Σελίδες

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Στραταρχης Χαφταρ: Εδω θα γινει ο Ταφος σου Ερντογκαν ! ! ! Ακουτε Μητσοτακηδες;

ΚΟΥΛΗ ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!
ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΟΥ.....
ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΙΔΕΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΙΣΙΝ@ ΤΟΥ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ

Ο ηγέτης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, στρατάρχης, Χαλίφα Χάφταρ, έστειλε μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν κι έθεσε τους όρους του για την κατάπαυση του πυρός στη χώρα.

Είπε στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «η Λιβύη θα γίνει τάφος για τους τρομοκράτες και τους μισθοφόρους σου». Την ίδια στιγμή, ο Χαφτάρ υπενθύμισε την τύχη των τρομοκρατών στη Βεγγάζη και στην Σίρτη αναφέρει το TASS το οποίο επικαλείται το Afrigate News.

Ο Χάφταρ δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει ειρήνη μέχρι «η ένοπλη αστυνομία και οι μισθοφόροι που έστειλε ο Ερντογάν στη Λιβύη να νικηθούν, να αφοπλιστούν και να απελαθούν».

Δηλώνει ότι το LNA θα επιστρέψει την Τρίπολη στην πατρίδα, ακόμα κι αν «οι προδότες καλέσουν όλους τους μισθοφόρους του κόσμου». Ο Χάφταρ αρνήθηκε τον συμβιβασμό και υποσχέθηκε να καταστήσει την Τρίπολη «την ελεύθερη, ασφαλή και ειρηνική πρωτεύουσα όλων των Λίβυων».

Διαβεβαίωσε ότι «η απελευθέρωση της πρωτεύουσας δεν απέχει πολύ».

Ο Χάφταρ υποσχέθηκε την απέλαση των τρομοκρατών από τη Λιβύη, «μόνο στην περίπτωση αυτή θα ανακοινωθεί μόνιμη κατάπαυση του πυρός».

Ο Χάφταρ επίσης έστειλε μήνυμα στους διαδηλωτές στη Βεγγάζη ενάντια στην τουρκική εισβολή. Διαδηλώσεις κατά της τουρκικής παρέμβασης έλαβαν χώρα σε διάφορες ανατολικές πόλεις της Λιβύης.

Στα τέλη Ιανουαρίου έγιναν γνωστά τα σχέδια της Τουρκίας για την οικοδόμηση μιας στρατιωτικής βάσης κοντά στην Τρίπολη. Την ίδια στιγμή, δύο φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού πλησίασαν την Τρίπολη, στην οποία έφτασαν τουρκικά στρατιωτικά και τεθωρακισμένα οχήματα.







πηγη 

Ενωνονται οι Σερβοι και το ονειρο της Μεγαλης Σερβιας ζωντανευει ! ! !

Έρχεται η Μεγάλη Σερβία....
Ξεσηκώνονται οι Σερβοβόσνιοι....
Ετοιμάζουν δημοψήφισμα & απόσχιση...

Εξελίξεις καταιγιστικού χαρακτήρα έχουμε στα Βαλκάνια από τους Σέρβους, οι οποίοι με την παρότρυνση της Μόσχας ετοιμάζονται να ενσωματώσουν όλες τις περιοχές που κατοικούν Σέρβοι στα Βαλκάνια.

Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο δίνει απάντηση στο αντίστοιχο αλβανικό με την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.   Με αφορμή την εθνική εορτή της πρώτης εξέγερσης των Σέρβων κατά του οθωμανικού ζυγού το 1804 πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βελιγράδι, με πρωτοβουλία του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σύσκεψη των πολιτικών ηγετών των Σέρβων από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Πατριάρχης των Σέρβων κ. Ειρηναίος.

Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η κατάσταση στο Μαυροβούνιο μετά την ψήφιση του νόμου για τις θρησκευτικές κοινότητες ενώ εξετάστηκε και η απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της Βοσνίας με την οποία αμφισβητείται η εδαφική κυριαρχία της Σερβικής Δημοκρατίας (Republika Srpska).

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς τόνισε ότι η Σερβία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα δικαιώματα του σερβικού λαού στο Μαυροβούνιο και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη υπογράμμισε δε την ανάγκη ενημέρωσης των διεθνών οργανισμών για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί η Σερβία ότι αποσταθεροποιεί την περιοχή.

Ο εκπρόσωπος των Σέρβων στο συλλογικό προεδρείο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι με την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου για την δημόσια γη ξεπεράστηκε η «κόκκινη γραμμή» και ανήγγειλε δημοψήφισμα για την απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας. «Ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει. Θα ζητήσουμε την λαϊκή ετυμηγορία ώστε με δημοψήφισμα να καθοριστεί το καθεστώς της Σερβικής Δημοκρατίας» διεμήνυσε ο Ντόντικ.

Σημειώνεται ότι το συνταγματικό δικαστήριο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, στις 6 Φεβρουαρίου, εξετάζοντας προσφυγή για την χρήση της δημόσιας αγροτικής γης στην Σερβική Δημοκρατία έκρινε ότι αυτή η γη αποτελεί περιουσία του κράτους της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και όχι της διοικητικής οντότητας των Σέρβων (Republika Srpska). Η απόφαση αυτή εκλαμβάνεται από τους πολιτικούς ηγέτες των Σέρβων ως προσπάθεια κατάργησης της Σερβικής Δημοκρατίας.






πηγη 

Θελουν οι Αλβανοι να πιστεψουμε οτι ο Ηρωας Κατσιφας αυτοκτονησε...

Και λαμογια...
Και Κατσαπλιαδες....
Και ασχετοι 100% αυτοι, που ανακοινωσαν αυτο το πραγμα....
Δεν ειναι δυνατον να αυτοκτονησει καποιος, με δυο σφαιρες.....
Με την πρωτη, εχει πεθανει....
Δεν εχει ευκαιρια, να ξαναπυροβοληθει....
Κριμα, που τοσα χρονια, τους ταιζουμε....
Αχαριστοι ηταν, αχαριστοι και μισελληνες ειναι !


Απίστευτο: «Μη-Τέρας » κρέμασε τα δύο της παιδιά και μετα @σέλγησε στον σκύλο της!


Τα όσα πραγματοποίησε μια 37χρονη «μητέρα», δε θα μπορούσαν να αποτελούν ούτε σε σενάριο ταινίας τρόμου, καθώς κρέμασε τα δυο παιδιά της και στην συνέχεια κακοποίησε σεξoυαλικά τον σκύλο της.

Η Lisa Snyder, παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του Reading της Πενσιλβάνια και δήλωσε την εξαφάνιση των δυο παιδιών της, του 8χρονου Κόνερ και της 4χρονης Μπρίνλεϊ.

Οι Αρχές κατάλαβαν αμέσως πως η γυναίκα λέει ψέματα με μια από τις ατάκες να είναι και αυτή που την πρόδωσε, όταν είπε στους αστυνομικούς ότι τα παιδιά την είχαν απειλήσει πως θα αυτοκτονήσουν.
Σύντομα η αστυνομία ανακάλυψε πως η 37χρονη είχε αναζητήσει στο Google φράσεις που παρέπεμπαν ξεκάθαρα σε δολοφονία, όπως «πόσο χρειάζεται να πεθάνεις από μονοξείδιο του άνθρακα», «πως να κρεμάσεις κάποιον» και διάφορα άλλα.

Τα παιδιά βρέθηκαν κρεμασμένα στο υπόγειο του σπιτιού, με την μητέρα τους να δηλώνει πως αυτοκτόνησαν όπως την απείλησαν, ωστόσο σύντομα ομολόγησε πως εκείνη τα σκότωσε και στην συνέχεια σχεδίαζε να αυτοκτονήσει.

Αυτό που προκάλεσε σοκ στους αστυνομικούς ήταν πως βρήκαν φωτογραφίες με την Snyder να κάνει σeξ με τον σκύλο της οικογένειας, ένα πιτμπουλ, το οποίο χάρισε σε φίλους της.








Πηγή

Τούρκοι Ξήλωσαν, έσπασαν και έκαψαν τον σταυρό από τον τάφο χριστιανής στην Τραπεζούντα...





Ξύλινος σταυρός ο οποίος είχε τοποθετηθεί στον τάφο μιας χριστιανής στην Τραπεζούντα, ξηλώθηκε και πυρπολήθηκε.

Μία ακόμη αντιχριστιανική επίθεση συνέβη στο νεκροταφείο της εκκλησίας Santa Maria, η οποία είχε έρθει στην επικαιρότητα στο παρελθόν, με την δολοφονία του ιερέα Ανδρέα Σαντορο.

Σύμφωνα με την είδηση από το Hristiyan Ηaber, η χριστιανή Ζεχρα Τσολάκ, πέθανε στις 17 Ιανουαρίου. Μετά από την κηδεία η οποία έγινε στην εκκλησία στις 18 Ιανουαρίου η ταφή έγινε στο νεκροταφείο πού βρίσκεται στη συνοικία Αραφιλμποι(Αγίου Φιλίππου), σε απόσταση 500 μέτρων από την εκκλησία. Στον τάφο προσωρινά τοποθετήθηκε ένας ξύλινος σταυρός. Σύμφωνα με αυτούς οι οποίοι συμμετείχαν στην τελετή, κατά τη διάρκεια της, μία ομάδα ατόμων κραυγάζοντας το τεκμπιρ (σχ. σύνθημα ισλαμιστών) προσπάθησε να την σαμποτάρει και να δημιουργήσει προβοκάτσια.

Ο Βεισελ Τσολάκ ο οποίος επισκέφθηκε τον τάφο της συζύγου του πριν από 10 μέρες στις 4 Φεβρουαρίου, όταν τον επισκέφτηκε ξανά στις 14 Φεβρουαρίου, είδε ότι δεν υπήρχε ο προσωρινός σταυρός που είχε τοποθετηθεί. Αναζητώντας πέριξ του τάφου, είδε πως τον είχαν ξηλώσει, τον έσπασαν και τον έκαψαν.

