News αυτή την εβδομάδα: «Δεν νομίζω ότι έχουν βλάψει ανεπανόρθωτα κανέναν».


πηγη

Πρoσπαθoύν να απoδώσoυν τον θάvατο της τριπλoεμβoλιασμεvnς19xρovης Θάλειας σε... τρoφικn δnλnτnρiασn ! ! !

Φαίνεται πως το φαινόμενο «Μητσοτάκη», δηλαδή της απόσεισης των ευθυνών με εξηγήσεις άλλα ντ’άλλων, διακατέχει και τον Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη καθώς το ΓΕΝ έχει ξεκινήσει τις διαρροές για τον θάνατο της τριπλά εμβολιασμένης Δόκιμης του Ναυτικού Θάλειας Κορδαμπάλου, ότι οφείλεται σε… δηλητηρίαση!



Αν συνέβη κάτι τέτοιο οι ευθύνες του Α/ΓΕΝ είναι τεράστιες. Γιατί το ΓΕΝ είναι υπεύθυνο για την ασφαλή διαβίωση και διατροφή των στελεχών του ΠΝ και φυσικά των Ναυτικών Δοκίμων.

Όπως παραλαμβάνει τα παιδιά αυτά υγιή και αρτιμελή από τους γονείς τους για να γίνουν οι μελλοντικοί αξιωματικοί του ΠΝ, οφείλει να τα επιστρέφει σε αυτούς σε καιρό ειρήνης, στην ίδια ακριβώς κατάσταση.

Η Δόκιμος του Ναυτικού άφησε την τελευταία της πνοή ενώ βρισκόταν στο πρώτο εκπαιδευτικό της ταξίδι. Δεν μιλάμε ούτε καν για άσκηση…

Αδερφός της 19χρονης τριπλά εμβολιασμένης νεκρής Δοκίμου: «Μας είπαν η Θάλεια έβγαλε ένα εξάνθημα»

Όπως είναι γνωστό από τις 18 μέχρι τις 21 Αυγούστου το Πλοίο Γενικής Υποιστήριξης «Προμηθέας» και η φρεγάτα «Κανάρης» όπου επέβαιναν οι 158 φοιτητές της Σχολής Ναυτικής Δοκίμων είχαν καταπλεύσει στο Λαγκουλέτ της Τυνησίας.

Η 19χρονη περίπου στις 8 Αυγούστου είχε  διαγνωστεί θετική με κορωνοϊό ενώ βρισκόταν εν πλω με το πλοίο «Προμηθέας».

Μετά την αποθεραπεία της, η Θάλεια έλαβε άδεια και βγήκε εξόδο στην Τυνησία αφού είχε τεστ Covid με αρνητικό αποτέλεσμα 4-5 ημέρες πριν τα δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καταπλεύσουν στο λιμάνι της Λαγκουλέτ.

Διαρρέουν λοιπόν ότι η 19χρονη Δόκιμος του Ναυτικού γευμάτισε στο λιμάνι της Τυνησίας μαζί με άλλους συναδέλφους της σε πολύ γνωστή αλυσίδα fast food, μία από τις τρεις ημέρες που οι φοιτητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έμειναν στο Λαγκουλέτ.

Και αυτό λένε ότι έγινε παρά τις αυστηρές οδηγίες που δίνονται στους δοκίμους και στα πληρώματα των πλοίων να προσέχουν πάρα πολύ τι καταναλώνουν σε αυτές τις χώρες.

Αμέσως μετά την αναχώρηση των δύο πολεμικών πλοίων από την Τυνησία και συγκεκριμένα το βράδυ ανάμεσα 22 και 23 Αυγούστου, η Θάλεια εμφάνισε υψηλό πυρετό.

Στις 23 Αυγούστου το απόγευμα  το πλοίο κατέπλευσε εσπευσμένα στη Νάπολη προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία η δόκιμος που είχε εμφανίσει πυρετό απροσδιόριστης αιτιολογίας που δεν μπορούσε να ελεγχθεί.

Στις 24 Αυγούστου το πρωί η κατάστασή της επιδεινώθηκε και εισήχθη επειγόντως  στη ΜΕΘ με τη διάγνωση να μιλά για σηψαιμία!

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η άτυχη Θάλεια κατέληξε την επόμενη μέρα. 

Σύμφωνα, με το ΓΕΝ άλλοι δύο ναυτικοί δόκιμοι εμφάνισαν ήπια συμπτώματα δηλητηρίασης και μεταφέρθηκαν προληπτικά για εξετάσεις και νοσηλεία σε νοσοκομείο της Νάπολης και ήταν μαζί με την Θάλεια.

