Σελίδες

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ζαγορακης: Ήταν κάποιος σημαντικός επιστήμονας, προσέφερε κάτι στον τόπο, ή θα δώσει τα φώτα του στην Ευρωβουλή; Ασφαλώς τίποτα από αυτά....

Ο κ. Ζαγοράκης επιλέχθηκε  από την Ν.Δ, για δεύτερη φορά στην Ευρωβουλή, λαμβάνοντας έναν παχυλό μισθό, διότι εκπροσωπούσε τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Το επάγγελμά του δηλαδή ήτανε «ΠΑΟΚ». Δεν  ήταν λοιπόν αναμενόμενο ο κ. Ζαγοράκης να υπερασπιστεί τον ΠΑΟΚ;

Το όπλο της διαγραφής, που έχει ο εκάστοτε πρόεδρος κόμματος, δεν είναι για να εκπυρσοκροτεί  αδιακρίτως, σε όποιον μιλάει και εκφέρει άποψη, ή υπερασπίζεται το επάγγελμά του, αλλά μόνο όταν πρόκειται για  ιδεολογική απόκλιση. Που λοιπόν διαφώνησε ιδεολογικά ο κ. Ζαγοράκης;

Ασφαλώς ο κ. Μητσοτάκης  ήθελε να στείλει το μήνυμα , προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα  δεχθεί εκβιασμούς. Όμως το όπλο της διαγραφής, είναι επικίνδυνο  και ποτέ δεν ξέρει κάποιος, εάν η σφαίρα εξοστρακιστεί, και δημιουργήσει ντόμινο εξελίξεων.

Σωστά η κυβέρνηση παρενέβη  και αλλάζει τις ποινές  για τις ομάδες,  ώστε  τελικά να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ, ωστόσο θα πρέπει να πάρει και γενικότερες αποστάσεις από το ποδόσφαιρο. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν είναι πλέον άθλημα. Στην Ελλάδα έχει εξελιχτεί σε  μέσο επιρροής πλούσιων, που θέλουν ιδιωτικούς στρατούς.  Αντίθετα στην Ευρώπη, είναι θέαμα, είναι διασκέδαση που γεμίζει γήπεδα, φέρνει έσοδα και δημιουργεί υγιείς επιχειρήσεις, σιτίζοντας εκατοντάδες  εργαζόμενους.

Αν θέλουμε λοιπόν να ήμαστε Ευρωπαίοι, πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε ποδόσφαιρο που θα χαίρεται ο θεατής, ή δεν πρέπει να έχουμε καθόλου επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι μόνο δεν αποτελεί θέαμα δεξιοτεχνίας, αλλά είναι κλωτσοπατινάδα , που δημιουργεί και προκαλεί χουλιγκανισμό και επεισόδια.

Αν το κράτος δεν μπορεί να το αλλάξει, να το εξευρωπαΐσει και να το μεταμορφώσει σε θέαμα, ας το σταματήσει και ας επιστρέψουμε στο ερασιτεχνικό.

Οι πρόεδροι των ομάδων, όπως φαίνεται, δεν ενδιαφέρονται για τα έσοδα και τους αρέσει να πληρώνουν, προφανώς ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Αν είναι όμως το ποδόσφαιρο, να αποτελέσει παρόμοια  αφορμή, με ότι έγινε στην Γιουγκοσλαβία που διαλύθηκε, ας το εξοστρακίσουμε.









πηγη