Σελίδες

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Απίστευτο! Παιδιά χωρίς ίντερνετ προσπαθούν να κάνουν μάθημα σε αυλή καφενείου στην Ηλεία...

Εικόνες ντροπής! Τηλεκπαίδευση στο καφενείο του χωριού...

Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Μάθημα στην αυλή ενός καφενείου προσπαθούν να κάνουν τα παιδιά σε ένα χωριό της Ηλείας καθώς δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ από το σπίτι τους.
Κλειστά είναι από την Δευτέρα (16/11) τα σχολεία όλης της χώρας έπειτα από απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, πλέον τα μαθήματα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, η οποία για τους μαθητές του Δημοτικού ξεκίνησε από την Τετάρτη (18/11). Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση πέντε παιδιών του χωριού Πεύκη της Ηλείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωινή», τα πέντε αυτά παιδιά προσπαθούν να μπουν την πλατφόρμα Webex χρησιμοποιώντας δύο κινητά τηλέφωνα στην αυλή του καφενείου του χωριού, μέσα στο κρύο καθώς δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ από το σπίτι τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το proini.news, τα παιδιά αυτά «με μπουφάν και κουκούλες για να μην αρρωστήσουν, προσπαθούν να μάθουν γράμματα, καθισμένα μέσα στο κρύο, έξω από ένα καφενείο, το μοναδικό που έχει ίντερνετ στο χωριό, μοιράζονται ένα… κινητό και ένα παλιό λάπτοπ κι αυτά δανεικά, για να μπουν στην πλατφόρμα  Webex του Υπουργείου».

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του καφενείου Γρηγόρης Ξουλεής, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του χωριού, παρά το γεγονός ότι το κατάστημα του πρέπει να είναι κλειστό λόγω του lockdown έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν χώρο έξω από καφενείο προκειμένου τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα της Ηλείας ζήτησε από τους αρμόδιους να ευαισθητοποιηθούν και να κινηθούν άμεσα για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει προκύψει: «Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για όλους! Πέντε παιδιά μέσα στο κρύο γιατί εδώ είναι ορεινά και σε λίγες μέρες θα κάνει ακόμα περισσότερο κρύο, να προσπαθούν να μάθουν γράμματα στο δρόμο με ένα κινητό! Παρακαλώ όποιον ακούει να μεριμνήσει να έρθει γρήγορα ίντερνετ στο χωριό μας και να δοθούν τάμπλετ από το υπουργείο στα παιδιά. Εγώ ντρέπομαι με αυτήν την κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

 

Πηγή