Σελίδες

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Βρεθηκε φαρμακο για τον Κορωναιο....Εκπληκτικά αποτελέσματα από την «πειραματική» χρήση της ιβερμεκτίνης ! ! !

Τι το θελουμε το εμβολιο;

Δυο νέες έρευνες (στις ΗΠΑ και την Αυστραλία) αποδεικνύουν ότι η θεραπεία ασθενών από κορωνοϊό (SARS-CoV-2) με την ουσία ιβερμεκτίνη (ivermectin) είναι αποτελεσματική...



Η θεραπεία ασθενών από κορωνοϊό (SARS-CoV-2) οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι ή σε κρίσιμη κατάσταση λόγω επιπλοκών στους πνεύμονες, με την ουσία ιβερμεκτίνη (ivermectin) φαίνεται πως είναι εξαιρετικά αποτελεσματική ενώ σε εργαστηριακά πειράματα εξουδετερώνει πλήρως τον ιό σε 48 ώρες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα δυο νέων ερευνών στις ΗΠΑ και την Αυστραλία που δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα σε επιστημονικά περιοδικά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το προκαταρκτικό πόρισμα της νέας επιστημονικής έρευνας που διενεργούν ερευνητικές ομάδες από τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Γιούτα των ΗΠΑ και θα δημοσιευτεί επίσημα στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, η χορήγηση ιβερμεκτίνης (ivermectin) μειώνει κατά 58,6% τα ποσοστά θνησιμότητας και διπλασιάζει τον αριθμό των ασθενών που αναρρώνουν σε διάστημα 2-8 ημερών σε σχέση με άλλες θεραπείες που χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία.

Σε δείγμα 1.970 ασθενών με γενικό ποσοστό θνησιμότητας 18,3% παρουσιάστηκαν εντυπωσιακά αποτελέσματα σε 52 ασθενείς που χορηγήθηκε ιβερμεκτίνη (με συνιστώμενη δόση τα 150 mcg/kg) μετά την διασωλήνωσή τους, όπως παρατήρησαν οι ερευνητές καταγράφηκε σημαντική μείωση του ποσοστού θνησιμότητας καθώς και άλλων δεικτών κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους.

Το ποσοστό θνησιμότητας φαίνεται πως πέφτει στο 7,7% από 18,6% ενώ υπάρχει σημαντική μείωση τόσο στην διάρκεια νοσηλείας (30,57%) των ασθενών σε βαριά κατάσταση όσο και στην παραμονή τους στην εντατική (35%) σε σχέση με τους υπόλοιπους ασθενείς.

Τα πρώτα συμπεράσματα – τα οποία δεν είναι οριστικά σε αυτή την φάση της έρευνας – δημοσίευσαν αρκετές αμερικανικές εφημερίδες καθώς και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν οι δυο επιστημονικές ομάδες να αφαιρέσουν την αρχική μελέτη μέχρι την τελική της αξιολόγηση και την δημοσίευσή της σε γνωστό επιστημονικό περιοδικό.

Σε μια άλλη έρευνα επιστημονικών ομάδων από το Πανεπιστήμιο Μόνας της Αυστραλίας, το Ινστιτούτο Βιοιατρικών Ανακαλύψεων, του Βασιλικού Νοσοκομείου της Μελβούρνης, του Εργαστηρίου Αναφοράς Μολυσματικών Ασθενειών της Βικτώρια και του Ινστιτούτου Μελετών Μολύνσεων και Ανοσίας «Πήτερ Ντόχερτι», που θα δημοσιευτεί τον Ιούνιο στο επιστημονικό περιοδικό Science Direct, εργαστηριακά πειράματα «in vitro» (δηλ. σε δοκιμαστικό σωλήνα) έδειξαν ότι η ουσία ιβερμεκτίνη (ivermectin) σκοτώνει πλήρως τον κορωνοϊό μέσα σε 2 ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια πολλαπλών πειραμάτων διαπιστώθηκε ότι μία μόνο δόση ιβερμεκτίνης μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη του ιού SARS-CoV-2 σε κυτταροκαλλιέργεια μέσα σε λίγες ώρες, σε 24 ώρες να υπάρξει σημαντική μείωση και εντός 48 ωρών να σημειωθεί πλήρη εξάλειψη όλων των γενετικών υλικών του ιού!

Η ιβερμεκτίνη (ivermectin) είναι εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) από το 1981 αλλά και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ως αντιπαρασιτικό. 

Η δράση του οφείλεται στην πρόσδεση της δραστικής ουσίας στους διαύλους χλωριούχου γλουταμικού που είναι παρόντες σε ασπόνδυλα νευρικά και μυϊκά κύτταρα, ενισχύοντας την διαπερατότητα της μεμβράνης για τα ιόντα χλωρίου, οδηγώντας σε υπερπόλωση του νευρικού ή μυϊκού κυττάρου, με αποτέλεσμα την νευρομυϊκή παράλυση που οδηγεί στην νέκρωση αρκετών παρασίτων.

Παρότι ο κορωνοϊός δεν είναι παράσιτο, κατά την διάρκεια των πειραμάτων διαπιστώθηκε πως η ιβερμεκτίνη αντιμετωπίζει τον SARS-COV-2 σαν παράσιτο, παρεμποδίζοντας την εισβολή του σε υγιή ανθρώπινα κύτταρα καθώς σταματάει την εισαγωγή του ιικού ριβοζονουκλεϊκού οξέως (RNA) και συνεπώς την δυνατότητα αναπαραγωγής και εξάπλωσης του ιού.

Όπως εξήγησε η Δρ Κάϊλι Βάγκσταφ, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Ινστιτούτου Βιοιατρικών Ανακαλύψεων και ερευνήτρια βιοχημείας και μοριακής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Μόνας, απαιτείται έρευνα «in vivo» για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα της ουσίας στον άνθρωπο και η θεραπευτική ιδιότητα της ιβερμεκτίνης κατά του νέου κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παλαιότερες έρευνες έχει αποδειχθεί «in vitro» η αποτελεσματικότητα της ιβερμεκτίνη έναντι των ιών του δάγκειου πυρετού, του Ζίκα και ορισμένων τύπων της γρίπης.



πηγη