Σελίδες

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Προφητειες και το ¨Ξανθο Γενος" σημερα....

 Δεν θέλω με τίποτε να φανώ ως…εν δυνάμει προβοκάτορας και να «πληγώσω» όσους Έλληνες έχουν εναποθέσει τα αυγά των προσδοκιών τους στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Όμως, το δικό μου καθήκον δεν είναι να γράφω «ευχολόγια», αλλά να αποτυπώνω την πραγματικότητα και την αλήθεια, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των πραγμάτων και των γεγονότων. 



Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Το περίφημο «ξανθό γένος», για το οποίο έχουν προρρηθεί πολύ σοβαρές κουβέντες τόσο από τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, όσο και από τον εθνικό μας Άγιο, τον Γέροντα Παΐσιο, το μόνο που πράττει εδώ και 4 χρόνια περίπου, είναι να υποσκάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα και να λειτουργεί ως ενός είδους… 5η φάλαγγα για τις επιδιώξεις του «συμμάχου» του Ταγίπ Ερτογάν. Δεν είναι μόνο δική μου εκτίμηση αυτή. Είναι εκτίμηση των περισσοτέρων ειδικών αναλυτών που ασχολούνται με την Γεωπολιτική της περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Επομένως, αυτά που έχω πεί κι εγώ κατά καιρούς και σκοπεύω επίσης να ασχοληθώ και σήμερα με το παρόν μου σημείωμα, έχουν να κάνουν με το βρώμικο και ελεεινό παιχνίδι που παίζει ο Βλαδίμηρος με τον Ελληνισμό (Ελλάδα-Κύπρος), προσπαθώντας έτσι τόσο το να σπάσει την αλυσίδα της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, όσο και να ακυρώσει τα σχέδια του EastMed Act.

Πρόσφατο «κατόρθωμά» του (του Βλαδίμηρου εννοώ) είναι οι Navtex που αναρτήθηκαν και ανακοινώθηκαν από την…τουρκική(!) κυβέρνηση για νέες ασκήσεις του ρωσικού στόλου ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή λόγω των γεγονότων της Συρίας και που επιδεικτικά ανακοινώθηκαν («καρφώθηκαν» θα έλεγα) από το επιτελείο του Ερτογάν, για να επιδείξει ο τελευταίος πως όχι μόνο δεν είναι μόνος σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι, αλλά έχει και …δυνατές πλάτες πίσω του, «διαμηνύοντας» κατά κάποιον τρόπο στους Έλληνες πως «Γαλλία εσείς; Ρωσία εμείς!». Δεν πέρασε άλλως τε και πολύς καιρός, όπου η ρωσική εταιρία που κατασκευάζει τους S400, είχε ανακοινώσει πως η Τουρκία σκοπεύει να αγοράσει άλλες πέντε συστοιχίες ρωσικών πυραύλων, οι οποίες και θα αποτελέσουν αντιστάθμισμα έναντι της υπεροχής της HAF (Ελληνική Πολεμική Αεροπορία) στον αέρα. Συνήθως, τέτοιου είδους ανακοινώσεις, γίνονται είτε με τη συναίνεση και της άλλης πλευράς (δηλαδή των Τούρκων), είτε για την μαρκετίστικη πλευρά της κατασκευάστριας εταιρίας. Πιθανόν να συμβαίνουν και τα δύο εν προκειμένω.

