Σελίδες

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Βλαντίμιρ Πούτιν και τα μυαλα στα καγκελα: Πρόεδρος μέχρι το 2036 αν κερδίσει το δημοψήφισμα...(Το κερδισμένο! ! !)

Έστησαν κάλπες από σήμερα έως την 1η Ιουλίου οι Ρώσοι για να επικυρώσουν μια συνταγματική μεταρρύθμιση η οποία θα επιτρέψει στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία ως το 2036.

Πρόκειται για την πρώτη συνταγματική μεταρρύθμιση στη Ρωσία από το 1993.

Η επίσημη ημερομηνία του δημοψηφίσματος είναι η 1η Ιουλίου, όμως οι αρχές άνοιξαν από σήμερα τα εκλογικά κέντρα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάσκες και απολυμαντικό υγρό είναι στη διάθεση των περίπου 110 εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

Η αρχική ημερομηνία του δημοψηφίσματος ήταν η 22α Απριλίου όμως χρειάστηκε να αναβληθεί λόγω της COVID-19. Χθες Τετάρτη (24.06) ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη Ρωσία ξεπέρασε τις 600.000, καθιστώντας τη χώρα την τρίτη πλέον πληγείσα παγκοσμίως από την πανδημία.

Αν, όπως αναμένεται, εγκριθούν οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο Πούτιν, θα μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα για δύο ακόμη εξαετείς θητείες στην προεδρία, όταν λήξει η τρέχουσα, το 2024.

Ο Ρώσος πρόεδρος, καθώς έχει τη στήριξη των μέσων ενημέρωσης και δεν απειλείται από την κατακερματισμένη αντιπολίτευση, αναμένει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εγκριθούν.

Ωστόσο το δημοψήφισμα πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η δημοτικότητα του Πούτιν σημειώνει πτώση. Από τον Μάιο του 2018 ως τον Μάιο του 2020 το ποσοστό δημοτικότητάς του έπεσε από το 79% στο 59%, σύμφωνα με το ινστιτούτου Levada.










πηγη