Σελίδες

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Δοθηκε η διαταγη...Ισοπεδωνουν Τουρκους Τζιχαντιστες και πολιτοφυλακες οι μαχητες του Στρατηγου Χαφταρ....

Και μετα απο αυτους ερχεται και η σειρα του Σαλεμενου Σουλτανου...
Λιγες ειναι οι μερες του....
Οσο κι αν τρεχει δεν προλαβαινει τις εξελιξεις...
Διαβαστε...

«Εξουσιοδοτούμε τη Γενική Διοίκηση του Εθνικού Στρατού (LNA) να απενεργοποιήσει όλα τα αεροδρόμια και τα λιμάνια που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλακών του GNA»

Χθες το βράδυ, ο εθνικός στρατός της Λιβύης έπληξε το διεθνές αεροδρόμιο Μίτιγκα στην Τρίπολη, καταστρέφοντας ένα υπόστεγο με δύο τουρκικά μη επανδρωμένα Bayraktar TB2, τα οποία πραγματοποίησαν πρόσφατα είχαν εξαπολύσει επιθέσεις κατά στρατευμάτων του LNA, ενώ ο Εθνικός Στρατός κατέσχεσε ένα ακόμα τουρκικό θωρακισμένο όχημα Kirpi.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του LNA, η Πολεμική Αεροπορία στοχοποίησε τέσσερα λεωφορεία που μετέφεραν Τούρκους «συμβούλους», σκοτώνοντας τους περισσότερους και τραυματίζοντας σοβαρά τέσσερις. Επίσης στοχοποιήθηκε και ένα τουρκικό κέντρο ελέγχου επιχειρήσεων δυτικά της Τρίπολης, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Επίσης, αεροπορική επιδρομή εξαπολύθηκε χθες Σάββατο εναντίον στρατιωτικής σχολής στην Τρίπολη, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA), σκοτώνοντας μέλη των παραστρατιωτικών ομάδων, τα οποία η κυβέρνηση της Τρίπολης ονόμασε «σπουδαστές».

«Αεροπορική επιδρομή εναντίον της στρατιωτικής σχολής της Τρίπολης σκότωσε 28 σπουδαστές και τραυμάτισε δεκάδες άλλους», ισχυρίστηκε ο Αμίν αλ Χασέμι, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο, φωτογραφίες που εμφανίστηκαν σε φιλοκυβερνητικά μέσα εμφανίζουν ένστολους άνδρες με χειροπέδες, πυροδοτώντας ερωτήματα για το κατά πόσο οι «σπουδαστές» αυτοί εκτελέστηκαν σε μετέπειτα χρόνο για λόγους προπαγάνδας από τη GNA ή αν πρόκειται για κάποιο άλλο περιστατικό που διέρρευσε τώρα για τους ίδιους λόγους.

Το σίγουρο είναι ότι η επίθεση δεν είχε ως στόχο «σπουδαστές», αλλά υποστηριζόμενους από την Τουρκία τζιχαντιστές που πολεμούν για τις πολιτοφυλακές της κυβέρνησης της Τρίπολης.








πηγη