Σελίδες

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Μπαχαλο τα εκανε ο Μιχαλακης, εχασε και τα αυγα και τα καλαθια...

Χάνει τον έλεγχο της πόλης και του εγκλήματος ο Μιχαλάκης.....
Τον έχουν έτοιμο για «φάγωμα». Μπουρλότο παντού. Τράβα στην Πρεσβεία, γίγαντα 1.50 και πάρε άμεσα έντολες γιατί δεν σε κόβουμε καλά…

Μπορεί μέχρι τώρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να ήταν το μεγάλο …αστέρι για την κυβέρνηση της ΝΔ, όμως το τελευταίο διάστημα το «αστέρι» αυτό έχει αρχίσει όχι μόνο να δύει αλλά και κινδυνεύει να σβήσει εντελώς.

Όπως μας εξηγούν αυτοί που γνωρίζουν το παρασκήνιο, ο Κούλης είναι «παγιδευμένος» σε ένα μεγάλο δίλημμα και πρόβλημα. Από τη μια πλευρά θέλει να μετατρέψει τη ΝΔ σε «κεντρώο» κόμμα κι ας μιλούσε χθες για «κεντροδεξιά παράταξη», λέγοντας με ….καμάρι ότι μπορεί να χειροκροτεί τον Γιάννη Αντετοκούμπο αλλά και την μαύρη από την Αφρική που ήταν σημαιοφόρος στην φετινή παρέλαση για την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Από την άλλη πλευρά όμως βλέπει το «τσουνάμι» που του έρχεται με το λαθρομεταναστευτικό και το οποίο απειλεί να τον πνίξει κυριολεκτικά πολύ σύντομα. Κι αυτό ήταν κάτι, που όπως μας επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, δεν το περίμενε. Δεν το υπολόγιζε να του σκάσει έτσι.

 Δεν περιλαμβανόταν στους περίφημους μπλέ φακέλους που μοίραζε στους υπουργούς του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Βέβαια η πραγματικότητα είναι ότι ταυτόχρονα ο Μητσοτάκης νομιμοποιεί με την πολιτική του -όσο κι αν παριστάνει ότι μαλώνει με τον προκάτοχό του- την εισβολή των λαθραίων στη χώρα μας που ξεκίνησε επί κυβέρνησης του Τσίπρα γιατί αυτό διατάσσουν οι κοινοί ξένοι πάτρωνες τους, οι Γερμανοί. Ο Τσίπρας άρχισε να τους φέρνει στην Ελλάδα με πρώτο «σταθμό» τα νησιά και ο Κούλης τους διασκορπίζει τώρα σε ολόκληρη τη χώρα ενώ θα έρχονται κι άλλοι ενώ αυτοί που θα φεύγουν-παρά τα μεγάλα λόγια- θα συνεχίσουν να είναι λίγοι έως ελάχιστοι.

Όμως ταυτόχρονα ο Μητσοτάκης θέλει να περιορίσει την τεράστια ζημιά που παθαίνει πλέον και αυτός μέσα στην ελληνική κοινωνία. Οι υποσχέσεις που του είχε δώσει ο Χρυσοχοΐδης ότι «μέσα σε λίγο καιρό θα προστατεύουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια τα σύνορά μας» έχουν πλέον αποδειχτεί μεγάλες μούφες, όπως λένε χαρακτηριστικά. Ο Κούλης λοιπόν σύμφωνα με τις πληροφορίες εκεί που τον είχε στα ώπα ώπα αυτόν τον φοβερό και τρανό υπουργό, τώρα τον έχει θέσει ουσιαστικά υπό προθεσμία.

Οι πηγές μας αναφέρουν ότι ότι έχει θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα «για να κάνει κάτι» το οποίο θα δείχνει ότι περιορίζονται οι ροές των λαθραίων προς τη χώρα μας. «Τουλάχιστον να μην έρχονται κι άλλοι» σύμφωνα με την κόκκινη γραμμή που λένε ότι του έχει θέσει. Αυτό το χρονοδιάγραμμα αφορά τους αμέσως επόμενους μήνες οι οποίοι είναι διπλά κρίσιμοι γιατί εκτός των άλλων μπαίνει και ο χειμώνας και τα προβλήματα αναμένονται εξ αντικειμένου πιο οξυμένα. Όχι μόνο στα νησιά αλλά σε ολόκληρη την χώρα…

Καθώς το άστρο του …Σερίφη ξεθωριάζει λοιπόν με πολύ γρήγορο ρυθμό, ο ίδιος φέρεται να έχει έρθει σε πολύ δύσκολη θέση ύστερα από την απαίτηση Μητσοτάκη για συγκεκριμένα αποτελέσματα και όχι γενικές και αόριστες διακηρύξεις. Αυτός είναι και ο λόγος που χθες μιλώντας για το νομοσχέδιο του στην Βουλή ο Μιχαλάκης αναζήτησε δικαιολογίες για την αύξηση των ροών επικαλούμενος τη στάση της Τουρκίας που «έτσι έχει αποφασίσει…». Σα να λέει ότι αυτός δεν φταίει που δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Φταίνε οι ….άλλοι. Και στους άλλους συμπεριλαμβάνεται ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Κουμουτσάκος με τον οποίο ο εμφύλιος έχει φουντώσει για τα καλά. Αλλά και ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης που έχει στην ευθύνη του το Λιμενικό. Τα φορτώνει και σε αυτόν. Και το μπάχαλο μέσα κι έξω από την κυβέρνηση συνεχίζεται ενώ οι λαθραίοι κάνουν …πάρτι σε βάρος της Ελλάδας!






πηγη