Σελίδες

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Αλβανια: Αλλου τρωει, αλλου πινει, αλλα την Τουρκια στηριζει με το ναυτικο της στην Ανατ. Μεσογειο...

Αυτοι ειναι οι Αλβανοι δυστυχως...
Γεννημενοι Ανθεληνες και Κατσαπλιαδες....

Αν και δεν αξίζει να γίνεται λόγος για την ισχύ και το μέγεθος του αλβανικού Πολεμικού Ναυτικού συγκριτικά με αυτό του ελληνικού, ωστόσο, η συμμετοχή της Αλβανίας στην τουρκική άσκηση "Ασπίδα της Μεσογείου", αξίζει ιδιαίτερης προσοχής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Şafak, η Αλβανία –που πήρε πράσινο φως από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ– θα είναι ανάμεσα στις χώρες που θα ενισχύσουν στρατιωτικά την Τουρκία στον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Αλβανία, παρόλα αυτά απολαμβάνει της ένθερμης υποστήριξης της Αθήνας για την είσοδό της στην ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, επτά χώρες αναμένεται να συμμετάσχουν στη διεθνή άσκηση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την "εκστρατεία" του Τούρκου υπουργείου Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να ενισχύσει θεσμικά μια μεσογειακή "Αντάτ" ελεγχόμενη από την Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν η Αλγερία, η Γεωργία, η Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Λιβύη, ο Λίβανος και η Τυνησία, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak.

Θυμίζουμε ότι από το 2006 οι Τούρκοι πραγματοποιούν την εν λόγω άσκηση για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη Μεσόγειο. Τότε συμμετείχαν μόνο το Πακιστάν και η Ιορδανία, αλλά στη συνέχεια, λειτούργησε ουσιαστικά ως στρατιωτικό αντίβαρο στον άξονα Αθήνας-Λευκωσίας-Τελ Αβίβ και η άσκηση έγινε διεθνής με τη συμμετοχή αρκετών μεσογειακών χωρών.

Υποτίθεται ότι η ναυτική άσκηση θα διαφυλάξει την ασφάλεια στην περιοχή, τι μεταφορές και θα αποτρέψει τυχόν παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από πλευράς Ελλάδας.










πηγη