Σελίδες

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Φαλλoκράτες oσoι τρώvε κoκκιvo κpέας ! ! ! (Εvας ψυxiατρoς vα xωσει μεσα μερικoυς βεγκαv υπαpxει;)

Ένα μεγάλο θέμα συζήτησης απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τη Γαλλία, η οποία γύρισε από τις θερινές διακοπές και αναρωτιέται αν η κατανάλωση κόκκινου κρέατος αποτελεί δείγμα φαλλοκρατίας.



Η Σαντρίν Ρουσό, από το κόμμα των Ευρωπαίων Οικολόγων Πράσινων και κατά δήλωσή της «οικοφεμινίστρια» σε εκδήλωση το Σαββατοκύριακο είπε ότι η χώρα έπρεπε «να αλλάξει νοοτροπία, ώστε το να τρως μπριζόλα στο μπάρμπεκιου να μην είναι σύμβολο ανδρείας».

Η Ρουσό είχε και στοιχεία από ερευνητές: οι άνδρες στη Γαλλία, λέει, καταναλώνουν κόκκινο κρέας σε διπλάσια ποσότητα από ό,τι οι γυναίκες τρώνε τηγανητές μπριζόλες και μοσχάρι μπουργκινιόν.

Επιδίωξη της βουλευτού ήταν να εστιάσει στον αντίκτυπο της κρεατοφαγίας στην κλιματική αλλαγή. Στο ίδιο πλαίσιο, εξάλλου, το κόμμα της έχει ζητήσει την απαγόρευση κατασκευής νέων ιδιωτικών πισινών καθώς και περιορισμών στα ιδιωτικά τζετ.

Η Ρουσό υπερασπίστηκε τις ιδέες της σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό LCI τη Δευτέρα, λέγοντας ότι συμμετείχε σε μια συζήτηση για το πώς θα πείσει τους ανθρώπους να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες. «Στην πραγματικότητα, η μείωση της ποσότητας του κρέατος είναι η πιο αποτελεσματική δράση κατά της κλιματικής αλλαγής σε προσωπικό επίπεδο, περισσότερο και από το αυτοκίνητο (μάλλον δεν θέλει να το αποχωριστεί και να πάρει τα ΜΜΜ)», είπε.

Οι άνδρες αντιστέκονται περισσότερο από τις γυναίκες στην αλλαγή της διατροφής τους, ισχυρίστηκε ακόμη, ενώ παραδέχθηκε ότι καταναλώνει μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, καθώς δεν είναι απόλυτα χορτοφάγος.

Το ευαίσθητο νεύρο της (γαλλικής) κουζίνας που πάτησε η Ρουσό έφερε αντιδράσεις ακόμη και από συναδέλφους της. «Αρκετά έχουμε κατηγορήσει τα αγόρια μας για τα πάντα. Σταματήστε να “αποδομείτε” τους άντρες μας. Σταματήστε τις φαντασιώσεις της Ρουσό», έγραψε στο Twitter η βουλευτής της δεξιάς Ναντίν Μοράνο.


πηγη