Σελίδες

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Κρυβουν τις ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ απο μαθητες που αντιδρουν στις μασκες ! ! ! Εισαγγελικη παραγγελια στην Θεσσαλονικη...

Σε λιγες μερες οπως παμε κανενα σχολειο δεν θα λειτουργει....

Αλλα θα κλεισουν λογω κρουσματων κορωνογριπης και αλλα απο καταληψεις μαθητων...

Διαβαστε τι γινεται ηδη...

«Τσουνάμι» από καταλήψεις παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες σε γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας. Στην κυβέρνηση ακόμα «σφυρίζουν» αδιάφορα, ωστόσο πρόκειται για μια αντίδραση που αναμένεται να της δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα.   

Οι μαθητές αρνούνται να συμμορφωθούν στην απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ έχουν επιπλέον σειρά αιτημάτων, μεταξύ των οποίων είναι και ο απαράδεκτα μεγάλος αριθμός παιδιών ανά τάξη που ζητούν να μειωθεί.

Περισσότερα από 20 σχολεία της κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται υπό κατάληψη, αριθμός που διπλασιάστηκε σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη βρίσκονται σχολεία της Τούμπας, της Μηχανιώνας, της Επανομής, των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και 1ου και 3ου ΓΕΛ Ευόσμου, όπως επίσης και τα Γυμνάσια Ν. Πετριτσίου, Λευκώνα και το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου στις Σέρρες ενώ κλειστό είναι το 2ο Γυμνάσιο Νέων Μουδανιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες παραγγελία να σχηματιστούν δικογραφίες για τις καταλήψεις στα σχολεία έδωσε η εισαγγελέας ανηλίκων Θεσσαλονίκης στην Αστυνομία. Η Δήμητρα Τσιαρδακλή ζητάει να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία και να γίνουν συλλήψεις αν διαπιστωθεί η εμπλοκή ενηλίκων ως υποκινητών. Το αδίκημα αφορά τη «διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας». 

Η εισαγγελική παραγγελία διαβιβάστηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για να κοινοποιηθεί στα κατά τόπους αστυνομικά τμήμα και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Σύμφωνα με δικαστική πηγή δεν είναι δυνατό να γίνουν συλλήψεις μαθητών επειδή τα Μονομελή και Τριμελή Δικαστήρια Ανηλίκων δεν συνεδριάζουν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Υπό κατάληψη βρίσκονται 14 σχολεία στο νομό Ηρακλείου, με τους διευθυντές να καταβάλλουν αδιάκοπες προσπάθειες να πείσουν τους μαθητές για να επιστρέψουν στις τάξεις και τα μαθήματά τους, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να βρίσκουν ανταπόκριση. Υπό κατάληψη είναι επίσης από χθες τα εξής σχολεία: Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελλίου, Γυμνάσιο Θραψανού, Γυμνάσιο και Λύκειο Γουβών, 5 ΕΠΑΛ,ΓΕΛ Αλικαρνασσού, 2ο, 4ο, 13ο, 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, ΓΕΛ Αγίων Δέκα, 8ο Λύκειο Ηρακλείου, 20ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων σε Βόλο και Νέα Ιωνία έχουν αποκλείσει επίσης τα σχολεία τους (26 στον αριθμό σύμφωνα με το thenewspaper.gr) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας. Απέχουν από τα μαθήματά τους επίσης οι μαθητές δύο σχολείων στο Αγρίνιο και άλλων δύο στην Καβάλα, ενώ στην Ηλεία χθες ξεκίνησαν κατάληψη εννέα σχολεία στου νομού.

Μεγάλος αλλά άγνωστος είναι ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη στην Αττική. Στην κυβέρνηση προσπαθούν να κρατήσουν το θέμα χαμηλά, όμως οι γονείς έχουν αρχίσει και εξαγριώνονται καθώς βλέπουν το υπουργείο Παιδείας να αδιαφορεί και να κωφεύει απέναντι στα προβλήματα.

Κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού – Η λίστα του υπουργείου Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας ανανέωσε το τελευταίο 24ωρο τη σχετική λίστα, με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά σε 59 περιπτώσεις. Ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται όλα τα σχολεία του Νομού Πέλλας που συνεχίζεται το «λουκέτο» ως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα κλειστά σχολεία

Αναλυτικά, κλειστά παραμένουν σήμερα τα εξής σχολεία: