Σελίδες

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Σε παρακρουση ο Ερντογκαν...Προελαύνουν οι δυνάμεις του Χαφτάρ στη Λιβυή και πάλι ! ! !

Τι κι αν εστειλε χιλιαδες φονιαδες στην Λιβυη...
Οι Λιβυη πολεμουν για την Πατριδα τους και αυτο μετραει...
Σε λιγο θα πεφτουν στην θαλασσα οι Τουρκοσποροι μισθφοροι, θυμηθητε το !

Την 1η Ιουνίου λοιπον , οι δυνάμεις του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ ξεκίνησαν ανανεωμένη επίθεσή προς την Τρίπολη, ξεκινώντας με την προσπάθεια να καταλάβουν το Γκαριάν, νότια της πόλης.

Συνολικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα 2 Drones, 2 συστήματα Pantsir-S1 και 50 οχήματα χρησιμοποιήθηκαν από τον LNA κατά την είσοδο του στο Al-asaba.

Αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν επίσης σε θέσεις της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας (GNA).

Σε μια αποκαλούμενη σαρωτική νίκη, ο LNA πήρε τον έλεγχο του Al-Asaba. Ο εκπρόσωπος Τύπου του LNA, Ταξίαρχος Αχμέτ αλ-Μεσμάρι, δήλωσε ότι ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης και ότι ο απώτερος στόχος ήταν να εξαλειφθούν οι πολιτοφυλακές στην Τρίπολη και επίσης να τερματιστεί η τουρκική εισβολή στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τον λ-Μεσμάριi, μετά τη κατάληψη του al-Asaba, οι δυνάμεις του GNA υποχωρούν από το Gharyan, ενώ τα αεροσκάφη και το πυροβολικό του LNA πλήττουν τις θέσεις τους.

Η GNA προσπαθεί να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του LNA, αλλά με περιορισμένη επιτυχία.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία φαίνεται να παραδίδει περισσότερο εξοπλισμό και στρατεύματα, ενώ ένα αεροσκάφος εναέριας επιτήρησης Boeing E-7T της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ταξίδεψε από τη Μάλτα στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το Libyan Observer, η «αποστολή» είναι, στην πραγματικότητα, 400 μισθοφόροι που αναπτύσσονται στη Λιβύη.