Σελίδες

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Ερντογκαν: Ελληνες μην μπλεκετε με την Τουρκια ! ! ! Ειστε, εγκληματιες και φονιαδες, ανοιξτε τα συνορα σας....

Σκυλος που γαυγιζει εισαι Σαλεμενε...
Και θυμιζεις Μουσσολινι...
Και φονιας εισαι συ Γενιτσαρε...
Και ζεις στις Αλυτρωτες πατριδες μας....
Εμεις σε καταλαβαμε...
Μακαρι να σε καταλαβουν και οι Ευρωπαιοι...

Νέα επίδειξη αλαζονείας από τον Τούρκο πρόεδρο με επρηστική ομιλία....
Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την χώρα μας και έκανε λόγο για  «θηριωδίες και εγκληματική συμπεριφορά απέναντι στα γυναικόπαιδα και τους πρόσφυγες» - «Έμπλεξε» και τον εγγονό του στο παραλήρημα για το μεταναστευτικό: «Του είπα ότι είναι κακοί οι Έλληνες»

Νέες ευθείες απειλές σε βάρος της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μια ημέρα πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με την ηγεσία της ΕΕ. Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του την Κυριακή (8/3/2020) στην Κωνσταντινούπολη ζήτησε από την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της έτσι ώστε οι πρόσφυγες να μπορούν να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε μια επίδειξη αλαζονείας, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε μάλιστα την Ελλάδα να μην «μπλέξει» με την Τουρκία, γιατί δεν θα είναι προς το συμφέρον της!

«Ελλάδα, σε καλώ να ανοίξεις τα σύνορα. Άφησε τους να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μείνουν μαζί σας. Σας το είπαμε. Ότι αν συνεχιστεί αυτό, θα ανοίξουμε εμείς τις πόρτες. Δεν το πιστέψατε», τόνισε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος στην εμπρηστική ομιλία του συνέχισε την τουρκική προπαγάνδα για την συμπεριφορά των ελληνικών αρχών στους πρόσφυγες σημειώνοντας μάλιστα πως κανείς μέχρι τώρα δεν έχει καταδικάσει τη συμπεριφορά των ελληνικών αρχών απέναντι στους μετανάστες «με βασανιστήρια πυροβολισμούς και ξυλοδαρμούς»!

«Η Ελλάδα προσπαθεί να ανακόψει την πορεία των προσφύγων που θέλουν να βρουν καταφύγιο στα εδάφη της δια ξηράς και θαλάσσης χτυπώντας τους, βασανίζοντας και τρυπώντας τις βάρκες τους. Απέναντι σε αυτή την απάνθρωπη συμπεριφορά η Δύση όχι μόνο μένει σιωπηλή, αλλά στηρίζει την Ελλάδα. Ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να καταδικάζουμε σε κάθε διεθνή πλατφόρμα αυτό το έγκλημα και να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα των καταπιεσμένων», υποστήριξε.

Και ο... εγγονός του στο παραλήρημα 

Απευθυνόμενος προς το ακροατήριο, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο παράδειγμα ενός μικρού παιδιού που προσπαθεί να περάσει τα σύνορα με την Ελλάδα, το οποίο παρακολούθησε ο ίδιος μαζί με τον εγγονό του από την τηλεόραση.

«Αυτό το τριών, πέντε χρόνων μωρό το είδατε, έτσι δεν είναι; Να πηγαίνει προς τα σύνορα με την Ελλάδα, ίσως προσέξατε πώς αυτό το μικρό περπατούσε, πώς έπεφτε και σηκωνόταν πάλι όρθιο μέσα στα χωράφια για να φτάσει στα σύνορα. Το έδειξα και στον εγγονό μου αυτό. 'Κοίτα, του είπα, πέφτει και σηκώνεται σαν εσένα. Πέφτει και σηκώνεται. Γιατί, ξέρεις; Για να σωθεί από τους κακούς θείους', του είπα. Γιατί έτσι τους καταδυναστεύουν. Και τότε με ρώτησε: 'Αυτοί είναι κακοί;'. 'Ναι, είναι κακοί αυτοί που το έκαναν αυτό» του απάντησε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε απευθύνοντας και άλλες κατηγορίες προς την ελληνική πλευρά για «έλλειψη συνείδησης και ανθρωπιάς». Επίσης κατηγόρησε την ελληνική πλευρά για θηριωδίες και εγκληματική συμπεριφορά απέναντι στα γυναικόπαιδα και τους πρόσφυγες στο Αιγαίο με την ελπίδα να φτάσουν στην Ευρώπη.

Τρυπάνε τις βάρκες των μεταναστών 

«Ακόμη και τις βάρκες τους δεν τρυπάνε οι Έλληνες στρατιώτες αφήνοντας εκτεθειμένους στο θάνατο μέσα στα άγρια κύματα του Αιγαίου μητέρες και παιδιά; Μπροστά σε όλα αυτά η Δύση τι κάνει; Η καρδιά της πονάει; Όχι! Λέει τίποτα; Όχι! Αμφιβάλουμε για την ανθρωπιά όσων δεν λυγίζουν μπροστά σε αυτήν την εικόνα. Ένας ολόκληρος κόσμος γυρίζει την πλάτη του σε αυτή τη θέα μόνο και μόνο για να μη χαλάσει την άνεσή του», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Στη Συρία από το ένα εκατομμύριο ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στην ανθρωπιστική κρίση που κρατάει εννέα χρόνια, ένα σημαντικό μέρος είναι γυναικόπαιδα, αλλά δυστυχώς καμία χώρα δεν δείχνει ευαισθησία στο θέμα αυτό. Μόνο λόγια, λόγια, λόγια… Τίποτα άλλο!», ανέφερε.










πηγη