Βεβαίως, ο Ερτογάν ήθελε να κάνει το «κομμάτι» του, προχωρόντας σε αυτή την ανακοίνωση. Ποιός όμως του έδωσε αυτό το δικαίωμα, αν όχι ο ίδιος ο Πούτιν με τις ενέργειες του; Βεβαίως, την επόμενη στιγμή βγήκε το…δεξί του χέρι, η πανέμορφη και εντυπωσιακή Ζαχάροβα, να διαψεύσει εμμέσως τον Ερτογάν, λέγοντας ότι είχε ενημερώσει η Ρωσική Ομοσπονδία εγκαίρως την Λευκωσία, η οποία με τη σειρά της το επιβεβαίωσε. Το ερώτημα είναι όμως γιατί η Ρωσία, είχε ενημερώσει προηγουμένως την ίδια την Τουρκία για τις Navtex, εφ’ όσον τα ύδατα στα οποία προτίθεται να ασκηθεί ο στόλος της, ανήκουν στην δικαιοδοσία της Κύπρου και της Συρίας; Τι δουλειά έχει στο ενημερωθεί η Τουρκία για ένα θέμα που αφορά τρίτες χώρες; Κι αν η Τουρκία, έπραξε μονομερώς, γιατί δεν τραβήχτηκε αυστηρά η αυτούκλα του Σουλτάνου, παρά μόνο αρκέστηκε στο να εμφανιστεί η εντυπωσιακή Μαρία και να πεί ό,τι είπε; Γιατί άραγε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, το οποίο και χαρακτηρίζω έτσι διότι εμπεριέχει καταφανέστατα δόλο, περιορίστηκεη Μόσχα μόνο σε κάποιες διευκρινίσεις από την πλευρά της Ζαχάροβα και όχι σε μια απ’ ευθείας δήλωση του προέδρου της Ρωσίας, η οποία θα ήταν και αναλόγως αυστηρή πρός τον θρασύτατο Τούρκο;

Απαντώ. Μα διότι, ο Βλαδίμηρος έχει ήδη λερωμένη τη φωλιά του και φοβάται άλλο ένα «ξεβράκωμα» από τον αδίστακτο Ερτογάν.

Μπορεί βέβαια οι χαρακτηρισμοί της Ζαχάροβα να είναι σκληροί, μιλώντας για «προκλητικούς ισχυρισμούς ότι η Ρωσία κάνει πλάτες στον Ερτογάν και ότι οι επιθετικές του ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, οφείλονται στη στήριξη της Ρωσίας», αλλά …ποιόν πείθουν; Πάντως όχι τους δημοσιογράφους οι οποίοι και παρέστησαν στην ενημέρωση από την Ζαχάροβα και πολύ λιγότερο και την διεθνή κοινή γνώμη. 

Αν πραγματικά ήθελε, έστω και για τα μάτια του κόσμου που λέμε, ο Βλαδίμηρος να κόψει τη φόρα στον Ερτογάν, θα το είχε ήδη πράξει. Δεν χρειαζόταν να κάνει πολλά επ’ αυτού. Ένα «δυσαρεστημένο» τηλεφώνημα να έκανε στον Ταγίπ, αρκούσε για να τον βάλει στη θέση του. Αλλά όμως, κάτι τέτοιο αντίκειται στα στρατηγικά του συμφέροντα στην περιοχή, διότι ένας αγωγός όπως ο EastMed, θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό την επιρροή της Μόσχας στην θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Γιατί λοιπόν να πράξει κάτι τέτοιο, το οποίο εκ των πραγμάτων θα δημιουργούσε νέους πονοκεφάλους; Έτσι κι αλλιώς, ζούμε στην εποχή όπου οι πόλεμοι πλέον είναι proxy. Δηλαδή, μ’ άλλα λόγια, «βάζουμε έναν κατσαπλιά να κάνει τη βρώμικη δουλειά για μας και μοιραζόμαστε τα κέρδη. Και μετά, βγαίνουμε εμείς οι μεγάλοι και παριστάνουμε τους ειρηνοποιούς και τους πυροσβέστες, αφού αποκομίσουμε πρώτα τη διασφάλιση των συμφερόντων μας». Κι αυτό ισχύει για όλους τους μεγάλους παίκτες. Πόσω δε μάλλον, σε μια υπερδύναμη του μεγέθους της Ρωσίας, η οποία το έχει εργαλειοποιήσει πλήρως τόσο στη Συρία, όσο και στη Λιβύη. Γιατί όχι και στην Ανατολική Μεσόγειο; Τον «κατσαπλιά» που λέγεται Ερτογάν, τον έχει ήδη. Γιατί να εκτίθεται η ίδια;

Πάντως, αυτό που συνέβη χτες, ήταν άλλο ένα καλό μάθημα για την αναξιοπιστία της Τουρκίας γενικώς. Και αυτό το υπογραμμίζω, ιδιαίτερα για τον…ομόδοξο Βλαδίμηρο. Με την ενέργεια της αυτή, η Άγκυρα όχι μόνο ξεμπρόστιασε το «μεγάλο αφεντικό», αλλά έκανε και επίδειξη…δυνάμεως πρός κάθε…ενδιαφερόμενο για τους …μεγάλους συμμάχους τους οποίους έχει.

