Σελίδες

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Τον "εφτυσε" και ο Χαφταρ τον Κουλη: Ας υπέγραφε συμφωνία για την ΑΟΖ με τη λιβυκή βουλή όταν είχε την ευκαιρία...

Δεν το εκανε γιατι φοβοταν τον Ερντογκαν....

Και πουλησε τον Χαφταρ που τοση εμπιστοσυνη του εδειξε...

Καταλαβε τι εστι Μητσοτακης και στον ΕΦΤΥΣΕ ! ! !



Στο φιάσκο αναφέρθηκε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που στηρίζει τον στρατό του Χαλίφα Χαφτάρ, η οποία τονίζει χαρακτηριστικά:

«Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να υπογράψει ναυτική συμφωνία για την ΑΟΖ με το δημοκρατικά εκλεγμένο κοινοβούλιο των αντιπροσώπων της Λιβύης (Hor) όταν είχε την ευκαιρία».

Αυτή είναι η ωμή αλήθεια στην προκειμένη περίπτωση, αφού μια τέτοια συμφωνία θα έθετε την Τουρκία σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Η Ελλάδα επέλεξε όμως να μην προκαλέσει την Άγκυρα ευθέως, ενώ στο παρασκήνιο είχαμε προκλητικές τουρκικές απειλές κατά της χώρας μας στο Αιγαίο.

Τί είχε ζητήσει ο Χαφτάρ στις 6 Αυγούστου του 2020

Ο LNA του Χ. Χαφτάρ τον Αύγουστο του 2020 αφού απέστειλε συγχαρητήρια στα ελληνικά για τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, είχε αναφέρει:

“Επόμενο βήμα είναι η Ελλάδα να καθορίσει ΑΟΖ με το μόνο δημοκρατικά εκλεγμένο σώμα στην Λιβύη (το λιβυκό κοινοβούλιο) και να λήξει αυτό μια και καλή. Συγχαρητήρια στους Έλληνες αδελφούς μας, είμαστε χαρούμενοι για εσάς”, γράφει στα ελληνικά ο λογαριασμός που απηχεί τις θέσεις του LNA του στρατάρχη Χαφτάρ.

Τί απάντησε ο Ντμπεϊμπά στον Κ.Μητσοτάκη 

Υπενθυμίζουμε ότι για το τουρκολιβυκό σύμφωνο ο Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά επέμεινε στην πάγια θέση του και υπεραμύνθηκε της υπογραφής του από το προηγούμενο καθεστώς Σάρατζ της Τρίπολης λέγοντας ότι «όπως κάθε χώρα ενδιαφέρεται για τα συμφέροντά της έτσι και η Λιβύη ενδιαφέρεται για τα δικά της συμφέροντα.

Εμείς φροντίζουμε τα συμφέροντα της χώρας μας και του λαού μας».

Μάλιστα ο μεταβατικός πρωθυπουργός της κυβέρνησης εθνικής ενότητας «ενθάρρυνε» τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας και Τουρκίας όπως και της Λιβύης και της Τουρκίας για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών για «να συνεχιστεί η συνεργασία των χωρών στη Μεσόγειο, διότι -όπως πρόσθεσε- η Λιβύη θέλει να έχει καλές σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής».

Η επίσκεψη του Μητσοτάκη εγείρει και άλλα ερωτήματα. Ενδεχομένως, η ανευ όρων προσέγγιση της κυβέρνησης Ντμπειμπά, δεν σημαίνει κάτι και δεν εξισορροπεί την τουρκική επιρροή.

Να υπενθυμίσουμε, ότι η συμφωνία για την μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη που υπογράφηκε από τις δύο αντίπαλες πλευρές, αναφέρει πως αναστέλλονται όλες οι συμφωνίες συνεργασιών με ξένες χώρες, που είχε συνάψει η αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη κυβέρνηση της Τρίπολης, μέχρι να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση.

Κάτι τέτοιο ουδέποτε τηρήθηκε. Έθεσε το θέμα αυτό ο Κ. Μητσοτάκης;





πηγη