Σελίδες

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Σnμεριvές του δnλώσεις, του Bλαδiμnρoυ με μεγαλn σnμασiα...

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενός νέου μεταναστευτικού κύματος από τις αναπτυσσόμενες χώρες προς την Ευρώπη....



«Οι παγκόσμιες αγορές πέφτουν και αυξάνεται μόνο η αξία των μετοχών των εταιρειών του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, στερώντας από άλλες περιοχές του κόσμου τις πηγές ανάπτυξης», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν σε μαι εκδήλωση για την υποστήριξη της αεροπορικής βιομηχανίας.

Πρόσθεσε ότι «γίνονται απόπειρες με κάθε μέσο ώστε η Ευρώπη να απευθυνθεί στο ακριβό αμερικανικό υγροποιημένο αέριο. Ως αποτέλεσμα, οι Ευρωπαίοι όχι μόνο αναγκάζονται να πληρώσουν, αλλά, στην πραγματικότητα, υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών εταιρειών με τα ίδια τους τα χέρια, τις απομακρύνουν από την παγκόσμια αγορά. Για την Ευρώπη, αυτό σημαίνει μεγάλης κλίμακας αποβιομηχάνιση και απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες τιμές στα τρόφιμα, τη βενζίνη, το ρεύμα, τη στέγαση και τις κοινοτικές υπηρεσίες, τέτοιες ενέργειες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ριζική πτώση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, πρόσθεσε ο Πούτιν.

«Αυτό είναι το τίμημα που οι κυρίαρχες δυτικές ελίτ καλούν τους πολίτες τους να πληρώσουν, όπως είπα, για τις φιλοδοξίες και τις κοντόφθαλμες ενέργειές τους -τόσο στην πολιτική όσο και στην οικονομία- συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού πολέμου που προσπαθούν και έχουν ήδη εξαπολύσει εναντίον της Ρωσίας», τόνισε ακόμη.

Πούτιν: Την επισιτιστική κρίση θα ακολουθήσει η μεταναστευτική

Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε επίσης για την πιθανότητα ενός νέου μεταναστευτικού κύματος από τις αναπτυσσόμενες χώρες προς την Ευρώπη. «Την επισιτιστική κρίση θα ακολουθήσει ένα άλλο, αναπόφευκτο κύμα μετανάστευσης, και κυρίως προς τις ευρωπαϊκές χώρες», είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ίδιο, «βήμα-βήμα λαμβάνονται αποφάσεις που ωθούν την παγκόσμια οικονομία σε κρίση, οδηγούν σε κατάρρευση δεσμών παραγωγής και υλικοτεχνικής υποστήριξης και σε αύξηση του παγκόσμιου πληθωρισμού και της ανισότητας, μειώνουν την ευημερία εκατομμυρίων ανθρώπων, και στις πιο φτωχές χώρες οδηγούν στην τραγωδία του μαζικού λιμού».

Από αυτή την άποψη, κατέληξε ο Πούτιν, «φυσικά, τίθεται το ερώτημα: ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό;»



πηγη