Σελίδες

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη για συμπαράσταση στον τραμπούκο μαθητή ! ! ! ΑΙΣΧΟΣ...ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ! ! !

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ...
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στον τραμπουκο;
Αποβολη τωρα σε ολους τους καταληψιες ισοβια απο ολα τα σχολεια !

Υπό κατάληψη τελεί το ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, όπου πριν ένα χρόνο μαθητής τραμπούκισε καθηγήτριά του.

Οι μαθητές προχωρούν σε κατάληψη ως ένδειξη συμπαράστασης στον συμμαθητή τους, ο οποίος θα έμενε από απουσίες.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ οι μαθητές έχουν αναρτήσει πανό το οποίο γράφει «όχι μαθητές στα δικαστήρια», ενώ τονίζουν ότι θέλουν οι καθηγητές να μπορούν να τους επιβάλλονται και όχι να υπάρχουν αυστηρές ποινές.

Αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος μαθητής είχε θέματα διαχείρισης θυμού.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Το οπτικό υλικό δείχνει τον συγκεκεριμένο μαθητή να φωνάζει, να βρίζει και να ουρλιάζει πάνω από το κεφάλι της καθηγήτριας κυριολεκτικά σε έξαλλη κατάσταση.

Η καθηγήτρια επιφυλάσσεται για το εάν θα κινηθεί νομικά. Στον συγκεκριμένο μαθητή είχε επιβληθεί τότε η ποινή της αποβολής μίας μέρας για την συμπεριφορά του.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μίλησε για το βίντεο με το περιστατικό που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη τις τελευταίες ώρες, στο οποίο ένας μαθητής τραμπουκίζει την καθηγήτριά του.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόπτσης, αν και το περιστατικό είναι περσινό το βίντεο που βγήκε τώρα στη δημοσιότητα. Πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο μαθητής τιμωρήθηκε με αποβολή.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κόπτσης, οι Περιφερειακοί Διευθυντές πληροφορήθηκαν για το περιστατικό από ιστοσελίδα. Στη συνέχεια επιβεβαίωσαν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη πέρσι τον Ιανουάριο και οι ποινές έχουν επιβληθεί στο μαθητή. «Το θέμα έχει λήξει», όπως είπε.

Ωστόσο, «παρά το ότι έγινε πέρσι, επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις σε ένα σχολείο που νοσεί, από την πρώτη ώρα στείλαμε ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό και όλους τους αρμόδιους φορείς.», διαβεβαίωσε ο κ. Κόπτσης, συμπληρώνοντας «όπου μπορούμε να παρέμβουμε θα παρέμβουμε».








πηγη