Σελίδες

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Στο Αλιβέρι (Ν. Ιωνίας) μητέρα ασθενής, άπορη και άνεργη ζει μαζί με το παιδί της σε ξύλινη παράγκα...

 Στο Αλιβέρι Ν. Ιωνίας ζει μια μονογονεϊκή οικογένεια σε μια ξύλινη παράγκα και κάτω από τραγικές συνθήκες με την μητέρα να είναι ασθενής, άπορη και άνεργη. Παρά ταύτα, προσπαθεί να έχει ένα νοικοκυρεμένο όσο είναι δυνατόν το σπιτικό της για να προστατεύσει την υγεία της και το παιδί της.
Μετά από παράκληση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Αλιβερίου, το Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «Εσταυρωμένος» αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τον 1/3 του κόστους αγοράς της ξυλείας για την ανακατασκευή της στέγης μιας ξύλινης κατοικίας, τείνοντας χείρα ουσιαστικής βοήθειας στη μάνα αυτή, που με κόπο προσπαθεί να μεγαλώσει το παιδί της. Μάλιστα, κατά το παρελθόν ο Σύλλογος έχει στηρίξει ποικιλοτρόπως την οικογένεια μεσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας της περιοχής.

Παραγωγός-αγρότης στηρίζει τον «Εσταυρωμένο»

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «Εσταυρωμένος», αποδέχτηκε την δωρεά ενός νεαρού παραγωγού οσπρίων, από την περιοχή των Φαρσάλων.
Συγκεκριμένα, δωρητής προσέφερε στον Σύλλογο -κατ’ επανάληψη- 160 κιλά όσπρια (φακές και ρεβίθια) για να διανεμηθούν, κατά την κρίση, του Δ.Σ. σε άπορες οικογένειες και πρόσωπα, Ι. Μονές, Ενοριακά Φιλόπτωχα, Ιδρύματα κ.α.
Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί τον δωρητή και του εύχεται ο Θεός να ευλογεί τους κόπους του και τα χωράφια του.

 

 

 Πηγή