Ο Τσολάκ ενημέρωσε την αστυνομία που του πήρε κατάθεση, ενώ αστυνομικοί φωτογράφισαν τον τάφο και τον καμένο σταυρό και άρχισαν έρευνα.

Έγινε γνωστό επίσης πως όταν γινόταν η εκσκαφή του τάφου έγινε προσπάθεια να κλαπεί ο σταυρός. Άτομο με καλυμμένο το πρόσωπο μαζί με ένα σκυλί μπήκε στο νεκροταφείο και προσπάθησε να κλέψει το σταυρό, αλλά όταν αντέδρασαν τα παιδιά που έπαιζαν εκεί, αυτός έβαλε το σκυλί να τους επιτεθεί και έφυγε. Η αστυνομία της Τραπεζούντας άρχισε έρευνα για τη σύλληψη των δραστών ενώ μετά από την μήνυση που υπέβαλε ο Βεισελ Τσολάκ, η εισαγγελία θα πάει το θέμα στα δικαστήρια.
καμένος σταυρός

Πηγή

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Δειτε πως οι Παιδόφιλοι Παγιδεύουν τους Ανήλικους στο Διαδίκτυο...


Η πορνογραφία ανηλίκων, ο διαδικτυακός εκβιασμός και εξαναγκασμός παιδιών (sextortion), καθώς και η προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποτελούν τα συνηθέστερα αδικήματα που απασχολούν το Τμήμα Διαδικτυακής Προστασίας Ανηλίκων και Ψηφιακής Διερεύνησης που λειτουργεί στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (Δ.Δ.Η.Ε), ενώ σημειώνεται πως είναι συνεχείς οι συλλήψεις παιδόφιλων.


“Από την εμπειρία μας συμπεραίνεται ότι κυρίως τα παιδιά, τα οποία αποτελούν ευαίσθητη ηλικιακά ομάδα, πολλές φορές συνομιλούν διαδικτυακά με άτομα που δεν γνωρίζουν νομίζοντας ότι μιλάνε με κάποιο γνωστό. Στη συνέχεια, κάποια από αυτά αποστέλλουν τα προσωπικά τους στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμο, διευθύνσεις, τηλεφωνικούς αριθμούς, ανεβάζουν ή αποστέλλουν φωτογραφίες τους, κάποιες φορές με προκλητικό ή σεξουαλικό περιεχόμενο ή ακόμα συναντώνται με τα άτομα που συνομιλούν διαδικτυακά”, τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλης Παπακώστας.

Και επισημαίνει: “Οι δράστες, αφού παραλάβουν το υλικό, στη συνέχεια ζητούν πιεστικά και πολλές φορές εκβιαστικά νέες φωτογραφίες ή βίντεο, με πορνογραφικό όμως αυτή τη φορά περιεχόμενο. Εφ’ όσον αυτοί που εκβιάζονται ενδώσουν, τότε οι δράστες αποκαλύπτουν τους πραγματικούς τους σκοπούς, που είναι κυρίως είτε σεξουαλικού, είτε οικονομικού ενδιαφέροντος. Ενδεικτικά, επιδιώκουν την παραγωγή πρωτοτύπου υλικού πορνογραφίας ανηλίκων ή επιθυμούν να συνευρεθούν με τα θύματα ή ακόμη τα εκβιάζουν για χρήματα, με την απειλή ότι θα δημοσιεύσουν το υλικό που διαθέτουν στο διαδίκτυο ή θα το αποστείλουν στο σχολείο ή το οικογενειακό τους περιβάλλον. Οι κακόβουλοι χρήστες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως “αρπακτικά”, εκμεταλλεύονται την άγνοια ή πολλές φορές και την εμπιστοσύνη των παιδιών προκειμένου να ικανοποιήσουν μελλοντικά τις απεχθείς ορέξεις τους”.
Οι “παγίδες” των παιδόφιλων και ο διαδικτυακός εκβιασμός
Πως πέφτουν, όμως, κυρίως ανήλικοι θύματα στην “παγίδα” που στήνουν παιδόφιλοι στο διαδίκτυο; Ο διευθυντής της Δ.Δ.Η.Ε εξηγεί: “Αρχικά, το διαδίκτυο αποτελεί μια παγκόσμια πηγή ενημέρωσης, παρέχοντας μια σειρά εργαλείων και πολλών δυνατοτήτων, όμως, κρύβει και κινδύνους. Ειδικότερα, το διαδίκτυο διευκολύνει τη χαλάρωση των αναστολών και ενισχύει την ανάπτυξη οικειότητας, αφού δεν ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τον συνομιλητή μας. Σκεφτείτε να συναντούσατε κάποιον στον δρόμο. Θα μπορούσε η όψη του να μας προκαλέσει τρόμο, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούμε. Στο διαδίκτυο, όμως, δεν βλέπουμε το πρόσωπο του άλλου, επομένως δεν έχουμε την αίσθηση της αντικειμενικότητας και της ορθής κρίσης. Παράλληλα, το διαδίκτυο δίνει την αίσθηση ότι μπορούμε να αποφύγουμε την πραγματικότητα, υιοθετώντας πολλαπλούς ρόλους μέσα από τα διάφορα διαδικτυακά παιχνίδια”.

Όσον αφορά στον διαδικτυακό εκβιασμό και εξαναγκασμό παιδιών και εφήβων έχει λάβει διεθνώς μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. “Το φαινόμενο, γνωστό και ως “sextortion”, αναφέρεται σε απειλή δημοσιοποίησης πληροφοριών ή εικόνων σεξουαλικής φύσεως από τους κυβερνοεγκληματίες με σκοπό το θύμα να προβεί σε παραγωγή πρωτότυπου υλικού σεξουαλικού περιεχομένου και να τους το αποστείλει ή να καταβάλει χρήματα εκβιαζόμενο”, διευκρινίζει ο κ.Παπακώστας. “Δηλαδή, οι δράστες των εγκλημάτων αυτής της μορφής έχουν κυρίως δύο κίνητρα: Σεξουαλικό ενδιαφέρον, αλλά και οικονομικό ενδιαφέρον”.

Εκστρατεία ενημέρωσης
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μάστιγα του διαδικτυακού εξαναγκασμού και εκβιασμού των παιδιών, οι αρμόδιες Αρχές στο σύνολο των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένωσαν τις δυνάμεις τους με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα και προχώρησαν το 2017 στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης εκστρατείας ενημέρωσης με το όνομα “#Say NO” (“Πες ΟΧΙ”).

“Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής οι πολίτες ενημερώνονται για το φαινόμενο του «sextortion». Η εκστρατεία υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Europol, με τη συμμετοχή αρμόδιων διωκτικών Αρχών από το σύνολο των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ από την χώρα μας συμμετείχε και συμμετέχει ενεργά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας”, τονίζει ο κ.Παπακώστας, ενώ προσθέτει:“Σκοπός της εκστρατείας είναι πρώτον η υποστήριξη και η παροχή συμβουλών στα παιδιά, τα οποία έχουν υποστεί τις συνέπειες του διαδικτυακού εκβιασμού και εξαναγκασμού. Δεύτερον, η εμπεριστατωμένη ενημέρωση των παιδιών που χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο και αποτελούν ενδεχόμενους στόχους “εκβιασμού και εξαναγκασμού”. Και τέλος, η ανάδειξη της σημαντικότητας την οποία έχει η άμεση καταγγελία από τα θύματα των περιστατικών του διαδικτυακού εκβιασμού και εξαναγκασμού, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο μπορούν αυτό να το πράξουν”.

Οι σχετικοί σύνδεσμοι είναι οι εξής:

https://www.europol.europa.eu/sayno (Εκστρατεία της Europol)

https://www.youtube.com/watch?v=cZAiW61p9DQ (Βίντεο της εκστρατείας)

“Σε περίπτωση που κάποιος πέσει θύμα διαδικτυακού εκβιασμού, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πληρώσει ή να αισθανθεί ντροπή, αλλά αυτό που πρέπει να κάνει είναι να καταγγείλει άμεσα το γεγονός στις αστυνομικές Αρχές”, αναφέρει ο διευθυντής της Δ.Δ.Η.Ε, ενώ προτείνει τις εξής ενέργειες στο θύμα:

Να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και να μην πληρώσει τίποτα.

Να ζητήσει βοήθεια.

Να συλλέξει τις αποδείξεις και να μη διαγράψει τίποτα.

Να σταματήσει την επικοινωνία και να μπλοκάρει το άτομο.

Να καταγγείλει το περιστατικό.

Συμβουλές προς τους γονείς
Οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά στη χρήση του διαδικτύου από τους ανηλίκους, όπως συμβουλεύει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. “Παρατηρούμε ότι οι γονείς νιώθουν περήφανοι όταν το παιδί τους περνάει πολλές ώρες στο διαδίκτυο, καθώς παραπλανώνται νομίζοντας ότι το παιδί τους έχει ειδικές δεξιότητες σχετικά με τη χρήση των υπολογιστών”, σημειώνει ο κ.Παπακώστας. “Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική και το παιδί μπορεί ακόμα και να προβαίνει σε παράνομες δραστηριότητες, με αποτέλεσμα ακόμα και να κατηγορηθεί για εγκληματικές πράξεις μέσω διαδικτύου. Οι συμβουλές μας είναι οι εξής:

Η επίτευξη σωστής επικοινωνίας μεταξύ γονέα και παιδιού είναι πρωταρχικός παράγοντας, ενώ, σε περίπτωση οποιασδήποτε απορίας ή αδυναμίας, καλό είναι να ζητηθεί η συμβουλή ειδικού ψυχολόγου.