Δηλαδή με βάσει τα λεγόμενα του ΓΕΝ θα μπορούσαμε να έχουμε κι άλλες τραγωδίες. Και πάλι όμως δεν εξηγείται γιατί εν τέλει η 19χρονη Δόκιμος Θάλεια Κορδαμπάλου είχε αυτή την τραγική κατάληξη.

Αλίμονο αν χάνουν την ζωή τους στελέχη του ΠΝ από τροφική δηλητηρίαση…

Τα γεγονότα ποια είναι: Η 19χρονη κοπέλα ήταν τριπλά εμβολιασμένη. Αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο δεν αλλάζει.

Αν όμως ο θάνατός της οφείλεται σε «τροφική δηλητηρίαση» τότε υπάρχει τεράστια ευθύνη του ΓΕΝ και συγκεκριμένα του Α/ΓΕΝ ο οποίος θα έπρεπε να παραιτηθεί μετά από μία τέτοια τραγωδία.


πηγη

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Σiα κι αpαξαμε ! ! ! Σε ξεpα πεφτει η Noυ Δoυλα....



KΟΥΛΗ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ...

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΛΓΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ....

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΩΝ....

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ...

ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΛΟΜΠΙ (ΦΑΜΙΛΙΑ ΜΑΤΣΑ), ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ KAI ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ...



Τnv καvει με ελαφpα πnδnματακια και o Tσιoδρας.........

Μετά τον Α.Φάουτσι και ο Σ.Τσιόδρας φέρεται να υπέβαλε την παραίτησή του...



Την παραίτησή του από σύμβουλος του Μεγάρου Μαξίμου για θέματα υγείας φέρεται να υπέβαλε πριν από λίγο ο Σωτήρης Τσιόδρας. 

Προς το παρόν οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ωστόσο εάν ισχύουν τότε προκαλούν πολλά ερωτήματα ως προς το τι… φοβάται ο Σ.Τσιόδρας και εγκαταλείπει την κυβέρνηση λίγους μήνες πριν τις εκλογές και ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα. 

Μάλιστα να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες υπέβαλε την παραίτησή του και ο Άντονι Φάουτσι, ο οποίος φεύγει σε λίγους μήνες.

O Αμερικανός επιδημιολόγος, Άντονι Φάουτσι, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από όλες τι ενέργειες διαχείρισης της πανδημίας στην Αμερική δήλωσε  ότι σχεδιάζει να συνταξιοδοτηθεί μέχρι το τέλος της θητείας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, τον Ιανουάριο του 2025, για να προχωρήσει στο «επόμενο κεφάλαιο» της καριέρας του.

Συγκεκριμένα, ο Άντονι Φάουτσι ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα παραιτηθεί από τις θέσεις του Διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και του Εργαστηρίου Ανοσορρύθμισης «NIAID», καθώς και από τη θέση του επικεφαλής του Ιατρικού Συμβουλίου του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Θα αφήσω αυτές τις θέσεις τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους για να ακολουθήσω το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φάουτσι και πρόσθεσε:

«Ήταν τιμή ζωής να ηγούμαι του NIAID, ενός εξαιρετικού ιδρύματος, για τόσα πολλά χρόνια και μέσα από τόσες πολλές επιστημονικές προκλήσεις για τη δημόσια υγεία. Είμαι πολύ περήφανος για τα πολλά επιτεύγματά μας. Έχω δουλέψει -και έχω μάθει από- αμέτρητους ταλαντούχους και αφοσιωμένους ανθρώπους στο δικό μου εργαστήριο, στο NIAID, στο NIH και όχι μόνο. Σε αυτούς εκφράζω τον διαρκή σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου».


πηγη

Α.Λoυκασέvκo: Δεv θα σας σώσει τiπoτα... Έxoυμε πυρnvικά oπλα” ! ! !

Aλλάζει όλη η αρχιτεκτονική ασφαλείας της Ευρώπης και ιδιαίτερα το πυρηνικό δόγμα καθώς ο  πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μαχητικά αεροσκάφη Su-24 που διαθέτει η χώρα του, έχουν τροποποιηθεί για να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα...



Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, η Λευκορωσία δεν διέθετε επιχειρησιακά Su-24 ούτε πυρηνικές κεφαλές. Αυτό σημαίνει ότι η Μόσχα έχει παραδώσει πυρηνικές βόμβες στο Μινσκ.

Ο Λουκασένκο πρόσθεσε επίσης ότι το Μινσκ θα αντιδράσει άμεσα αν η Δύση προκαλέσει οποιαδήποτε προβλήματα.

