Σελίδες

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Αιτηση γονεων: Παρακαλώ να τοποθετήσετε το παιδί μου σε τμήμα χωρίς μάσκα...


Παρακαλώ να τοποθετήσετε το παιδί μου σε τμήμα χωρίς μάσκα, καθώς σέβομαι τις επιλογές των άλλων γονέων. Είστε υποχρεωμένοι να παρέχετε στον κάθε μαθητή πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης, χωρίς στιγματισμό, έναντι κανενός παιδιού ή γονέα και κηδεμόνα...



Μερικά 24ωρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε συνθήκες κορονοϊού, στο φως έρχονται στοιχεία που δείχνουν την απροθυμία ορισμένων γονέων να φορέσουν μάσκες προστασίας στα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το MEGA, στο Ηράκλειο εκπαιδευτικοί λαμβάνουν επιστολές από γονείς αντιδρούν στη χρήση μάσκας από τα παιδιά τους και προειδοποιούν μάλιστα με αγωγές και μηνύσεις- ακόμα και βία.

Ταυτόχρονα, στέλνουν υπεύθυνες δηλώσεις στις οποίες ξεκαθαρίζουν ότι το παιδί τους δεν θα βάλει μάσκα, ενώ ζητούν και τη δημιουργία ειδικών τάξεων για τους συγκεκριμένους μαθητές.

«Έχουμε απειλές ότι θα προβούν ακόμα και σε χειροδικία αν δεν επιτρέψουμε στα παιδιά τους να μπουν… έχουν σταλεί και επιστολές… επικαλούνται τους νόμους σχετικά με την ελευθερία» αναφέρει ο Ζαχαρίας Ρηγάκης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Σε επιστολή που κοινοποιήθηκε τόσο σε Γυμνάσιο και Λύκειο του Ηρακλείου όσο και στο γραφείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μία μητέρα ζητά το παιδί της να μην φορέσει μάσκα διαφορετικά επισημαίνει πως θα καταφύγει στη δικαιοσύνη.

«Δεν επιθυμούμε ως γονείς να αναζητήσουμε ποινικές ή αστικές ευθύνες από εκπαιδευτικούς, αλλά αν χρειαστεί να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το πράξουμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Το ανήλικο τέκνο μου δεν επιθυμεί να φορά υποχρεωτικά μη ιατρική μάσκα, ως απαραίτητη προϋπόθεση φοίτησής στο σχολείο σας. Η πολύωρη χρήση της του προκαλεί έντονη σωματική δυσφορία, δύσπνοια, ψυχικό άλγος και στρες… Τέτοιου τύπου κακοποιητικές πρακτικές εντός σχολείου, ή άλλου τύπου τιμωρίες προς ανηλίκους δεν θα είναι ανεκτές!» τονίζεται στην μεταξύ άλλων στη επιστολή.



πηγη 

Σε "Απο Μηχανης Θεος" εχει εξελιχθει ο Μακρον, για την Ελλαδα... Τουρκική επίθεση κατά Ελλάδας ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου στη Γαλλία ! ! !

"Απο Μηχανης Θεος" και....βρέθηκε η νομική φόρμουλα για να παρέμβει στρατιωτικά το Παρίσι στην Αν.Μεσόγειο υπέρ της Ελλάδος ! ! !



Τρομερή αποκάλυψη κάνει γαλλική αμυντική ιστοσελίδα για τη συμφωνία συνδρομής των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα, σε περίπτωση αιφνιδιαστικής πολεμικής κλιμάκωσης της κρίσης με την Τουρκία.  

Στην συζήτηση στην Κορσική μεταξύ των δύο ηγετών Γαλλίας και Ελλάδος, κκ Μητσοτάκη και Μακρόν φέρεται να βρέθηκε η βάση της “νομικής φόρμουλας” για την γαλλική συνδρομή χωρίς να προκληθούν... διαμαρτυρίες από το φιλoτουρκικό Βερολίνο και τον Τραμπ.

Ελλάδα και Γαλλία σε οποιαδήποτε κρίσιμη περίπτωση με την Τουρκία θα ενεργοποιήσουν το άρθρο 42-7 της Συνθήκης ΕΕ, το οποίο ορίζει σαφώς και κατηγορηματικώς ότι τα κράτη μέλη πρέπει «να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, (ακόμα και με ένοπλη ισχύ) εάν μια άλλη χώρα γίνει το αντικείμενο μιας «ένοπλης επιθετικότητας στην επικράτειά της”.

Ωστόσο, αυτό το κείμενο, το οποίο δεν είναι δεσμευτικό, δεδομένου ότι δεν αφορά όλα τα κράτη μέλη (ιδίως εκείνα που είναι "ουδέτερα").

Ειδικοί αναφέρουν ότι το άρθρο αυτό μπορεί να μην έχει, σε αντίθεση με το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, αυτόματη ισχύ, τονίζουν όμως ότι δεν προσδιορίζει επακριβώς τα μέσα που πρέπει να εφαρμοστούν σε περίπτωση επιθετικότητας, ειδικά σε αυτό που περιγράφει ως " βοήθεια", η οποία μπορεί να γίνει άνετα στρατιωτική επέμβαση ή χορήγηση στρατιωτικού υλικού.

Μετά από την σύνοδο κορυφής ηγετών της Μεσογείου, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουήλ Μακρόν δήλωσε ότι η Ευρώπη θέλει να ανανεώσει το διάλογο με την Τουρκία εν μέσω αυξημένων εντάσεων για την Ανατολική Μεσόγειο.

«Θέλουμε να ξαναρχίσουμε έναν διάλογο… δεν είμαστε αφελείς, αλλά θέλουμε να τα βρούμε με καλή πίστη», δήλωσε ο Μακρόν  μετά τη σύνοδο κορυφής των επτά ηγετών της Μεσογείου της ΕΕ στην Κορσική.

Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν ήταν πλέον εταίρος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου λόγω της συμπεριφοράς της.

«Εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και σταθεροί με την κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν, η οποία σήμερα συμπεριφέρεται με απαράδεκτο τρόπο», δήλωσε ο Μακρόν.

Η πρόταση της Κύπρου τον Ιούνιο για επιβολή κυρώσεων της ΕΕ σε τουρκικές εταιρείες και ιδιώτες δεν έχει εγκριθεί, καθώς πολλά κράτη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θέλουν να διατηρήσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία, ενώ συστήνουν μόνο διάλογο.

Η στάση αυτή, όμως, είναι παρόμοια με αυτή προς την Τουρκία το 1915 ή το 1922 όταν είχαμε δύο γενοκτονίες, μια κατά των Αρμενίων και μία κατά των Ελλήνων, τις οποίες οι νεο-Οθωμανοί εν έτει 2020 τις βάφτισαν απώλειες παγκοσμίου πολέμου, καθώς υλοποιούν μία ακόμη κατά των Κούρδων. 

Σύμφωνα με άρθρο μας, η αξιολόγηση της τουρκικής προκλητικότητας από τον Μακρόν, του αφήνει μία μόνο επιλογή για την συνέχεια, αυτή της αποστολής περισσότερων γαλλικών πολεμικών πλοίων σε ύδατα που έχουν ήδη πολύ μεγάλη ναυτική δραστηριότητα.

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Γαλλία κινείται πλέον με τον "αέρα" της περιφερειακής δύναμης στην Μεσόγειο βάσει οργανωμένου σχεδίου και δόγματος, για να διακοπεί η πορεία των νεο-Οθωμανών που εισήλθαν σε "απαγορευμένα ύδατα" και κινδυνεύουν με νέα ήττα τύπου “Ναυαρίνου”.

Η Άγκυρα έχει σχεδιάσει ένα ιδιότυπο σχέδιο εκβιασμού της ΕΕ με μετανάστες και τρομοκράτες, έχοντας όμηρο την, επικεφαλής της ένωσης, Γερμανία των 3 εκατ. Τούρκων μεταναστών. Οι Γάλλοι, όμως όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να καθίσουν και υποστούν τις τρομερές συνέπειες αυτού του σχεδίου.




πηγη 

ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ: Πρόσληψη 15.000 ΕΠΟΠ, αεροσκάφη Rafale, φρεγάτες, τορπίλες, αντιαρματικά και αεροπορικά βλήματα(Ευχομαστε να μην ειναι σαν τα αναδρομικα των συνταξιουχων)

Μακαρι να αληθευουν και να μην ειναι μονο εξαγγελιες και υποσχεσεις, οπως στα αναδρομικα των συνταξιουχων...το ευχομαστε ! ! !



Για την άμυνα της χώρας λοιπόν, έξι είναι τα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα:

Αγοράζεται άμεσα για την πολεμική αεροπορία μοίρα 18 Rafale που σε συνδυασμό με τα F-16 και άλλα ιπτάμενα μέσα θα ενισχύσουν τη δύναμη αποτροπής της χώρας μας

Εντάσσονται στον στόλο του πολεμικού ναυτικού 4 νέες φρεγάτες πολλαπλού ρόλου και εκσυγχρονίζονται 4 φρεγάτες ΜΕΚΟ

Ενισχύεται συνολικά το οπλοστάσιο των 3 κλάδων, για στρατό, ναυτικό, αεροπορία

Ενισχύεται το προσωπικό με πρόσληψη 15.000 ΕΠΟΠ σε ορίζοντα πενταετίας – επαναξιολόγηση στρατιωτικής εκπαίδευσης, ώστε να εξασφαλίζονται και επαγγελματικά εφόδια για τους στρατευμένους

Ενεργοποιείται η αμυντική βιομηχανία, με στρατηγικό επενδυτή στο Σκαραμαγκά, και αμερικανικά κεφάλαια στην Ελευσίνα ιδιωτικοποίηση ΕΛΒΟ κ.λπ.