Οι γονείς θα πρέπει να έχουν την εποπτεία των συσκευών και των αποθηκευτικών μέσων με τα οποία τα παιδιά εισέρχονται σε ιστοσελίδες, εφαρμογές και υπηρεσίες για οποιονδήποτε σκοπό. Αν δεν υπάρχει η απαραίτητη τεχνογνωσία από πλευράς γονέων και κηδεμόνων, καλό είναι να ληφθεί υπ’ όψη η συμβουλή ειδικού.

Καλό είναι να γνωρίζουν από πριν τους κωδικούς πρόσβασης στα εκάστοτε προφίλ – λογαριασμούς στα οποία εισέρχεται το παιδί, με σκοπό την πλήρη εποπτεία.

Επίσης, καλό είναι παιδιά νεαρής ηλικίας (κάτω των δεκατεσσάρων ετών) να μη διαθέτουν λογαριασμούς σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή, εφόσον δεν μπορεί να αποφευχθεί αυτό, να υπάρχει καλή επικοινωνία και η κατάλληλη ρύθμιση για την πρόσβαση από τρίτα άτομα σε αυτούς, όπως η δυνατότητα αναζήτησης, προβολή μόνο σε φίλους κ.λ.π.

Να αποφεύγεται το «ανέβασμα» (upload) ή η αναφορά σε κάποια συζήτηση προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, τηλεφωνικοί αριθμοί, σχολεία κ.λπ.), φωτογραφιών, ακόμα και e-mail στις εκάστοτε ιστοσελίδες, εφαρμογές και υπηρεσίες.

Να αποφεύγεται το «ανέβασμα» ή η αποστολή φωτογραφιών με άσεμνο περιεχόμενο.

Σε περίπτωση «ανεβάσματος» απλής φωτογραφίας με κανονικό περιεχόμενο, να μην απεικονίζονται ευδιάκριτα σε αυτήν τα πρόσωπα των παιδιών ή να είναι με μακρινή λήψη, πολύ δε περισσότερο όταν τα παιδιά είναι κάτω των δεκατριών ετών.

Να μην γίνεται αποδοχή άγνωστων ατόμων ως φίλων σε προφίλ ή λογαριασμούς που τυχόν διαθέτουν τα παιδιά.

Οι φίλοι που διαθέτει το παιδί σε κάποιο προφίλ να είναι μόνο οι φίλοι του και στην πραγματική ζωή.

Να αποφεύγεται είσοδος σε σελίδες, εφαρμογές ηλεκτρονικής συνδιάλεξης (chat) άγνωστες προς τα παιδιά και στις οποίες δίνεται η δυνατότητα συνομιλίας με αγνώστους, καθώς και σ’ αυτές όπου γίνεται χρήση κάμερας.

Να αποφεύγεται το άνοιγμα οποιουδήποτε συνδέσμου (link) αγνώστου προελεύσεως.

Σημαντικό είναι οι γονείς να μην ξεχνάνε ότι εκτός από τα παιδιά τους πρέπει να προστατεύουν και τον εαυτό τους. Δεν πρέπει να ανεβάζουν (upload) φωτογραφίες των ανήλικων παιδιών τους, ούτε προσωπικές και οικογενειακές τους στιγμές.

Σε περιπτώσεις στις οποίες οι γονείς διαπιστώνουν την ύπαρξη προβλήματος, τότε θα πρέπει:

Να συνομιλούν με το παιδί για την πλήρη διερεύνηση του προβλήματος, την πηγή αυτού και τι ακριβώς έχει γίνει. Διαπιστώνουμε αν έχει γίνει μόνο συνομιλία και πού, αν το παιδί έχει στείλει φωτογραφίες, τι είδους, πόσες και πού τις έστειλε, αν του έχουν στείλει φωτογραφίες τι είδους, πόσες και ποιος, αν έχει γίνει χρήση ή προτροπή χρήσης κάμερας και μέσω ποιας εφαρμογής.

Να συμβουλεύονται αρμόδιο ψυχολόγο σε περίπτωση αδυναμίας σωστής επικοινωνίας με το παιδί για τον οποιονδήποτε λόγο, αλλά και για τη μετέπειτα διαχείριση της συμπεριφοράς αυτού.

Για την συλλογή αποδεικτικών στοιχείων, πριν από οποιοδήποτε αποκλεισμό (block), διαγραφή της επικοινωνίας (συμπεριλαμβανομένης της συνομιλίας και των φωτογραφιών) με το άγνωστο άτομο – δράστη, τη σωστή λήψη αυτών, που βρίσκονται, ή τι πρέπει να κάνετε γενικότερα, οι πολίτες μπορούν να καλούν την Υπηρεσία στο τηλέφωνο 11188, για τη λήψη συμβουλών και τις μετέπειτα ενέργειές τους, αναφορικά με το νομικό κομμάτι του προβλήματος.

Συμβουλές για παιδιά
Συμβουλευτείτε τους γονείς σας αν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα με κάποιον ο οποίος σας προσέγγισε στο διαδίκτυο, μέσω ιστοσελίδας ή εφαρμογής.

Αν διαθέτετε λογαριασμό σε κάποια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αποφεύγετε να βάζετε τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, σχολείο), καθώς και φωτογραφίες σας ή των συμμαθητών σας.

Αν θέλετε να βάλετε φωτογραφίες σας σε διάφορες σελίδες, καλό είναι να μην απεικονίζουν ευαίσθητα σημεία του σώματός σας ή το πρόσωπό σας και να είναι με μακρινή λήψη.

Χρησιμοποιήστε σύνθετο κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό σας και όχι κάποιον τον οποίο μπορεί να μαντέψει κάποιος. Καλό, επίσης, είναι τον κωδικό πρόσβασης να τον γνωρίζουν οι γονείς σας, για λόγους ασφαλείας.

Μην αποδέχεστε αιτήματα φιλίας από αγνώστους.

Αποφεύγετε να μπαίνετε σε σελίδες στις οποίες συνομιλείτε με αγνώστους ή δεν εμφανίζεται το username τους ή απαιτείται η χρήση κάμερας.

Μην ανοίγετε ποτέ την κάμερα σε αγνώστους.

Αν κάποιος χρήστης σε μια συνομιλία σάς ζητήσει να βγάλετε κάποια φωτογραφία που να δείχνει το σώμα σας ή γενικότερα εσάς, και να τη στείλετε, μην το κάνετε σε καμία περίπτωση και ειδοποιήστε αμέσως τους γονείς σας.

Μην ανοίγετε μηνύματα/e-mail και κυρίως συνδέσμους (link) που υπάρχουν σ’ αυτά, κι ας τα έχει στείλει κάποιος φίλος ή φίλη σας, αφού δεν ξέρετε σε ποια σελίδα σάς οδηγούν. Μπορεί, για παράδειγμα, πίσω από το σύνδεσμο αυτόν να κρύβεται κάποιος ιός.

Αν κάποιος άγνωστος χρήστης σάς προσέγγισε σε μια συνομιλία και μιλάει πονηρά και με σεξουαλικά υπονοούμενα, μη συνεχίσετε να μιλάτε μαζί του.

Αν για οποιονδήποτε λόγο αισθάνεστε ανασφάλεια ή φόβο, καλό είναι να ειδοποιήσετε τους γονείς σας ή την Υπηρεσία μας στο τηλέφωνο 11188 για οποιαδήποτε βοήθεια.
Ο χώρος του διαδικτύου προσφέρει μια εικονική πραγματικότητα. Συνεπώς, δεν σας δίνει τη δυνατότητα να διαλέξετε τους φίλους σας έχοντας μια ολοκληρωμένη άποψη για το ποιοι είναι, μιας και δεν υπάρχει άμεση επαφή μαζί τους, όποτε να είστε πολύ επιφυλακτικοί σχετικά με το με ποιους μιλάτε και τι μοιράζεστε μαζί τους.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού – Εγκλήματος πραγματοποιεί, μεταξύ άλλων, ημερίδες – διαλέξεις για την ασφαλή πλοήγηση και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία, ενώ έχει παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram και YouTube, υλοποιώντας την άμεση και σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους που ανακύπτουν καθημερινά στο διαδίκτυο, καθώς και στον ιστότοπο Cyberalert.gr – Feelsafe.



Πηγή

Σάντρα Βουτσά: «Ο πατέρας μου βρίσκεται σε καταστολή και δεν έχει...» ΒΙΝΤΕΟ


Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Αττικόν» βρίσκεται για δεύτερη συνεχή εβδομάδα ο Κώστας Βουτσάς.


Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (07/02), ο αγαπημένος ηθοποιός εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με λοίμωξη του αναπνευστικού και αρχικά νοσηλεύτηκε στη μονάδα εμφραγμάτων.

Για την κατάσταση της υγείας του πατέρα της Κώστα Βουτσά μίλησε στην εκπομπή «Έλα χαμογέλα» του OPEN, η κόρη του αγαπημένου ηθοποιού, Σάντρα.

«Ο πατέρας μου είναι σε μια αργή, ως προς την εξέλιξη αλλά σταθερή κατάσταση. Βρίσκεται ακόμα σε καταστολή και δεν έχει επικοινωνία. Σιγά σιγά, όμως, την κόβουν την καταστολή.

Εμείς τον βλέπουμε, αλλά με έναν άνθρωπο σε καταστολή δεν μπορείς ουσιαστικά να επικοινωνήσεις μαζί του. Πηγαίνουμε αυτή τη λίγη ώρα που σου επιτρέπουν οι γιατροί να μπεις στην εντατική. Δεν είναι σε ένα δωμάτιο δηλαδή ώστε να μπορούμε να καθίσουμε πολύ ώρα μαζί του», όπως είπε.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

Πηγή

Αδιαβαστο τον εστειλε, τον Σαλεμενο Σουλτανο ο Στραταρχης Χαφταρ ! ! !

Επιτελους βρεθηκε καποιος μα @ρ^%%ια και μιλαει οπως τους πρεπει του Σαλεμενου Σουλτανου...