Η κίνηση αυτή έρχεται να συγχρονιστεί με το σχέδιο Β.Πούτιν: Η Λευκορωσία θα εισέλθει στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας και θα σφίξει περαιτέρω την κατάσταση στον Διάδρομο Suwalki στον δρόμο προς το Καλίνινγκραντ και τη Βαλτική.

Αν οι Πολωνοί επιχειρήσουν να μπλοκάρουν τις λευκορωσικές δυνάμεις στον δρόμο προς την Ουκρανία και συγκεκριμένα προς Λβιβ και Κίεβο, τότε θα ακολουθήσει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

“Δεν θα σας σώσει τίποτα”

Ο Λουκασένκο δήλωσε ότι είχε συμφωνήσει να εκσυγχρονίσει τα στρατιωτικά αεροσκάφη της Λευκορωσίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

«Πρέπει να καταλάβουν ότι αν προκαλέσουν μια κλιμάκωση, δεν θα τους σώσουν ούτε τα ελικόπτερα, ούτε τα αεροπλάνα» φέρεται να δήλωσε ο Λουκασένκο.

«Όλα είναι έτοιμα» δήλωσε, αναφερόμενος στις εργασίες τροποποίησης των στρατιωτικών αεροσκαφών ώστε να μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

«Δεν είναι καλή ιδέα να κλιμακωθούν τα πράγματα με την Λευκορωσία επειδή αυτή θα μπορούσε να είναι μια κλιμάκωση με τον Ενωσιακό Κράτος ( Ρωσίας και Λευκορωσίας) το οποίο έχει πυρηνικά όπλα.

Εάν αρχίσουν να δημιουργούν προβλήματα … η απάντηση θα είναι άμεση», δήλωσε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης: Ο Β.Πούτιν έκανε πυρηνική δύναμη την Λευκορωσία: Ένωση Μόσχας-Μινσκ – Πρώτος στόχος Πολωνία, δεύτερος Λιθουανία! – Δηλώσεις…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Α.Λουκασένκο μιλά για χρήση πυρηνικών όπλων

Α.Λουκασένκο: “Nα είμαστε έτοιμοι για χρήση πυρηνικών”

Προ μηνών, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Α.Λουκασένκο,κάλεσε το Κρεμλίνο να «είναι έτοιμο» για τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Ο Α.Λουκασένκο είπε ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία δεν έχουν ακόμη “ισοφαρίσει” την εκπαίδευση της δυτικής αεροπορίας στη χρήση πυρηνικών όπλων, έχουν κάνει μόνο «μισό βήμα».

«Πετάνε, εκπαιδεύονται. Γιατί εκπαιδεύονται, γιατί κουβαλούν εκπαιδευτικές πτήσεις με αεροσκάφη που μπορεί να φέρουν πυρηνικά; Για να βάλουν αύριο μια πυρηνική βόμβα στο αεροπλάνο και να την ρίξουν εκεί που πρέπει. Ως εκ τούτου, δεν έχουμε ακόμη δώσει την απάντηση .

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για χρήση πυρηνικών όπλων».

Ο Λουκασένκο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν αποθήκες πυρηνικών πυρομαχικών στη Λευκορωσία, αλλά πρέπει κανείς να είναι προετοιμασμένος για οποιαδήποτε εξέλιξη των γεγονότων και «να κρατήσει στεγνή την πυρίτιδα».

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πιστεύουμε. Αλλά πρέπει να κρατήσουμε το μπαρούτι στεγνό σε όλη την επιφάνεια. Και δεν χρειάζεται να κοροϊδεύουμε, να φωνάζουμε ότι ο Πούτιν έχει καταλάβει τη Λευκορωσία, κάνει ότι θέλει. Έχουμε μια μαζεμένη, λογική πολιτική των δύο κρατών, για την οποία ευθύνονται πρώτα απ’ όλα ο Μακέι και ο Λαβρόφ», είπε.

Τι προηγήθηκε – Η Λευκορωσία άλλαξε το Σύνταγμα της

Στις 27 Δεκεμβρίου 2021, η Λευκορωσία δημοσίευσε προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμά της και τις υπέβαλε για δημόσια διαβούλευση.

Το νέο Σύνταγμα της Λευκορωσίας τέθηκε σε ισχύ στις 27 Φεβρουαρίου. Οι αλλαγές αυτές επιτρέπουν στη Λευκορωσία να φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφός της για πρώτη φορά από το 1996.

“Προσφέρω στον Β.Πούτιν την επιστροφή των πυρηνικών όπλων στην Λευκορωσία” είχε πει.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, η οποία ακύρωσε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η Λευκορωσία βάσει του Μνημονίου της Βουδαπέστης του 1994, το οποίο κωδικοποίησε το καθεστώς απο-πυρηνικοποίησης βάσει της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT).

