Σελίδες

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Ακομη και οι Γερμανοι κραζουν τον Ερντογκαν αλλα δεν ιδρωνει το αφτι του και τραβαει το σχοινι...

Ανατολιτικο παζαρι...
Αισχρο αλλα αποτελεσματικο....
Και το εφαρμοζει ο Γενιτσαρος....
Το πηραν χαμπαρι και οι φιλοι του και....

Η καλύτερη απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήρθε από την Επιστημονική Υπηρεσία της γερμανικής Βουλής, η γνωμάτευση της οποίας είναι κόλαφος για τους επεκτατικούς ισχυρισμούς του. Η γνωμάτευση χαρακτηρίζει το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης «παράνομο», ξεκαθαρίζοντας ότι «λειτουργεί σε βάρος τρίτων».

Σε 18 σελίδες περιγράφονται εκτενώς οι προβληματικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ. Γίνεται συστηματική καταγραφή και παρουσίαση όλων των επιστολών που οι δύο χώρες απέστειλαν στα Ηνωμένα Έθνη μετά την υπογραφή του μνημονίου στις 27 Νοεμβρίου του 2019.

Οι νομικοί της γερμανικής Βουλής καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση της ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να γίνει μόνο «λαμβάνοντας υπόψη τις θαλάσσιες περιοχές των ελληνικών νησιών και με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, της Κύπρου και ενδεχομένως άλλων μεσογειακών χωρών».

Πρόκειται για μία ξεκάθαρη δικαίωση της ελληνικής θέσης και, μάλιστα, ενόψει, της σημερινής επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Τουρκία, όπου και θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Τούρκοι ομως δεν αφήνουν ημέρα να περάσει χωρίς να έχουν έντονη πλέον στρατιωτική παρουσία στο Αιγαίο. Σε 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν χθες τα τούρκικα μαχητικά. Κάποια από αυτά ήταν οπλισμένα. Σημειώθηκαν, μάλιστα, εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν για αναχαιτίσεις.







πηγη