Στραταρχης Χαφταρ: "Σχετικά με τον Ερντογάν ο οποίος έκανε ρατσιστικά σχόλιο για τους Άραβες και τους υποτίμησε. Του υπενθυμίζω πως αν δεν υπήρχαν οι Άραβες να σας διδάξουν τον πολιτισμό, θα εξακολουθούσατε ακόμη να λατρεύετε την φωτιά στις στέπες της Κεντρικής Ασίας."

Παει καλα αυτος; Εθνικη συνταξη ζηταει, για ολους τους λ@θρομετ@ν@στες ! ! !

Το οτι ειναι Βολευτης του ΚΚΕ τα εξηγει ολα...
Αυτο και μονον αρκει....
Ανθελληνας ! ! !
Δειτε το βιντεο να φριξετε...


ΔΕΙΤΕ ΨΗΦΙΣΜΑ....Ανθυγιεινο εγινε το κλιμα για τα τσιρακια των Μητσοτακηδων στον Μανταμαδο ! ! !


Δήμος Δυτικής Λέσβου: Ανυπακοή απέναντι στην “επίταξη” της Καράβας από την Κυβέρνηση


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Εμείς οι παρακάτω :
1) Ο Δήμαρχος Βέρρος Ταξιάρχης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δυτικής Λέσβου.
2) Οι Πρόεδροι Κοινοτήτων και από τους δύο Δήμους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης : Μανταμάδου, Κάπης, Κλειούς, Πελόπης, Αγίας Παρασκευής, Νάπης, Νέων Κυδωνιών, Πηγής, Κώμης, Μυστεγνών, Λουτροπόλεως Θερμής, Πύργων Θερμής, Στύψης, Συκαμινέας, Λεπετύμνου με τους Κοινοτικούς Συμβούλους.
3) Ο Εφημέριος της Ενορίας Μανταμάδου, Χρήστος Τσιτμηδέλλης
4) Εκπρόσωποι του Δικτύου των Κοινοτήτων όλης της Λέσβου και
5) Πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Σ υ γ κ ε ν τ ρ ω θ ή κ α μ ε σήμερα 07/02/2020 στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Κοινότητας Μανταμάδου, με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου που αναφέρουν ότι η κλειστή δομή συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή της «Καράβας».
Η περιοχή αυτή ανήκει στα διοικητικά όρια των Κοινοτήτων Μανταμάδου, Αγίας Παρασκευή, Νάπης και Νέων Κυδωνιών.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανταμάδου διάβασε την αριθμ. 4/2020 ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε, να μην επιτρέψουν και να αντισταθούν με κάθε τρόπο, στην κατασκευή δομής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της «Καράβας» αλλά και σε κάθε άλλο μέρος του Νησιού.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και πολλοί συμμετέχοντες ανέπτυξαν τις απόψεις τους.
Ύστερα από αυτά η παρούσα συνέλευση αποφάσισε

Ο μ ό φ ω ν α

1) Όλοι μας είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή της δομής αυτής, όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή «Καράβας» αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του Νησιού.
2) Υιοθετούμε και στηρίζουμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου και το ψήφισμα του Παλλεσβιακού συλλαλητηρίου που έγινε στις 22/01/2020 στη Μυτιλήνη.
3) Συμφωνούμε και εγκρίνουμε την αριθμ. 4/2020 ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Μανταμάδου.
4) Το ψήφισμα μας αυτό να σταλεί σε κάθε αρμόδιο, όπως στάλθηκε και η προαναφερόμενη απόφαση της Κοινότητας.
5) Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για την αποτροπή κατασκευής νέας δομής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή Καράβας» αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του Νησιού μας.












πηγη 

Εχουμε πολλους εχθρους...Εκει ομως, μας αγαπουν και υπαρχουν Ελληνολατρεις ! ! !

Πολλοι, μας μισουν θανασιμα...
Ακομη και αυτοι, που τους ταιζουμε....
Ακομη και αυτοι, που τους ανοιξαμε τα ματια....
Ακομη και πολλοι, που ονομαζονται Ελληνες, αλλα ειναι Ανθελληνες....
Υπαρχουν ομως και καποιοι, που μας αγαπουν χωρις ναχουν καποιο προσωπικο συμφερον.....
ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΑΓΝΑ ! ! !


Ουρουγουάη ! ! !
Μια απίστευτη χώρα που οι πολίτες της δεν είναι μόνο φιλέλληνες, είναι ελληνολάτρεις...

Στη λατινική Νότιο Αμερική, ζεί και βασιλεύει το Ελληνικό Πνεύμα...

Στην Ουρουγουάη υπάρχουν χιλιάδες Ουρουγουανοί οι οποίοι ομιλούν…άπταιστα Ελληνικά και πολλοί απο αυτούς…Αρχαία Ελληνικά ! ! !


Αλλάζουν όλα τώρα....Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: ΝΑΙ σε μαζικές επαναπροωθήσεις ! ! !


Το Δικαστήριο του Στρασβούργου, υπό ευρεία σύνθεση με πρόεδρο τον Έλληνα πρόεδρο του ΕΔΔΑ Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο, με απόφαση που εξέδωσε την Πέμπτη δικαίωσε την Ισπανία η οποία αποφάσισε ομαδική επιστροφή στο Μαρόκο περίπου 75 πολιτών τρίτων χωρών -προσφύγων και μεταναστών- οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στην επικράτεια της.

Η ενέργεια των ισπανικών αρχών κατά την κρίση του Δικαστηρίου, δεν παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), ειδικά το άρθρο 4 του τέταρτου Πρωτοκόλλου που απαγορεύει τις μαζικές απελάσεις.

Στο σκεπτικό της σπάνιας απόφασης που έλαβε ομόφωνα το ΕΔΔΑ, αναφέρεται ότι οι ίδιοι οι μετανάστες έθεσαν τον εαυτό τους σε «παράνομη κατάσταση» αποφασίζοντας να εισέλθουν στα σύνορα της Ισπανίας όχι από εξουσιοδοτημένο σημείο εισόδου αλλά παράνομα.

Προσφυγή στο δικαστήριο έκαναν δύο νεαροί πολίτες αφρικανικών χωρών οι οποίοι το 2014 μαζί με πολυπληθή ομάδα μεταναστών και προσφύγων, επιχείρησαν να υπερβούν την περίφραξη της αυτόνομης πόλης Μαλίλα στο Μαρόκο, η οποία ανήκει διοικητικά στην επικράτεια της Ισπανίας. Στην πόλη οι ισπανικές αρχές έχουν τοποθετήσει φράγμα 13 χιλιομέτρων με τρεις πρόσθετους παράλληλους φράκτες.

Οι δύο νεαροί ήταν μέρος μεγαλύτερης ομάδας που επιχείρησε να μπει με αυτόν τον τρόπο εντός της Μαλίλα. Το δικαστήριο αναγνωρίζει πως οι δύο προσφεύγοντες είχαν φύγει από τις χώρες τους -Μάλι και Ακτή Ελεφαντοστού- λόγω πολέμων και συρράξεων, πλην όμως δικαιολογεί την απόφαση απέλασης τους ως αποτέλεσμα δικών τους ενεργειών.

Κρίνει μάλιστα το ΕΔΔΑ , ότι ακριβώς εξαιτίας της απόφασης τους να μην τηρήσουν τις νόμιμες διαδικασίες για να εισέλθουν σε ισπανικό έδαφος, είτε με βίζα είτε με την έγερση δικαιωμάτων για πρόσφυγες κλπ, δεν πρέπει να θεωρηθεί η Ισπανία υπεύθυνη που δεν τους επέτρεψε να έχουν νομική αναφορά. Όσα ακολούθησαν την παράνομη είσοδο τους στο ισπανικό έδαφος, αποφαίνεται το δικαστήριο, είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά δικών τους ενεργειών.

Με αυτήν την συλλογιστική το Δικαστήριο δικαιώνει την Ισπανία για την απόφαση της μαζικής απέλασης και αρνείται τους ισχυρισμούς των δύο Αφρικανών ότι είναι θύματα μιας γενικευμένης τακτικής επαναπατρισμού χωρίς, εξατομικευμένη, εξέταση φακέλων και χωρίς παροχή νομικής υποστήριξης.

Σημειώνεται πως η υπόθεση εισήχθη στο δικαστήριο το 2015. Κατά την πρώτη εξέταση της, το 2017, το Δικαστήριο είχε λάβει εντελώς αντίθετη απόφαση, αφού διαπίστωσε παραβίαση της ΕΣΔΑ από την Ισπανία, για την μαζική απέλαση και για μη εξατομικευμένη διαδικασία. Η Ισπανία ωστόσο ζήτησε να εξεταστεί η υπόθεση υπό ευρεία σύνθεση.

Έτσι η προσφυγή εισήχθη στην ευρεία σύνθεση του δικαστηρίου το οποίο επέτρεψε παρεμβάσεις από την Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του ΟΗΕ και άλλων.







πηγη 

Φτερα εχουν κανει εκατομμυρια ευρω, που πηρε η ΜΚΟ της Εκκλησιας, «Αλληλεγγύη»...

Εμεις τι να πουμε;
Διαβαστε το αρθρο και βγαλτε τα συμπερασματα σας...


«Φτερά» έχουν κάνει εκατομμύρια ευρώ από τα ποσά της επιχορήγησης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αλληλεγγύη» για προγράμματα του υπουργείου Εξωτερικών. Όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του
βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλη, η ΜΚΟ της Εκκλησιας της Ελλάδος χρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης και Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του ΥΠΕΞ με το ποσό των 23.126.000 ευρώ, αναλαμβάνοντας από το 2002 έως το 2006 την υλοποίηση 32 προγραμμάτων ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας. Εξ αυτών όμως, μόλις τα 10 έχουν ολοκληρωθεί.