Ενισχύεται η ψηφιακή λειτουργία και η άμυνα των ενόπλων δυνάμεων από κυβερνοεπιθέσεις



πηγη 


Τι συμπτωση ! ! ! Πριν τις φωτιες στην Μορια, είχανε υπογράψει συμβάσεις με 3 ξενοδοχειακές μονάδες για τους "καημενους"....

Και καποιος ανεκδιηγητος υπουργισκος μας λεει οτι δεν υπαρχουν στοιχεια για εμπρησμο...

Συγνωμη για το ανεκδιηγητος , ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ειναι το σωστο !



 Bάλανε φωτιά λοιπον στο ΚΥΤ της Μόριας αλλά λίγες μέρες πριν είχανε υπογράψει συμβάσεις με 3 ξενοδοχειακές μονάδες στα Γρεβενά προκειμένου να μεταφέρουν εκεί Μετανάστες..

Τώρα κατάλαβες πατριώτη Δεξιέ ψηφοφόρε τι παραμύθι σε πουλάει η κυβέρνηση σου;;; 

Αναρωτιέστε ακόμη για το ποιος έβαλε φωτιές στην Μόρια και όλοι φωνάζανε bye bye Moria....τα έχουν όλα σχεδιασμένα

Να και οι συμβασεις...








πηγη 

Αγιο ειχαμε ! ! ! Ευτυχως χαλασε το ντηλ, ετοιμοι ηταν να τα δωσουν ολα, στις μυστικες συνομιλιες με την Τουρκια στην Γερμανια...

“Μερική αποστρατιωτικοποίηση κάποιων Ελληνικών νησιών” προέβλεπε το «έγγραφο κατανόησης» της γερμανικής διαμεσολάβησης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας...

Ειναι,ή δεν ειναι προδοσια αυτο;

Απαντηστε, νου δουλοι που το παιζετε Πατριωτες...


Σύμφωνα με όσα έχει πληροφορηθεί το Ποντίκι η γερμανική διαμεσολάβηση για την αποκλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά είχε ξεκινήσει αρκετές βδομάδες νωρίτερα από την περιβόητη μυστική επαφή που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο μεταξύ των διπλωματικών εκπροσώπων της Καγκελαρίου, του Ελληνα πρωθυπουργού και του προέδρου της Τουρκίας.

Σ αυτήν την συνάντηση, την οποία αποκάλυψε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών είχε συμφωνηθεί μια διαδικασία η οποία θα οδηγούσε τις δύο χώρες στο τραπέζι των συνομιλιών. Η διαδικασία αυτή προέβλεπε την έγγραφη δέσμευση (έγγραφο κατανόησης) των δύο πλευρών προς τους Γερμανούς διαμεσολαβητές σε μια σειρά κινήσεων που θα αποδείκνυε την καλή τους θέληση να φτάσουν σε διευθετήσεις στο τραπέζι των συνομιλιών. Αυτήν την πρόθεσή τους, οι δύο πλευρές θα τη διατύπωναν πανηγυρικά σε μια κοινή τους ανακοίνωση η οποία θα σήμανε και την έναρξη των συνομιλιών.

Η τουρκική πλευρά δεσμεύονταν:

Να σταματήσει τις έρευνες στης ανατολική Μεσόγειο

Να σταματήσει τις ρητορικές και έμπρακτες αμφισβητήσεις επί της κυριαρχίας νησιών βράχων και βραχονησίδων

Από τη πλευρά της η Ελλάδα αναλάμβανε τις υποχρεώσεις:

Να σταματήσει τις διαδικασίες αδειοδότητησης ερευνών σε θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης (ενδιαφέροντος της Γαλλικής TOTAL)

να προχωρήσει σε μερική αποστρατιωτικοποίηση κάποιων νησιών

να μην μεταβάλλει στο υπάρχον status στην περιοχή με την επέκταση των χωρικών της υδάτων

Και οι δύο πλευρές, τέλος, δεσμεύονταν να αποφύγουν μονομερείς κινήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να διαταράξουν την εμπιστοσύνη και να υπονομεύσουν την διαδικασία διαλόγου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα έχει πληροφορηθεί το Ποντίκι, το υπουργείο εξωτερικών (και ο Νίκος Δένδιας) έμαθαν για τις εν λόγω μυστικές διεργασίες από τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών ο οποίος και τις αποκάλυψε δημόσια. Κάτι που επίσης αξίζει να υπογραμμιστεί είναι ότι η συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ προέκυψε ως αποτέλεσμα έντονης παρασκηνιακής δραστηριότητας των Αμερικανών οι οποίοι συνεργάστηκαν στενά με το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών προσφέροντας στον Νίκο Δένδια μια «νίκη» την οποία δεν ήταν εύκολο να αρνηθεί το Μέγαρο Μαξίμου…

Αποτέλεσμα αυτής της «νίκης» ήταν:

η υπονόμευση (από τους Αμερικανούς) της γερμανικής πρωτοβουλίας και η οργή του Βερολίνου

η «καταγγελία» των μυστικών διαβουλεύσεων από την Τουρκία

η απόλυτη διάρρηξη των σχέσεων Μητσοτάκη_Δένδια

η αναζωπύρωση, αναγκαστικά, των ελληνογαλλικών συμμαχικών δεσμών

η μεταφορά (και πάλι) των πρωτοβουλιών για τον χειρισμό του ελληνοτουρκικού προβλήματος στα χέρια των Αμερικανών μέσω του ΝΑΤΟ, όπου και διεξάγεται η συζήτηση για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με στόχο την αποφυγή κάποιου «ατυχήματος»

Η δημοσιοποίηση, τέλος, της ύπαρξης του «εγγράφου» στο πλαίσιο των μυστικών διαβουλεύσεων του Βερολίνου από τον πρωθυπουργό στο άρθρο του στις ευρωπαικές εφημερίδες εκτιμάται ότι έγινε για να υπονομευτεί η δυνατότητα «εκβιασμού» και ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης σε κινήσεις και χειρισμούς όπως η προώθηση της ελληνογαλλικής στρατιωτικής συνεργασίες και των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Υ.Γ. Εννοείται ότι μέχρι την δημοσιοποίηση του «εγγράφου κατανόησης», οι τυχόν διαψεύσεις ελάχιστη σημασία έχουν…




πηγη 

Δείτε πως τα παιδιά των μουσουλμάνων, βλέπουν τα παιδιά μας, που αύριο θα είναι συμμαθητές ! ! ! Κηρυγμα μισους λεγεται αυτο....


Είναι χρήσιμο να μπορούμε να κατανοούμε τι γίνεται γύρω μας ακόμα και όταν δεν το βλέπουμε. Η χώρα σε λίγο θα έχει εκατομμύρια λαθροέποικων μουσουλμάνων οι οποίοι θα θελήσουν κάποια στιγμή να επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους.

Στο παρακάτω βίντεο ο ιμάμης από την Νίγδη ακούγεται να λέει με εμπάθεια τα εξής:

«Τις προάλλες κάποιος μου είπε : ¨Υπάρχουν κάποιοι καλοί Εβραίοι”. Εγώ του είπα πως δεν υπάρχουν και αυτός είπε “ναι υπάρχουν”. Εγώ απάντησα πως δεν υπάρχουν ! Γιατί όχι ; Μα διότι ο Αλλάχ ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχουν. Οπότε πώς μπορώ εγώ να πω ότι υπάρχουν καλοί Εβραίοι;

Φώναξα τον γιο μου. Του είπα “βλέπεις αυτούς τους άτιμος ανθρώπους; Ξέρεις αυτά τα παιδιά που βλέπουμε στην Παλαιστίνη τα οποία σκοτώνονται, σφάζονται και βιάζονται; Αυτοι οι άτιμοι άνθρωποι είναι που τα σκοτώνουν εκείνα¨. Μεγαλώνω τον γιο μου ώστε να είναι ένας πολύ καλός και υψηλής ποιότητας εχθρός των Εβραίων.

– Δόξα τον Αλλάχ ….

– Ορκίζομαι στον Αλλάχ αδελφοί. Θα είναι ένας υπέροχος εχθρός των Εβραίων και ένας φοβερός εχθρός των χριστιανών. Κάποιοι λένε πως ένας μουσουλμάνος “Δεν μπορεί να ανατρέφει έναν εχθρό”. Εγώ όμως μεγαλώνω έναν εχθρό ! Δεν είναι δικό μου το μυαλό ; Εγώ είμαι εχθρός τους. Μακάρι να έχουν την κατάρα του Αλλάχ πάνω τους.

Αν κάνω το παιδί μου να αγαπάει τους Εβραίους και τους χριστιανούς, τότε ο Αλλάχ δεν θα πει ότι εγώ είμαι ένας καλός. Δεν θα το πει αυτό για μένα. Ο Αλλάχ λέει ” μην κλίνετε προς αυτούς” και “μην τους μοιάσετε”. “Οι Εβραίοι και οι χριστιανοί δεν θα σε εγκρίνουν ποτέ μέχρι να ακολουθήσεις τη θρησκεία τους” Αυτά δεν τα είπε ο Μωάμεθ. Αυτά τα λέει ο Αλλάχ. “Μην κλίνετε προς αυτούς και μην τους μοιάσετε”. 

