Σελίδες

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Νεα κριση στην Τουρκια...Ακρίβυναν οι νύφες, πενηντα χιλιαρικα κοστιζουν ! ! !


Χτύπησε η κρίση, ανέβηκε το μπασλίκ παρασί (τα χρήματα που δίνει ο γαμπρός στον πεθερό για να πάρει την νύφη !) και οι νέοι που θέλουν να παντρευτούν έχουν πρόβλημα

Στο Μαζινταγί του νομού Μάρντιν, το μπασλίκ παρασί έφτασε ως τις 50.000 λίρες. Οι νέοι που είναι σε ηλικία γάμου, λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν μπορούν να στήσουν την φωλιά τους.

Η οικονομική κρίση στην Τουρκία δείχνει με διαφορετικό τρόπο το πρόσωπο της στο Μάρντιν. Καθώς αυξήθηκε το  μπασλίκ παρασί, νέοι που θέλουν να παντρευτούν, αρχίζουν να μετανιώνουν εξαιτίας αυτού.

Το μπασλίκ παρασί που έχει γίνει ο εφιάλτης των νέων που είναι σε ηλικία γάμου. Καθώς έχει φτάσει πια στα 50.000 λίρες αποτελεί πλέον λόγο για τις οικονομικές δυσκολίες των νέων και των οικογενειών τους.

Καθώς έχει φτάσει σε τόσο υψηλό ποσό, πολλοί νέοι και νέες στην περιοχή βιώνουν την δυστυχία να μην μπορούν να ενώσουν τις ζωές τους.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει η εφημερίδα Τζουμχουριέτ, νέος ονόματι Ν.Ε. που ζει στο Μαζινταγί, δήλωσε τα εξής:  ¨Εγώ παντρεύτηκα την περασμένη εβδομάδα. Όταν πήγα να ζητήσω την κοπέλα, ο πατέρας της μου ζήτησε 40.000 τ.λ. και κοντά στις 100.000 τ.λ. σε χρυσό. Επειδή αγαπούσα το κορίτσι δεν μπόρεσα να πω όχι και τα συνολικά έξοδα του γάμου έφτασαν τις 250.000 λίρες. Άλλα όντας με μικρό εισόδημα, χρειάστηκε να πάω στην τράπεζα να βγάλω δάνειο και μπω στον βούρκο των χρεών¨.

Ενώ ένας άλλος νέος ονόματι Ν.Α. ανέφερε πως πήγε να ζητήσει κοπέλα από εξοχική περιοχή του Μαζινταγί. Ο Ν.Α. είπε : Μας ζήτησαν 50.000 λίρες μπασλίκ παρασί και 250.000 λίρες σε χρυσό. Για να παντρευτώ με εκείνο το κορίτσι πρέπει να ξοδέψω 500.000 λίρες. Πατέρες που εκμεταλλεύονται το μπασλίκ παρασί, το έχουν κάνει εμπόριο. Αυτή την στιγμή είμαι 30 ετών αλλά ακόμη κι αν είναι ήδη αργά, δεν μπορώ να παντρευτώ λόγω του μπασλίκ παρασί.







πηγη