Σελίδες

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Οι πρoδoτες Σαμαpάς και Bεvιζέλoς διαπραγματεύτnκαν με τov Eρvτoγάν τnv Γεvoκτoviα των Πovτiων....

Ζουμε στην Φυλακη για να σας δουμε...

Σαμαρας ο δηθεν Εθνικιστης-τουρκοφαγος......

Μπενυ Σελον, Γνωστος και ως Τουρκογλου-Γιουσουφ...



Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία που επικαλείται απόσπασμα από το βιβλίο Εκδοχές πολέμου του Ευάγγελου Βενιζέλου, φέρνει στο φως το άγνωστο παρασκήνιο μιας «διαπραγμάτευσης» μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν την ψήφιση του Αντιρατσιστικού Νόμου από τη Βουλή των Ελλήνων.

Στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης που έγινε στη σύνοδο του NATO, στο Κάρντιφ της Ουαλίας, ήταν μεταξύ άλλων να υπάρξει διαβεβαίωση πώς ο Αντιρατσιστικός Νόμος που περιλαμβάνει την ποινικοποίηση άρνησης της Γενοκτονίας των Πόντίων, «δεν στρέφεται κατά της σύγχρονης Τουρκίας».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιστορικής εφημερίδας, για αυτό ακριβώς το θέμα υπήρξε συζήτηση αναμέσα στους τότε Έλληνες κυβερνώντες και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το γεγονός ότι υπήρξε αυτή η συζήτησις το αποκαλύπτει ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος παρέχοντας και λεπτομέρειες ως προς το πότε και πού έγιναν αυτές. Το χειρότερο είναι ότι ο ίδιος ως υπουργός Εξωτερικών της τότε κυβερνήσεως Σαμαρά εμφανίζεται απολογητικός απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν ως εάν του ζητούσαν την άδεια για την αναγνώριση του εγκλήματος εκείνου των Οθωμανών εις βάρος των ελληνικών πληθυσμών που ζούσαν από αιώνων στις βόρειες ακτές της Μικράς Ασίας.

 “Ιστορικό” μόνον χαρακτήρα έχει η αναγνώρισις της γενοκτονίας, παραδέχεται ότι είπε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας ότι “δεν στρέφεται κατά της σημερινής Τουρκίας”. Και όμως η σημερινή Τουρκία, η Τουρκία του Ερντογάν είναι αυτή που διεκδικεί την “οθωμανική κληρονομιά” της», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο της εφ. Εστία.

Ο Σαμαράς φέρεται να διαβεβαίωσε τον Ερντογάν ότι η εισαγωγή στον Αντιρατσιστικό νόμο της ποινικοποίησης άρνησης της Γενοκτονίας των Ποντίων, δεν στρεφόταν κατά της Τουρκίας. Για να τον πείσει μάλιστα, του εγγυήθηκε πως ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου θα έκανε και σχετική δήλωση που θα ξεκαθάριζε πως το συγκεκριμένο σημείο δεν θα στρεφόταν κατά της «σύγχρονης Τουρκίας». Και έτσι έγινε.

Η Εστία δημοσιεύει μάλιστα και το επίμαχο απόσπασμα από το βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου...



πηγη