Ο Αλλάχ λέει “Πέτα μακριά σαν πατσαβούρα τους επαίνους τους και τα έθιμά τους, τις πρακτικές και τις παραδόσεις τους”. Εεεε μουσουλμάνοι δεν ήρθαμε σε αυτή την κατάσταση επειδή τους μοιάσαμε ; Οι κόρες μας έφτασαν στο σημείο να περπατάνε στους δρόμους εντελώς γυμνές ! Στο όνομα τίνος ; Στο όνομα της μόδας. Εκθέτουν τα σώματά τους με τρόπο που δεν είναι ευχάριστη τον Αλλάχ ή τον απεσταλμένο του.

…. Ο Αλλάχ να παραχωρήσει να τους μισούμε. Δεν μπορούμε να τους αγαπάμε. Εμείς αγαπάμε τους μουσουλμάνους διότι ο Αλλάχ λέει πως μόνο οι πιστοί είναι φίλοι ο ένας του άλλου. Ο Αλλάχ λέει ότι μόνο οι πιστοί και οι αδερφοί είναι ο ένας για τον άλλον. Ο Αλλάχ δεν λέει πως οι Εβραίοι και οι χριστιανοί είναι αδερφοί μας. Γιατί να τους αγαπάω;».





πηγη 

Κυριε Εισαγγελεα, με ποιο δικαιωμα αποκαλει τους Ελληνες Φασιστες, απαιτει και ακομη κυκλοφορει ελευθερος αυτος ο παρανομος;

 Εφαρμοστε τους νομους κυριε Εισαγγελεα...

Απελαστε τον...

Επιτιθεται στους Ελληνες ....

Ειναι καταζητουμενος απ την πατριδα του...

Ακουστε τι λεει στο βιντεο 



ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ...Εισβαλουν, μπουκαρουν σε σπιτια Ελληνων στην Λεσβο, θα χυθει αιμα γρηγορα ! ! !


Οι λαθρομετανάστες και εισβολεις  με το “έτσι θέλω” μπαινουν στα σπίτια κατοίκων, αρπάζουν τρόφιμα και ότι άλλο βρουν, ενώ άλλοι ανοίγουν κλειστές κατοικίες και μένουν παράνομα μέσα....



Επεισόδια και πετροπόλεμος με αστυνομικές δυνάμεις.

Την ώρα που οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες να πείσουν τους χιλιάδες λαθρομετανάστες της Λέσβου να συμβιβαστούν με την ιδέα της προσωρινής εγκατάστασης τους στη νέα δομή που φτιάχνεται στην περιοχή του Καρά Τεπέ, κάτοικοι της Μόριας ζουν για μια ακόμα φορά τον τρόμο, καθώς μερίδα παραβατικών στοιχείων εισχωρούν με το “έτσι θέλω” στα σπίτια τους, αρπάζουν τρόφιμα και ότι άλλο βρουν, ενώ άλλοι ανοίγουν κλειστές κατοικίες και μένουν παράνομα μέσα.

Όπως ο πρόεδρος συλλόγου κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων κοινοτήτων, Θανάσης Ψούνος, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι εκρηκτική γι’ αυτό και οι κάτοικοι αποφάσισαν σε πρώτη φάση να ανοίξουν το μπλόκο που είχαν δημιουργήσει στους δρόμους, που οδηγούσαν στο -κατεστραμμένο από την φωτιά- κέντρο υποδοχής της Μόριας.

Νωρίτερα, σήμερα, σημειώθηκαν επεισόδια με πετροπόλεμο μεταξύ λαθρομεταναστών και αστυνομίας.

“Ο οδικός άξονας Παναγιούδας – Μυτιλήνης αυτή την στιγμή είναι κλειστός από τους λαθρομετανάστες, δεν έχει ανοίξει. Με γρήγορες διαδικασίες ετοιμάζεται το στρατόπεδο, αλλά ακόμα οι λαθρομετανάστες δεν έχουν πειστεί, ώστε να φιλοξενηθούν εκεί, ενώ δημιουργούν προβλήματα. Ως κάτοικοι, το μπλόκο που είχαμε δημιουργήσει στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στο κατεστραμμένο ΚΥΤ της Μόριας, το έχουμε ανοίξει. Ωστόσο είμαστε σε ετοιμότητα, ώστε να το κλείσουμε ξανά σε περίπτωση που οι λαθρομετανάστες και οι εισβολεις αποφασίσουν να φτάσουν ως εκεί”.

Και συνεχίζει: “H κατάσταση είναι εκρηκτική, γιατί έχουμε και τους αλληλέγγυους που είναι υπέρ των μεταναστών που κάνουν διάφορες συγκεντρώσεις. Είναι περίεργα ακόμα τα πράγματα. Η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί κάπως, μόνο όταν οι μετανάστες πειστούν να μπουν στην ελεγχόμενη δομή, που φτιάχνουν στην περιοχή του Καρά Τεπέ. Μόνο τότε θα επανέλθει κάπως η κανονικότητα. Η νέα δομή δεν ξέρουμε πόσο κόσμο μπορεί να χωρέσει. Σε αυτή την φάση, πάντως, λένε πως οι σκηνές θα είναι πολλές και μεγάλες. Όταν μπουν μέσα και χωριστούν ανά εθνικότητα, τότε θα ξέρουμε πόσοι θα φιλοξενηθούν. Πάντως υπολογίζουμε πως θα μπουν πάνω από 3.000 άτομα. Αυτό που φοβόμαστε είναι μην επιστρέψει πάλι στο τραπέζι η λύση της Μόριας, κάτι που απευχόμαστε, γι’ αυτό και είμαστε σε επιφυλακή”.

“Αρπάζουν φαγητό και μπαίνουν σε άδεια σπίτια”

Με το “έτσι θέλω” μπαινουν στα σπίτια κατοίκων, αρπάζουν τρόφιμα και ότι άλλο βρουν, ενώ άλλοι ανοίγουν κλειστές κατοικίες και μένουν παράνομα μέσα. “Η δομή που φτιάχνουν είναι προσωρινή αυτό είναι ξεκάθαρο, ήδη ο δήμαρχος είναι κάθετος στο να μην μείνει εκεί. Δεν υπάρχουν υποδομές για να μείνει μόνιμα. Η περιοχή που κινούνται τώρα είναι στα όρια της Μόριας. Μπαίνουν μέσα στα σπίτια κλέβουν φαγητό, ανοίγουν κλειστά σπίτια και μένουν μέσα. Υπάρχει βέβαια αστυνομική δύναμη και εγρήγορση από τους κατοίκους, που όταν παρατηρούν τέτοιου τύπου φαινόμενα ειδοποιούν τις δυνάμεις”, ανέφερε ο κ. Ψούνος.





πηγη 

Ο Καγκελαριος της Αυστριας λεει αυτο που επρεπε να πουν οι Μητσοτακηδες: Κλείστε την πόρτα της ΕΕ στην Τουρκία, να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Οι Μητσοτακηδες ξερουν μονο να πληρωνουν τα καναλια, για να τους διαφημισουν, η για προπαγανδισουν οτι τους βολευει....

Οι τουρκικές παραβιάσεις συζητήθηκαν, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν, οι ομοσπονδιακοί καγκελάριοι της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, αλλά και οι σχέσεις της ΕΕ με την Κίνα, όπως αναφέρει στο Twitter ο Σεμπάστιαν Κουρτς.



Από την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη σημειώνεται, ότι στην τηλεδιάσκεψη η Αυστρία ζήτησε και πάλι να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία, αίτημα, που σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει, και η Σλοβακία.

‘Αλλες τρέχουσες κρίσεις, όπως η κατάσταση στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόρια στη Λέσβο, η νέα διαμάχη σχετικά με τη συμφωνία Brexit, η κατάσταση στη Λευκορωσία ή η υπόθεση του Ρώσου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι δεν υπήρξαν θέματα της τηλεδιάσκεψης και, σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση, δεν θα τεθούν κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Σε πρόσφατες συνέντευξης του, ο Αυστριακός καγκελάριος κατήγγειλε ότι η χρησιμοποίηση, από την Τουρκία των μεταναστών ως όπλο κατά της Ευρώπης και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου απέναντι στην Ελλάδα με γεωτρήσεις σε ελληνικό έδαφος, είναι «απολύτως ανεπίτρεπτα»

Ταυτόχρονα, ο ίδιος προειδοποιούσε πως «εάν τα δεχόμαστε όλα, εάν δεν είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, τότε αυτό θα επιτρέψει σε κάποιον σαν τον Ερντογάν να συνεχίζει, και να υπερβαίνει διαρκώς τα όρια, και κάτι τέτοιο είναι σε μεσοπρόθεσμη βάση επικίνδυνο».



πηγη 

Αυτα δεν τα λενε στα καναλια....ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ηταν τα 25ΧΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΚΑ και καταληστεψαν τα καταστηματα του αεροδρομιου ! ! !

Αφού τα «ανήλικα-ασυνόδευτα» κατέκαψαν το ΚΥΤ Μόριας και προκάλεσαν τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στη Λέσβο, αποφασίστηκε να τους πάρουν από τη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για 406 άτομα (407 λέει η Ε.Ε.- ούτε στον αριθμό δεν μπορούν να συμφωνήσουν), τα οποία μόνο ανήλικα δεν είναι αφού ο μικρότερος σε ηλικία είναι 25 ετών.



Προχθές τα μεσάνυχτα, ξεκίνησαν ΤΡΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ της Aegean Airlines. Μία στις 12 τα μεσάνυχτα, μία στις 3.00 το πρωί και μια στις 7.00 το πρωί. Με τις 3 αυτές πτήσεις μεταφέρθηκαν τα 406 άτομα στην Θεσσαλονίκη.