Οι Ρώσοι, πουλάνε όπλα και τεχνογνωσία στον ύπουλο Σουλτάνο για να τα χρησιμοποιήσει ευθέως κατά του ίδιου του ΝΑΤΟ, το οποίο στην περίπτωση αυτή, έχει ως πρόσωπο την ίδια την ομόδοξη Ελλάδα. Είτε μας αρέσει, είτε όχι. Μ’ άλλα λόγια, εξοπλίζει ο Βλαδίμηρος τον ομοϊδεάτη του για να ελέγξει όχι μόνο μια περιοχή η οποία ήταν διακαής πόθος της Ρωσίας εδώ και αιώνες, αλλά και για να αποτελειώσει το ίδιο το ΝΑΤΟ, με θύμα την Ελλάδα. Αυτή είναι η αλήθεια, δυστυχώς. Thank you Vladimir and congratulations!

Φυσικά, η αδύναμη κυβέρνηση του Αναστασιάδη, μπορεί να επιβεβαίωσε ότι όντως η Ρωσία ενημέρωσε την Λευκωσία, αλλά…παρέλειψε να πεί πως η Μόσχα απευθύνθηκε εν πρώτοις στο συντονιστικό όργανο Navarea 3 του IHO (Παγκόσμιος Υδρογραφικός Οργανισμός) για την περιοχή της Μεσογείου και ΟΧΙ στην Λευκωσία, όπως θα έπρεπε λογικά και με το γράμμα του Διεθνούς Δικαίου. Απλά την…ενημέρωσε μόνο μέσω σημειώματος κατόπιν εορτής. Δηλαδή, δεν ενημέρωσε το CYPRUS RADIO ως όφειλε εξ αρχής με το αίτημα της για να εκδοθεί η NAVTEX, αλλά την Τουρκία φρόντισε να την ενημερώσει λεπτομερώς με πλήρες υπόμνημα και ο…Ερτογάν, άλλο που δεν ήθελε, φρόντισε με τη σειρά του να το…κοινοποιήσει σε κάθε…έμβιο ον του πλανήτη, υπογραμμίζοντας ότι τα ύδατα στην συγκεκριμένη περιοχή, ανάγονται σε δικό της «βιλαέτι».

Έτσι δεν είναι «αγαπητέ» Βλαδίμηρε; Τα λέω καλά ή μπας και παραλείπω τίποτε;

Όσο και να χτυπιέται η πανέμορφη «κουκλάρα» Ζαχάροβα περί του αντιθέτου, δεν πείθει ούτε και τους φανατικούς οπαδούς του Βλαδίμηρου, που στην Ελλάδα είναι όντως πολλοί. Αντιθέτως, υποβαθμίζει την νοημοσύνη μας. Κι αυτό είναι το πλέον χειρότερο.  Όπως είναι επίσης βέβαιο, ότι σύντομα η Άγκυρα θα στραφεί εναντίον της Μόσχας, εφ’ όσον οι συνθήκες το επιστρέψουν. Καθώς και όλοι όσοι έχουν ποντάρει στην προσωπικότητα του Ερτογάν, σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους.

