Σελίδες

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ανεξελεκτοι και φορτωμενοι κορωνογριπη οι Ασιατοαφρικανοι λιαζονται στην Λεσβο και κανεις δεν τολμα να τους αγγιξει...

Πραγματικα εχουν πλεον περισσοτερα δικαιωματα απ τους Ελληνες στην Ελλαδα των Μητσοτακηδων...

Καταπατουν ολους τους νομους και δεντους αγγιζει κανεις...

Κι αν καποιος τολμησει και ζητησει το δικιο του ειναι ρατσιστης και φασιστας....

Διαβαστε τα χαλια μας....



Συνολικά 1.200 λαθρομετανάστες έχουν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ. Από το Σαββάτο το μεσημέρι, όταν και ξεκίνησε τη λειτουργία του μέχρι και σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το πρωί. 

Από αυτούς κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν, προκειμένου να μπουν στη νέα δομή 35 βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορωνοϊού. Στο σύνολό τους τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί.

Η εθνική οδός Μυτιλήνης – Θερμής από το ύψος της βόρειας εισόδου της πόλης μέχρι τη νέα δομή παραμένει κλειστός για 8η μέρα από χιλιάδες αλλοδαπούς του καταυλισμού της Μόριας οι οποίοι ζουν στο δρόμο όσο και στα γύρω κτήματα και τους αύλειους χώρους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές, καθώς για μία ακόμη ημέρα αρκετοί στη Λέσβο αρνούνται να μπουν στη προσωρινή δομή που δημιουργήθηκε στο Καρά Τεπέ.

Οι αρμόδιοι υπουργοί ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν στις πιέσεις και ότι κανείς λαθροέποικος, εκτός από τους ανήλικους ασυνόδευτους, δεν θα φύγει από το νησί. Ενδεικτικές είναι μάλιστα οι δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη ο οποίος τόνισε ότι «αν δεν μπορέσουμε να επιταχύνουμε με τη συζήτηση, θα αναγκαστεί η ελληνική αστυνομία, να μπουν όλοι μέσα. 

Είναι υποχρεωμένοι όσοι έρχονται στη χώρα μας να σέβονται την ελληνική νομοθεσία. Δεν γίνεται να μπαίνουν φωτιές, να καταλαμβάνονται οι δρόμοι και να περιμένουν ότι δεν θα αντιδράσουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Μ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε χθες πως θα πρέπει να μπουν όλοι στο Καρά Τεπέ αν θέλουν να επανεξεταστούν τα αιτήματά τους για άσυλο.

«Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση να μην μπουν στο camp, δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορεί κανείς έξω χωρίς να έχει τα νόμιμα έγγραφα. Θα συμμορφωθούν όλοι γιατί έτσι ορίζει ο ευρωπαϊκός νόμος», είπε χαρακτηριστικά.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επιχειρεί συνεχώς να ενημερώνει τους αλλοδαπούς να μπουν στη νέα προσωρινή δομή, ενώ όσοι ήδη βρίσκονται εντός αυτής, λαμβάνουν βοήθεια με φαγητό, νερό και ιατρικό υλικό.





πηγη