Σελίδες

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΟΚ για τους Τουρκους απο σημερα ! ! ! Εκλεισαν τα συνορα...

Εστω και ετσι...
Τα εκλεισε η Ευρωπη και παραμιλαει ο Ερντογκαν...
Τελος το εμποριο γι αυτον με την Ευρωπη...
Αντε να δουμε τι θ κανει τωρα...

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως και η Ελλάδα εφαρμόζει την κοινή απόφαση της ΕΕ, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα στις 6 το πρωί, βάσει της οποίας δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες που δεν είναι Έλληνες ή από χώρες της ΕΕ.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως «δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη, που σχετίζεται αποκλειστικά για επείγουσα εργασία ή οικογένεια». «Έλληνες και αλλοδαποί από χώρες της ΕΕ μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά με την ηχηρή σύσταση πως θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες» τόνισε.

Εξαιρέσεις στην απαγόρευση εισόδου
Θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις στην απαγόρευση εισόδου, οι οποίες θα αφορούν τους πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι όμως έχουν άδεια παραμονής σε χώρες της ΕΕ, ή εκείνους που πρέπει να περάσουν λόγω κάποιας επείγουσας ανάγκης – για παράδειγμα, για να εμφανιστούν σε δικαστήριο ή για να παραστούν σε κάποια κηδεία

Η ΕΕ θα «συντονίσει» επίσης την επιστροφή των Ευρωπαίων που έχουν μπλοκαριτεί στο εξωτερικό λόγω των πολλών περιορισμών και απαγορεύσεων στις μετακινήσεις που έχουν τεθεί από διάφορες χώρες.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είπε ότι η επόμενη σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, που ήταν προγραμματισμένη για τις 26 και 27 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, θα αντικατασταθεί με μια τηλεδιάσκεψη, χωρίς όμως να διευκρινίσει το πότε θα γίνει αυτή.





πηγη