Όσο βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, έκαναν πλιάτσικο στα καταστήματα και στις εγκαταστάσεις και κατέκλεψαν τα πάντα χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Η Αστυνομία είχε ρόλο διακοσμητικό προφανώς κατόπιν εντολών!!!

Το τραγικότερο είναι ότι κατά την διάρκεια ελέγχου των χειραποσκευών τους βρέθηκαν μαχαίρια κι λοστοί. Από το ψάξιμο των χειραποσκευών, σχηματίστηκε ένας μικρός λόφος από τέτοια πράγματα τα οποία κρατήθηκαν από τους αστυνομικούς! Πάλι καλά που δεν τους τα έδωσαν να τα πάρουν μαζί τους κατά την πτήση!

Και είναι απορίας άξιον! Τόσες ώρες στο αεροδρόμιο δεν σκέφτηκε κανείς να τους ελέγξει και κυκλοφορούσαν με μαχαίρια και λοστάρια; Σε ένα κλίμα εξόχως δυναμιτισμένο;

Με συγχωρείτε δηλαδή αλλά αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο. Αυτά είναι τραγικά πράγματα που δείχνουν ότι ο Αστυνομικός σχεδιασμός σε κεντρικό επίπεδο είναι για γέλια και για κλάματα!

Για την ιστορία, οι 406 μένουν σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης για 10 μέρες και μετά θα μεταβούν στην Ευρώπη! Προφανώς λοιπόν ο Ερντογάν έκανε την δουλειά του μια χαρά και τώρα τους στέλνουμε πίσω με δικά μας έξοδα!

ΥΓ.ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ; Η ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ FRAPORT ΚΙ ΑΥΤΟ;;;



πηγη 

Το 50% των ασθενών με κορωνοϊό σε «Ευαγγελισμό» και «Σωτηρία, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ! !

Οτι και να κανουν δεν προκειται να συμμαζεψουν τα κρουσματα αν δεν απελασουν ΤΩΡΑ ολους τους λαθρομεταναστες που παρασιτουν στην Ελλαδα....

Μόνο χθες, το 50% των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό σε «Ευαγγελισμό» και «Σωτηρία» αφορούσε σε αλλοδαπούς...



Ακρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από τις εισαγωγές που πραγματοποιήθηκαν χθες σε δύο νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Αθήνα, αυτά του «Ευαγγελισμού» και του «Σωτηρία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 50% των εισαγωγών που πραγματοποίηθηκαν την Πέμπτη και στα δύο νοσοκομεία, έχουν να κάνουν με αλλοδαπούς (Πακιστανούς, Αφγανούς κτλ) που διαμένουν πολλοί μαζί σε διαμερίσματα ή δωμάτια ξενοδοχείων σε συγκεκριμένες περιοχές της πρωτεύουσας.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί έντονη ανησυχία στις Αρχές, καθώς ο τρόπος που διαβιούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δημιουργεί από μόνος του μικρές εστίες έξαρσης του ιού, ενώ στη συνέχεια ως φορείς μπορούν να τον διασπείρουν στις γειτονιές που ζουν και συχνάζουν.

Επιπλέον, ένα άλλο αρνητικό στοιχείο είναι ότι στην περίπτωση των συγκεκριμένων ανθρώπων, η ιχνηλάτηση των επαφών τους είναι πολύ πιο δύσκολη και με πολλά «κενά», κάτι που σημαίνει ότι ο ιός μπορεί να έχει διασπαρεί, χωρίς ούτε οι ίδιοι να μπορούν να βεβαιότητα να πουν με ποιους έχουν έρθει σε επαφή.

Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα που συγκεντρώνει σταθερά από τα μέσα περίπου του Αυγούστου μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, αποκτά τώρα, με τα νέα αυτά στοιχεία, ένα επιπλέον πρόβλημα.




Πηγη 

Προκλητική ανακοίνωση από ποιόν; Απ τον Μηταρακη ρε ! ! ! Κουναει το δαχτυλο και μιλαει για προκλητικες συμπεριφορες...

Ο Υπουργός που με τους χειρισμούς του οδήγησε στην καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας τώρα μας κουνάει το δάχτυλο... Την στιγμή που είναι σε εξέλιξη διαμαρτυρία των κατοίκων και του Δήμου Μυτιλήνης για να εμποδιστούν οι εργασίες στο ΚΥΤ της Μόριας , ο κ. Μηταράκης επέλεξε να μιλήσει για "εκβιαστικές συμπεριφορές".  Αλήθεια Μηταράκη μιλάς εσυ για εκβιαστικές συμπεριφορές που εστειλες τα ΜΑΤ να φτιάξουν με το όργιο βίας την κλειστή δομή στην Καραβά; Εσυ Μηταράκη;



Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

"Η προχθεσινή πυρκαγιά που ξεκίνησε από αιτούντες άσυλο ως αντίδραση στα μέτρα καραντίνας λόγω κρουσμάτων είχε αντιμετωπιστεί . Η δομή είχε μερικώς εκκενωθεί χωρίς θύματα. Τα ασυνόδευτα ανήλικα μεταφέρθηκαν εκτός Λέσβου, πλοίο κατέπλευσε και γίνονταν εργασίες στη Μόρια ώστε να μην υπάρξουν άστεγες οικογένειες το βράδυ.

Όμως, δεύτερη πυρκαγιά κατέστρεψε χθες αργά το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος της Δομής και σταμάτησε τις εργασίες αποκατάστασης. Πρωταρχική μέριμνα της Πολιτείας ήταν η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων.

Σήμερα, εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση στέγαση αρχικά των ευάλωτων και των οικογενειών. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Αυτονόητα εκβιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές."




πηγη 

Το φαγητο των Αστυνομικων στην Λεσβο και το περισευμα του φαγητου των Ασιατοαφρικανων..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΡΕ ! ! !

Αυτα φυσικα δεν τα δειχνουν τα καναλια σας, δεν πληρωθηκαν γι αυτα...

Ντροπη σας ρε...

Ποιους ταιζετε και ποιους αφηνετε νηστικους;



Δυο φέτες ψωμί, δυο ντομάτες και λιωμένο τυρί έδωσαν στους άνδρες των ΜΑΤ στη Λέσβο! 

Αυτό ήταν το φαγητό που τους έδωσαν για δεκατιανό...

Δυο φέτες ψωμί, δυο ντοματάκια και μια φέτα λιωμένο τυρί από την ζέστη, έδωσαν για δεκατιανό στους άνδρες των ΜΑΤ που μετέβησαν στην Λέσβο.

Αυτή ήταν η στήριξη που έλαβαν οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο ακριτικό νησί για την διαχείριση της κρίσης που έχει προκληθεί μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας.

Το συγκεκριμένο γεύμα, που δόθηκε στους αστυνομικούς που καλούνται να διαχειριστούν μια ακόμη κρίση μέσα σε αντίξοες συνθήκες, δόθηκε σύμφωνα με καταγγελία συνδικαλιστή αστυνομικού, στις 12:00 το μεσημέρι.

Μάλιστα σε ανάρτησή του στο Facebook, συνοδεύει την καταγγελία και με σχετική φωτογραφία.





πηγη 

Ο Ελληνικος Στρατος ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ! ! ! Εν μεσω επιφυλακης, στην Λεσβο, εγινε ΟΡΙΝΤΙΝΑΤΣΑ Ασιατων και Αφρικανων...

Ολη τη νύχτα 150 στρατιωτικοί δούλεψαν ασταμάτητα, στήνοντας σκηνές στην περιοχή Καράτεπε της Μυτιλήνης. Συνεχίζουν να δουλεύουν ,γιατί όπως τους διέταξαν ,το πρόχειρο κέντρο για τους λαθρομετανάστες, πρέπει να ΄ναι έτοιμο το αργότερο την Τρίτη.



Οι Ένοπλες Δυνάμεις ως γνωστόν είναι σε κατάσταση επιφυλακής. Ουσιαστικά από τα τέλη Ιουλίου…Η Μυτιλήνη φυσικά δεν εξαιρείται… Κάθε άλλο, όπως καταλαβαίνετε, όπως μεταδίδει το Lesvospost.

Σ΄αυτή τη κατάσταση το ΥΠΕΘΑ και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αποφάσισε να συγκεντρώσει 150 στελέχη από μονάδες του νησιού οι οποίοι θα δουλέψουν όλη τη νύχτα και όλο το Σαββατοκύριακο για να στηθούν οι σκηνές που φιλοξενήσουν αριθμό άστεγων λαθρομεταναστών  από τη Μόρια , στη περιοχή Καρά τεπε!

Για πολλοστή φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να καλύψουν τις αδυναμίες ενός κράτους που έχει πάντα στην άκρη τους στρατιωτικούς…Μέχρι να ΄ρθουν τα δύσκολα. Όπως και τώρα.

Τρίτη μέρα και στον δρόμο από την είσοδο της πόλης της Μυτιλήνης μέχρι τον καμένο καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας, βρίσκονται χιλιάδες λαθρομετανάστες έχοντας στήσει πρόχειρους καταυλισμούς μετά το κάψιμο του ΚΥΤ της Μόριας που οδήγησε 13000 αλλοδαπούς να έχουν κατακλύσει το νησί.

