Σελίδες

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Κάτοικοι του Κομπάνι πετροβολούν Ρωσους και Τουρκους...





Η κοινή περιπολία στα ανατολικά του Κομπάνι, που έγινε στα πλαίσια της συμφωνίας του τουρκικού κράτους εισβολέα και της Ρωσίας, αντιμετωπίστηκε με πέτρες από κατοίκους της περιοχής.

Στα πλαίσια της συμφωνίας που επετεύχθη ανάμεσα στο τουρκικό κράτος-εισβολέα και στην Ρωσία στις 22 Οκτωβρίου, άρχισαν οι κοινές περιπολίες γύρω από την περιοχή του Κομπάνι.

Το κομβόι που αποτελούνταν από 7 ρωσικά οχήματα κινήθηκε προς το χωριό Μερίς Μεϊλέ στα 7 χλμ ανατολικά της πόλης. Μετείχαν και οι Τούρκοι σε αυτό με 7 οχήματα. Επίσης συνόδευε και από αέρος και ένα ρωσικό ΜΕΑ.

Αργότερα η κοινή ρωσο-τουρκικη περίπολος κατευθύνθηκε στα νότια στο χωριό Κερεμόχ στα 16 χλμ από το Κομπάνι.

Η περιπολία στην οποία μετείχαν και οι Τούρκοι εισβολείς, αντιμετωπίσθηκε από τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι τους πέταξαν παπούτσια και πέτρες.

Το κομβόι που ήταν μια μακρά γραμμή, σε πολλά σημεία βρέθηκε αντιμέτωπο με διαμαρτυρίες. Εντύπωση προκάλεσε πως σε μια μεγάλη πέτρα στον δρόμο οι κάτοικοι έγραψαν πως ¨Ο Ερντογάν είναι εγκληματίας¨.

Από το χωριό Κερεμόχ ως το κέντρο της πόλης, σε όλα τα χωριά πετούσαν στα οχήματα του κομβόι πέτρες ή άλλα αντικείμενα Μετά από την αποχώρηση του κομβόι από τα χωριά, οι κάτοικοι της περιοχής έκαναν το σήμα της νίκης, ενώ φώναζαν το σύνθημα ¨Ζήτω ο πρόεδρος ΑΠΟ¨.
Δειτε βιντεο ΕΔΩ







πηγη