Σελίδες

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Σιγα μην δεν πηγαινε ο Ερντογκαν στην Αμερικη και σιγα μην δεν πουλησει τα F35 ο Τραμπ...

Ο Τραμπ μοιάζει να ψάχνει ένα ¨πάτημα¨ για να τα βρει ξανά με τον Ταγίπ και να πουλήσει τα F-35…Όταν κάποιος είναι τόσο κυνικός όπως ο Τραμπ που να λέει πως ¨Εμείς κρατήσαμε το πετρέλαιο στην Συρία, ας πολεμάνε οι άλλοι¨, προφανώς το μόνο που που τον νοιάζει είναι τα dollars!
Και είναι πολλά τα dollars για τα τουρκικά F-35…


Τελικά ο Ερντογάν θα πάει στις ΗΠΑ: Τι συζήτησε με τον Τραμπ σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Τετάρτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ομόλογός του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση των δύο ανδρών στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι θα συναντηθούν στην Ουάσιγκτον στις 13 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Τούρκου προέδρου.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο άνδρες συζήτησαν για διμερή και περιφερειακά ζητήματα, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Από την πλευρά του, ο κ. Τραμπ ανέφερε μέσω Twitter πως είχε μία πολύ καλή τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ερντογάν.

Όπως πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Τούρκος ομόλογός του τον ενημέρωσε ότι η Τουρκία έχει συλλάβει πολλούς μαχητές του ISIS, οι οποίοι φέρεται να είχαν δραπετεύσει κατά τη διάρκεια της διαμάχης – περιλαμβανομένων της συζύγου και της αδερφής του Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι.

​Σύμφωνα με τον κ. Τραμπ, συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ο τερματισμός των εχθροπραξιών με τους Κούρδους και πολλά άλλα θέματα.

«Προσβλέπουμε να δούμε τον πρόεδρο Ερντογάν την επόμενη Τετάρτη» συμπλήρωσε.
Την Τρίτη, ο κ. Ερντογάν είχε τονίσει ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τραμπ. «Μετά από αυτή τη συζήτηση θα αποφασίσουμε αν θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη», είχε προσθέσει.

Είχε προηγηθεί η έγκριση ψηφίσματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη γενοκτονία των Αρμενίων, καθώς και νομοσχεδίου για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία και την αγορά ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Άγκυρας.

Sputnik  7/11/2019
πηγη