Από νωρίς το πρωί, με ελικόπτερα μεταφέρονται σε έκταση του ΕΣ στην περιοχή του Καρά Τεπέ σκηνές και άλλο υλικό που έφθασε στο αεροδρόμιο της πόλης την Τετάρτη το μεσημέρι. Επίσης, το πρωί με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκαν οχήματα της Αστυνομίας, τα οποία παρατάχθηκαν -όλα κατάλληλα στελεχωμένα- σε όλο το μήκος της διαδρομής όπου ζουν λαθρομεταναστες και εισβολεις...




πηγη 

Τι σχεδιαζουν για τα νησια; Τα ειχε πει απο το 2017....Ακουστε τον ! ! !

 Δεν χρειαζεται να περιμενουμε να μας το ξαναπουν...

Τα ειχε πει, του δωσατε την εγκριση με την ψηφο σας και τα κανει τωρα....

Ακουστε τα στο βιντεο....



Ολοι ξερουν οτι η Τουρκια θα χτυπησει στο Αιγαιο και το περιμενουν, εκτος της Ελλαδος...


Ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζει η Τουρκία ένα θερμό επεισόδιο με απρόβλεπτες συνέπειες έχει - κατά περίεργο τρόπο - περιγράφηκε με απόλυτη σαφήνεια εδώ και μερικές εβδομάδες από το γερμανικό Τύπο.



Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου η γερμανική εφημερίδα Die Welt αναλύει τους λόγους για τους οποίους τελικά οι Τούρκοι στρατηγοί φέρεται να αρνήθηκαν την εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την πρόκληση θερμού επεισοδίου.

Σύμφωνα με τη συντάκτρια της γερμανικής εφημερίδας, Μάριο Σέντκερ, οι Τούρκοι στρατηγοί ανέλυσαν στον Ερντογάν ότι όταν ο στρατός προετοιμάζεται για πόλεμο ακολουθεί μια συγκεκριμένη σειρά:

Πρώτα γίνονται οι συζητήσεις στο παρασκήνιο με τους εμπλεκόμενους,

Μετά πραγματοποιούνται γυμνάσια και στο τέλος ακολουθούν ακριβείς στρατιωτικές ασκήσεις.

Στη συνέχεια προειδοποιητικά πυρά, και μετά η επίθεση.

«Η Τουρκία βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση "γυμνάσια πολέμου": στα τέλη Αυγούστου το ναυτικό πήρε θέση, τις επόμενες δύο εβδομάδες η Τουρκία σκοπεύει να ξεκινήσει στρατιωτικά γυμνάσια βορειοδυτικά της Κύπρου, πρόκειται για εξαγγελία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο δημοσίευμα η Die Welt υποστηρίζει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο, χωρίς όμως να υπάρξει νεκρός. «Όταν οι στρατηγοί αρνήθηκαν, κάποιος άλλος πρότεινε να καταρρίψουν ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Ο πιλότος θα μπορούσε να σωθεί χάρη στο ειδικό κάθισμα εκτίναξης. Αλλά οι στρατηγοί αρνήθηκαν να το κάνουν και αυτό», υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Θυμίζουμε ότι το περιβάλλον Ερντογάν διέψευσε ότι είχε δοθεί τέτοια εντολή, πλην όμως η μεθοδολογία της πολεμικής προετοιμασίας των Τούρκων είναι απόλυτα ακριβής.

Μετά τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα Βόρεια της Κύπρου θα ακολουθήσει επίθεση, αναφέρει από τις αρχές Σεπτεμβρίου το ρεπορτάζ της Γερμανικής εφημερίδας.

Όλως τυχαίως, χθες, 11 Σεπτεμβρίου οι Τούρκοι εξέδωσαν Navtex με πραγματικά πυρά Βορείως της Κύπρου.

Και οι Γερμανοί το ξέρουν εδώ και 10 ημέρες;

Σύμπτωση;

Η εντολή Ερντογάν για δημιουργία επεισοδίου χωρίς νεκρό μπορεί να απορρίφθηκε από τους στρατηγούς του.

Οι εισηγήσεις όμως των στρατηγών για πραγματική επίθεση παραμένουν ενεργές.




πηγη

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτος που υπεγραψε το μνημονιο χωρις να το διαβασει: Δεν υπάρχουν στοιχεία οργανωμένου σχέδιου για τη φωτιά στη Μόρια...

Το διαδικτυο εχει γεμισει απο φωτο των εισβολεων που βαζουν τις φωτιες και ο Μιχαλακης κοιμαται τον υπνο του δικαιου....

Ή θελει να καλυψει τους εισβολεις για οτι εκαναν....



Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε για τη φωτιά στη Μόρια ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για οργανωμένο σχέδιο....

«Για να πούμε ότι ήταν σχέδιο η πυρκαγιά στη Μόρια θα πρέπει να έχουμε στοιχεία ότι κάποιοι το επεξεργάστηκαν και το εκτέλεσαν, τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν», ανέφερε αρχικά στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε: «Ας μείνουμε στο πραγματικό γεγονός ότι κάποιοι αρνήθηκαν την καραντίνα μετά τη διαπίστωση 35 κρουσμάτων και των εντοπισμό όσων ήρθαν σε επαφή μαζί τους και στη συνέχεια αυτοί αντέδρασαν και προέβησαν σε αυτές τις πράξεις. Όλα αυτά θα ερευνηθούν, θα αποδοθούν ευθύνες, θα γίνουν δικογραφίες».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, μετά την πυρκαγιά: «Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι πρώτον η δημόσια υγεία, δηλαδή να εντοπιστούν τα κρούσματα και οι επαφές τους, έτσι ώστε να μπουν σε καραντίνα.

Το δεύτερο είναι η ασφάλεια των κατοίκων του νησιού και η ασφάλεια των προσφύγων των ίδιων. Το τρίτο ζήτημα είναι ότι υπήρχε μία μεγάλη κινητοποίηση και δεν είχαμε κανένα θύμα».

Για το γεγονός ότι υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που πανηγύριζαν για τη φωτιά στη Μόρια, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε: «Δεν θέλω να μπω σε θεωρίες συνωμοσίας».

«Δεν είναι θέμα της αστυνομίας τα σχολεία»

Μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοχοΐδης ρωτήθηκε για τα σχολεία, σχετικά με όσους αντιδρούν με τη χρήση της μάσκας από τα παιδιά.

«Δεν είναι θέμα δημόσιας τάξης και αστυνομίας τα σχολεία», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.




πηγη 

Αν ειναι δυνατον ! ! ! Ακατάλληλες 27.000 μάσκες που μοιράστηκαν στα δημοτικά της Θεσσαλονίκης...

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), αν και σήμερα το πρωί απέστειλε μάσκες για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, λίγες ώρες αργότερα… τις ζήτησε πίσω.



«Οι 27.000 μάσκες κρίθηκαν ακατάλληλες. Κακώς τις παρέλαβε η ΚΕΔΕ στην Αθήνα και τις απέστειλε στον δήμο Θεσσαλονίκης», δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο ίδιος σημείωσε πως προκύπτουν ευθύνες και πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντικατασταθούν.

Ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης όπου ο κ. Κυρίζογλου είναι δήμαρχος, έχει ήδη προμηθευτεί 7.200 μάσκες, οι οποίες στοίχισαν περίπου 10.000 ευρώ.

«Εμείς πληρώσαμε τις μάσκες, με χρήματα του Δήμου, για να μην εκτεθούμε στα μάτια γονέων και μαθητών», πρόσθεσε ο κ. Κυρίζογλου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να χορηγήσει τις μάσκες στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς».




πηγη

Και Πολεμικό πλοίο ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης με Ναυαρχο φιλελληνα απόφοιτο της Σχολης Ναυτικων Δοκιμων...


Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ μετά την επιβεβαίωση της ύπαρξης ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στην ανατολική Λιβύη, φαίνεται να ενισχύθηκε από ένα πολεμικό πλοίο που έκανε την εμφάνισή του στις λιβυκές ακτές.



Το πολεμικό πλοίο του Εθνικού Στρατού είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ras Lanuf από τις 5 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της National Oil Corporation (NOC) της Λιβύης, σημειώνει η ρωσική «Репортёр».

Πρόκειται για ένα σοβιετικό πολεμικό πλοίο «1159 ‘Dolphin’” που μέχρι πρόσφατα ήταν σε κακή κατάσταση και δεν μπορούσε να αποπλεύσει από το λιμάνι. Εικάζεται ότι δυνάμεις του ρωσικού στρατού επισκεύασαν το πλοίο και τώρα εμφανίστηκε έτοιμο να υπερασπιστεί τις δυνάμεις του Χαφτάρ έναντι των τουρκικών πλοίων που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

Σύμφωνα εξάλλου με την Avia.pro τα πλοία αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με ένα διπλό κανόνι AK-726 διαμέτρου 76,2 mm, πυραύλους P-20, καθώς και ένα σύστημα αεράμυνας.

Τα δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στην αεροπορική βάση Τζούφρα.

Επίσης, ο εθνικός στρατός της Λιβύης, άρχισε τη χρησιμοποίηση μαχητικών ομάδων- μισθοφόρων από το Τσαντ καθώς και μονάδες πολιτοφυλακής από την οργάνωση ‘Janjaweed’. Στις οδούς που συνδέουν τη Σύρτη με την Τζούφρα ο στρατός του Χαφτάρ έχει δημιουργήσει σημεία ελέγχου.

Στις 21 Αυγούστου, εκπρόσωποι κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης, με επικεφαλής τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ, ανακοίνωσαν μια πρωτοβουλία κατάπαυσης του πυρός.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης δεν συμμετείχε σε αυτήν την πρωτοβουλία που την χαρακτήρισε ως κίνηση εντυπωσιασμού.