Οι αλλαγές εξάλειψαν επίσης την ουδετερότητα της χώρας, η οποία ήταν μέρος της στρατηγικής της θέσης από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Οι περισσότερες από τις πρώην εγκαταστάσεις πυρηνικών όπλων της Λευκορωσίας, στέγαζαν και εκτόξευαν σοβιετικούς πυραύλους SS-25. Αυτές παραμένουν στη θέση τους και είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν ρωσικά πυρηνικά όπλα.

Οι εργασίες για την αποπυρηνικοποίηση της Λευκορωσίας πραγματοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του Προγράμματος Μείωσης Απειλών, γνωστό και ως Πρόγραμμα Nunn-Lugar, που έχει σχεδιαστεί για τη διαφύλαξη και την εξάλειψη των πρώην σοβιετικών πυρηνικών όπλων και της σχετικής υποδομής.

Στη συνέντευξη στο Russia Today, ο Λουκασένκο είχε πει ότι ποτέ δεν θα είχε εγκαταλείψει το δικαίωμα της Λευκορωσίας στα πυρηνικά όπλα υπογράφοντας το Μνημόνιο της Βουδαπέστης, εάν υπήρχε οποιοσδήποτε τρόπος να το αποφύγει.

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι ο τότε πρόεδρος της Ρωσίας Μπόρις Γέλτσιν του άσκησε προσωπική πίεση να συμμορφωθεί και να επιστρέψει τα SS-25 στη Ρωσία.

Όλα οι πύραυλοι SS-25 και οι πυρηνικές τους κεφαλές επιστράφηκαν τον Νοέμβριο του 1996.

Ο Λουκασένκο συνέχισε δηλώνοντας ότι σε πείσμα της πίεσης των ΗΠΑ δεν κατέστρεψε τις τοποθεσίες αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων SS-25. Θυσίασε μόνο μία τοποθεσία αφήνοντας ανέπαφες 81 θέσεις εκτόξευσης πυραύλων SS-25.

Σε κάθε περίπτωση, ο Λουκασένκο κινήθηκε γρήγορα για να αφαιρέσει τους σχετικούς περιορισμούς από το σύνταγμα της Λευκορωσίας. Το ισχύον σύνταγμα (άρθρο 18, παράγραφος 2) έχει ως εξής:

“Η Δημοκρατία της Λευκορωσίας στοχεύει να καταστήσει την επικράτειά της ζώνη απαλλαγμένη από πυρηνικά και να καταστήσει το κράτος ουδέτερο”.

Πλέον αυτό δεν διαγράφηκε και τώρα η Λευκορωσία έχει ξανά πυρηνικούς πυραύλους…


πηγη

Xιλιάδες Σέpβoι με άpματα μάxnς ετoιμoι....Σε έξι nμέρες αρxiζει η απελευθεpωσn τoυ Koσoβoυ;

Συγκλονιστικές σκηνές εκτυλίσσονται στα σύνορα Σερβίας-Κοσόβου καθώς εκπνέει την 1η Σεπτεμβρίου το τελεσίγραφο του Βελιγραδίου και δεν υπάρχει συμφωνία με τις αλβανικές αρχές....



Σε έξι ημέρες, οι Αλβανικές Αρχές του Κοσσυφοπεδίου σκοπεύουν να επιβάλουν περιορισμούς στον σερβικό πληθυσμό.

Στα σύνορα έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες Σέρβοι στρατιώτες με ΤΟΜΑ και άρματα μάχης ενώ έχουν μεταφερθεί ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir-S1 μόλις 10 χλμ από την γραμμή επαφής!

Σέρβοι στρατιώτες αναφέρουν πως είναι έτοιμοι για μια ιστορική εκδίκηση: Αυτή τη φορά υπάρχει διαταγή εισβολής στην Μιτροβίτσα και προστασίας του σερβικού πληθυσμού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ενεργοποιηθεί όλη η σερβική αντιαεροπορική ομπρέλα. Το αντιαεροπορικό σύστημα FK-3, εξαγωγική έκδοση του HQ-22, που παραδόθηκε τον Απρίλιο από την Κίνα  όπως είχε ενημερώσει τότε το WarNews247,  είναι πλέον επιχειρησιακό και έχει ενεργοποιηθεί.

Η Σερβία παρέλαβε τέσσερα αντιαεροπορικά συστήματα FK-3 και θεωρείται πως έχει ικανότητα εμπλοκής και καταστροφής εναέριων στόχων σε απόσταση 100km.

