Σελίδες

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ρεζιλιδες....Γραπτή οδηγία για την μη προβολή πλάνων από το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία ! ! !

Την ύπαρξη της γραπτής οδηγίας σχετικά με την μη προβολή πλάνων από το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία, αλλά και την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης Λιγνάδη, επιβεβαιώνουν με παρέμβασή τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοηλεόραση...



«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις για το πώς πρέπει να παιχτεί, υποβαθμιστεί ή και να αποσιωπηθεί μια είδηση» επισημαίνεται σε ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν τόσο ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της τηλεόρασης, Νίκος Κορόβηλας όσο και η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων ραδιοφώνου και πολυμέσων, Κατερίνα Φρύσσα. 

Αφήνουν παράλληλα αιχμές για τους ισχυρισμούς του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργού, Θεόδωρου Λιβάνιου, περί «προβοκάτσιας ή ανοησίας», ενώ ζητούν θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της ΕΡΤ.

Η σχετική έγγραφη οδηγία, η οποία μάλιστα τοιχοκολλήθηκε, ανέφερε με κεφαλαία γράμματα και τη χειρόγραφη επισήμανση

«SOS»: «ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Δ. ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΔΗ (ΤΡΑΠΕΖΙ), ΙΚΑΡΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΠΛΑΝΑ ΤΟΥ Δ. ΛΙΓΝΑΔΗ ΟΧΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»

Το θέμα έφτασε μέχρι και την Βουλή με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Θεόδωρο Λιβάνιο, να παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς την ύπαρξη της περίφημης ανακοίνωσης, σπεύδοντας να την αποδώσει όμως σε κάποιον «κακόβουλο, ανόητο ή προβοκάτορα». 

Σύμφωνα πάντως με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Τvxs.gr, την εντολή για την ανάρτηση των οδηγιών έδωσε η διοίκηση της ΕΡΤ και δεν ήταν κάποια κίνηση «κακόβουλου ή προβοκάτορα», όπως είπε ο Θ. Λιβάνιος.

Αιτία στάθηκε η προβολή πλάνου ελάχιστων δευτερολέπτων από το γεύμα στην Ικαρία κατά τη διάρκεια δελτίου ειδήσεων. 

Ακολούθησε ένας χαμός με τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της Δημόσιας Τηλεόρασης, Φώτη Καφαράκη, να τηλεφωνεί οργισμένος διατάζοντας να μην ξαναπαίξει σχετικό πλάνο ή φωτογραφία και δίνοντας μάλιστα εντολή να αφήσουν σχετικό σημείωμα για να το … έχουν υπόψη και οι επόμενες βάρδιες. 

Λίγο αργότερα η εντολή του υλοποιήθηκε και η σχετική οδηγία τοιχοκολλήθηκε, όπως είχε ζητηθεί.




πηγη