Σελίδες

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΠΟΥΤΙΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ, παει να κανει ο Σουλτανος και ετοιμαζεται να κλεισει τα στενα στους Ρωσους....

ΟΥΤΕ ΨΙΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ....
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΥΡΗΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ...

Η ενεργή προώθηση του συριακού στρατού σε Ιντλίμπ και Χαλέπι που συνδέεται με τη στήριξη της Ρωσίας σε μεγάλη κλίμακα, ιδίως με τη μεταφορά όπλων, εξοπλισμού και πυρομαχικών στα στρατεύματα της Συρίας, έχει εξοργίσει τον Ερντογάν, ο οποίος φέρεται να ετοιμάζεται να κλείσει το πέρασμα στα ρωσικά πολεμικά πλοία μέσω του Βοσπόρου στο εγγύς μέλλον, τονίζουν οι Ρώσοι.

“Ο αποκλεισμός της διέλευσης των ρωσικών πολεμικών πλοίων από πέρασμα από τη Μαύρη Θάλασσα στο Αιγαίο, θα μπορούσε να επιτρέψει στον Ερντογάν να κερδίσει χρόνο, στέλνοντας παράλληλα χιλιάδες Σύριους αντάρτες κατά των δυνάμεων του Άσαντ.

Η Τουρκία στρέφεται στις ΗΠΑ: Ζητά εγκατάσταση Patriot στα σύνορα με Συρία κατά Ρώσων-Συριακού Στρατού
Ωστόσο, η Ρωσία θα μπορούσε εύκολα σε αυτήν την περίπτωση, να κλείσει τα χερσαία σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, γεγονός που θα άφηνε τους μαχητές του FSA, χωρίς όπλα και πυρομαχικά.

Σίγουρα μια τέτοια κίνηση από τον Ερντογάν μπορεί να υπονομεύσει σοβαρά τις σχέσεις με τη Μόσχα, τονίζει Ρώσος δημοσιογράφος αμυντικού πρακτορείου ειδήσεων.

"Η Τουρκία μπορεί πράγματι να κλείσει το πέρασμα του Βοσπόρου στα ρωσικά πολεμικά πλοία, γεγονός που θα διαταράξει την προμήθεια όπλων στη Συρία.

Ωστόσο, ο συριακός στρατός διαθέτει αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα για να αποτρέψει ακόμη και ισχυρές επιθέσεις από τους μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης, ενώ οι εναέριες επιθέσεις σίγουρα θα οδηγήσουν σε επιθέσεις εναντίον τουρκικών σημείων ελέγχου", σημειώνουν Ρώσοι ειδικοί.

Τούρκοι πολιτικοί (κυρίως εθνικιστές) έχουν προτρέψει τον Ερντογάν να εμποδίσει τη μετάβαση ρωσικών πολεμικών πλοίων στο Βόσπορο, ωστόσο ο Τούρκος ηγέτης δεν υποστήριξε μια τέτοια πρόταση, προφανώς διότι τη θεωρούσε μια ανοιχτή πρόκληση. Τώρα όμως τι θα πράξει την στιγμή που έχουν περικυκλωθεί ολόκληρες τουρκικές δυνάμεις στην Συρία;









πηγη