Σελίδες

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Xαμός στην προβολή ταινίας «Παύλος Μελάς»: Δάκρυσαν οι θεατές με τον Λάκη Κομνηνό: «Το αίμα που κυλάει μέσα μου..» ΒΙΝΤΕΟ


Μετά από 45 χρόνια  που ήταν θαμμένη στο σκοτάδι της λογοκρισίας και της λήθης η ιστορική ταινία «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»  ξαναζωντάνεψε την αίθουσα του κινηματογράφου «Αχίλλειον» στην  Πτολεμαΐδα . Είχε θεωρηθεί αλυτρωτική  από όσους ετοίμαζαν τα έργα και τις ημέρες των Πρεσπών.
Εκατοντάδες πλημμύρισαν ασφυκτικά την κινηματογραφική αίθουσα που αποδείχτηκε μικρή για να φιλοξενήσει τον κόσμο που ήθελε να ξαναδεί να ζωντανεύει το Σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα και να περνάνε από μπροστά τους ιστορικές στιγμές, της Μακεδονίας. Νέοι και παιδιά που δεν είχαν δει την ταινία πληροφορήθηκαν τα αληθή γεγονότα του μακεδονικού έπους και γνώρισαν με πληρότητα και πιστότητα το μεγαλείο του πρωτεργάτη της απελευθέρωσης της μακεδονικής γης, Παύλου Μελά.
Την πρωτοβουλία για την προβολή της ιστορικής ταινίας πήρε το σωματείο «ΕΥΝΟΜΙΑ» σε συνεργασία με την διαδικτυακή ομάδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.

Ο πρόεδρος της «ΕΥΝΟΜΙΑ» και πρωταγωνιστής της ταινίας , Λάκης Κομνηνός αναφέρθηκε για τον συμβολισμό της εκδήλωσης, σε μια συγκλονιστική και συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία,  ενώ προλόγισαν  η νομικός Αριάδνη Νούκα  και ο συγγραφέας Απόστολος Παπαδημητρίου.

Τον πρόεδρο της «ΕΥΝΟΜΙΑ», Λάκη Κομνηνό βράβευσε ο δήμαρχος Πτολεμαίδας Παναγιώτης Πλακεντάς , ο οποίος εξήρε τους διοργανωτές για την σημαντική πρωτοβουλία τους , επεσήμανε  ότι «η Ελλάδα μπορεί και γεννά ήρωες «.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διοργανωτές :«Ο χρόνος κάποιες φορές δεν είναι ικανός να σβήσει ένα έργο που χαρακτηρίζεται άλλωστε κλασσικό.»











Πηγή