Σελίδες

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Δεν σεβασθnκαν oυτε την απoφασn του δικαστnρioυ οι φασiστες και απεkλεισαν τον Noβακ Τζιoκoβιτς απο τους αγωvες....




Ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτι που σημαίνει ότι το Νο.1 του κόσμου δεν θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν του 2022.

Ο 34χρονος, εννέα φορές πρωταθλητής στο Melbourne Park, δεν θα υπερασπιστεί το στέμμα του στο Αυστραλιανό Όπεν, αφού αρχικά του χορηγήθηκε ιατρική εξαίρεση για να αγωνιστεί στο τουρνουά.

Ο Τζόκοβιτς έμεινε σε αδιέξοδο παρά το γεγονός ότι κέρδισε τη μάχη του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου για την ανατροπή της απόφασης της αυστραλιανής κυβέρνησης να ανακαλέσει τη βίζα του κατά την άφιξή του στη Μελβούρνη.

Η ανακοίνωση του Άλεξ Χοκ

«Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ(3) του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη θεώρηση που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης, με βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον. να το πράξουν.

«Η απόφαση αυτή ακολούθησε τις εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους διαδικαστικής δικαιοσύνης.

«Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς.

«Η κυβέρνηση Morrison είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία COVID-19».

Σε μια μακροσκελή δήλωση μέσω Instagram, ο Τζόκοβιτς προσπάθησε να διευκρινίσει την «παραπληροφόρηση» σχετικά με το θετικό του τεστ COVID-19 τον Δεκέμβριο και ζήτησε συγγνώμη για ένα «λάθος κρίσης» αφού παρακολούθησε μια συνέντευξη με έναν Γάλλο δημοσιογράφο ενώ είχε μολυνθεί από τον COVID-19.

«Θέλω να τονίσω ότι προσπάθησα πολύ σκληρά για να διασφαλίσω την ασφάλεια όλων και τη συμμόρφωσή μου με τις υποχρεώσεις δοκιμών», είπε.

«Ένιωσα υποχρεωμένος να προχωρήσω και να πραγματοποιήσω τη συνέντευξη της L’Equipe, καθώς δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο, αλλά φρόντισα να αποστασιοποιηθώ κοινωνικά και να φορέσω μάσκα εκτός από τις περιπτώσεις που τραβούσαν τη φωτογραφία μου.

«Ενώ πήγα σπίτι μετά τη συνέντευξη για να απομονωθώ για την απαιτούμενη περίοδο, μετά από προβληματισμό, αυτό ήταν ένα λάθος στην κρίση και αποδέχομαι ότι θα έπρεπε να είχα ξαναπρογραμματίσει αυτή τη δέσμευση».




πηγη