Σελίδες

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ: Η Τουρκία υπό τον Ερντογάν δεν μπορεί να βλέπεται σαν σύμμαχος......

Μια χαρα τα λεει ο Γερουσιαστης....
Το ζητημα ομως ειναι αν θα βρουν τα λογια του ανταποκριση...


Ο δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ υπέβαλλε τροπολογία που υποχρεώνει την κυβέρνηση Τραμπ να ανακοινώσει την αναφορά σχετικά με τις ¨παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων¨  από την πλευρά της Τουρκίας κατά την στρατιωτική επιχείρηση ¨Πηγή Ειρήνης¨ . Σε περίπτωση που εγκριθεί, μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για τον τερματισμό των βοηθειών ασφάλειας των ΗΠΑ προς την Τουρκία.

Ο Μενέντεζ στην ομιλία που έκανε στην γερουσία είπε : : Οι πιο ισχυροί μας σύμμαχοι είναι αυτοί στο ΝΑΤΟ, αυτοί που δεσμεύονται σε κοινές αμυντικές συμφωνίες, αυτοί που μοιράζονται τις αξίες μας, πρέπει να είναι αυτοί που είναι συναγωνιστές μας ενάντια σε απειλές από χώρες όπως η Ρωσία και το Ιράν… Δυστυχώς η Τουρκία υπό την διοίκηση του Ερντογάν  δεν καλύπτει τίποτε από αυτά. Η Τουρκία υπό τον Ερντογάν δεν μπορεί να βλέπεται σαν σύμμαχος.  Η Τουρκία υπό τον Ερντογάν δεν μπορεί να θεωρείται σύμμαχος.

Τι άλλο χρειαζόμαστε για να δούμε πως η Τουρκία πρόδωσε τις αξίες του ΝΑΤΟ; Πόσες ακόμη φορές να πάει ο Ερντογάν στην Μόσχα, στο Σότσι ή σε άλλη πόλη για να φιλήσει τον Πούτιν στο πρόσωπο; Πόσους ακόμη δημοσιογράφους πρέπει να φυλακίσει ο Ερντογάν, για να σταματήσουμε να αποκαλούμε την Τουρκία δημοκρατία;

Η εισβολή και η επίθεση του ΠτΔ Ερντογάν στους Κούρδους εταίρους μας, που έγινε χάρη στο πράσινο φως από την κυβέρνηση Τραμπ,είναι μια αδίστακτη βαρβαρότητα που έγινε αιτία για απερίγραπτο πόνο και θανάτους για τους Κούρδους φίλους και εταίρους μας.

Να μην βλάπτουμε περαιτέρω το κύρος μας, με το να ζαρώνουμε σε έναν ακόμη καθεστωτικό ηγέτη. Θέλετε να επισκευάσετε την ζημιά που έγινε;  Δείξτε τον δεσμό σας με τους συμμάχους,  καλώντας τον ηγέτη των Κούρδων της Συρίας στο Οβάλ γραφείο και συζητείστε μαζί του το πως θα εμποδιστεί η ανάσταση της ISIS. Έτσι προφυλάγονται τα συμφέροντα μας, έτσι προστατεύεται η εθνική μας ασφάλεια.

Σχ:  Κάποια εντυπωσιακά σημεία της ομιλίας του Αμερικανού γερουσιαστή ήταν και τα ακόλουθα όπως μπορείτε να τα ακούσετε και από το βίντεο που σας παραθέτουμε (στα αγγλικά)

¨Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο ήταν μια σοκαριστική  προσπάθεια επαναχάραξης των συνόρων στην Ευρώπη μετά τον Β `Παγκόσμιο Πόλεμο.Και σήμερα η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, πρέπει να ιδωθεί όπως είναι. Μια παράνομη κατοχή που πρέπει να τερματιστεί. Οι πράξεις της Τουρκία το 1974 δεν ήταν δράσεις μιας δημοκρατικής χώρας , δεν ήταν πράξεις ενός έμπιστου σύμμαχου….

H Tουρκία υπό τον Ερντογάν συνεχίζει να απειλεί επιθετικά διεθνείς εταιρίες ενέργειας (μεταξύ των οποίων και αμερικανικές εταιρίες) και την Δημοκρατία της Κύπρου. Το ¨αμάρτημα¨ τους είναι πως κάνουν απόλυτα νόμιμες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου.  Δεν πρόκειται για αμφισβητούμενη περιοχή. Δεν πρόκειται για θέμα για διάλογο. Η διπλωματία των όπλων της Τουρκίας προς αυτές τις εταιρίες ανήκει στο παρελθόν.

Και δεν έχει καμία θέση στον σημερινό κόσμο…. (Για τα Βαρώσια)  Αυτές οι εκκλήσεις να επιστραφεί αυτή η περιοχή στους αρχικούς τους κατοίκους, τους οποίους εκτόπισε η Τουρκία κατά την εισβολή του 1974, αγνοήθηκαν. Αντ’ αυτού, αρκετοί Τούρκοι υπουργοί επισκέφθηκαν πρόσφατα (την περιφραγμένη περιοχή) και απειλούσαν να προχωρήσουν με την εμπορική ανάπτυξη, μια πραγματική πρόκληση προς εκείνους που εκδιώχθηκαν με τη βία από τη γη τους πριν από περισσότερα από 40 χρόνια.

Στην Ανατολική Μεσόγειο εδώ και χρόνια, η Τουρκία παραβιάζει επιθετικά τον εναέριο χώρο της Ελλάδας. Αυτοί οι επικίνδυνοι ελιγμοί έχουν απειλήσει τη ζωή των Ελλήνων πιλότων και των πολιτών που ζουν στα νησιά από κάτω. Η Ελλάδα θέλει καλές γειτονικές σχέσεις, αλλά η Τουρκία έχει δείξει το αληθινό της πρόσωπο. Και η διεθνής κοινότητα πρέπει να το αντιμετωπίσει αυτό.¨

Να προσέξει ο κ. γερουσιαστής γιατί πολλοί πια (κωλο)Έλληνες θα τον κατηγορήσουν ως Έλληνα εθνικιστή…







πηγη