Σελίδες

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Δυστυχως, δεν τολμουν να πουν στην Τουρκια, σας κλεινουμε τα συνορα και προφασιζονται κορωνομετρα, για να το κανουν...

Με το γελοίο μέτρο περί κοροναιου στις συνοριακές πύλες, οι Μητσοτακηδες αποσκοπούν στο να επιφέρουν χτύπημα στην οικονομία της Τουρκίας.


Με την απόφαση που πήρε η Ελλάδα στις τελευταίες 24 ώρες και με την πρόφαση του κορονοιου αποσκοπεί στο να παρεμποδίσει τις εξαγωγές της Τουρκίας προς την Ευρώπη. Έστω κι αν δεν το δηλώνει αυτό καθαρά, μία χαρά το εφαρμόζει με πρόφαση τον κορονοϊό. Ανακοίνωσε πως με απόφαση της τελευταίας στιγμής, οι συνοριακές πύλες παραμένουν κλειστές από τις 23 το βράδυ ως τις 7 το πρωί. Το μέτρο αυτό άρχισε να εφαρμόζεται από το πρωί της Παρασκευής 7 Αυγούστου 2020.

Το μέτρο δεν στρέφεται μόνο κατά των πολιτών αλλά στις αναφερόμενες ώρες, είσοδοι και έξοδοι θα είναι κλειστές και για τα TIR. Δηλαδή εν συντομία ένα φορτηγό γεμάτο με εμπορεύματα που φτάνει στη συνοριακή πύλη στις 23:00 θα είναι υποχρεωμένο να περιμένει ως τις 7:00 το πρωί.

Το ίδιο μέτρο ισχύει και για τους Ευζώνους και για τις άλλες συνοριακές πύλες.

Με την κατάσταση να είναι έτσι φυσικά τα φορτηγά δεν θα μπορέσουν να παραδώσουν το φορτίο τους στο διάστημα που είχαν δεσμευτεί ενώ οι εταιρείες καθώς δεν θα το παραλάβουν έγκαιρα, ενδεχομένως θα κινηθούν νομικά για αποζημιώσεις.

Αναφέρεται πως αυτό το μέτρο η Ελλάδα το πήρε για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορονοιου. Μα καλά ένας οδηγός φορτηγού διεθνών μεταφορών πώς θα μεταδώσει τον ιό στην Ελλάδα; Ο κίνδυνος είναι μην μήπως μεταξύ 23 και 7 το πρωί ; Δηλαδή αν κάποιος οδηγός έχει τον ιό Και περάσει μετά τις 7:00 το πρωί δεν θα το μεταδώσει στην Ελλάδα ; Μήπως ο κορονοϊός μεταδίδεται μόνο μέχρι το πρωί ;

Φυσικά ο στόχος είναι αυτός που αναφέραμε παραπάνω. Να τεθούν εμπόδια μπροστά στην Τουρκία και να καταρριφθεί η οικονομία της.

Εν μέρει συμφωνούμε και εμείς με τον αρθρογράφο ! 

Δεν είναι σωστό το μέτρο. 

Μόνο που εμείς ζητούμε να κλείσουν εντελώς τα σύνορα. 

Η αφορμή δεν μας νοιάζει. 

Η αιτία είναι ότι απλά πρόκειται για ένα τραμπούκο γείτονα που έχει εισβάλει και κατέχει παράνομα το 40% της Κύπρου και μας απειλεί σε κάθε μέτωπο. 

Αυτό δεν φτάνει ;





πηγη