Η ΜΚΟ έχει υποβάλει τελική έκθεση οικονομικού απολογισμού για την υλοποίηση κάθε προγράμματος, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών έχουν διεξαγάγει τον απαραίτητο έλεγχο εκάστου προγράμματος, η υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και το Ελεγκτικό Συνέδριο έχουν ελέγξει και εγκρίνει το οικονομικό πόρισμα και οι αντίστοιχοι φάκελοι χρηματοδότησης έχουν κλείσει.

Οι φάκελοι των υπολοίπων 22 Προγραμμάτων που υλοποίησε η ΜΚΟ παραμένουν ανοιχτοί και βρίσκονται σε διαδικασία εκκαθάρισης.
Σε τέσσερα από τα 22 ανοιχτά προγράμματα η ΥΔΑΣ προέβη σε καταγγελία των σχετικών συμβάσεων και συνακολούθως εκδόθηκαν αποφάσεις καταλογισμού από το 2008. Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της υπηρεσίας από τους καταλογισμούς ανήρχετο σε 6.690.460 ευρώ.

Η «Αλληλεγγύη» επέστρεψε 500.000 ευρώ και έτσι το απαιτηθέν ποσό έχει διαμορφωθεί σε 6.190.460 ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι νόμιμοι τόκοι και προσαυξήσεις από την ημερομηνία έκδοσης της καταλογιστικής απόφασης.

Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία Δημόσιου Λογιστικού, εφόσον η ΜΚΟ Αλληλεγγύη δεν ανταποκρίθηκε στην οικονομική απαίτηση της απόφασης, η ΥΔΑΣ προώθησε αυτή την οικονομική απαίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ η οποία βεβαίωσε το ποσό και έκτοτε ασκεί τα προβλεπόμενα μέσα για την είσπραξή του. Οι εκπρόσωποι της ΜΚΟ έχουν προσφύγει στα αστικά δικαστήρια έναντι των απαιτήσεων του Δημοσίου και η δικαστική εμπλοκή καθυστερεί τη διαδικασία είσπραξης.

Ως προς τα υπόλοιπα 18 από τα ανοιχτά προγράμματα που υλοποίησε η ΜΚΟ Αλληλεγγύη, βρίσκονται στη διαδικασία του ελέγχου και τελικής εκκαθάρισης από την ΥΔΑΣ. Ήδη, για τα έξι από τα 18 προγράμματα η ΥΔΑΣ έχει προβεί σε καταγγελία σύμβασης. Το συνολικό ύψος των καταγγελιών ανέρχεται ως αυτήν τη στιγμή στα 568.239 ευρώ (σ.σ.: το συγκεκριμένο ποσό αναφέρεται στις καθαρές εκταμιεύσεις προς τη ΜΚΟ και βάσει της νόμιμης διαδικασίας, θα προσαυξηθεί με τόκους).

Για τα υπόλοιπα 12 προγράμματα εκκρεμεί το τελικό πόρισμα εκκαθάρισης. Ως προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Γεροντόπουλος είπε ότι η δικογραφία βρίσκεται στο τρίτο ανακριτικό τμήμα Αθηνών, οι ανακριτικές ενέργειες ξεκίνησαν εντός του 2013 και επί του παρόντος η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το όλο θέμα είναι αφιερωμένο σε όσους έπεσαν από τα σύννεφα με τις αποκαλύψεις για τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ, σχολίασε χαρακτηριστικά ο βουλευτής που κατέθεσε τη σχετικη ερώτηση Νικος Τσούκαλης και καταλόγισε στο ΥΠΕΞ «προκλητική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των ελέγχων».

«Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια καθυστέρηση προκλητική εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών είναι μια υπόθεση που διερευνάται από το 2007, έχουν καταλογιστεί τα ποσά για τέσσερις υποθέσεις, εκκρεμούν οι έλεγχοι για 12 και το ερώτημα είναι γιατί να υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, επεσήμανε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Στο μικροσκόπιο των ορκωτών λογιστών

Σημερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, υπάρχουν συνολικά 198 ανοιχτά προγράμματα. Τον Μάρτιο του 2013 ολοκληρώθηκε ο λογιστικός έλεγχος για 80 εξ αυτών, από εταιρεία ορκωτών λογιστών, που επελέγη με τις προβλεπόμενες διαδικασίες μειοδοτικού διαγωνισμού.

Συγκροτηθηκε επίσης, επιτροπή ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάθεση λογιστικού ελέγχου των υπολοίπων 118 ανοιχτών προγραμμάτων, σε εταιρεία ορκωτών λογιστών. Στις 27 Ιανουαρίου 2014 υπέγραψε την απόφαση ανάθεσης με προοπτική να παραδοθούν τα σχετικά πορίσματα ελέγχου έως τον Οκτώβριο του 2014.

Σε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών τον Δεκέμβριο του 2013, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων υπουργείων και φορέων, συζητήθηκε η προώθηση ενιαίου νομοθετικού πλαισίου που θα αφορά στη λειτουργία και τον έλεγχο χρηματοδότησης των ΜΚΟ. Στη συνέχεια αυτής της σύσκεψης το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στη συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής στην οποία το υπουργείο Εξωτερικών εκπροσωπείται από την ΥΔΑΣ. Επίσης από το υπουργείο Εξωτερικών, έχει συνταχθεί τροποποιητική διάταξη επί του άρθρου 27 του Ν. 4110/2013 η οποία έχει αποσταλεί από τον περασμένο Νοέμβριο στο υπουργείο Οικονομικών για περαιτέρω επεξεργασία προκειμένου να καταστεί δυνατή η οριστική εκκαθάριση των ανοιχτών προγραμμάτων της ΥΔΑΣ. Το σχέδιο αυτό, ανέφερε ο κ. Γεροντόπουλος, αποβλέπει στη διαφάνεια και στην επίσπευση των διαδικασιών και προβλέπει τη συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών στην εκκαθάριση των ανοιχτών προγραμμάτων καθώς και το οριστικό κλείσιμό τους σε συνεργασία με την ΥΔΑΣ.





πηγη 

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Χαλιφατο στην Αθηνα με 40.000 κοσμο ! ! ! Ακουει η Κυβερνηση;

Ανήμπορη η αστυνομία: Δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες φτιάχνουν «χαλιφάτο» μέσα στην Αθήνα 

Παραδοχή σοκ από τον πρόεδρο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Αστυνομίας…
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Αστυνομίας, Βασίλης Ντούμας, αναφερόμενος στην εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας έκανε μία συνταρακτική αποκάλυψη.Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», ανέφερε πως το κέντρο της Αθήνας έχει γκετοποιηθεί και από το κομμάτι του εμπορίου και της χρήσης ναρκωτικών, χαρακτηρίζοντάς το σημείο συνάντησης και σημείο ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών αυτών που λειτουργούν με την παρανομία και το παρεμπόριο.

«Τα περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν στις υποβαθμισμένες πλέον περιοχές του κέντρου δεν εμπίπτουν στο κομμάτι της αστυνόμευσης, διότι όταν έχουμε 40.000 κόσμο στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος δεν έχει καταγραφεί, δεν υπάρχει πουθενά και μεταξύ αυτών είναι κάποιοι κακοποιοί που έφυγαν από τον τόπο τους γιατί έχουν διαπράξει εγκλήματα και ήρθαν εδώ για να κάνουν το ίδιο», σημείωσε, παραδεχόμενος ουσιαστικά πως, υπό αυτές τι συνθήκες, η αστυνομία είναι ανήμπορη να αντιδράσει, με τους παράνομους μετανάστες να δημιουργούν «χαλιφάτο παρανομίας» μέσα στην πρωτεύουσα.

«Δεν ψάχνουμε έναν διαιτητή ή έναν διαχειριστή σε αυτό το τοπίο που είναι η αστυνομία, πρέπει να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του, αν δεν λειτουργήσουν όλοι οι φορείς που πρέπει να διώξουν και να καθαρίσουν το τοπίο ειρηνικά και όχι μόνο με την καταστολή, δε θα απαλλαγούμε ποτέ από αυτό το τοπίο στο κέντρο της Αθήνας και μην περιμένουμε μόνο από την Ελληνική Αστυνομία» .









πηγη 

Ανηκουμε στην Δυση, ή εχει κι αλλου πορτοκαλιες που κανουν πορτοκαλια;

Καποτε πρεπει να το σκφθουν κι αυτοι οι ανικανοι πολιτικαντες μας....
Οχι μονο ταξιδακια και μιζες....

Η τελευταία συμπεριφορά των ΗΠΑ στην κρίση της Συρίας όπου έσπευσε ασθμαίνοντας δια του James Jeffrey να καλύψει το πιθανό κενό στις σχέσεις Τουρκίας Ρωσίας, λησμονώντας όλες τις απειλές που είχαν αναγγείλει για μεγάλες κυρώσεις εξ αιτίας της τουρκικής στάσης στο θέμα των ρωσικών πυραύλων, είναι άλλη μια ένδειξη ότι έχουν πάντα σαν πρώτη προτεραιότητα τους Τούρκους από εμάς, που μας συμβουλεύουν «συμπαθητικά» να τα βρούμε με την Τουρκία στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Και όλα αυτά ενώ τους παραχωρούμε όλο και περισσότερες στρατηγικές και όχι μόνο διευκολύνσεις και στη συνέχεια σκύβουμε το κεφάλι να εισπράττουμε τις αμερικανικές σφαλιάρες στα εθνικά μας θέματα.

Η στάση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ εναντι της χώρας μας και στο θέμα της Λιβύης, που απαξίωσε να μας καλέσει στις διεθνείς συναντήσεις που γίνονται στο Βερολίνο, αλλά και στο μεταναστευτικό, που αδιαφορεί για την πλημμυρίδα των ισλαμιστών λαθρό στην Ελλάδα, είναι επίσης πολύ χαρακτηριστική.

