Σελίδες

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

ΛΕΥΚΟ ΦΩΣΦΟΡΟ χρησιμοποιησε η Τουρκια στην Συρια....κυριοι ΟΗΕΔΕΣ ακουτε;

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΓΗ !
Η Τουρκία το απέρριψε αλλά η Ελβετία το απέδειξε: Χρησιμοποιήθηκε λευκός φώσφορος
Το ερευνητικό ινστιτούτο Wessling πού έχει έδρα την Ελβετία απέδειξε ότι το τουρκικό κράτος χρησιμοποίησε στη Βόρεια Συρία τον απαγορευμένο λευκό φώσφορο.

Συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με την χρήση από το τουρκικό κράτος-εισβολέα, απαγορευμένων χημικών όπλων κατά τις επιθέσεις του στην βόρεια και ανατολική Συρία. Η Πρωτοβουλία Άμυνας Ρόζαβας, παρείχε δείγματα στο ερευνητικό ινστιτούτο Wessling και από την εξέταση που έγινε εκεί, αποδείχθηκε ότι στις επιθέσεις της εισβολής χρησιμοποιήθηκε ο απαγορευμένος λευκός φώσφορος.

Αποδείχθηκε η χρήση λευκού φωσφόρου

Το ερευνητικό ινστιτούτο  μετά από εξέταση δειγμάτων από έναν τραυματισμένο μαχητή των SDF, συνέταξε μία τετρασέλιδη αναφορά.
……
Στην συνέχεια της αναφοράς στα συμπεράσματα αναφέρεται πως “Από την εξέταση που έγινε εντοπίστηκε πώς βρέθηκε ποσότητα φωσφόρου μεγαλύτερη από αυτήν που θα έπρεπε να υπάρχει σε έναν κανονικό άνθρωπο. Η σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα φωσφόρου που βρέθηκε στο δείγμα όπως και ο τύπος του τραύματος (χημικά εγκαύματα) καταδεικνύει την χρήση λευκού φωσφόρου.

ΔΡ.ΜΑΝΣΟΥΡΑΝ : διαθέτουμε πειστικές αποδείξεις

Ο ιρανικής καταγωγής γιατρός Αμπάς Μανσουραν, που παρακολούθησε στενά το θέμα μίλησε στο πρακτορείο ANF. O Δρ. Μανσουραν, ο οποίος κατά τη διάρκεια των επιθέσεων εισβολής, είχε περιθάλψει μαχητές και πολίτες που είχαν τραυματιστεί στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε πως ως αποτέλεσμα των ερευνών διακρίνεται πως το τουρκικό κράτος κατά τις επιθέσεις εισβολής, χρησιμοποίησε βόμβες που περιέχουν λευκό φώσφορο και χημικά υλικά.

Ο γιατρός είπε πως λόγω των απαγορευμένων αυτών όπλων του τουρκικού κράτους, πολλοί πολίτες σκοτώθηκαν, εκατοντάδες τραυματίστηκαν και συνέχισε λέγοντας : “Πετύχαμε να πάρουμε μερικά δείγματα από τους τραυματίες και να τα στείλουμε για εξέταση σε ειδικά εργαστήρια στην Ευρώπη.

 Η αναφορά του εργαστηρίου που έχει έδρα την Ελβετία επιβεβαιώνει πώς τα συμπτώματα αντιστοιχούν με τη χρήση χημικών βομβών. Όσο και αν αυτό το αρνείται το τουρκικό κράτος πλέον διαθέτουμε πειστικές αποδείξεις για την διεθνή κοινότητα.”

Ο Δρ. Μανσουραν, ανέφερε πως τόσο την αναφορά του εργαστηρίου που αποδεικνύει τη χρήση του απαγορευμένου φωσφόρου από το τουρκικό κράτος, όσο και την αναφορά που ετοιμάστηκε από την Πρωτοβουλία Άμυνας Ροζάβας, την παρέδωσαν στον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων και στον ΟΗΕ.
Ο Δρ. Μανσουραν ανέφερε πως το τουρκικό κράτος χρησιμοποίησε τα απαγορευμένα όπλα ιδιαίτερα στις περιοχές Σερεκανιγε και Γκιρε Σπι και πρόσθεσε πως η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να παραμένει σιωπηλή σε αυτό. Υπογράμμισε πώς η χρήση βομβών που περιέχουν λευκό φώσφορο και άλλα χημικά υλικά κατά πολιτώ.ν αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Είπε πως “Στο θέμα αυτό ο ΟΗΕ, το διεθνές δικαστήριο, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο όπως και όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οργανώσεις, πρέπει να κινητοποιηθούν. Οι υπεύθυνοι πρέπει να δικαστούν σε διεθνή δικαστήρια”.





ΠΗΓΗ