Σελίδες

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Απoφασiζει αλλαγn του εκλoγικoύ νόμoυ ο Mnτσoτάκnς και....τα μπovoυς τα παiρvει ο δευτερoς;

Ειναι ικανος να το κανει...

Προκειμενου να μην χασει την καρεκλα ο καρεκλοκενταυρος,ολα θα τα κανει...



Tσιπρας: Αν δεν αλλάξει τώρα, η χώρα τα επόμενα χρόνια θα βρίσκεται διαρκώς σε αστάθεια

«Θέλετε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο; 

Αλλάξτε τον. 

Εκλογικός νόμος που θα δίνει μπόνους στο δεύτερο κόμμα δεν μπορεί να υπάρξει.

 Γιατί δεύτερο κόμμα είστε…»

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κατεβάσει τον Κυριάκο στο «γήπεδό» του και ανέφερε μεταξύ των άλλων σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, πετώντας ουσιαστικά το (σχετικό) γάντι στον πρωθυπουργό. 

Η συγκεκριμένη αναφορά φαίνεται ότι αποτέλεσε τη χρυσή ευκαιρία προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ξεκινήσει να συζητά σοβαρά το ενδεχόμενο της αλλαγής του εκλογικού νόμου, που είναι αλήθεια ότι μονοπωλεί τις συζητήσεις εντός και εκτός κυβέρνησης.

Από τη στιγμή που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγήκε και ζήτησε δημοσίως την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι δεν τον φοβίζει μια τέτοια εξέλιξη, από τη στιγμή που θα είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός νομιμοποιείται να μεταβάλει θέση, επανεξετάζοντας τις εισηγήσεις που δέχεται (εδώ και καιρό) για την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου. 

Με απλά λόγια, από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας κατέθεσε το σχετικό αίτημα, εκλείπει ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης απέρριπτε με το άκουσμα και μόνο τις προτάσεις που δεχόταν ακόμη και από στενούς συνεργάτες του.




πηγη