Όσον αφορά δε τις ελληνοτουρκικές διαφορές, το ίδιο μοτίβο να τα βρείτε με την Τουρκία, δηλαδή να διαπραγματευτούμε με την Τουρκία την εθνική μας κυριαρχία. Από την άλλη πηγαίνει τακτικά στην Πόλη για να εξυμνήσει τον Ερντογάν και να του πλέξει το εγκώμιο για την στάση του στο μεταναστευτικό, που η Τουρκία κερδίζει εκατομμύρια και τελικά τους σπρώχνει όλους στη Ελλάδα,

Η σύγχρονη ελληνική ιστορία διδάσκει για όσους είναι τυφλοί και δεν το κατανοούν, πως και οι ΗΠΑ και η Γερμανία ποτέ δεν μας βοήθησαν στα εθνικά μας θέματα. Αντίθετα συχνά μας έχουν θάψει για τα δικά τους συμφέροντα. Να θυμηθούμε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο όταν οι Αμερικανοί κυριολεκτικά είχαν αποκλείσει την νήσο από την Ελλάδα για να διευκολύνουν την τουρκική απόβαση ;

Να θυμηθούμε τις αλλεπάλληλες ελληνοτουρκικές κρίσεις, με αποκορύφωμα τα Ίμια, όπου οι ΗΠΑ όχι μόνο δεν ένιπταν τα χέρια τους αλλά αντιμετώπιζαν θετικά την Τουρκία στην άσκηση των «δικαιωμάτων» της στο Αιγαίο ; Άσε που το ΝΑΤΟ παίζει πάντα τον ρόλο του Πιλάτου και παράλληλα συχνά πλέκει το εγκώμιο της Τουρκίας σαν την καλύτερη σύμμαχο, αδιαφορώντας για τις παραβιάσεις όλων των αρχών της συμμαχίας.

Για την Γερμανία δεν χρειάζεται να πούμε πολλά και μόνο η ιστορία της επιβολής της μνημονιακής κατοχής με όλα τα δεινά που επισώρευσε στην χώρα μας, φτάνει για να βγάλουμε τα ανάλογα συμπεράσματα.

Αλλά το τελικό συμπέρασμα ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει και αυτό είναι ότι όσο σκύβουμε συνέχεια το κεφάλι χάριν συμμαχικής αλληλεγγύης, θα εισπράττουμε τα χαστούκια αυτής της αλληλεγγύης, μέχρι κάποτε να δούμε τα τουρκικά φλάμπουρα να κυματίζουν έξω από την Αθήνα και την ίδια ώρα πάλι όλοι να μας συμβουλεύουν να τα βρούμε με την Τουρκία.

Μήπως κάποτε πρέπει να εξετάσουμε και άλλους προσανατολισμούς, καθώς υπάρχουν και…αλλού «πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια ;»





πηγη 




Ρε Φωστηρες του ΥΠΕΘΑ, πανω απο το υπογειο Στρατιωτικο Διοικητηριο, αποφασισατε να κανετε το HOT SPOT στην Λεσβο;

Ποιος φωτεινος νους τα σχεδιασε αυτα;
Ποιος ρε διορισμενοι ασχετοι;
ΡΟΜΠΑ ΓΙΝΑΤΕ ΠΑΛΙ...


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Κοινότητα Μανταμάδου του Δήμου της Δυτικής Λέσβου αναφορικά με την στρατιωτική σημασία που έχει η έκταση που σχεδιάζει να επιτάξει η κυβέρνηση για τη δημουργία κλειστής δομής μεταναστών.

Η Κοινότητα Μανταμάδου του Δήμου της Δυτικής Λέσβου με επιστολή και φωτογραφικό υλικό, επισημαίνει πως η έκταση που επιτάσσει η Κυβέρνηση για να γίνει το Κλειστό Κέντρο προσφύγων - μεταναστών, είναι ο χώρος στον οποίο υπάρχει το υπόγειο διοικητήριο του Στρατού εν καιρώ πολέμου.

Η επιστολή στάλθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, στον περιφερειάρχη, στους βουλευτές του νομού, στους δημάρχους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και στους αρχηγούς του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ, και της ΑΣΔΕΝ.

Όπως αναφέρει το lesvosnews.net, στην επιστολή τονίζεται πως στην συγκεκριμένη έκταση που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχεδιάζει να επιτάξει για τη δημιουργεία hotspot, «φαίνονται οι θέσεις που καταλαμβάνουν τα άρματα, καθώς επίσης και ο χώρος στον οποίο ο εχθρός μπορεί να κάνει απόβαση ρίχνοντας αλεξιπτωτιστές και να προσγειώσει άνετα ελικόπτερα. Πάντα να έχουμε υπόψη μας ότι η Τουρκία (Μοσχονήσια) απέχουν από την θέση αυτή 7 – 8 μίλια. Αυτόν, λοιπόν, το χώρο επιτάσσει η Κυβέρνηση για την νέα δομή».

Ακόμη, το Συμβούλιο της Κοινότητας Μανταδάμου, επισημαίνει πως: «Θα θέλαμε, να σκεφτεί η Ελληνική Κυβέρνηση, αν γνώριζε πόσο σημαντικής στρατιωτικής  σημασίας ήταν ο χώρος που επίτασσε. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν το γνώριζε και βάση με τα καινούργια στοιχεία που προσκομίζουμε θα προβεί σε άρση της απόφασης της».










πηγη 

Κυριοι Μητσοτακηδες, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφασισε: ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ, οσων δεν τηρησαν, τις νομιμες διαδικασιες, για να εισελθουν στην Χωρα....

Εδω θα φανει, Μητσοτακηδες, τι ρολο παιζετε....
Εδω θα φανει, αν ειστε συνεχεια των Τσιπρεων, και λαθρολαγνοι...
Διαβαστε...

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποδέχεται μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών χωρίς την εξατομικευμένη εξέταση των φακέλων τους, όταν αυτοί εισέρχονται παράνομα στην επικράτεια της χώρας που διατάσσει την απομάκρυνση τους.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο, υπό ευρεία σύνθεση με πρόεδρο τον Έλληνα πρόεδρο του ΕΔΔΑ Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο, με απόφαση που εξέδωσε χθες δικαίωσε την Ισπανία η οποία αποφάσισε ομαδική επιστροφή στο Μαρόκο περίπου 75 πολιτών τρίτων χωρών -προσφύγων και μεταναστών- οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στην επικράτεια της .

Η ενέργεια των ισπανικών αρχών κατά την κρίση του Δικαστηρίου, δεν παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), ειδικά το άρθρο 4 του τέταρτου Πρωτοκόλλου που απαγορεύει τις μαζικές απελάσεις.

Στο σκεπτικό της σπάνιας απόφασης που έλαβε ομόφωνα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αναφέρεται ότι οι ίδιοι οι μετανάστες έθεσαν τον εαυτό τους σε “παράνομη κατάσταση” αποφασίζοντας να εισέλθουν στα σύνορα της Ισπανίας όχι από εξουσιοδοτημένο σημείο εισόδου αλλά παράνομα.

Προσφυγή στο δικαστήριο έκαναν δύο νεαροί πολίτες αφρικανικών χωρών οι οποίοι το 2014 μαζί με πολυπληθή ομάδα μεταναστών και προσφύγων, επιχείρησαν να υπερβούν την περίφραξη της αυτόνομης πόλης Μαλίλα στο Μαρόκο, η οποία ανήκει διοικητικά στην επικράτεια της Ισπανίας. Στην πόλη οι ισπανικές αρχές έχουν τοποθετήσει φράγμα 13 χιλιομέτρων με τρεις πρόσθετους παράλληλους φράκτες. Οι δύο νεαροί ήταν μέρος μεγαλύτερης ομάδας που επιχείρησε να μπει με αυτόν τον τρόπο εντός της Μαλίλα. Το δικαστήριο αναγνωρίζει πως οι δύο προσφεύγοντες είχαν φύγει από τις χώρες τους -Μάλι και Ακτή Ελεφαντοστού- λόγω πολέμων και συρράξεων , πλην όμως δικαιολογεί την απόφαση απέλασης τους ως αποτέλεσμα δικών τους ενεργειών.

Κρίνει μάλιστα το ΕΔΔΑ , ότι ακριβώς εξαιτίας της απόφασης τους να μην τηρήσουν τις νόμιμες διαδικασίες για να εισέλθουν σε ισπανικό έδαφος, είτε με βίζα είτε με την έγερση δικαιωμάτων για πρόσφυγες κλπ, δεν πρέπει να θεωρηθεί η Ισπανία υπεύθυνη που δεν τους επέτρεψε να έχουν νομική αναφορά. Όσα ακολούθησαν την παράνομη είσοδο τους στο ισπανικό έδαφος, αποφαίνεται το δικαστήριο, είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά δικών τους ενεργειών.

Με αυτήν την συλλογιστική το Δικαστήριο δικαιώνει την Ισπανία για την απόφαση της μαζικής απέλασης και αρνείται τους ισχυρισμούς των δύο Αφρικανών ότι είναι θύματα μιας γενικευμένης τακτικής επαναπατρισμού χωρίς, εξατομικευμένη, εξέταση φακέλων και χωρίς παροχή νομικής υποστήριξης.

Η υπόθεση εισήχθη στο δικαστήριο το 2015. Κατά την πρώτη εξέταση της, το 2017, το Δικαστήριο είχε λάβει εντελώς αντίθετη απόφαση, αφού διαπίστωσε παραβίαση της ΕΣΔΑ από την Ισπανία, για την μαζική απέλαση και για μη εξατομικευμένη διαδικασία. Η Ισπανία ωστόσο ζήτησε να εξεταστεί η υπόθεση υπό ευρεία σύνθεση.