Διαβάστε επίσης: Πράσινο φως για στρατιωτική λύση: Σερβικά άρματα μάχης παρατάσσονται στα σύνορα με Κόσοβο- Ένοπλοι σχηματισμοί μετακινούνται με κάθε τρόπο (βίντεο)

Οι σερβικές αρχές συνεχίζουν να μεταφέρουν στρατεύματα στη διοικητική γραμμή με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

Στην περιοχή πετούν εκσυγχρονισμένα μαχητικά MiG-29SM με πυραύλους αέρος-αέρος μέσης εμβέλειας R-77 (κατά NATO AA-12) και R-27ER1 (κατά NATO AA-10 Alamo C), καθώς και πυραύλους αέρος-εδάφους Kh-29 (κατά NATO AS-14) – και Kh-29TE. Η Σερβική Αεροπορία έχει 14 MiG-29.

Παράλληλα, αντιαεροπορικά  Pantsir-S1 του σερβικού στρατού εντοπίστηκαν 10 χλμ. από το Κόσοβο στην πόλη Ράσκα.

Στο έδαφος της σερβικής κοινότητας Zubin Potok, εντοπίστηκαν περισσότεροι από 30 ένοπλοι των αλβανικών δυνάμεων ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου.

Σερβικά τεθωρακισμένα οχήματα Lazar3 και άρματα μάχης T-72 κατευθύνονται προς τη νότια Σερβία και την διοικητική γραμμή με το Κοσσυφοπέδιο.

Επίσης εντοπίστηκαν τεθωρακισμένα RCV Survivor i 4×4, οχήματα εκτός δρόμου Pinzgauer 710M, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BOV M11 και φορτηγά TAM-150 με στρατιωτικό προσωπικό κατά μήκος της εθνικής οδού Ibar.



πηγη

Οι "ειδικoi" τα γυρvάvε κ λέvε πια oτι λέγαvε οι συvωμoσιoλoγoι....



Νοιώθουν τον πέλεκυ να έρχεται....

Οι μαριονέτες πολιτικοί επιμένουν ακόμα...

Μην τους έχετε και για τίποτα έξυπνους...

πηγη

Το Άρθρo εvός Γιατρoύ πoυ δεv πρoκειται να δnμοσιευτεi σε καvένα lατρικo περιoδικo για ευvoητoυς λoγους…

Αυτές τις ημέρες το περιοδικό “Ιατρικές Ώρες” του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου (ΙΣΕ) καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην έκδοσή του, δημοσιεύοντας άρθρα ιατρικού, κοινωνικού ή συνδικαλιστικού περιεχομένου. 



Τους απέστειλα λοιπόν κι εγώ σήμερα, ως ευσυνείδητο μέλος του ΙΣΕ, το παρακάτω υβριδικό άρθρο, που συνδυάζει και τις τρεις κατηγορίες θεματολογίας.

«ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ – Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ»

Κλείνοντας δυόμιση χρόνια πανδημίας στον πλανήτη, και δεδομένου ότι πλέον έχουμε πραγματικά στοιχεία/δεδομένα στα χέρια μας και όχι απλά εκτιμήσεις και θεωρητικές μελέτες, όπως είχαμε στην αρχή της, έφτασε η ώρα να κάνουμε έναν απολογισμό αναφορικά με την επιστημονική διαχείρισή της, στην οποία η επιστήμη μας, η ιατρική, έπαιξε κομβικό ρόλο.

Όπως σε όλα τα σημαντικά θέματα, έτσι και σ’ αυτό, η φωνή της επιστήμης εξαρχής δεν ήταν ενιαία. Δημιουργήθηκαν δύο σχολές επιστημονικής προσέγγισης, η γνωστή-κυρίαρχη και η σκεπτικιστική-μειοψηφική. Και από το σημείο αυτό ξεκινάει η επονομαζόμενη “δυστοπία”: 

Αντί να υπάρξει η κλασική σύγκρουση (θέση-αντίθεση) των διαφορετικών επιστημονικών απόψεων, πράγμα που αποτελεί την καρδιά της σύγχρονης επιστημονικής μεθοδολογίας, ώστε να ξεκαθαρίσει η αλήθεια απ’ την πλάνη και να οδηγηθούμε στην υγιή σύνθεση, συνέβη μια πρωτοφανής στα σύγχρονα επιστημονικά χρονικά δίωξη της αντίθετης άποψης, με χαρακτήρες ακραίου bullying. 

