Σελίδες

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Κι όμως υπάρχει δημοσκόπηση που δίνει μέχρι και με 7% διαφορά μπροστά τον Τραμπ ! ! !

ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ...

ΤΟΥΣ “ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΣΟΥΠΑ”....

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ Ο ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ “ΠΕΘΑΝΟΥΝ” ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ...

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 



Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Selzer δίνει στον Ντόναλντ Τραμπ προβάδισμα στην πολιτεία της Αϊόβα, με 48% έναντι 41% για τον Τζο Μπάιντεν και αναπτερώνει το ηθικό της προεδρικής καμπάνιας εν όψει των αμερικανικών εκλογών της Τρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα οι δημοσκοπήσεις στη συγκεκριμένη πολιτεία έδιναν προβάδισμα στον Τραμπ κοντά στο 2%.

Σύμφωνα με ανάλυση του CNN, αν όντως ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αυτό το διευρυμένο προβάδισμα έναντι του Τζο Μπαίντεν στην Αϊόβα, ενδεχομένως να παρακολουθήσουμε μια πολύ πιο αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση από αυτή που διαφαίνεται μέχρι σήμερα.

Ξημερώματα Τετάρτης η μεγάλη μάχη

«Η Κίνα θέλει να φύγω. Το Ιράν θέλει να φύγω. Η Γερμανία θέλει να φύγω». Αυτή η φράση του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, αντικατοπτρίζει το παγκόσμιο παιχνίδι που παίζεται γύρω από την εκλογή του νέου Αμερικανού προέδρου.

Αύριο Τρίτη (ξημερώματα Τετάρτης στην Ελλάδα) ο… πλανήτης θα κρατάει την ανάσα του, μέχρι να ξεκαθαρίσει ποιος θα κρατήσει τα ηνία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της υπερδύναμης που επηρεάζει και καθορίζει σχεδόν τα πάντα γεωπολιτικά και φυσικά σε επίπεδο οικονομίας. Όμως το μεγάλο παιχνίδι το οποίο ήρθε στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια, έχει να κάνει με την παγκοσμιοποίηση και όλα όσα συνεπάγεται η συγκεκριμένη τάση. Μια επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ίσως σημάνει το οριστικό τέλος σε όλα όσα έχουν δρομολογηθεί από τα μεγάλα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης

Επιστροφή στα… παλιά με Μπάιντεν

Μία από τις πρώτες κινήσεις του Τζο Μπάιντεν θα είναι η αποκατάσταση των σχέσεων με τους παραδοσιακούς συμμάχους των ΗΠΑ και ειδικά με το Βερολίνο και το Παρίσι. Ο Μπάιντεν έχει ήδη ανακοινώσει ότι σε περίπτωση εκλογής του η χώρα θα επανέλθει στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα καθώς θεωρεί βασική προτεραιότητά του την επίτευξη των στόχων μείωσης των εκπομπών αερίων που προβλέπει η συγκεκριμένη συμφωνία. Σε ό,τι αφορά το Ιράν, ο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να επαναφέρει τη συμφωνία μη επιβολής κυρώσεων με αντάλλαγμα τη μείωση του πυρηνικού προγράμματος της χώρας, από την οποία αποσύρθηκε ο Τραμπ το 2018.

Με δεδομένο ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική καθορίζεται μόνο από τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και με δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση του Κούλη είναι «δεμένη» στο γερμανικό «άρμα», στην Αθήνα κρατάνε απλώς στάση αναμονής. Για την ιστορία να θυμίσουμε πως η Ελλάδα μπήκε στα Μνημόνια επί διακυβέρνησης Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, με τον τότε υπουργό Οικονομικών του Ομπάμα, Τίμοθι Γκάιτνερ, να αναφέρει μεταγενέστερα σε βιβλίο του πως το 2010 έλεγε στους Ευρωπαίους: «Εάν θέλετε, μπορείτε να πατήσετε τους Έλληνες, αρκεί να εξασφαλίσετε ότι η κρίση δεν θα εξαπλωθεί εκτός Ελλάδας».

Οι πολιτείες που θα «κρίνουν» το αποτέλεσμα

Οι πολιτείες-κλειδί για τις φετινές προεδρικές εκλογές είναι έξι: Φλόριντα, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Βόρεια Καρολίνα, Αριζόνα, και Ουισκόνσιν. Από κοντά ακολουθούν Τζόρτζια και Μινεσότα, ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι Οχάιο, Αϊόβα και Τέξας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Στις εκλογές του 2016, ο Ντόνλαντ Τραμπ κέρδισε και τις έξι προαναφερόμενες πολιτείες, έναντι της Χίλαρι Κλίντον, κατακτώντας τη νίκη, παρότι η Κλίντον συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους. Το σύνολο των ψήφων του Κολεγίου των Εκλεκτόρων ανέρχεται σε 538. Η Καλιφόρνια έχει 55 ψήφους, το Τέξας έχει 38, Νέα Υόρκη και Φλόριντα έχουν από 29 εκλέκτορες.

Υπό τον φόβο γενικευμένων αναταραχών που ίσως σύρουν ολόκληρες τις ΗΠΑ στον χείλος του εμφυλίου, δεν ήταν λίγοι οι επιχειρηματίες που επέλεξαν να…οχυρώσουν τα μαγαζιά τους!

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες με αρκετούς μαγαζάτορες στους δρόμους της Ουάσινγκτον να τοποθετούν ολόκληρες σανίδες έξω από τα καταστήματά τους!




πηγη