Παρ’ όλα αυτά, στη Λιβύη έκτοτε δεν έχουν καταγραφεί νέες στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Μια φωνη απο Βρυξελλες: Είμαστε σε πόλεμο ! ! ! Συστράτευση των Ελλήνων για περιφρούρηση της χώρας...


Σε κατεπείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και οργισμένη δήλωση από τις Βρυξέλλες προέβη ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ, Γιάννης Λαγός σχετικά με τον εμπρησμό της Μόριας από λαθρομετανάστες.



Σχετικά με τον εμπρησμό και την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ Μόριας

Παράνομοι μετανάστες πυροδότησαν δεκάδες εστίες φωτιάς περιμετρικά του ΚΥΤ Μόριας χθες το βράδυ. 

Οι φλόγες μεταφέρθηκαν πολύ γρήγορα εντός των εγκαταστάσεων, με συνέπεια ολόκληρη η περιοχή να μετατραπεί σε μία τεράστια εστία φωτιάς, κατακαίγοντας ακόμα και τα κοντέινερ και τις σκηνές, όπου διέμεναν πάνω από 12.000 παράνομοι μετανάστες. ​

Οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν άμεσα, ενώ χιλιάδες παράνομοι μετανάστες δραπέτευσαν στις γύρω περιοχές και πλέον κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα κυρίως στο χωριό της Μόριας. 

Είναι ενδεικτικό το ότι οι φωτιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα και η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. 

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν κάτοικοι, άνδρες της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από παράνομους μετανάστες.

Ερωτάται η Επιτροπή: 

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να ανασχέσει τις ορδές των λαθρομεταναστών που εισβάλλουν στην Ελλάδα, παρανομούν και αποτελούν πέμπτη φάλαγγα έτοιμη να πολεμήσει στο πλευρό της ομόθρησκης Τουρκίας;

Πως θα εγγυηθεί την ασφάλεια των κατοίκων της Μόριας αλλά και των υπολοίπων περιοχών εντός της ελληνικής Επικράτειας οι οποίες υποβαθμίζονται καθημερινά από την παρουσία λαθρομεταναστών;





πηγη 

Ερχεται η αλληλεγγυη απο την Γερμανια ! ! ! Διαδηλωνουν κατα της Ελλαδος οι βρωμοναζι...

 

Κατα της Ελλαδος και υπερ των εισβολεων....

Αυτοι ειναι οι "συμμαχοι" μας και "εταιροι" μας στην ΕΕ....

Δεν υπαρχουν συμμαχοι και φιλοι, ειδικα στην ΕΕ το ξαναγραφουμε...

Και να οι αποδειξεις....

Και ερωτω...

Γιατι δεν τους παιρνουν στα σπιτια τους στην Γερμανια;

Ξυπνα ρε Κουλη μην κοιμασαι ορθιος πια...

Εχθροι ειναι οι Γερμανοι ! ! !

Καμαρωστε στο βιντεο τους απογονους των Ναζι...


Μονον αυτα ζηταει απ την Ελλαδα ο Ερντογκαν ! ! ! Τιποτα αλλο δεν θελει...


Δεν φταινε αυτοι...

Οι δικοι μας φταινε που απ το 74 και μετα ειναι μονιμως στα τεσσερα...

Δειτε τι ζητουν "μονο"....



Με νέα ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θέτει μερικά ζητήματα, προκειμένου όπως λέει να μειωθεί η ένταση:

-Να κάτσει η Ελλάδα στο τραπέζι του διαλόγου χωρίς προϋποθέσεις

-Να πάρουμε τα πλοία μας από την Μεσόγειο γιατί ενοχλούν το Oruc Reis

-Να αποσύρουμε το στρατό από νησιά και από Καστελόριζο

- Να σταματήσουμε λένε την πίεση στην... τουρκική μεινότητα στη Θράκη (έτσι την αποκαλούν)

- Οι Ελληνοκύπριοι να συνεργαστούν με τους Τουρκοκύπριους για την κατανομή των εσόδων για έρευνα και εκμετάλλευση πόρων υδρογονανθράκων

- Η Ε.Ε. να μην μπλέκεται στα πόδια τους και να υπερασπίζεται τους Κυπρίους

- Οι αποφάσεις της MED7 είναι ανυπόστατες

Απλά πραματάκια. Μετά από όλα αυτά επιτέλους θα επέλθει διάλογος. Μπορεί κανείς να πει ότι ο άνθρωπος είναι θεότρελος;

Όχι βέβαια. Απλά το έχει κάψει εντελώς.

Με λιγα λογια ζηταει να παρουμε τα μπογαλακια  μας και να μεταναστευσουμε...

Μηπως θαπρεπε καποιος να του μιλησει για τις Αλευτρωτες Πατριδες μας;

Ποιος ομως; 

Στο Καθεστως των Μητσοτακηδων κανεις δεν φοραει παντελονια ! ! !

Ζητουν να φυγουν απ την Λεσβο ! ! ! Υποχρεωση μας ειναι, να τους βοηθησουμε να φυγουν και να γυρισουν στις Πατριδες τους...

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα οι λαθρομετανάστες φωνάζουν προς τους αστυνομικούς «Θέλουμε να φύγουμε, αφήστε μας ελεύθερους».

Δεν εχουμε κατι εναντιον τους...

Αντιθετα θα θελαμε να τους βοηθησουμε να γυρισουν στις πατριδες τους...

Αρκετα τους φιλοξενησαμε και τους περιθαλψαμε απ το υστερημα του Ελληνα...

Καιρος να γυρισουν πισω...

Αλλωστε οι ιδιοι φωναζουν οτι νοιωθουν σαν φυλακισμενοι....

Εμπρος λοιπον οι υπευθυνοι οργανωστε το...

Βοηθηστε αυτους τους ανθρωπους να γυρισουν σπιτια τους !










Σύψας: Αποφασίσαμε τα παιδιά να φορέσουν μάσκες ΜΟΝΟ για εκπαιδευτικούς λόγους ! (Τελικα αυτοι ειναι επικινδυνοι...)

Τελικα αυτοι ειναι οι επικινδυνοι και οχι η κορωνογριπη...

Κανουν τα παιδια μας πειραματοζωα...

Δειτε τι ομολογησε ο ανεκδιηγητος...



«Τα μικρά παιδιά είναι η ασφαλέστερη ηλικιακή ομάδα μολύνονται πολύ δύσκολα και διασπείρουν τον ιό στους μεγαλύτερους με ελάχιστες πιθανότητες», ανέφερε ο καθηγητής καταρρίπτοντας το αφήγημα ότι η μάσκα αποφασίστηκε για επιδημιολογικούς λόγους ώστε να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες. Αυτό δεν ισχύει, με τα όσα είπε ο καθηγητής Σύψας. . Στόχος μας είναι να εκπαιδευτούν σε αυτό, » να τους γίνει μια ρουτίνα η χρήση μάσκας», είπε χαρακτηριστικά.

Η τελευταία ατάκα περί ρουτίνας σημαίνει ότι κάποιοι σκέφτονται ότι η μάσκα θα γίνει μια μόνιμη συνήθεια της καθημερινότητας μας…. γιατί αφού σε λίγους μήνες θα έχουμε το εμβόλιο τι νόημα έχει η εκπαίδευση των μικρών παιδιών, που είναι ακίνδυνα;




πηγη 

Καλώς τα δεχτήκαμε...Ερχεται ο ''ΕΝΦΙΑ''...

 


 Έως την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ενώ ο φόρος δεν έχει αλλάξει και τα ποσά που θα κληθούμε να καταβάλλουμε είναι τα ίδια με τα περυσινά, εφέτος οι δόσεις θα είναι χαμηλότερες από τις περυσινές γιατί αυξήθηκαν από 5 σε 6. Η πρώτη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και η τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ θα διαπιστώσουν μόνο όσοι απέκτησαν ή πούλησαν ακίνητο εντός του περασμένου έτους.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν τις ίδιες μειώσεις του φόρου που είχαν και το 2019 οι οποίες ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας είναι:

    -30% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 60.000 ευρώ,
    -27% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 70.000 ευρώ,
    -25% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 80.000 ευρώ,
    -20% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 1.000.000 ευρώ και
    -10% για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1.000.000 ευρώ.

Έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων εφόσον:

    Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
    Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ.
    Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τα 150.000 ευρώ για τον έγγαμο με ένα εξαρτώμενο τέκνο και τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Ποιοι έχουν πλήρη απαλλαγή

Πλήρη απαλλαγή από τον φόρο θα έχουν οι οικογένειες που είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή περιλαμβάνουν άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% εφόσον πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

    Το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
    Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ.

Αντίθετα, όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετους χώρους στα ακίνητα τους θα πληρώσουν φέτος υψηλότερο ΕΝΦΙΑ, με βάση τη μεγαλύτερη επιφάνεια του κτίσματος που έχει δηλωθεί στο Ε9. Έτσι, περισσότερα τετραγωνικά φέρνουν και υψηλότερο φόρο.


Πηγή

Αλβανος: Σας εχουμε παρει τις δουλειες, τα σπιτια...φτου σας ηλιθιοι Ελληνες, κωλοπαιδα ! ! ! (Κυριε Εισαγγελεα, γιατι ακομη βρισκεται στην Ελλαδα;)

 Κυριε Εισαγγελεα...

Μηπως αυτος δικαιουται απελαση και οχι επιντομα; 

Σας παρακαλουμε, εφαρμοστε τους νομους....

