Για «κόφτη» στα SMS αν χρειαστεί έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.
Όπως σχολίασε ο κ. Δερμιτζάκης, αν χρειαστεί θα έπρεπε να μπει κόφτης στα SMS, καθώς δεν μπορεί να βγαίνει ο κόσμος τρεις και τέσσερις φορές επί δύο ώρες. «Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της επιτροπής» διευκρίνισε.
Μιλώντας για την κοσμοσυρροή στα καταστήματα, ανέφερε πως «καταλαβαίνω την ψυχολογική πίεση του κόσμου, δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός. Αυτό που είναι αισιόδοξο είναι ότι ο κόσμος φορούσε σχεδόν 100% μάσκα, κάτι που δεν το είχαμε δει παλιότερα. Τηρούνταν σχεδόν 100% τα μέτρα στα καταστήματα, αλλά θα ήταν καλό ο κόσμος να φεύγει όταν βλέπει συνωστισμό».
Ο καθηγητής δήλωσε ότι δεν τον φοβίζει το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων παράλληλα. «Φοβάμαι τη χαλάρωση στην τρίτη εβδομάδα γιατί ο κόσμος μπορεί να εφησυχάσει επειδή δεν ανέβηκαν τα κρούσματα. Δεν ανησυχώ τόσο πολύ για τα σχολεία. Και τώρα που δεν πάνε τα παιδιά μη νομίζουμε ότι δεν έχουν συμμετοχή σε μεταδόσεις. Προτιμώ να συναντιούνται σε ελεγχόμενο περιβάλλον με μάσκες και μέτρα» εξήγησε. Αυτό που με φοβίζει, συνέχισε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, είναι να πάμε για σκι να επιτραπούν κινήσεις μη καθημερινές, με την έννοια ότι βγαίνουμε από τους αυτοματισμούς των μέτρων. «Χρειαζόμαστε καθημερινότητα, ρουτίνα και αυτοματισμούς».
Για τα εμβόλια ζήτησε να μην έχουμε πανικό με τις καθυστερήσεις πάντοτε υπάρχουν, καλύπτονται οι ευπαθείς ομάδες, κι αν γίνει αυτό καλύπτουμε το μεγαλύτερο ποσοστό του προβλήματος. «Όταν γύρω στο Μάρτιο θα έχουν εμβολιαστεί ευπαθείς/ υγειονομικοί θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση»,
Σελίδες
▼