πηγη 

Τι λεει ρε η Πατσαβουρα; Οποιος δεν αποδεχεται την πολιτικη ανοικτων συνορων ειναι ακροδεξιος;

Αφου μιλατε για δημοκρατια, πρεπει να μαθετε, οτι ολοι εχουν το δικαιωμα να υποστηριζουν, οτι θελουν και να ειναι και ακροδεξιοι...
Ναι μωρη ειμαι και εχω καθε δικαιωμα να ειμαι....
Οι Φασιστες παντως, ειστε σεις...
Σας τοπε και ο δικος σας ο Θεοδωρακης....
Το θυμαστε;
Ο Αριστεροστροφος φασισμος ειναι ο χειροτερος φασισμος....
Και αυτη την στιγμη το επιβεβαιωνεις, κυρα Μανωλακενα....
Δειτο τι λεει στο βιντεο να φριξετε...

Μεγάλος Συνωστισμός εκατομμυρίων στην ΜΚΟ της Ρεπουση ! ! !

Με τα λεφτα μας ζουν καιβασιλευουν...
Ολα αυτα απο τις στερησεις του Ελληνα...
Κλειστε ολες τις ΜΚΟ ρε....
Καντε οικονομικους ελεγχους και κανεις δεν θα γλυτωσει την φυλακη !
Διαβαστε...

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ρεπούση, εκτός της προσπάθειας για διαστρέβλωση της ιστορίας (συνωστισμός στη Σμύρνη κλπ), ηγείται και της ΜΚΟ Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα»,με έδρα την Αθήνα.

Δημοσιεύματα του Τύπου όπως και στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Διαύγεια» κάνουν λόγο για έναν χορό κρατικών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων, με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε υψηλούς μισθούς αργόμισθων στελεχών της εν λόγω ΜΚΟ, με υπερκοστολογήσεις διαφημιστικών φυλλαδίων, ιστοσελίδων, διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ.

Όλα αυτά συνθέτουν…

το ανεξέλεγκτο «πάρτυ» της ΜΚΟ της Ρεπούση, ένα πάρτυ το οποίο γίνεται στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου που βλέπει καθημερινά το εισόδημά του να μειώνεται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, μόνο για το έτος 2011, το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα» επιχορηγήθηκε και μοιράστηκε το ποσό της τάξεως των 3.800.000 ευρώ, για πρόγραμμα που υλοποίησε, από την Γενική Γραμματεία Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για την εκπόνηση μελέτης με θέμα «Γυναικεία μετανάστευση στην Ελλάδα» μοιράστηκε294.872 ευρώ, για ενημερωτική εκστρατεία σχετικά με το trafficking γυναικών υπηκόων τρίτων χωρών μοιράστηκε 200.000 ευρώ.

Ως εταίρος στο πρόγραμμα συνΑΝΑΠΤΥΞΗ μοιράστηκε το ποσό των 720.763 ευρώ. Για το πρόγραμμα «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού 2007-2013» έλαβε 15% από το ύψος της επιχορήγησης που ανερχόταν στα 380.000 ευρώ, και όπως φαίνεται, δεν υπάρχει τέλος στο όργιο κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.











πηγη 

Κρήτη: Μαθήτρια λιποθύμησε σε σχολείο! Πήγε με περιπολικό στο νοσοκομείο...



Μαθήτρια του ΕΠΑΛ Ιεράπετρας έχασε τις αισθήσεις της την ώρα του μαθήματος και χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο. Οι καθηγητές ενημέρωσαν άμεσα το ΕΚΑΒ, όμως τελικά η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με περιπολικό!

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr δεν υπήρχε ασθενοφόρο στην Ιεράπετρα, αφού βρισκόταν σε διακομιδή ασθενούς στο Ηράκλειο, και έτσι χρειάστηκε να μεταβεί περιπολικό στο σχολείο, ώστε να μεταφέρει την κοπέλα στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Πρόκειται για ένα περιστατικό ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί αναφορικά με την αντιμετώπιση έκτακτων περιπτώσεων, με τα ασθενοφόρα,αρκετές φορές, να μην επαρκούν για να εξυπηρετήσουν όλα όσα συμβαίνουν.



Πηγή


Μαξίμου καλεί Χρήστο Μάστορα: Η ανάρτησή του τραγουδιστή που προκάλεσε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού...



Η νομοθετική ρύθμιση στην οποία θα προχωρήσει
Μια ανάρτηση του τραγουδιστή Χρήστου Μάστορα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram προκάλεσε την αντίδραση του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Ο γνωστός τραγουδιστής ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι Βορειοηπειρώτες στήριξαν στις εκλογές, για να διορθώσει την κατάσταση: «Γιατί αν δεν το κάνετε, κάποια στιγμή θα διορθώσουμε κι εμείς το λάθος που κάναμε στις κάλπες! Kyriakos Mitsotakis» έγραψε στο Facebook ο Χρήστος Μάστορας.


Σύμφωνα με ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε χθες με τον καλλιτέχνη Χρήστο Μάστορα, με αφορμή την ανάρτηση του καλλιτέχνη για το ζήτημα των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών. Ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε ότι θα προωθηθεί σύντομα νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα.


Πηγή


























Πηγή

Σέρρες: Θεματικό πάρκο για τα Πάθη του Χριστού ΦΩΤΟ



Κάτι μοναδικό ετοιμάζεται στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Σιδηρόκαστρο για την περίοδο της Σαρακοστής του Πάσχα.

Μεγάλο θεματικό πάρκο με αναφορά στο Πάσχα και ιδιαίτερα στη Μεγάλη Εβδομάδα ετοιμάζεται με πολύ κόπο και πολύ μεράκι στον ελαιώνα της Αγίας Παρασκευής στο Σιδηρόκαστρο.

Στις 10 Μαρτίου το Πάρκο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα πρώτα σχολεία και όχι μόνο για να προετοιμαστούν μικροί και μεγάλοι να ζήσουν τη μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης, μέσα από τρισδιάστατες εικόνες αλλά και αναφορές στα Μεγάλα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδος, τα πάθη, την άνοδο στο Γολγοθά, την σταύρωση, την ταφή, την Ανάσταση του Κυρίου μας….

Όλο το πάρκο χτίζεται από υλικά της εποχής εκείνης πράγμα που θα βοηθήσει κυρίως τα παιδιά του δημοτικού να προσεγγίσουν με μεγαλύτερο ρεαλισμό τον χώρο και τον τόπο που έλαβαν χώρα τα μεγάλα αυτά γεγονότα της Χριστιανοσύνης .

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες από τις ετοιμασίες:






















































































































Πακισταν-Τουρκια Συμμαχια και...τα επιντοματα απο την Ελλαδα πεφτουν βροχη ! ! !

Ζεσταινουμε φιδι στον κορφο μας....
Και οταν ξυπνησει θα μας δαγκωσει....
Ξυπνατε ζωααααααααααααα ! ! !


Ο Ερντογάν στο Πακιστάν : Εδώ ποτέ δεν αισθανόμαστε σαν να είμαστε σε ξένη χώρα, μα αν δεν αγαπάμε εσάς, ποιον θα αγαπήσουμε;

Ο ΠτΔ Ερντογάν μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της βουλής και της γερουσίας στο Πακιστάν δήλωσε στο Πακιστάν ποτέ δεν αισθανόμαστε σαν να είμαστε σε ξένη χώρα. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο σπίτι μας. Βρισκόμαστε στο σπίτι μας και συναντιόμαστε μαζί σας. Μα αν δεν αγαπάμε εσάς, ποιους θα  αγαπήσουμε;

Δεν ξεχνάμε την βοήθεια που έστειλε ο λαός του Πακιστάν κατά τον Εθνικό απελευθερωτικό μας αγώνα. Αντίστοιχα τώρα για εμάς είναι η περιοχή του Κασμίρ. Θα συνεχίσουμε την στήριξή μας στον αγώνα του Πακιστάν κατά της τρομοκρατίας.

Οι αδερφοί μας του Πακιστάν θέλω να είναι σίγουροι για τη φιλία της Τουρκίας και του τουρκικού λαού. Αυτό είναι για μας τώρα η περιοχή του Κασμίρ. Χτες ήταν το Τσανάκκαλε σήμερα το Κασμίρ, καμία διαφορά μεταξύ τους.

Από χτες ακόμη θα έπρεπε να έχουμε συνάψει στρατιωτικές συμφωνίες και συνεργασία με την Ινδία.









πηγη 

Πάτρα: «Ο πατέρας γνώριζε για την κύηση και ήταν αρνητικός» λέει ο δικηγόρος της 27χρονης


«Την εγκυμοσύνη την προχώρησε συνειδητά, δεν ήθελε να τη διακόψει» ανέφερε ο συνήγορος της 27χρονης μητέρας που άφησε στην παραλία της Πάτρας το λίγων ημερών βρέφος της, με αποτέλεσμα να πεθάνει από πνιγμό

Από πνιγμό έχασε τη ζωή του το νεογέννητο βρέφος που παράτησε η μητέρα του στην παραλία της Αγυιάς στα Βραχνέικα της Πάτρας, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστού που διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή. Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον της 27χρονης μητέρας ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία.

«Σήμερα θα έχω ευκαιρία να μιλήσω μαζί της πιο διεξοδικά. Βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο» είπε ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση της 27χρονης που φέρεται να άφησε το μωρό της στο κύμα με αποτέλεσμα να πεθάνει από πνιγμό, λίγα μόλις 24ωρα μετά τη γέννησή του.

«Την εγκυμοσύνη την προχώρησε συνειδητά. Δεν ήθελε να διακόψει την κύηση. Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει την εκδοχή ότι ήθελε να φονεύσει το παιδί, τότε θεωρώ ότι δεν υπάρχει άλλη εκδοχή από την οργανική ψυχική και σωματική διαταραχή που προκαλεί ο τοκετός σε μία γυναίκα. Ζητάμε το αδίκημα της παιδοκτονίας κι όχι της ανθρωποκτονίας» πρόσθεσε ο Γιάννης Αποστολόπουλος.

