Σελίδες

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ... Αφησατε την Ελλαδα απροστατευτη και χαριζετε τους Πυραυλους πατριοτ, που αγοραστηκαν απ τον ιδρωτα των Ελληνων, στους Σαουδαραβες;

Μην σας κακοφαινεται που σας αποκαλω ρεμαλια...
Ειναι η ηπιοτερη εκφραση που μπορω να χρησιμοποησω...
Διαβαστε γιατι...

Πολλά και μεγάλα ερωτήματα ανακύπτουν από την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να δεχθεί την μεταφορά μιας συστοιχίας αντιαεροπορικών πυραύλων μακρού βεληνεκούς Patriot PAC-3 της Πολεμικής Αεροπορίας και μέχρι 140 Ελλήνων στρατιωτικών στην Σαουδική Αραβία, για προστασία της χώρας αυτής από το... Ιράν!

Το σύστημα εκτός από προηγμένες αντιαεροπορικές, έχει μοναδικές αντιβαλλιστικές ικανότητες στην έκδοση PAC-3, που χρησιμοποιεί η Πολεμική Αεροπορία, την στιγμή που η τουρκική βαλλιστική απειλή κατά των νησιών του Αιγαίου και την ενδοχώρας με εκατοντάδες βαλλιστικά βλήματα Bora-2, Kasirga και Yildirim-1/-2.

Το τουρκικό βαλλιστικό σύστημα Bora, καθοδηγείται προς τον στόχο του με αδρανειακό σύστημα πλοήγησης υποβοηθούμενο από δορυφορικό παγκόσμιο σύστημα προσδιορισμού θέσης (GPS / INS), με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει μεγάλη ακρίβεια πλήγματος, ο Yıldırım-1 έχει βεληνεκές 150 χλμ, και 300 χλμ. έχει ο Yıldırım-2.

Περιττή η αναφορά στις δυνατότητες της τουρκικής Αεροπορίας.

Σε όλα αυτά η κυβέρνηση αντιπαραθέτει το «ακαταμάχητο» επιχείρημα ότι «Ηταν εκτός ενέργειας η συστοιχία των Patriot και γι αυτό την στέλνουμε»!

Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί μία από τις έξι συστοιχίας Patriot ήταν εκτός ενέργειας; Γιατί δεν είχε ανταλλακτικά; Ή γιατί χρησιμοποιήθηκαν τα ανταλλακτικά της για να είναι ενεργές οι λοιπές;

Δηλαδή το 16,5% της ελληνικής αεροπορικής και αντιβαλλιστικής άμυνας ήταν εκτός ενέργειας και η κυβέρνηση έλεγε ψέματα στους πολίτες ότι «Υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα στις Ενοπλες Δυνάμεις» και ότι «Το αξιόμαχο των ΕΔ είναι στο ανώτατο επίπεδο»; Και αν οι Patriot ήταν εκτός ενέργειας, τι να πούμε για αεροσκάφη, άρματα μάχης, πλοία κλπ;

Και γιατί είχαν επιτρέψει να είναι εκτός «ενέργειας»; Για οικονομικούς λόγους προφανώς. Και ποιος είχε υπογράψει να γίνουν οι εγκληματικές οικονομικές περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις για να τεθεί εκτός λειτουργίας, σχεδόν το 17% της ελληνικής αεράμυνας μακρού βεληνεκούς; Οι ίδιοι που στέλνουν σήμερα τους Patriot εκτός Ελλάδος!

Οι οποίοι κυβερνητικοί ακολουθούν ακριβώς την ίδια πολιτική του «ρίσκου» με την ασφάλεια της χώρας, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ (θυμάστε βέβαια την θρυλική φράση «Θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία», του Γιάννη Μπαλάφα όταν είπε ότι θα κόψουν τελείως τις αμυντικές δαπάνες).

Σήμερα υπάρχουν 6 συστοιχίες Patriot PAC-3, η κάθε μια με έξι τετραπλούς εκτοξευτές: 2 στη βόρεια Ελλάδα (Ελευθερούπολη, Θεσσαλονίκη), 2 στην Αθήνα, 1 στην Σκύρο και τέλος 1 στα Χανιά (115ΠΜ).

Οι κυβερνητικοί διαβεβαιώνουν ότι «Δεν θα πειραχθούν οι συστοιχίες της Αθήνας και της Σκύρου». Αρα θα αφαιρεθεί ή η προστασία της Θεσσαλονίκης ή η προστασία του Εβρου (η συστοιχία της Ελευθερούπολης στην Καβάλα καλύπτει τον Εβρο) ή η προστασία της 115 ΠΜ των F-16 Block-52+ στα Χανιά!








πηγη