Σελίδες

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Δωρεά lβάν Σαβiδη στoυς Pώσoυς αυτovoμιστές του Nτοvέτσκ και...εγkεφαλικα στoυς Mnτσoτακnδες ! ! !



Η δωρεά Ιβάν στους Ρώσους αυτονομιστές του Ντονέτσκ....

Για όσους το αγνοούν (και πιστεύω οι περισσότεροι), ο Ντένις Πουσίλιν είναι αρχηγός των αυτονομιστών του Ντονέτσκ. Συγκεκριμένα είναι ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, όπως αυτοαποκαλούνται. Ένας συνάδελφος από  αυτούς που ψάχνουν καλά σε διάφορα πεδία έβγαλε ένα λαβράκι. Στο κανάλι του Ντονέτσκ  στο Telegram «ανέβηκε» χθες το βράδυ ένα βίντεο, το οποίο συνοδεύεται από ένα κείμενο, που απλώς έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που πιστεύουν οι πάντες για τον ρόλο του Ιβάν Σαββίδη και τις στενές σχέσεις που διατηρεί με τον ρώσικο παράγοντα. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, χθες παρελήφθη βοήθεια από τους Έλληνες της Ρωσίας. Πρόκειται για 20 οχήματα cross-country και 14 γεννήτριες. Η μεταφορά τέθηκε στη διάθεση διαφόρων μονάδων για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Αυτό θα καταστήσει δυνατό τον εντοπισμό του προβλήματος με την παροχή ρεύματος όπου είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα απελευθερωμένα εδάφη. «Εκφράζω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη προς την Ομοσπονδιακή Εθνική-Πολιτιστική Αυτονομία των Ελλήνων της Ρωσίας και τον αρχηγό της Ιβάν Σαββίδη» αναφέρει μεταξύ των άλλων ο Ντένις Πουσίλιν.

Δείτε την σχετική ανάρτηση 

«Τρομοκρατική οργάνωση» το κράτος που βοηθά ο Σαββίδης

-Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (ρωσικά: Донецкаянароднаяреспублика, Ντονιέτσκαγια Ναροντνάγια Ρεσπούμπλικα) είναι νεοσύστατο κράτος, που κήρυξε ανεξαρτησία από την Ουκρανία στις 7 Απριλίου 2014 και αποτελούσε ομόσπονδο τμήμα της Ομοσπονδιακής Πολιτείας της Νέας Ρωσίας για 363 ημέρες (22 Μαΐου 2014 – 20 Μαΐου 2015). Η ανακήρυξη πραγματοποιήθηκε από διαδηλωτές οι οποίοι είχαν καταλάβει προηγουμένως κυβερνητικά και τοπικά δημόσια κτίρια στην πόλη του Ντονέτσκ, αλλά και σε άλλες πόλεις της περιοχής. Από το 2014 η Λαϊκή Δημοκρατία στο σύνολό της χαρακτηρίζεται χωρίς αιτιάσεις από την Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας ως τρομοκρατική οργάνωση. Στις 21 Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία έγινε το πρώτο κράτος μέλος του ΟΗΕ που αναγνώρισε επίσημα την Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Στη νέα λίστα ο Σαββίδης

-Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Ιβάν Σαββίδη να συμπεριλαμβάνεται στην νέα λίστα με τους Ρώσους ολιγάρχες, που έχουν ετοιμάσει οι δυτικοί. Επ’ αυτού, φαίνεται ότι έχουν ληφθεί τα πρώτα μηνύματα και από την κυβέρνηση του προέδρου Κυριάκου, ο οποίος είναι αλήθεια ότι θα ήθελε να ξεφορτωθεί το συντομότερο δυνατόν τον ομογενή επιχειρηματία. Όμως και στο «στρατόπεδο» Σαββίδη, άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι κάτι κακό τους περιμένει. Γι’ αυτό και όπου μπορούν διαρρέουν ότι ο Ιβάν ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα. Και το κάνουν για να προλάβουν τα χειρότερα.

Το τηλεφώνημα Άδωνι στον Μητσοτάκη

-Με αφορμή διάφορες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στην πιάτσα, μαθαίνω ότι υπήρξε μια επικοινωνία, το Σάββατο το πρωί, μεταξύ του προέδρου Μητσοτάκη και του υπουργού Άδωνι. Η κουβέντα των δύο ανδρών επικεντρώθηκε ακριβώς σε αυτό το θέμα. Στη δήθεν ενόχληση του Μαξίμου για τον υπουργό Ανάπτυξης. Και λέω δήθεν, γιατί όπως κατάφερα να μάθω από το ρεπορτάζ που έκανα, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον υπουργό του, ότι ουδέποτε υπήρξε κάποιο θέμα που να τον ενόχλησε, το οποίο να σχετίζεται με τον ίδιο (τον Άδωνι). Εκτός από τον πρόεδρο Κυριάκο, ο υπουργός Ανάπτυξης, πληροφορούμαι ότι είχε και μια ακόμη τηλεφωνική επικοινωνία επί του θέματος. Και αναφέρομαι στο τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον ισχυρό άνδρα του Μαξίμου Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος κινήθηκε στην ίδια ακριβώς «γραμμή» με εκείνη του πρωθυπουργού. Πάντως, έχει αξία ότι ο Άδωνις, βλέποντας να πυκνώνουν τα αρνητικά για τον ίδιο δημοσιεύματα, δεν δίστασε να σηκώσει το τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με το κεντρικό κυβερνητικό σύστημα. Βλέπετε ανεξάρτητα από τα υπουργεία και όλα τα υπόλοιπα, ο συγκεκριμένος ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών, που είναι της θεωρίας «το γοργόν και χάριν έχει»

! Ένας παρουσιαστής αθηναϊκού καναλιού (περιφερειακού) στην προσπάθεια του να αποκτήσει κάποια αξία στο «σύστημα», επικαλείται διαρκώς την πολύ καλή σχέση που διατηρεί με συγγενικό πρόσωπο του πρωθυπουργού. Μάλιστα, είναι τόσο επιπόλαιος που επιδεικνύει στους συνομιλητές του και sms που δήθεν του στέλνει το συγκεκριμένο (συγγενικό) πρόσωπο. Επειδή δεν μιλάμε και για σκληρό καρύδι, έχω την αίσθηση ότι σύντομα θα μείνει παρέα με το κινητό του.



πηγη