Μάλιστα, η δίωξη αυτή ευλογήθηκε και επιβλήθηκε με το πατρονάρισμα της πολιτικής εξουσίας. Πολύ σύντομα, η κυρίαρχη άποψη (από εδώ και στο εξής “το αφήγημα”, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται) επιβλήθηκε στον πλανήτη και, ειδικά στη χώρα μας, σε μια απ’ τις πιο σκληροπυρηνικές εκδοχές της, ενώ η μειοψηφική (η “ψεκασμένη”, όπως ειπώθηκε από τα πιο επίσημα-πρωθυπουργικά χείλη και έκτοτε, δια της προπαγάνδας, επικράτησε) αποκηρύχθηκε μετά βδελυγμίας, θεωρούμενη ως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία…

Και πάμε τώρα στον απολογισμό:

1) Επιβλήθηκαν στη χώρα μας υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, κατά παράβαση κάθε έννοιας ιατρικής και λοιπής νομικής δεοντολογίας, με χαρακτήρες εκβιασμού και βιασμού, για να χτιστεί το Ιερό Τοτέμ του αφηγήματος, το περιβόητο τείχος ανοσίας. Οι “ψεκασμένοι” είχαν προειδοποιήσει εξαρχής ότι τείχος ανοσίας με τέτοιον ιό δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί. 

Το “αφήγημα”, όμως, έπνεε μένεα εναντίον τέτοιων “αντιεπιστημονικών” απόψεων! Μέχρι που πολύ αργά, τον Ιανουάριο του 2022, ο εκπρόσωπος των εν Ελλάδι ειδικών κ. Μαγιορκίνης, παραδέχτηκε όχι μόνο το ανέφικτο του τείχους ανοσίας με τους κορονοϊούς, αλλά και ότι ΔΕΝ είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν τέτοιο φαινόμενο, αλλά, παρά ταύτα, “είχαμε την ελπίδα!!”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και πέραν πάσας ιατρικής μεθοδολογίας σκέψης! (πηγή 1) 

Συνεπώς, οι εκβιαστικοί εμβολιασμοί γίναν με πρόσχημα ένα ντροπιαστικά καταρριφθέν, αντιεπιστημονικό επιχείρημα. Να τονίσουμε στο σημείο αυτό πως ο επιστημονικά υπεύθυνος της ανάπτυξης του εμβολίου της Οξφόρδης, sir Andrew Pollard, είχε ενημερώσει με τον πιο επίσημο τρόπο, ήδη από τον Αύγουστο του 2021, περί του ανέφικτου του εγχειρήματος (πηγή 2). Προφανώς, ο ιστορικός και ο νομικός του μέλλοντος θα κρίνουν αν υπήρξε και ενδεχόμενος δόλος στην περίπτωση της χώρας μας.

2) Αλλά η μεγαλύτερη και πιο Ιερή Αγελάδα του αφηγήματος, ήταν αδιαμφισβήτητα τα ίδια τα εμβόλια. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που η απόφαση να χρησιμοποιούνται αυτά ως η αιχμή του δόρατος της φαρμακευτικής προσπάθειας έναντι όλων των άλλων σκευασμάτων, συχνά πολύ πιο αποτελεσματικών, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα, υπήρξε πολιτική (κυνική δήλωση επιτρόπου της ΕΕ, Μαργαρίτη Σχοινά, Νοέμβριος του ’21, πηγή 3) και όχι επιστημονική, σε μια τρομακτική διαπλοκή πολιτικής και ιατρικής με χαρακτήρες αντιποίησης επαγγέλματος από την πρώτη. 

Για τα εμβόλια υποσχέθηκαν οι του αφηγήματος ότι είναι το θαύμα της τεχνολογίας προς των άνθρωπο και έχουν τα εξής εκπληκτικά χαρακτηριστικά: είναι απολύτως ασφαλή και εξαιρετικά αποτελεσματικά: δεν κολλάς και δε μεταδίδεις! Μάλιστα, όπως δήλωσε και η κ. Παγώνη, με το κύρος της ειδικού και προέδρου του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ιατρών, που κυνηγάει απηνώς τα ιατρικά fake news, “ένας εμβολιασμένος δε θα μπει ποτέ σε ΜΕΘ”!! (Ιούνιος 2021, πηγή 4).