Και ξέρετε γιατί;

Διότι αφ’ ενός, ήδη η νεοταξική Δύση επεξεργάζεται σχέδιο ανεξαρτητοποίησης της Βόρειας Συρίας και του Βόρειου Ιράκ επίσης, δηλαδή την περιοχή στην οποία κατοικούν οι…Κούρδοι και την οποία ο Ερτογάν πιστεύει ότι ελέγχει. Και αφ’ ετέρου, έχει ήδη μπεί στο αυλάκι η διαδικασία αποδόμησης και αποκαθήλωσης του Ερτογάν, προβάλλοντας ως φαβορί ή τον Αχμέτ Νταβούτογλου ή τον Ιμάμογλου για αντικαταστάτη του. Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Ερτογάν έχει ακόμη πολύ λίγο χρόνο στη διάθεση του εαν δεν καταφέρει να πετύχει τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου ή έστω, μια νίκη εναντίον της Ελλάδας και να την οδηγήσει στο τραπέζι του διαλόγου χωρίς όρους. Γι’ αυτό και βιάζεται να τελειώνει με την υπόθεση «Ελλάδα» το συντομότερο. Εί δυνατόν, πριν τις εκλογές της Αμερικής ή το αργότερο μέχρι τέλους του έτους. Και ο Πούτιν, θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον στηρίξει σε αυτή του την επιδίωξη. Αν ο Ερτογάν εκλείψει, ο Πούτιν κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά ίσως και τον έλεγχο της Συρίας. Αυτός που θα τον διαδεχθεί στην εξουσία, θα είναι οπωσδήποτε άνθρωπος της Δύσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο τον Βλαδίμηρο. Ήδη η …«αναπάντεχη» συμμαχία του Ισραήλ με τα ΗΑΕ και όλον τον αραβικό κόσμο που εχθρεύεται την Τουρκία και που έχει συμφέροντα στην Μεσόγειο, είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Και δεδομένου, ως εκ τούτου, την στήριξη που αυτή η συμμαχία θα παράσχει τόσο στον ελληνογαλλικό άξονα, όσο και στον λίβυο στρατάρχη Χάφταρ, ο EastMed Act δεν πρόκειται να κουνηθεί ούτε χιλιοστό, όσα σχέδια κι αν κάνει η Ρωσία παρασκηνιακά για να το ακυρώσει.

Αν λοιπόν ο αντικαταστάτης του Ερτογάν έρθει πολύ πιο σύντομα από τις τουρκικές εκλογές που θα γίνουν το 2023, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως η Τουρκία θα αλλάξει …πάτρωνα. Και αν αυτό δεν το έχει ήδη λάβει υπ’ όψη του ο Βλαδίμηρος έχοντας καταρτήσει plan B, τότε μόνο ο πόλεμος θα είναι η διέξοδος στο αδιέξοδο που θα προκληθεί για την Μόσχα. Και όπως υπογράμμισα στο πρότελευταίο μου άρθρο στην Τρκλοποδιά «Είμαστε Μόνοι; Όχι!», μόνο έτσι θα δικαιωθούν λογικά οι Άγιοι Πατέρες μας με τις προρρήσεις τους. Βέβαια, με τον Θεό κανείς δε μπορεί να παραθέσει οποιασδήποτε μορφής ανθρώπινη λογική, διότι «ως τι αδύνατον παρά τοίς ανθρώποις, δυνατόν παρά τω Θεώ», ωστόσο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μόνο αυτό το σενάριο θα μπορεί να παίξει για να… «κατέβουν οι Ρώσοι στα Στενά διότι θα έχουν άλλα συμφέροντα», όπως υπογράμμισε κατ’ επανάληψη ο Εθνικός μας Άγιος.

Η ώρα που θα λογαριαστούμε με την Τουρκία βρίσκεται στο κατώφλι μας πλέον. Είτε με τον Ερτογάν είτε χωρίς αυτόν, η πορεία είναι μη αναστρέψιμη. Ας ευχηθούμε μόνο η όποια ζημιά πάθουμε, να μην είναι τέτοια ώστε να θρηνήσουμε πολλά θύματα. Κι αυτό εναπόκειται στις διαθέσεις μόνο του Θεού και κανενός άλλου. Όσο για τη Ρωσία, θα θερίσει ό,τι έσπειρε. Νόμος αναπόφευκτος, που κανείς ηγέτης, ακόμη και του βεληνεκούς ενός Βλαδίμηρου Πούτιν, δεν διέφυγε.