Δεν ζητουμε τιποτα πατανομο ...

Την εφαρμογη των νομων της Ελλαδος ζητουμε....

Ακουστε τον στο βιντεο...



Αν αυτα τα εκαναν Ελληνες στην χωρα τους, σε τζαμια και νεκροταφεια τους, τι θα συνεβαινε; Θα τους εδιναν επιντοματα;

Βεβηλωνουν νεκροταφεια και Χριστιανικους Ναους στην Λεσβο...

Και ζητατε να τους λυπηθουμε;

Αν αυτα τα εκαναν Ελληνες στην χωρα τους, σε τζαμια και νεκροταφεια τους, τι θα συνεβαινε; 

Θα τους εδιναν επιντοματα;

Εμεις γιατι τους δινουμε τοτε;

Δεν βλεπετε οτι ειναι οι εμπροσθοφυλακες του Τουρκικου Στρατου;

Δεν βλεπετε οτι προσπαθουν να μας κανουν να πατησουμε πρωτοι την σκανδαλη για να εχουν δικαιολογιια για οτι κανουν μετα;

Ξυπνατε ρε....

Στειλτε τους ολους πισω στην Πατριδα τους κανεις δεν δικαιουται ασυλο...Εγκληματιες ειναι ολοι τους ! ! !






Που βρηκε λεφτα να τα αγορασει η Ελλαδα φωναζουν οι Τουρκοι...Τσουζουν πολυ τα μαχητικα Rafale ! ! ! (Αν τελικα τα παρουμε)


Το Anadolu υποστηρίζει ότι...



«Η Ελλάδα πούλησε ομόλογα αξίας €2.5 δισεκατομμυρίων (US$ 2.9 διασεκατομμύρια) στις διεθνείς αγορές στις 2 Σεπτεμβρίου, χωρίς να περιμένει την άφιξη του Μακρόν για να επιχορηγήσει τα μαχητικά Rafale τα οποία θα προμηθευτεί η Ελλάδα από την Γαλλία.

Δεν είναι δύσκολο να μαντέψουμε ότι οι διευθύνσεις των αγοραστών αυτών των ομολόγων, αναλογιζόμενοι ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα Αιγύπτου, Ελλάδος και "νότιας Κύπρου" είναι εμμέσως χρηματοδοτούμενα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Σαουδική Αραβία. Αυτή η εικόνα φέρει την σιωπή του ΟΗΕ σε αυτή την συμμαχία η οποία γίνεται ιδιαίτερα επιθετική στην Ανατολική Μεσόγειο και καθιστά εύκολο για την Αθήνα να απορρίπτει χωρίς αιτία τις προσπάθειες του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg να ξεκινήσει έναν διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.»

Είναι δυνατό να ανιχνευθεί, υπό τις τωρινές συγκυρίες τι οικονομικού και στρατιωτικούς πόρους εμπιστεύεται η Ελλάδα και αποφεύγει τον διάλογο, ακόμα χρησιμοποιώντας και κάποιες ευρωπαϊκές δημοσιεύσεις για να καταδείξει την Τουρκία ως την επιτιθέμενη πλευρά (εννοεί τον χάρτη της Σεβίλης που καταδεικνύει τις δυνητικές ΑΟΖ με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας).»

Δεν γίνεται καμία αναφορά σε σκάφη επιφανείας σε εκμίσθωση των δύο FREMM.




πηγη 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ! ! Πατησε ποδι ο Στρατος: Δεν θα πάνε αρματαγωγά στη Μυτιλήνη για να φιλοξενήσουν τους εμπρηστές....

Στρατιωτικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι “δεν πρόκειται να πάνε στη Μυτιλήνη για να φιλοξενήσουν λαθρομετανάστες . 



Η αποστολή των δύο αρματαγωγών ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου των υπουργών Μετανάστευσης και Εσωτερικών και του προέδρου του ΕΟΔΥ πριν από λίγο στη Λέσβο.

Παρά τις ανακοινώσεις λοιπόν τα αρματαγωγά του Στόλου δεν θα αναλάβουν αποστολή “δομών φιλοξενίας” στη Μυτιλήνη αναφέρει το militaire.gr...

Kαι πολύ σωστά, όχι μόνο γιατί δεν αίναι αυτή η δουλειά των αρματαγωγών μας, αλλά γιατί από ώρα σε ώρα μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρουν τμηματα των Ενόπλων Δυνάμεων σε σημείο του Αιγαίου που θα απαιτείται... 

Τελεία και Παύλα...

Το 22χρονο μοντέλο, Ειρήνη Μελισσαροπούλου υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή περιφρούρησεως της Μόριας !

Αλλαγή σελίδας για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου, μετά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου του Χονγκ Κoνγκ και την επιστροφή της στην Ελλάδα.



Σήμερα δε, βρέθηκε στη πρωτη γραμμή μαζί με τους συναδέλφους της έχοντας αναλάβει να ελέγχουν μια από τις οδικές αρτηρίες σε πολύ κοντινή απόσταση από το κατεστραμμενο ΚΥΤ. Η εντολή που είχαν λάβει από τους ανώτερους τους ήταν να μην αφήσουν να πλησιάσουν προς το σημείο όπου ήταν στημένο το μπλόκο των κατοίκων της Μόριας, ούτε πολίτες αλλά ούτε μετανάστες υπό το φόβο των επεισοδίων.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου είχε βιώσει μια περιπέτεια που είχε μετατρέψει τη ζωή της σε αληθινό εφιάλτη. Ηταν Νοέμβριος του 2017, όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ γιατί στην τσάντα της βρέθηκαν 2,5 κιλά κοκαΐνης. Η ίδια από την πρώτη στιγμή φώναζε πως δεν είχε ιδέα για την ύπαρξη των ναρκωτικών, κάτι που τελικά αποδείχτηκε στο δικαστήριο.

Η Ειρήνη αθωώθηκε και μαζί με τον δικηγόρο της, Σάκη Κεχαγιόγλου, και τους γονείς της επέστρεψαν στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω τους τον εφιάλτη που έζησε στις κινεζικές φυλακές.

«Αυτό που περιμένουμε είναι η διαταγή του αρχηγείου για την τοποθέτησή της. Ελπίζουμε ότι θα είναι στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, για να βρίσκεται κοντά μας» είχε πει  ο πατέρας της Ειρήνης, ο οποίος είναι και ο ίδιος αστυνομικός και υπηρετεί στη Λέσβο, κ. Γιώργος Μελισσαροπούλου και τελικά η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα.




πηγη 

11η Σεπτεμβρίου 2001: H ημέρα που άλλαξε τον κόσμο και έκανε τη Γη να σταματήσει να γυρίζει....

Εικόνες απόλυτης καταστροφής, ολέθρου, θανάτου, θρήνου...

 


 Ένα νέο είδος πολέμου… Αυτό εισήγαγαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, ημέρα που άλλαξε τον κόσμο, ημέρα που έκανε τη Γη να σταματήσει να γυρίζει. Εικόνες απόλυτης καταστροφής, ολέθρου, θανάτου, θρήνου. Εικόνες που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι εκτυλίσσονταν πραγματικά μπροστά στα μάτια του ή στις οθόνες της τηλεόρασής του μέσω της παγκόσμιας μετάδοσής τους. Η στιγμή που τα αεροσκάφη χτύπησαν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, τους διάσημους Δίδυμους Πύργους, που κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη όλων, όπως και οι άνθρωποι που πηδούσαν από τα τζάμια αφού δεν άντεχαν την υψηλή θερμοκρασία και τους καπνούς. Η Αμερική δέχτηκε σφοδρή επίθεση στο ηπειρωτικό έδαφός της για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η καρδιά της μάτωσε και μαζί της χτυπήθηκε και ολόκληρη η Δύση. Αυτά τα 102 λεπτά, όσο δηλαδή διήρκεσε η επίθεση ως την κατάρρευση των Πύργων, άλλαξαν τις διεθνείς σχέσεις, την κοινωνική και πολιτική ζωή σε όλο τον κόσμο.


Δεκαεννιά αεροπειρατές με τέσσερα αεροσκάφη, δύο των American Airlines (πτήση 11 και πτήση 77) και δύο των United Airlines (πτήση 175 και πτήση 93), ανέλαβαν να εκτελέσουν το σχέδιο της μεγαλύτερης τρομοκρατικής επίθεσης που έχει συντελεστεί ποτέ.

Κάθε ομάδα αεροπειρατών αποτελείτο από 5 άτομα, σε κάθε μια από τις οποίες υπήρχε ένα άτομο που είχε εκπαιδευτεί στην οδήγηση των αεροσκαφών, χωρίς όμως να έχουν πείρα σε αληθινά αεροσκάφη (κάτι που εξηγεί την μετάδοση μηνυμάτων άθελά τους). Εξαίρεση αποτελούσε η ομάδα της πτήσης 93 της United Airlines, όπου η ομάδα των τρομοκρατών αποτελείτο από 4 άτομα, καθώς το πέμπτο μέλος, ο Μοχάμεντ αλ Καχτάνι, δεν είχε εξασφαλίσει την είσοδό του στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2001, επειδή είχε θεωρηθεί ύποπτος από υπαλλήλους ασφαλείας του αεροδρομίου του Orlando International Airport της Φλόριντα.

