Σελίδες

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Η Ελλάδα έτοιμη να συζητήσει τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, δηλώνει πως τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα;


Yenisafak: Η Ελλάδα έτοιμη να συζητήσει τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία

Η Ελλάδα επιδιώκει να διεξαγάγει συνομιλίες για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Τουρκία, δήλωσε ένας αξιωματούχος την Πέμπτη.

Σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε τη σημασία των ανοικτών καναλιών επικοινωνίας με την Τουρκία, ειδικά όταν κλιμακώθηκαν οι εντάσεις, αναφερόμενος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Συνέχισε λέγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με την άφιξη του τουρκικού σεισμογραφικού πλοίου – Μπαρμπαρόσα Χαϊρετίν Πασά στην τουρκοκυπριακή πλευρά του νησιού.

Η Τουρκία είναι έθνος-εγγυητής για την KKTC και έχει αμφισβητήσει με συνέπεια τις μονομερείς γεωτρήσεις της Ελληνοκυπριακής διοίκησης στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ότι η KKTC έχει επίσης δικαιώματα στους πόρους της περιοχής.

Αναμένουμε και εμείς να δούμε τι σόι διάλογος θα γίνει με μία χώρα η οποία εκ των προτέρων δηλώνει πως τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως ύπαρξη 
H Τουρκία, στον οποίο αυτό διάλογο θα θέσει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Θα το συζητήσουμε και αυτό ;