Πύρινος Λόγιος

Υστερόγραφο

Υ.Γ. Με το επίμαχο δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt, μεσω του οποίου αποκαλύφθηκε η εντολή Ερτογάν για πάση θυσία πλήγμα εναντίον της Ελλάδας, είτε μέσω θαλάσσης είτε αέρος, δικαιώθηκα πανηγυρικά για τα όσα είχα γράψει στο κείμενο μου «Η Παναγία γιορτάζει και φοράει πλέον τις επωμίδες και τα «γαλόνια» της Αρχιστρατήγου!». Ο Ερτογάν, είχε πράγματι δώσει εντολή βύθισης ελληνικού πλοίου και επιλέχθηκε η ολοκαίνουργια φρεγάτα Kemal Reis για τον σκοπό αυτόν. Δεν ήταν σε καμμιά περίπτωση τυχαίο το γεγονός. Ο πλοίαρχος του Reis είχε εκ των προτέρων λάβει εντολή να χτυπήσει το πιο ευάλωτο από πλευράς παλαιότητος πλοίο που βρισκόταν στην περιοχή, ακριβώς για να δημιουργήσει μια νίκη και να σύρει την …πανικόβλητη Ελλάδα στο τραπέζι του διαλόγου με τους όρους της Άγκυρας! Την ίδια στιγμή, το «κατεστημένο» της ξεπουλημένης ελίτ, προσπαθούσε να μας…πείσει ότι το όλο σκηνικό οφειλόταν σε…ατυχή στιγμή, δηλαδή «ατύχημα», που προκλήθηκε από λάθος χειρισμούς(!) του Τούρκου πλοιάρχου, υποβαθμίζοντας τόσο το ηρωικό ανάστημα του καπετάν Γιάννη Σαλιάρη, όσο και την πρόθεση των Τούρκων.

Όταν αναρτήθηκε το κείμενο στο Facebook,  δέχτηκα καταιγισμό αρνητικών σχολίων και κριτικής, χαρακτηρίζοντας με σχεδόν…ανισόρροπο ή φέροντα fake news. Η αλήθεια όμως, η οποία ξεπετάγεται χωρίς κανείς να το περιμένει, δεν έχει έλεος. Πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να αναδύεται, βάζοντας στη θέση τους τους πάντες. 

Και εν προκειμένω, στην περίπτωση αυτή, ενήργησε και η Θεία Δίκη, μιας και η εν λόγω εφημερίδα βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με το καθεστώς Ερτογάν, επειδή ο τελευταίος είχε φυλακίσει έναν Γερμανό δημοσιογράφο που έγραφε για την εφημερίδα αυτή πριν 3 χρόνια, όταν αυτός έκανε ρεπορτάζ σχετικά με τη νοθεία στις εκλογές που μαγείρευε ο Ερτογάν για να καρπωθεί την προεδρία. Ο δημοσιογράφος για δέκα μέρες βρισκόταν σε ένα ανήλιαγο μπουντρούμι χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες και κρατούνταν παράνομα για δυό χρόνια συνολικά με διαταγή Ερτογάν και χωρίς δίκη, εκβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την ίδια τη Μέρκελ στη προσπάθεια του να της αποσπάσει ζεστό χρήμα για τους λάθρο που είχε συγκεντρώσει στην Κων/πολη και στην Ανατολική Θράκη.

Η Die Welt με το δημοσίευμα αυτό, ξεβράκωσε τον Ερτογάν και τις προθέσεις του, χωρίς όμως να ακουμπά επί της ουσίας την ίδια την Τουρκία και το σύστημά της, δηλαδή τον Στρατό, παρουσιάζοντάς τον ως…εκβιαζόμενο εργαλείο στα χέρια του Σουλτάνου, ελπίζοντας πως σύντομα η χώρα αυτή θα απαλλαγεί από αυτόν. Κουτοπονηριά γερμανικής προέλευσης, αλλά μικρή σημασία έχει. Έτσι κι αλλιώς, ξέρουμε τόσο ποιοί είναι οι Γερμανοί, όσο και ποιοί είναι οι Τούρκοι.




πηγη