Σελίδες

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Ρωσικοι πυραυλοι S400 ειναι ελαττωματικοι, ή οι Τουρκοι ειναι παντελως ανικανοι να τους χρησιμοποιησουν;

 Οτι απ τα δυο και να συμβαινει καλο ειναι για την Ελλαδα...

Εβαλε το χερι του ο Θεος παλι; 

Διαβαστε τι παιζει...



Ο επικεφαλής του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι πύραυλοι S-400 που αποκτήθηκαν από τη Ρωσία δεν έχουν ακόμη τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία.

Ρωσικές πηγές και ΜΜΕ ωστόσο, αναφέρουν την ύπαρξη προβλήματος που έχει εντοπίσει ο τουρκικός στρατός, και το οποίο δεν μπόρεσε να επιλύσει για περίπου έξι μήνες.

Με δεδομένη την άρνηση των Τούρκων να δεχθούν Ρώσους μηχανικούς στην επικράτειά τους και την μη έγκριση προσαρμογής από τους ίδιους νέων ηλεκτρονικών συστημάτων για τους S-400, τα πράγματα έγιναν χειρότερα.

Αποδείχθηκε ότι ο τουρκικός στρατός δεν είχε ούτε εμπειρία ούτε την κατάλληλη γνώση για να θέσει σε ετοιμότητα πολεμικής χρήσης τους ρωσικούς πυραύλους.

Προς το παρόν, είναι απολύτως αδύνατο να γίνει οτιδήποτε χωρίς την συμμετοχή της Ρωσίας, ωστόσο, Άγκυρα και οι εταίροι της στο ΝΑΤΟ, πιστεύουν ότι οι Ρώσοι ειδικοί θα υλοποιήσουν “ειδικές” αλλαγές στα συστήματα των ρωσικών πυραύλων, οι οποίες θα επηρέαζαν άκρως αρνητικά τη συμμαχία.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, με τη σειρά του σημείωσε ότι το θέμα της επιχειρησιακής ετοιμότητας των S-400, θα το επιλύσουν Τούρκοι εμπειρογνώμονες, ωστόσο, Ρώσοι αμυντικοί αναλυτές πιστεύουν ότι η κατάσταση για την Άγκυρα είναι αρκετά σοβαρή και μη αναστρέψιμη.

Άλλοι ειδικοί,πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα η Τουρκία φοβάται την επιβολή κυρώσεων από την Ουάσινγκτον από την απόκτηση ρωσικών οπλικών συστημάτων και έτσι προβάλει προφάσεις για να μην τους θέσει σε ετοιμότητα.

Μόνο που ο Ερντογάν φοβάται το πλήθος των εχθρών που τον περιβάλει σε εσωτερικό και εξωτερικό και σίγουρα θα ήθελε έτοιμους για χρήση τους S-400.

Η ουσία παραμένει πάντως, οι ρωσικοί πύραυλοι δεν έχουν τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την ελληνική ΠΑ σε οποιαδήποτε ακραίο σενάριο στρατιωτικής εμπλοκής των δύο χωρών στην Α.Μεσόγειο,τονίζουν πολλοί ειδικοί.




πηγη