 Αργότερα αυτό έγινε: κολλάς λιγότερο βαριά και μεταδίδεις λιγότερο απ’ τους ανεμβολίαστους. Στη συνέχεια, με την έλευση της παραλλαγής Όμικρον, που έδειξε να έχει ιδιαίτερη προτίμηση στους εμβολιασμένους, το αφήγημα αναθεωρήθηκε και πάλι και έγινε μπορεί να κολλάς το ίδιο, αλλά γλιτώνεις τη ΜΕΘ. Και, στο τώρα που βρισκόμαστε, η συντριπτική πλειοψηφία των καταλαμβανόντων τις ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένοι… Περιττό να πούμε ότι οι “ψεκασμένοι” είχαν προβλέψει μέχρι κεραίας όλα τα ανωτέρω… 

Όσο για το θέμα της ασφάλειας, η δυστοπία χτύπησε κόκκινο, αφού ποινικοποιήθηκε η φαρμακοεπαγρύπνηση, και ενώ οι Ιατρικοί Σύλλογοι και η Πολιτεία όφειλαν να κάνουν εκτενείς σχετικές καμπάνιες, ώστε να εξοικειωθούν ιατροί και απλοί πολίτες με την έννοια της κίτρινης κάρτας, αντ’ αυτών έκαναν σημειολογικές διώξεις, με αποκορύφωμα αυτή στο πρόσωπο του καθ’ ύλην αρμόδιου εν Ελλάδι, καθηγητή κλινικής φαρμακολογίας Δημήτρη Κούβελα, ώστε να παταχθεί οποιαδήποτε υπόνοια αμφισβήτησης της ασφάλειας των εμβολίων, προϊόντων που τελούν υπό συμπληρωματική παρακολούθηση, χωρίς οριστική άδεια χρήσης, και για τα οποία η ελλιπής φαρμακοεπαγρύπνηση αποτελεί σοβαρότατο ιατρικό σφάλμα.

3) Όσο οι “ψεκασμένοι”, που απομακρύνθηκαν από τις εργασίες τους λόγω άρνησής τους να εμβολιαστούν, επιβεβαιώνονταν επιστημονικά, τόσο η πολιτική και ιατρική ελίτ της χώρας αύξανε την πολεμική εναντίον τους. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η ανάγκη ύπαρξης επιπλέον ιατρονοσηλευτικού προσωπικού το φθινόπωρο-χειμώνα του 2021 προς ’22, που από πείσμα και εκδικητικότητα έφτασε να επιχειρείται να καλύπτεται με ανορθόδοξους τρόπους (κάλεσμα του νοσοκομείου Σερρών για εθελοντές, πηγή 5), μόνο και μόνο για να μην επαναπροσληφθούν οι εν αναστολή ευρισκόμενοι.

 Ομοίως και Ιατρικοί Σύλλογοι, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την πανιατρικά δυσάρεστη επιστράτευση, που επικρεμόταν, πρότειναν πληθώρα λύσεων, αλλά η επιστροφή των ανεμβολίαστων, παρότι είχε ήδη καταρρεύσει το αφήγημα της αποστειρωτικής ανοσίας των εμβολίων, ουδέποτε περιλαμβανόταν σε αυτές! Ως αποτέλεσμα είχαμε, σε αντίθεση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες, να καταγράψουμε τραγικές επιδόσεις στη θνησιμότητα από κάθε αιτία το 2021 και ακόμα χειρότερες το 2022, που διανύουμε. 

Τα χέρια των εμπειροπόλεμων υγειονομικών, που έμειναν χωρίς οποιοδήποτε επιστημονικό έρεισμα εκτός εργασίας, βιώνοντας άκρα εκδικητικότητα από την Πολιτεία και αντισυναδελφική σκαιότητα απ’ τους Ιατρικούς Συλλόγους, αδιαμφισβήτητα θα είχαν σώσει πληθώρα ζωών. Ο ιστορικός και ο νομικός του μέλλοντος θα διερευνήσουν και αυτό το βαρύτατο έγκλημα κατά των πολιτών της χώρας και θ’ αποφανθούν σχετικά…

4) Άλλο σημείο επιστημονικής τριβής ανάμεσα στις δύο σχολές ήταν και η αναγκαιότητα-αποτελεσματικότητα των lockdown. Η σχολή του αφηγήματος τα θεωρούσε απολύτως απαραίτητα και επιβεβλημένα, σκληρά και διαρκή, με το επιχείρημα “και μία ζωή να χαθεί, είναι πολύτιμη”, ενώ η μειοψηφική σχολή τα θεώρησε εξαρχής λανθασμένη πρακτική (με ενδεχόμενη αξία, ίσως, τις πρώτες πολύ λίγες μέρες του 2020), που θα δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα/θανάτους, παρά θα έλυναν. 