Οι αεροπειρατές χρησιμοποίησαν μαχαίρια και σπρέι πιπεριού για να επιτεθούν, ενώ απείλησαν (τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις) πως έχουν παγιδεύσει με βόμβα τα αεροπλάνα. Κάποιοι από αυτούς είχαν εξεταστεί ξεχωριστά στον έλεγχο κατά την επιβίβαση, αλλά δεν είχε προκύψει κάτι σημαντικό.

Το χρονικό των επιθέσεων

Η πτήση 11 της American Airlines, ένα Boeing 767-223, απογειώθηκε από τον διάδρομο του αεροδρομίου Logan International Airport της Βοστώνης με 81 επιβάτες στις 7:59 π.μ. τοπική ώρα, με προορισμό το Λος Άντζελες. Η αεροπειρατεία στην πτήση εκδηλώθηκε στις 8:14. Στις 8:27 το αεροπλάνο άλλαξε κατεύθυνση προς τον Νότο.

 

Η πτήση 175 της United Airlines, ένα Boeing 767-222, απογειώθηκε από τον διάδρομο του αεροδρομίου Logan International Airport της Βοστόνης με 56 επιβάτες στις 8:14 π.μ. τοπική ώρα, με προορισμό το Λος Άντζελες. Στις 8:42 ανέφερε πως έπιασε μια ύποπτη μετάδοση από ένα άλλο αεροπλάνο, το οποίο αποδείχθηκε πως προερχόταν από την πτήση American 11. Η αεροπειρατεία στο αεροπλάνο της United εκδηλώθηκε μεταξύ 8:42 και 8:46 τοπική ώρα. Στις 8:58 το αεροπλάνο απέκτησε πορεία προς τη Νέα Υόρκη.



Η πτήση 77 της American Airlines, ένα Boeing 757-223, απογειώθηκε από τον διάδρομο του αεροδρομίου Dulles International Airport της Ουάσινγκτον, Π.Κ. με 58 επιβάτες στις 8:20 τοπική ώρα, με κατεύθυνση το Λος Άντζελες. Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε μεταξύ 8:51 και 8:54.

Η πτήση 93 της United Airlines, ένα Boeing 757-222, απογειώθηκε από τον διάδρομο του αεροδρομίου Liberty International Airport του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ με 37 επιβάτες στις 8:42 τοπική ώρα (με καθυστέρηση 25 λεπτών), με κατεύθυνση το Σαν Φρανσίσκο.

Στις 9:24 οι πιλότοι της πτήσης έλαβαν μήνυμα από το έδαφος να είναι προσεκτικοί καθώς δύο αεροπλάνα είχαν προσκρούσει στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε στις 9:28. Στις 9:32 οι αεροπειρατές ενημέρωσαν τους επιβάτες πως το αεροπλάνο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά και αφού έκλεισαν τον αυτόματο πιλότο, έστριψαν το αεροπλάνο με κατεύθυνση προς τα ανατολικά.

Στις 9:39 οι αεροπειρατές μετέδωσαν μήνυμα προς τους επιβάτες πως επέστρεφαν στο αεροδρόμιο, το οποίο όμως δεν ακούστηκε από αυτούς. Οι επιβάτες πληροφορήθηκαν από τηλεφωνήματα για τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Στις 9:57 ξεκίνησε η αντεπίθεση των επιβατών. Στις 9:59, ο Ζιάντ Τζιράχ, που εκτελούσε χρέη πιλότου μετά την αεροπειρατεία, πραγματοποιεί ελιγμούς ανεβοκατεβάζοντας την μύτη του αεροπλάνου για να εμποδίσει τους επιβάτες να εισβάλουν στο πιλοτήριο. Στις 10:02 δίνεται η εντολή στον Τζιράχ να καταρρίψει το αεροσκάφος, καθώς οι επιβάτες είναι έτοιμοι να εισέλθουν στο πιλοτήριο.

Η διάρκεια από τη στιγμή της πρόσκρουσης του πρώτου αεροπλάνου στον Βόρειο Πύργο μέχρι την ολοκλήρωση της επίθεσης με την κατάρρευση του, ήταν 102 λεπτά.

– Η πτήση 11 της American Airlines συνετρίβη πάνω στον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 8:46:40 π.μ. τοπική ώρα (15:46:40 ώρα Ελλάδας), μεταξύ των ορόφων 93 και 99.

– Η πτήση 175 της United Airlines συνετρίβη επάνω στον Νότιο Πύργο στις 9:02:59 π.μ. τοπική ώρα (16:02:59 ώρα Ελλάδας), γεγονός που μεταδόθηκε ζωντανά από τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο, που μόλις είχαν διακόψει το πρόγραμμά τους για να ενημερώσουν για την προηγούμενη πρόσκρουση.

– Η πτήση 77 της American Airlines, έπεσε στο Πεντάγωνο της Αμερικής, στις 9:37:46 π.μ. τοπική ώρα (16:37:46 ώρα Ελλάδας).

– O Νότιος Πύργος κατέρρευσε στις 9:59 π.μ (16:59 ώρα Ελλάδας).

– Η πτήση 93 της United Airlines συνετρίβη σε ανοικτή περιοχή στη νοτιοδυτική Πενσιλβάνια στις 10:03:11 π.μ. τοπική ώρα (17:03:11 ώρα Ελλάδας). Όπως ανακοινώθηκε αργότερα, η πτήση αυτή κατευθυνόταν προς την Ουάσινγκτον με πιθανό στόχο το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών ή τον Λευκό Οίκο, ενώ η αποτυχία των αεροπειρατών να φθάσει το αεροπλάνο στο στόχο του οφείλεται στους επιβάτες της πτήσης που προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους.

– Ο Βόρειος Πύργος κατέρρευσε στις 10:28 π.μ. (17:28 ώρα Ελλάδας).

– 09:17 η ομοσπονδιακή υπηρεσία της πολιτικής αεροπορίας διέταξε να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Παράλληλα στην περιοχή της Νέας Υόρκης έκλεισαν τα λιμάνια, οι γέφυρες και τα τούνελ.

– 10:10 για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ο Λευκός Οίκος, το Καπιτώλιο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και όλα τα Ομοσπονδιακά κτίρια των ΗΠΑ.

– Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό: «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορεί να ταρακούνησαν τα θεμέλια των μεγαλύτερων κτιρίων μας, αλλά δεν μπορούν να αγγίξουν τα θεμέλια της Αμερικής». Η ουσία όμως ήταν ότι ο Βορράς είχε χτυπηθεί. Πέρα από τους 19 αεροπειρατές, στις επιθέσεις σκοτώθηκαν συνολικά 2.973 άνθρωποι, τραυματίστηκαν περίπου 6.000 και 24 μένουν αγνοούμενοι.


Η αμερικανική απάντηση

Οι ΗΠΑ απάντησαν με δύο πολεμικές επιθέσεις σε Αφγανιστάν (7 Οκτωβρίου 2001) και Ιράκ (20 Μαρτίου 2003) αντίστοιχα, στο πλαίσιο του πόλεμου ενάντια στην τρομοκρατία.

Ο “εγκέφαλος” πίσω από τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη φέρεται να ήταν ο αρχηγός της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν, ο οποίος ήταν καταζητούμενος από τις ΗΠΑ για προηγούμενες επιθέσεις που είχε πραγματοποιήσει η οργάνωσή του εναντίον αμερικανικών στόχων. Επί 10 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου οι επιχειρήσεις εξόντωσής του δεν είχαν αποδώσει, έως τις 2 Μαΐου του 2011 οπότε τον εντόπισαν στο Πακιστάν, οπότε και εκτελέστηκε επιτόπου κατά την επιδρομή Αμερικανών καταδρομέων στο σπίτι του.

Λίγα χρόνια μετά δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες μέσα από τον Λευκό Οίκο, από την 11η Σεπτεμβρίου 2001, αμέσως μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Στις φωτογραφίες καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις, των τότε κυβερνητικών αξιωματούχων, όπως του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζόρτζ Μπους, της Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Κοντολίζα Ράις, του αντιπροέδρου Ντικ Τσένεϊ, αλλά και του διευθυντή της CIA, Τζορτζ Τένετ κυρίως μέσα από το κέντρο επιχειρήσεων.

Συγκλονίζουν τα τελευταία μηνύματα μέσα από τα αεροπλάνα ή τους Δίδυμους Πύργους

Ένα τελευταίο τηλεφώνημα, μία τελευταία επικοινωνία, ένα τελευταίο μήνυμα. Ελπίζω να σε ξαναδώ, σ’ αγαπώ. Σύζυγοι, σύντροφοι, φίλοι, γονείς, παιδιά…Όσοι βρέθηκαν μέσα στα μοιραία αεροσκάφη ή μέσα στους Δίδυμους Πύργους που φλέγονταν, βλέποντας ότι το τέλος πλησιάζει άφησαν ή έστειλαν μηνύματα στους αγαπημένους τους ανθρώπους. Ηχογραφημένη μηνύματα αποκαλύπτουν όλο τον φόβο, τη θλίψη, την αγωνία.


Τον Μάρτιο του 2017 το FBI έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Πεντάγων, στις οποίες φαίνεται ότι έχει απομείνει από το αμερικανικό αεροσκάφος της πτήσης 77 της American Airlines που έπεσε στο Πεντάγωνο σκορπώντας τον θάνατο. Στις εικόνες που σοκάρουν φαίνονται μεταξύ άλλων πυροσβέστες που προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που έχει εκδηλωθεί στο σημείο μετά τη συντριβή του αεροσκάφους και πράκτορες του FBI φορώντας ειδικές στολές να συλλέγουν ευρήματα για τη μετέπειτα έρευνα.

 Πηγή