Σελίδες

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Tρεxoυv να σωθoυν οι Oυκραvικες δυvαμεις και μnv ακoυτε τι λεvε οι τnλεπαπαγαλoι μας...

Πάνω από 3.000 νεκρούς στρατιώτες έχει ο Ουκρανικός Στρατός στο Ντονμπάς τις τελευταίες τρεις ημέρες. Η 24η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία διαλύθηκε καθώς μόνο το 1/3 της δύναμης της επέζησε στο δυτικό τμήμα της Ποπάσναγια...



Εκτός από απώλειες υπάρχουν και πολλοί Ουκρανοί αιχμάλωτοι.

Οι Ουκρανοί τις προηγούμενες ημέρες για να διασώσουν την Ποπάσναγια μετέφεραν ισχυρές δυνάμεις που μάχονταν σε Lisichansk-Severodonetsk.

Η κατάσταση τελικά αποδείχτηκε μη αναστρέψιμη καθώς το γενικό επιτελείο των Ουκρανών αποδυνάμωσε την άμυνα στους προαναφερθέντες οικισμούς και ταυτόχρονα απώλεσε τις δυνάμεις αυτές στην Ποπάσναγια.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι η διαταγή άμεσης εκκένωσης που δόθηκε σε Ουκρανούς Διοικητές και Αξιωματικούς με πρόσχημα μια «επιχειρησιακή συνάντηση» στο Ντνιπροπετρόφσκ.

Η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία αποχωρεί προ του κινδύνου εγκλωβισμού και αφήνει πίσω της τους απλούς στρατιώτες.

Οι Ουκρανοί αναμένεται να δώσουν διαταγή νέας επιστράτευσης για να αναπληρωθούν οι απώλειες στο Ντονμπάς

Οι απώλειες των Ουκρανών έχουν πολλαπλασιαστεί 

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως λόγω των ανελέητων βομβαρδισμών τις τελευταίες ημέρες, οι Ουκρανικές απώλειες έχουν πολλαπλασιαστεί.

“Οι Ουκρανοί χάνουν τις θέσεις τους και αναγκάζονται να μετακινηθούν σε άλλη γραμμή άμυνας.

Οι αυξημένες απώλειες των Ουκρανών συνδέονται με την αύξηση της έντασης της χρήσης ρωσικού πυροβολικού και αεροπορίας κατά των θέσεων τους.

Στις περιοχές Liman, Slavyansk, Lysichansk, οι πιο οχυρωμένες αμυντικές γραμμές έχουν καταστραφεί.

Υποχωρώντας από αυτές τις θέσεις, όσοι από τους  Ουκρανούς στρατιώτες επέζησαν, πέφτουν κάτω από σφοδρά πυρά πριν προλάβουν να φτάσουν σε άλλες οχυρωμένες θέσεις.

Οι Ουκρανοί έχουν μεγάλες απώλειες και στις δυνάμεις Άμυνας Εδάφους. Οι Ουκρανοί πρόσφατα αναγκάστηκαν να μεταφέρουν δυνάμεις Άμυνας Εδάφους από άλλες περιοχές ενώ αυτό αρχικά απαγορεύονταν βάση νομοθεσίας.

Τελικά λόγω των μεγάλων απωλειών ο Β.Ζελένσκι αποφάσισε να στείλει στο Ντονμπάς δυνάμεις Άμυνας Εδάφους από άλλες περιοχές”.

Διαταγή αποχώρησης έλαβαν οι Ουκρανοί Αξιωματικοί

Oι ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και των εθνικιστικών Ταγμάτων έλαβαν διαταγή να φύγουν από τις περιοχές του Ντονμπάς και να κατευθυνθούν στο Ντνιπροπετρόφσκ αναφέρουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές.

Η αιτιολογία ήταν μια «επιχειρησιακή συνάντηση» στο Ντνιπροπετρόφσκ.

Αμέσως μετά την διαταγή, οι Ουκρανοί άρχισαν να αποχωρούν από τον άξονα Slavyansk-Kramatorsk, Popasna, καθώς και από την γραμμή Avdiivka-Krasnohorivka-Ugledar για το Dnipropetrovsk.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μιλάμε για αρκετούς διοικητές Ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αρχηγούς εθνικιστικών ταγμάτων και αναπληρωτές τους.

Αρκετοί Ουκρανοί αξιωματικοί κατάφεραν να εγκαταλείψουν το έδαφος του Ντονμπάς μέσω μη αποκλεισμένων περιοχών, φεύγοντας προς δυτική κατεύθυνση.

Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι αυτού του είδους η διαταγή αποχώρησης των διοικητών των μονάδων μοιάζει περίεργη.

Υπάρχουν υποψίες ότι η ουκρανική ανώτατη διοίκηση δεν θέλησε να επαναληφθεί η κατάσταση με τους αρχηγούς των εθνικών ταγμάτων και τους ξένους αξιωματικούς εκπαιδευτές στη Μαριούπολη, όταν αποκλείστηκαν στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν το Slavyansk και το Kramatorsk, έχουν ήδη καταλάβει τη Popasna και οι μάχες έχουν ξεκινήσει στο Severodonetsk, η πιθανότητα νέων απωλειών και περικύκλωσης για τις ουκρανικές δυνάμεις έχει αυξηθεί.

Ακριβώς για να μην ρισκάρουν αξιωματικούς που έχουν εκπαιδευτεί στη Δύση (σύμφωνα με τα λεγόμενα πρότυπα του ΝΑΤΟ) θα μπορούσε να τους δοθεί αυτή η διαταγή.

Ταυτόχρονα, για τον ουκρανικό στρατό που παραμένει στις θέσεις του, έχει αυξηθεί ο κίνδυνος να χαθεί όλος ο έλεγχος της «άμυνας» και να δοθούν εντολές, ίσως εξ αποστάσεως, όπως συνέβαινε σε Ilovaisk και Debaltseve.

Λουγκάσνκ: Περικυκλώθηκαν οι Ουκρανοί – 200 νεκροί

“Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προσπάθησαν να αντεπιτεθούν κοντά στο χωριό Voevodovka, αλλά περικυκλώθηκαν από ρωσικά στρατεύματα” Αυτό ανακοίνωσε ο πρέσβης του Λουγκάνσκ στη Ρωσική Ομοσπονδία Rodion Miroshnik.

Σύμφωνα με τον Miroshnik, επί του παρόντος συνεχίζονται σκληρές μάχες στο τρίγωνο Severodonetsk-Lysichansk-Rubezhnoye. Τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν και η ρωσική Αεροπορία καταστρέφει οχυρώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Στη Voevodovka, Ουκρανοί επιχείρησαν μια αντεπίθεση, η οποία κατέληξε σε αποτυχία. Άφησαν 200 στρατιώτες στο πεδίο της μάχης (σκοτώθηκαν)» έγραψε ο διπλωμάτης.



πηγη