Την άνοιξη του 2021, η καθηγήτρια επιδημιολογίας κ. Λινού, βγήκε επισήμως και μετανοημένη για μια ακόμα λάθος εκτίμηση της πλευράς του αφηγήματος, η οποία για άλλη μια φορά υποκλίθηκε στην επιστημονική οξυδέρκεια των “ψεκασμένων” (πηγή 6). Βέβαια, το κόστος των lockdown στην οικονομία, στην υγεία και συνεπώς σε ζωές είναι τεράστιο και μία συγγνώμη δεν αρκεί να το καλύψει, αλλά δεν είναι τώρα η ώρα της απόδοσης των ευθυνών…

5) Απ’ την αρχή της πανδημίας είχε καταδειχτεί από τη μειοψηφική πλευρά της ιστορίας το παράλογο του ελληνικού τρόπου καταλογισμού ενός θανάτου ως θανάτου covid. Αυτή η απαράδεκτη αλλοίωση στοιχείων, που αναπόφευκτα θα οδηγούσε -όπως και οδήγησε- σε λανθασμένες αποφάσεις, στηρίχθηκε από το αφήγημα ως η μεθοδολογικά ορθή, παρότι ήταν αντίθετη ακόμα και προς τις οδηγίες του ίδιου του Π.Ο.Υ. .

Ήταν μια αντιεπιστημονική ελληνική πατέντα, που κατερρίφθη με κρότο και αυτοεξευτελιστικά από τους ίδιους τους αφηγηματίες δυόμιση χρόνια μετά, όταν η αλλοίωση των στοιχείων ήταν τέτοια, που εξέθετε την πολιτική και ιατρική ηγεσία του τόπου. Οι “ψεκασμένοι”, εν τω μεταξύ, “βαρέθηκαν” να μαζεύουν επιβεβαιώσεις…

6) Τέλος, και ίσως το κυριότερο, αναφαίνεται εσχάτως παγκοσμίως μια πολύ δυσοίωνη τάση έξαρσης αιφνιδίων θανάτων, ιδιαιτέρως νέων και υγιών ανθρώπων. Ο κόσμος “μουρμουρίζει” (και, όπως έλεγε ο Αισχύλος, “τρομερός είναι ο θυμός ενός λαού που μουρμουρίζει”) για τις “ξαφνικίτιδες”, όπως τις ονόμασε, και ζητάει εξηγήσεις, κάτι που το “αφήγημα” αρνείται πεισματικά να δώσει. 

Οι “ψεκασμένοι” εδώ και καιρό είχαν ενημερώσει για την τοξική δράση της ακίδας στο ενδοθήλιο, που έχει καταδειχτεί σε κορυφαία ιατρικά, συστημικά περιοδικά, όπως το “Circulation” (πηγή 7) και επέμεναν στο ενδελεχές risk assessment των ανθρώπων προ του εμβολιασμού, όντας ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί για τις νεότερες ηλικίες και αντιτιθέμενοι πλήρως στην οριζόντια υποχρεωτικότητα. Επίσης, εξέφραζαν έντονες αμφιβολίες για την αρχική βεβαιότητα της κυρίαρχης πλευράς ότι η τοξική πρωτεΐνη ακίδα μένει μόνο για λίγο στον ανθρώπινο οργανισμό, μετά από εμβολιασμό. 

Το ίδιο το CDC, ενόψει των νεότερων επιστημονικών δεδομένων, που καταρρίπτουν αυτή την πεποίθηση, πολύ πρόσφατα απάλειψε τη σχετική αναφορά στο site του, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά τη μειοψηφική επιστημονική πλευρά, αλλά, δυστυχώς, επιτείνοντας την εύλογη ανησυχία… (πηγή 8 ) Οφείλουν οι ιατρικοί σύλλογοι να βοηθήσουν στην άμεση διερεύνηση της υποψίας αυτής, ώστε να καθησυχαστεί η κοινωνία, ειδάλλως η αναστάτωση και η οργή της μπορεί να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

Σε περίπτωση, φυσικά, που τεκμηριωθεί αιτιολογική συσχέτιση μεταξύ αιφνιδίων θανάτων νέων και υγιών ανθρώπων και εμβολιασμών, θα έχουμε το μεγαλύτερης έκτασης έγκλημα κατά της ανθρωπότητας όλων των εποχών, με απρόβλεπτες συνέπειες και προεκτάσεις…

Συμπερασματικά, όλα τα παραπάνω σφάλματα θα είχαν πιθανώς αποφευχθεί, αν η επιστήμη έκανε αυτό που ήξερε καλά να κάνει μέχρι δυόμιση χρόνια πριν: να μη χρίει εαυτήν ως “αδιαμφισβήτητη” και μέσα απ’ το τίμιο καμίνι της θέσης και της αντίθεσης να οδηγείται στη σύνθεση, να οδηγείται στην καλύτερη δυνατή προσέγγιση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.


πηγη