Σελίδες

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Χρήση βαλλιστικών πυραύλων από Αρμένιους και Αζέρους και πανε περιπατο τα σχέδια Αζέρων και Τούρκων...


Σοβαρεύει και άλλο η κατάσταση στην πολεμική σύγκρουση του Ναγκόρνο/Καραμπάχ και έχουμε πλέον ευρεία χρήση βαλλιστικών πυραύλων.



Το υπουργείο άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι επιτυγχάνει τους στρατηγικούς του στόχους με τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων, ενδεικτικό ότι όλα τα σχέδια Αζέρων και Τούρκων πήγαν περίπατο.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, πυραυλικά συστήματα R-17 (Scud) χρησιμοποιήθηκαν για να κτυπήσουν  στόχους σε περιοχή κοντά στην ακτή της Κασπίας Θάλασσας. Αυτό είναι το πρώτο επίσημο γεγονός χρήσης βαλλιστικών πυραύλων στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.

«Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων στο φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Mingechevir (περίπου 120 χλμ.  Ενώ οι Αρμένιοι κτύπησαν την πόλη Ganja (περίπου 60 χλμ.), το χωριό Alat (30 χλμ. από το Μπακού) αλλά και την πόλη Khizi, που απέχει περίπου 270 χλμ", αναφέρουν πηγές.

Μιλάμε για βαλλιστικούς πυραύλους (δύο από τους οποίους φέρεται να καταρρίφθηκαν), που είναι του τύπου Scud.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, ο εξοπλισμός της Αρμενίας διαθέτει όντως πυραυλικά συστήματα R-17, τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν ισχυρά κτυπήματα εναντίον χερσαίων και ναυτικών στόχων σε αποστάσεις έως 300 χιλιόμετρα. 




πηγη