Σελίδες

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Εφημεριδα Washington Examiner: Η Ρωσια θα στηριξει την Τουρκια σε πολεμο στο Αιγαιο....

Το Ξανθο Γενος....
Αυτους που περιμενουν καποιοι να ελθουν σαν σωτηρες...
Μεχρι στιγμης τα φαινομενα αλλα δειχνουν....
Παρτε το αποφαση ρε, ΜΟΝΟΙ ΜΑς ΕΙΜΑΣΤΕ ! 
Διαβαστε...


Σε άρθρο στην Washington Examiner, που υπογράφει ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Tom Rogan, η κρίση που θα ακολουθήσει τον πολυετή πόλεμο της Συρίας, αναμένεται να ξεσπάσει στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο, ο Πούτιν χειραγωγεί τον Ερντογάν με σκοπό την απομάκρυνση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ και την πλήρη ένταξή της στην τροχιά της Μόσχας και την ευρασιατική ένωση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να είναι διατεθειμένος να στηρίξει τον Τούρκο ομόλογό του σε μια στρατιωτική κλιμάκωση στο Αιγαίο ή/και την Ανατολική Μεσόγειο, ακόμα και να τον βοηθήσει στην ανάπτυξη πυρηνικού προγράμματος.

Όλα αυτά σίγουρα προκαλούν έντονη ανησυχία, ωστόσο δεν παρατίθενται σοβαρά στοιχεία που να στηρίζουν. Σε όλους τους proxy wars ΗΠΑ-Ρωσίας, η προπαγάνδα αποτελεί βασικό εργαλείο και τακτικές νίκες και ψυχολογικό πόλεμο.

Έτσι, το εν λόγω άρθρο μπορεί να έχει διττό στόχο. Καταρχήν το ψυχολογικό πόλεμο με στόχο τον Τούρκο πρόεδρο, παρουσιάζοντάς τον ως μια «μαριονέτα» περιορισμένης νοημοσύνης που εξυπηρετεί τα ρωσικά γεωπολιτικά συμφέροντα. Παράλληλα, δημιουργεί συνθήκες αβεβαιότητας στην ελληνική και κυπριακή κοινωνία με το ενδεχόμενο ενός επικείμενου πολέμου όπου ο εχθρό στηρίζεται από τη Μόσχα, ωθώντας έτσι Αθήνα και Λευκωσία κάτω από την αμερικανική «ομπρέλα».

Ακόμα και αν όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος της προπαγάνδας του αμερικανικού «deep state», το γεγονός ότι η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται σε αυτή αποτελεί προοίμιο εξελίξεων πολύ… κοντά μας.Αυτό που οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν αποδείξει είναι πως όλα είναι πιθανά και σίγουρα η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για κάθε σενάριο, αλλά πάνω από όλα να μην υπολογίζει σε βοήθεια από καμία «υπερδύναμη».








πηγη