Δικηγόρος 27χρονης Γιάννης Αποστολόπουλος


Αποκάλυψε δε ότι «Γνωρίζουμε ποιος είναι ο πατέρας. Τον είχε ενημερώσει ότι θα το κρατήσει το παιδί, θα συνεχίσει την κύηση κι αυτός δεν ήθελε. Ηταν ο λόγος που χώρισαν. Δεν είχαν επαφή έκτοτε. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να αφήσει το παιδί λόγω ερωτικής απογοήτευσης».

Κατέληξε, λέγοντας ότι η γυναίκα είναι σε μεγάλη σύγχυση: «Δεν έχει μια ροή λόγου, δεν έχει καθαρή σκέψη, δεν μπορεί να πάει το μυαλό κάποιου σε διαφορετική περίπτωση. Στην επιλόχεια κατάληψη δεν λειτουργείς λογικά».

Η γυναίκα έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή. Μετά τα δικαστήρια οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας επειδή ένιωθε πόνους.

Νοσηλεύεται φρουρούμενη και θα οδηγηθει εκ νέου στον Ανακριτή την Δευτέρα.






Πηγή

ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ: Η Σρεμπρένιτσα είναι ένα ψέμμα ! ! ! Στόχος μας ήταν να διχάσουμε τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας....

Φονιαδες των Λαων Αμερικανοι....
Δεν εινα ψεμμα αυτο...
Δυστυχως αυτους τους φονιαδες εχουμε συμμαχους....
Δεν τα λεω εγω αλλα ενας δικος τους ανθρωπος...
Διαβαστε...

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις στις οποίες προέβη ο πρώην πράκτορας της CIA Ρόμπερτ Μπέιρ και συγγραφέας πολλών βιβλίων που φανερώνουν τα μυστικά της υπηρεσίας, αλλά και των κυβερνήσεων του Μπιλ Κλίντον και του υιού του Τζόρτζ Μπους, του τζούνιορ.

Έχει πολλάκις συλληφθεί και κρατηθεί όπως αναφέρει στο σάιτ του ο Μιχάλης Ιγνατίου. Ο Μιτ Γουόσπουρ, ένας προσωπικός του φίλος εργαζόμενος στη Γερουσία, ο οποίος του έδινε πληροφορίες, έχει δολοφονηθεί.

Ως πράκτορας της CIA ο Μπέιρ εργάστηκε στη Γιουγκοσλαβία το 1991-94 και στη Μέση Ανατολή. Από την αποχώρησή του από την υπηρεσία και μετά έχει πολλάκις κατηγορήσει την κυβέρνηση Μπους ότι προκαλούσε πολέμους για το πετρέλαιο.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύει και το ebritic.com, ο Μπέιρ προέβη σε εκπληκτικές αποκαλύψεις:

«Στη Γιουγκοσλαβία πήγα στις 12 Ιανουαρίου 1991, με ελικόπτερο, στο Σεράγεβο. Δουλειά μας ήταν να επιτηρούμε τους υποτιθέμενους Σέρβους τρομοκράτες ώστε να μην επιτεθούν στην πόλη. Μας είχαν ενημερώσει για μια οργάνωση με την ονομασία Ανώτερη Σερβία, η οποία σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις στην πόλη λόγω της επιθυμίας της Βοσνίας να αποσχιστεί από τη Γιουγκοσλαβία.

»Στην πραγματικότητα αυτή η οργάνωση ούτε καν υπήρχε. Οι επικεφαλής μας, μας έλεγαν ψέματα. Η αποστολή μας ήταν απλώς να προκαλέσουμε πανικό στους πολιτικούς στη Βόσνια, να τους πείσουμε ότι επίκειται σερβική επίθεση. Η αποστολή αυτή τελείωσε για μένα σε δύο εβδομάδες. Ανέλαβα νέα στη Σλοβενία. Η επιχείρηση στη Βοσνία διήρκεσε έναν μήνα και είχε κωδική ονομασία Ίστινα (αλήθεια).

»Πήγα στη Σλοβενία διότι είχαμε πληροφορίες ότι σκόπευε να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της. Διαθέσαμε μερικά εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κομμάτων της αντιπολίτευσης και διαφόρων πολιτικών.

»Πολλοί πράκτορες που διαφωνούσαν εξαφανίζονταν όταν αρνούντο να εκτελέσουν αποστολές προπαγάνδας κατά των Σέρβων. Προσωπικά είχα εκπλαγεί από τα ψέματα τα οποία μας έλεγαν οι επικεφαλής και οι πολιτικοί μας. Πολλοί πράκτορες καλλιεργούσαν την προπαγάνδα χωρίς να γνωρίζουν τι κάνουν. Ο καθένας μας γνώριζε μόνο ένα μέρος της υπόθεσης και μόνο αυτοί που δημιούργησαν την όλη υπόθεση γνώριζαν το σύνολό της, δηλαδή οι πολιτικοί.

»Στόχος της προπαγάνδας ήταν να διχάσουμε τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας ώστε να αποσχιστούν. Έπρεπε να υπάρχει ένας αποδιοπομπαίος τράγος στον οποίο θα έπεφτε το ανάθεμα. Επελέγη η Σερβία καθώς αυτή, κατά κάποιο τρόπο, είναι η διάδοχος κατάσταση της Γιουγκοσλαβίας.

»Δώσαμε χρήματα στον Στίπε Μέσιτς, στον Φράνιο Τούσμαν, στον Αλί Ιζετμπέκοβιτς, σε βουλευτές και μέλη της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, σε δημοσιογράφους, σε στρατηγούς του Γιουγκοσλαβικού στρατού, ακόμα και σε ολόκληρες μονάδες. Ο Ράντοβαν Κάραζιτς έπαιρνε χρήματα, για κάποιο διάστημα, αλλά σταμάτησε να δέχεται χρήματα όταν κατάλαβε ότι θα κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου που έγιναν στη Βοσνία. Όλο αυτό κατευθυνόταν από την αμερικανική κυβέρνηση.

»Κάποιοι αξιωματούχοι της CIA έγραφαν ακόμα και τις επίσημες ανακοινώσεις που διαβάζονταν στα δελτία ειδήσεων. Στόχος ήταν η πρόκληση μίσους, εθνικισμού και προβολή της διαφορετικότητας.

»Το 1992 ήμουν ξανά στη Βοσνία με αποστολή την εκπαίδευση μονάδων του Βοσνιακού στρατού, καθώς η Βοσνία είχε μόλις ανακηρύξει την ανεξαρτησία της. Η Σρεμπρένιτσα είναι μια παραφουσκωμένη ιστορία και πολλοί άνθρωποι την έχουν αποδεχτεί. Ο αριθμός των νεκρών είναι ο ίδιος με τον αριθμό των Σέρβων και άλλων που σκοτώθηκαν, αλλά η Σρεμπρένιτσα πουλήθηκε στην πολιτική αγορά.

»Ο επικεφαλής μου, πρώην γερουσιαστής, έλεγε συνεχώς πως μερικά καθάρματα θα σταλούν στη Βοσνία. Έναν μήνα πριν την υποτιθέμενη γενοκτονία στην Σρεμπρένιτσα, μου είπε πως η πόλη θα «γίνει πρωτοσέλιδο» σε όλο τον κόσμο. Όταν ρώτησα το γιατί μου είπε απλώς «θα δεις». Ο Βοσνιακός στρατός πήρε εντολή να επιτεθεί σε σπίτια και σε αμάχους, στους κατοίκους της Σρεμπρένιτσα. Την ίδια ώρα οι Σέρβοι δέχονταν επίθεση από την άλλη πλευρά. Προφανώς κάποιος είχε πληρωθεί για τους υποκινήσει.

»Ένοχοι για την Σρεμπρένιτσα είναι οι Βόσνιοι, οι Σέρβοι και οι Αμερικανοί. Όλοι όμως ρίχνουν τις ευθύνες στους Σέρβους. Δυστυχώς πολλά από τα θύματα που θεωρούντο μουσουλμάνοι ήταν Σέρβοι ή άλλων εθνικοτήτων. Πριν μερικά χρόνια, ένας φίλος πρώην πράκτορας ο οποίος τώρα εργάζεται στο ΔΝΤ μου είπε ότι η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα ήταν προϊόν συμφωνίας αμερικανικής κυβέρνησης και Βόσνιων πολιτικών. Η πόλη θυσιάστηκε για κερδίσουν οι ΗΠΑ μια δικαιολογία για να επιτεθούν κατά των Σέρβων.

»Είναι ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι που προκάλεσαν τον πόλεμο και υπαγόρευσαν τους όρους της ειρήνης κατέχουν τώρα εταιρείες που εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο των περιοχών αυτών. Απλώς υποδούλωσαν λαούς και τα παραγόμενα καταλήγουν στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Αυτοί είναι οι νικητές, καθώς οι λαοί υποχρεώνονται να εισάγουν, κατόπιν από αυτούς και καθώς δεν έχουν χρήματα αναγκάζονται να δανείζονται. Αυτή είναι η ιστορία στα Βαλκάνια.

»Το Κόσοβο, δια παράδειγμα, δημιουργήθηκε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά και δεύτερον διότι αποτελεί στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟΑ. Είναι η μεγαλύτερη Νατοϊκή βάση στην καρδιά της Ευρώπης.

»Θέλω να πως στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας ότι πρέπει να ξεχάσουν το παρελθόν. Χειραγωγήθηκαν τότε και είναι ανόητο να υπάρχει μίσος μεταξύ τους. Πρέπει να δείξουν ότι είναι οι ισχυροί και να καταλάβουν ποιος το δημιούργησε όλο αυτό. Προσωπικά ταπεινά ζητώ συγνώμη και αυτό γιατί για καιρό δεν αποκάλυπτα τα μυστικά της CIA και του Λευκού Οίκου.





πηγη