Σελίδες

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Δεν είμαι μπάτσος και ούτε θα γίνω ποτέ. Κάποτε την Αστυνομία την σεβόταν ο Eλληνικός λαός και την εμπιστευόταν....

Εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες μου Καλή Χρονιά με υγεία και υπομονή που φοβάμαι πως θα είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Στέλνω αυτή την επιστολή με αφορμή τα γεγονότα στον Ασπρόπυργο, για να εξηγήσω κάποια πράγματα που όλα δείχνουν ότι ο περισσότερος  κόσμος  δεν έχει κατανοήσει...



Αγαπητοί μου συμπατριώτες είμαι αστυνομικός από την Β. Ελλάδα και πατέρας δύο παιδιών. Παρ’ όλο που ήμουν από σχετικά ευκατάστατη και συντηρητική οικογένεια, το όνειρό μου ήταν να φορέσω την τιμημένη στολή του αστυνομικού. Δεν ήθελα να γίνω αστυνομικός για να έχω την εξουσία που μου δίνει η στολή. Ήθελα και εξακολουθώ να θέλω να προσφέρω παρ’ όλο που σε λίγα χρόνια συνταξιοδοτούμαι.

Να συνεχίσω λοιπόν λέγοντας πως δεν είμαστε όλοι οι αστυνομικοί το ίδιο. Κάποιοι έχουν κερδίσει επάξια τον «τίτλο»… μπάτσοι. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι συνάδελφοι των ΜΑΤ προφανώς έχουν ξεχάσει τον όρκο που δώσαμε, έναν Όρκο πίστης και αφοσίωσης στο ιερό καθήκον της προστασίας του Πολίτη.  Έναν Όρκο Τιμής προς τις επιταγές του Νόμου και όχι μιας κυβέρνησης

Έναν Όρκο που όμως τα ΜΑΤ, πάρα πολλές φορές δυστυχώς, δεν σέβονται, τον καταπατούν  και έρχονται αντιμέτωποι με την οργή του λαού που ορκιστήκαμε όλοι να προστατεύουμε, όπως άλλωστε ψευδεπίγραφα δυστυχώς λέγεται και το υπουργείο μας.

Δυστυχώς πολλοί από αυτό το ειδικό σώμα των συναδέλφων, αμαυρώνουν την εικόνα μας, με την συμπεριφορά τους. Είναι δυστυχώς πολλές οι φορές που λειτουργούν σαν κυβερνητική αστυνομία με αποτέλεσμα να στιγματίζεται όλο το σώμα.

Κάποτε την Αστυνομία την σεβόταν ο Eλληνικός λαός και την εμπιστευόταν. Την φοβόταν μόνο ο παράνομος. Σήμερα δυστυχώς ο λαός την φοβάται και δεν την εμπιστεύεται, ενώ ο παράνομος την χλευάζει .

Θέλω τελειώνοντας να επισημάνω ακόμα μια φορά ότι δεν είμαστε όλοι οι αστυνομικοί ίδιοι. Οι περισσότεροι είμαστε απογοητευμένοι από την εικόνα που δίνουν οι λίγοι και την χρεωνόμαστε οι πολλοί. 

Τα ΜΑΤ ενώ συμβάλλουν πολλές φορές στην αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων, στη συνέχεια τα γκρεμίζουν όλα με την απρόκλητη και αδικαιολόγητη βία που ασκούν σε Έλληνες πολίτες μόνο και μόνο επειδή αυτό εξυπηρετεί την εκάστοτε κυβέρνηση.

Δεν είμαι μπάτσος και ούτε θα γίνω ποτέ. Είμαι ένας από σας και θα συνεχίσω να προστατεύω τη ζωή και την περιουσία του Έλληνα.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ

 ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ  

πηγη